X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    CNoce są coraz lepsze, teraz oboje juz śpią od 21 do 7 rano bez pobudek i nocnego karmienia także ostatnio się wysypiam. Tak jak zauważyłaś, zaraz dzieci skończą 7 miesięcy, nawet nie wiem kiedy to minelo.
    z
    och ja jestem rozdarta między tym by nacieszyć się każdym z dzieci i tym by w końcu powiedzieć tak jak ty: "zaraz dzieci skończą 7 miesięcy, nawet nie wiem kiedy to minęło"

a pozostałe mamy bliźniąt, jak wam minęły pierwsze miesiące, w którym było najgorzej, a kiedy najlepiej?

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tez sie spodziewam blizniat chociaz czuje sie jeszcze nie pewnie bo na ostatniej wizycis 15.04 zobaczylam dwa serduszka .
    1. 160 i zarodek 14mm
    2. 120 i zarodem 8mm
    Sa to dwujajowe wiec moze slabsza nadrobi. Nie wiem. Ale wczoraj plamilam. Po luteinie przeszlo.
    I ogolnie leze w szpitalu przez niepowsciagliwe wymioty bo sie odwodnilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 09:47

Ewelcia, olcia88, Harusiowa, Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik przez przypadek polubiłam:| Mam nadzieję że mniejsze nadrobi a to plamienie to nic strasznego...

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duuuzo pij! Wiem co to znaczy bo wymiotowalam dosłownie wszystkim do 22 tyg. Powodzenia!

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polubiłam, bo jest kolejna bliźniacza mamusia we wczesnym stadium, a mi brakuje, żeby z kimś na tym etapie porozmawiać. 3mam kciuki ! Też mam 2 kosmówkowe. Mnie wymioty ominęły, tylko raz to przeżyłam. Ogólnie to mdłosci i odruchy wymiotne, ale na szczęście z tych odruchów nic nie wynika, chociaż gdybym się w takim momencie nachylila nad kibelkiem to może...

Za to mam inne dolegliwości więc i tak kolorowo nie jest. Ale jak na bliźniaczą to spoko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super olcia ktos w podobnym terminie co ja :)
    Ja mam tp na 1.12 ale pewnie szybciej urodze.
    Kolejna wizytw u gina mam 30 maja i nie wiem czy nie przyspieszyc.

Ewelcia, Harusiowa, Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 14 listopada ale liczę na rozwiązanie jeszcze w październiku. Ja mam abonament w jedej z Gdańskich przychodni prywatnych ze względu na chore jelita więc wizyty mam co 2 tygodnie i bardzo dobrze. Co miesiąc bym nie wytrzymała. Wysyłam Ci zaproszenie, żebyśmy mogły sobie na osobności popisać o szczególikach ;) Wizytę przyspiesz ;)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to po 2tygodniach bedzie od poprzedniej. wiec niby ok alez checia bym przyspieszyla jeszczeo tydz. mi lekarz powiedzial ze ciaze mnogie od razu kwalifikuje sie na wysokiego ryzyka i najlepiej co 2tyg przychodzic.

Harusiowa, Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie czujecie? :)
    U mnie z mdlosciami sie poprawilo . Juz wrocilam ze szpitala :)

Harusiowa, Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gorzej. Miałam drobne plamienia od 5 dni i bolał mnie brzuch. Dziś się okazało, że mam krwiaka. Jeszcze więcej luteiny i oszczędny tryb życia. Boli mnie więc sobie leże :((

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj zostałam wypisana ze szpitala. W poniedziałek pojechałam na wizytę kontrolną i niestety okazało się, że mam rozważcie na 1 palec i szyjka macicy skróciła się o 70% z 40mm na 16 . Od razu dostałam skierowanie na oddział patologii ciąży i tego samego dnia już leżałam w szpitalu. We wtorek założyli mi pessar. Teraz leżę i najprawdopodobniej w tej pozycji spędzę drugą część mojej ciąży :/ .

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Lena, dawaj znać, co i jak. Była tu jedna mamusia co miała tak jak Ty, założyli jej pessar i się bardzo poprawiło. Jeśli nic nie pomyliłam. 3mam kciuki!

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek dostałam wypis i od tego czasu leżę plackiem w domu. Podobno rozwarcia już nie ma, ale tego co tam się dalej dzieje dowiem się dopiero za tydzień podczas wizyty u mojej pani doktor. Nikt w szpitalu nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi jak to moje leżenie ma wyglądać, czy tylko mam leżeć z ewentualnymi małymi przerwami na WC i prysznic, czy mogę pozwolić sobie na odrobinę więcej.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe bliźniacze mamusie. Trzymam kciuki żebyście jak najdłużej były w trójpaku, a dolegliwości ciążowe były jak najmniej dokuczliwe.

Lenuś leż jak najwięcej. Przynajmniej na razie. Wstawaj tylko jeśli musisz. I nic nie podnoś ciężkiego. Na wizycie popytaj co i jak.

U nas jakoś leci. W 28 tc dostałam sterydy w zastrzykach na szybszy rozwój płuc u chłopców na wszelki wypadek gdyby chcieli wyjść wcześniej. Od tego momentu jakimś cudem przestały mi puchnąć nogi i stopy. Waga też stanęła w miejscu, a nawet mam -1,5 kg na liczniku od ostatniego ważenia w dzień wizyty. Ale chłopcy dają codziennie o sobie znać, więc nie przejmuję się za bardzo. 9 maja kolejna wizyta. Zobaczymy jak chłopcy przybierają na wadze.

Lenuś lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na tą wizytę jak na zbawienie, wszystko jedno co usłyszę, ale będę wiedziała jak mam się ze sobą obchodzić :)

Gigsa, jeszcze troszkę i będziesz gotowa do porodu, super. Jeśli o mnie chodzi to 30tc będzie dla mnie granicą po której poczuję się bezpieczniej.

gigsa lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś trzymam kciuki:)

gigsa-coraz bliżej końca:) teraz to ci szybko zleci, mimo zwiększonej ilości dolegliwości:)

flakonik, olcia88 - fajnie, że dołączyłyście:) u mnie początki ciąży nie były złe, ja miałam dwujajowe, ale to chyba nie ma znaczenia:) teraz pysie śpią sobie a ja mam chwilkę na forum:)

olcia88, Lenuś lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Jestem po pierwsze wizycie potwierdzającej ciążę. W sumie to tyle po niej wiem, że JESTEM W CIĄŻY :) Lekarz pokazał mi dwa pęcherzyki ciążowe na monitorze, ale nierównej wielkości. Ten większy ma 15mm a ten drugi tylko połowę z tego, także nie wiem czy coś z niego będzie. Jak zapytałam doktora, jak myśli czy zostaną dwa to troszkę zakręcił nosem i powiedział że zobaczymy bo ten drugi jest malutki. Wogóle to jestem po IVF i miałam podane dwa zarodki, stąd póki co ciąza bliźniacza. Czy spotkałyście się z przypadkiem takim jak mój, że drugi pęcherzyk był dużo mniejszy? Jak się to skończyło? Dał radę czy niestety obumarł.

Bliźniaki są z nami :*
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, ja mój drugi zarodek spisywałam na straty, bo jeden był duży, piękny, kształtny, a drugi jakiś płaski i wąski jak rulonik. Poczytałam w internecie, że w takiej sytuacji może skończyć się to ciążą pojedynczą, ale udało się obu, Tobie też tego życzę.

zai2014, olcia88 lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Jestem po pierwsze wizycie potwierdzającej ciążę. W sumie to tyle po niej wiem, że JESTEM W CIĄŻY :) Lekarz pokazał mi dwa pęcherzyki ciążowe na monitorze, ale nierównej wielkości. Ten większy ma 15mm a ten drugi tylko połowę z tego, także nie wiem czy coś z niego będzie. Jak zapytałam doktora, jak myśli czy zostaną dwa to troszkę zakręcił nosem i powiedział że zobaczymy bo ten drugi jest malutki. Wogóle to jestem po IVF i miałam podane dwa zarodki, stąd póki co ciąza bliźniacza. Czy spotkałyście się z przypadkiem takim jak mój, że drugi pęcherzyk był dużo mniejszy? Jak się to skończyło? Dał radę czy niestety obumarł.
    U mnie sytuacja wyglądała tak:

W 5t0d gin potwierdził ciążę.

W 7t3d pojawiło się plamienie i niespodziewana wizyta u gina - słyszeliśmy 1 serduszko, pęcherzyk miał 1cm ale obok był drugi pęcherzyk, o którym gin nic nie mówił a ja ze stresu nie zapytałam.

246vymw.jpg

W 9t0d (dzień przed Mikołajkami) na planowanej wizycie u gina dowiedzieliśmy się, że będziemy mieć bliźniaki i słyszeliśmy 2 serduszka <3 Oba pęcherzyki miały ok 2cm.

W 11t0d na kolejnej wizycie u mojego gina potwierdził on jeszcze raz ciążę bliźniaczą i mamy na pamiątkę takie foto <3

vktlepzu1yct.jpg

Obecnie kończymy 31 tc i czekamy na 2 córeczki <3 <3

---
    A kiedy masz następną wizytę ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 01:55

Pocahontas, olcia88, Ewelcia lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny zleci ci szybko:) niedługo przytulisz córeczki:)najważniejsze żebyście jeszcze co najmniej miesiąc w trójpaku wytrzymali:)

relgj44jmw4925t7.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ