Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlen222 wrote:CNoce są coraz lepsze, teraz oboje juz śpią od 21 do 7 rano bez pobudek i nocnego karmienia także ostatnio się wysypiam. Tak jak zauważyłaś, zaraz dzieci skończą 7 miesięcy, nawet nie wiem kiedy to minelo.
och ja jestem rozdarta między tym by nacieszyć się każdym z dzieci i tym by w końcu powiedzieć tak jak ty: "zaraz dzieci skończą 7 miesięcy, nawet nie wiem kiedy to minęło"
a pozostałe mamy bliźniąt, jak wam minęły pierwsze miesiące, w którym było najgorzej, a kiedy najlepiej? -
nick nieaktualnyHej. Ja tez sie spodziewam blizniat chociaz czuje sie jeszcze nie pewnie bo na ostatniej wizycis 15.04 zobaczylam dwa serduszka .
1. 160 i zarodek 14mm
2. 120 i zarodem 8mm
Sa to dwujajowe wiec moze slabsza nadrobi. Nie wiem. Ale wczoraj plamilam. Po luteinie przeszlo.
I ogolnie leze w szpitalu przez niepowsciagliwe wymioty bo sie odwodnilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 09:47
Ewelcia, olcia88, Harusiowa, Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość
-
A ja polubiłam, bo jest kolejna bliźniacza mamusia we wczesnym stadium, a mi brakuje, żeby z kimś na tym etapie porozmawiać. 3mam kciuki ! Też mam 2 kosmówkowe. Mnie wymioty ominęły, tylko raz to przeżyłam. Ogólnie to mdłosci i odruchy wymiotne, ale na szczęście z tych odruchów nic nie wynika, chociaż gdybym się w takim momencie nachylila nad kibelkiem to może...
Za to mam inne dolegliwości więc i tak kolorowo nie jest. Ale jak na bliźniaczą to spoko -
nick nieaktualny
-
Ja na 14 listopada ale liczę na rozwiązanie jeszcze w październiku. Ja mam abonament w jedej z Gdańskich przychodni prywatnych ze względu na chore jelita więc wizyty mam co 2 tygodnie i bardzo dobrze. Co miesiąc bym nie wytrzymała. Wysyłam Ci zaproszenie, żebyśmy mogły sobie na osobności popisać o szczególikach Wizytę przyspiesz
Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTylko to po 2tygodniach bedzie od poprzedniej. wiec niby ok alez checia bym przyspieszyla jeszczeo tydz. mi lekarz powiedzial ze ciaze mnogie od razu kwalifikuje sie na wysokiego ryzyka i najlepiej co 2tyg przychodzic.
Harusiowa, Kourtney, Palvin, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie dzisiaj zostałam wypisana ze szpitala. W poniedziałek pojechałam na wizytę kontrolną i niestety okazało się, że mam rozważcie na 1 palec i szyjka macicy skróciła się o 70% z 40mm na 16 . Od razu dostałam skierowanie na oddział patologii ciąży i tego samego dnia już leżałam w szpitalu. We wtorek założyli mi pessar. Teraz leżę i najprawdopodobniej w tej pozycji spędzę drugą część mojej ciąży .
-
W piątek dostałam wypis i od tego czasu leżę plackiem w domu. Podobno rozwarcia już nie ma, ale tego co tam się dalej dzieje dowiem się dopiero za tydzień podczas wizyty u mojej pani doktor. Nikt w szpitalu nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi jak to moje leżenie ma wyglądać, czy tylko mam leżeć z ewentualnymi małymi przerwami na WC i prysznic, czy mogę pozwolić sobie na odrobinę więcej.
-
Witam nowe bliźniacze mamusie. Trzymam kciuki żebyście jak najdłużej były w trójpaku, a dolegliwości ciążowe były jak najmniej dokuczliwe.
Lenuś leż jak najwięcej. Przynajmniej na razie. Wstawaj tylko jeśli musisz. I nic nie podnoś ciężkiego. Na wizycie popytaj co i jak.
U nas jakoś leci. W 28 tc dostałam sterydy w zastrzykach na szybszy rozwój płuc u chłopców na wszelki wypadek gdyby chcieli wyjść wcześniej. Od tego momentu jakimś cudem przestały mi puchnąć nogi i stopy. Waga też stanęła w miejscu, a nawet mam -1,5 kg na liczniku od ostatniego ważenia w dzień wizyty. Ale chłopcy dają codziennie o sobie znać, więc nie przejmuję się za bardzo. 9 maja kolejna wizyta. Zobaczymy jak chłopcy przybierają na wadze.Lenuś lubi tę wiadomość
-
Czekam na tą wizytę jak na zbawienie, wszystko jedno co usłyszę, ale będę wiedziała jak mam się ze sobą obchodzić
Gigsa, jeszcze troszkę i będziesz gotowa do porodu, super. Jeśli o mnie chodzi to 30tc będzie dla mnie granicą po której poczuję się bezpieczniej.gigsa lubi tę wiadomość
-
Lenuś trzymam kciuki:)
gigsa-coraz bliżej końca:) teraz to ci szybko zleci, mimo zwiększonej ilości dolegliwości:)
flakonik, olcia88 - fajnie, że dołączyłyście:) u mnie początki ciąży nie były złe, ja miałam dwujajowe, ale to chyba nie ma znaczenia:) teraz pysie śpią sobie a ja mam chwilkę na forum:)olcia88, Lenuś lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Jestem po pierwsze wizycie potwierdzającej ciążę. W sumie to tyle po niej wiem, że JESTEM W CIĄŻY Lekarz pokazał mi dwa pęcherzyki ciążowe na monitorze, ale nierównej wielkości. Ten większy ma 15mm a ten drugi tylko połowę z tego, także nie wiem czy coś z niego będzie. Jak zapytałam doktora, jak myśli czy zostaną dwa to troszkę zakręcił nosem i powiedział że zobaczymy bo ten drugi jest malutki. Wogóle to jestem po IVF i miałam podane dwa zarodki, stąd póki co ciąza bliźniacza. Czy spotkałyście się z przypadkiem takim jak mój, że drugi pęcherzyk był dużo mniejszy? Jak się to skończyło? Dał radę czy niestety obumarł.Bliźniaki są z nami :*
-
Zai, ja mój drugi zarodek spisywałam na straty, bo jeden był duży, piękny, kształtny, a drugi jakiś płaski i wąski jak rulonik. Poczytałam w internecie, że w takiej sytuacji może skończyć się to ciążą pojedynczą, ale udało się obu, Tobie też tego życzę.
zai2014, olcia88 lubią tę wiadomość
-
zai2014 wrote:Witajcie dziewczyny. Jestem po pierwsze wizycie potwierdzającej ciążę. W sumie to tyle po niej wiem, że JESTEM W CIĄŻY Lekarz pokazał mi dwa pęcherzyki ciążowe na monitorze, ale nierównej wielkości. Ten większy ma 15mm a ten drugi tylko połowę z tego, także nie wiem czy coś z niego będzie. Jak zapytałam doktora, jak myśli czy zostaną dwa to troszkę zakręcił nosem i powiedział że zobaczymy bo ten drugi jest malutki. Wogóle to jestem po IVF i miałam podane dwa zarodki, stąd póki co ciąza bliźniacza. Czy spotkałyście się z przypadkiem takim jak mój, że drugi pęcherzyk był dużo mniejszy? Jak się to skończyło? Dał radę czy niestety obumarł.
W 5t0d gin potwierdził ciążę.
W 7t3d pojawiło się plamienie i niespodziewana wizyta u gina - słyszeliśmy 1 serduszko, pęcherzyk miał 1cm ale obok był drugi pęcherzyk, o którym gin nic nie mówił a ja ze stresu nie zapytałam.
W 9t0d (dzień przed Mikołajkami) na planowanej wizycie u gina dowiedzieliśmy się, że będziemy mieć bliźniaki i słyszeliśmy 2 serduszka Oba pęcherzyki miały ok 2cm.
W 11t0d na kolejnej wizycie u mojego gina potwierdził on jeszcze raz ciążę bliźniaczą i mamy na pamiątkę takie foto
Obecnie kończymy 31 tc i czekamy na 2 córeczki
---
A kiedy masz następną wizytę ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 01:55
Pocahontas, olcia88, Ewelcia lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d