X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Linka05 :)

Linka05 lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 witaj :) u mnie też dwóch chłopców :D imiona jakieś macie już wybrane?

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy z tym trochę problemu bo te imiona które mi się podobaja to niekoniecznie przekonują męża i odwrotnie ;) na razie stanęło na Olafie i Hubercie :) ale podobaja nam się jeszcze Igor,Antoś (ale Antoni już nie jest tak fajne ) Olek :) także decyzja nie jest jeszcze podjęta ;) a jak u Was dziewczyny z imionami?

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem podjelismy decyzje ze jak beda dziewczynki to maz wybiera a jak chlopcy to ja :) oczywiscie aprobata tego drugiego partnera przy wyborze imienia tez musi byc, ale mysle ze jakos sie dogadamy.
    Tez bardzo podoba mi sie Hubert :)

Linka05 lubi tę wiadomość

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wybrane Marcel i Michał (miał być Leon, ale właśnie aprobaty zabrakło ;) ) Dla dziewczynek w razie czego mamy Pola i Maja :D Kilka postów wyżej któraś dziewczyna pisała, że przy porodzie nastąpiła nagła zmiana planów co do płci ;)

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dla dziewczynek u nas byłby mniejszy problem bo już dawno mielismy wybrane także w razie takiej niespodzianki poradzimy sobie ;)
    a powiedzcie mi dziewczyny czy Wy zmienialyscie lekarza jak się okazało, że to ciąża mnoga? Czy zostałyście przy swoim dotychczasowym lekarzu? A jak często macie wizyty?

gigsa lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli będzie parka to ja chciałabym Carmen i Nikodem a mąż chce Naomi i Jayden

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Heh dla dziewczynek u nas byłby mniejszy problem bo już dawno mielismy wybrane także w razie takiej niespodzianki poradzimy sobie ;)
    a powiedzcie mi dziewczyny czy Wy zmienialyscie lekarza jak się okazało, że to ciąża mnoga? Czy zostałyście przy swoim dotychczasowym lekarzu? A jak często macie wizyty?
    Wizyty co miesiąc. Lekarza musiałam zmienić, bo ten do którego chodziłam wcześniej nie chciał prowadzić ciąży mnogiej. Na nfz też ginka odmówiła :(

Pragnąca dzidziusia ogromne gratulacje :) Trzymam kciuki :)
    Co do pomiarów to zawsze na wizycie każde dziecko było oddzielnie mierzone

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny wasze wsparcie jest nieocenione. Po wizycie dowiedzielismy sie, ze wszystkie trzy babelki maja osobny domek ale dwa- te jednojajowe maja wspolne lozysko. Troche sie tym z Zmartwilam, lekarz zaczal nam opowiadac o zespole podkradania I sie przerazilam. Co prawda wystepuje to tylko u 15 % ale ryzyko jest zawsze. Czy ktoras z Was dziewczyny MA bluzniaczki co dziela lozysko?

Kasia24, jenny88, Fairuza lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz musi poinformować o wszystkich zagrożeniach żeby później Rodzic nie był zdobiony. Oczywiście coś z tego co powie może wystawić ale nie musi. Trzeba wierzyć że będzie wszystko dobrze :).

My dziś byliśmy na usg, prawdopodobnie będziemy mieć parkę :). Mam tylko nadzieje że lekarz się nie pomylił. Bo byłoby to spełnienie naszych marzeń :)

pragnaca dzidziusia, Linka05, gigsa, Nelus, Muszelka75, Fairuza lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dzidziusia czyli masz dwa worki owodniowe? Czy trzy?

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Pragnąca dzidziusia czyli masz dwa worki owodniowe? Czy trzy?

Trzy worki. Kazde malenstwa MA swoj domek ale babelek nr 1 I 3 dzieli lozysko, lekarz nazwal je monozygotyczne. Babelek nr 2 MA oddzielne lozysko. Podsumowujac 3 worki+ 2 lozyska.

Nelus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze parka,cos niesamowitego :) Gratuluje :)

Kasia24 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwile mnie nie bylo, a tu takie mnogie nowości! Kolejne blizniaki i nawet trojaki! Rewelacja! Gratuluje Wam mamusie, oby Wszystko poszlo zgodnie z planem.

Ja mialam bliznieta w jjednym worku ow i z jednym lozyskiem :)
    Moje chlopaki to Jakubek i Kamilek :) nie lubie zwydziwianych imion, na dziewczynki chcialam Wiktoria i Aleksandra :)

pragnaca dzidziusia, Linka05, Ewela87 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że jak każde ma swoją owodnie to nie będą jednojajowe :). Ale w sumie to się nie znam hehe.

U nas dziewczynka pewnie będzie Amelka, a chłopczyk nie wiem bo mało imion nam się podoba, może Krzysio :).

pragnaca dzidziusia, Muszelka75 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Myślałam że jak każde ma swoją owodnie to nie będą jednojajowe :). Ale w sumie to się nie znam hehe.

U nas dziewczynka pewnie będzie Amelka, a chłopczyk nie wiem bo mało imion nam się podoba, może Krzysio :).

Wszystko zalezy kiedy nastapil podzial I zagniezdzenie moga byc dwu lub jednoowodniowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Chwile mnie nie bylo, a tu takie mnogie nowości! Kolejne blizniaki i nawet trojaki! Rewelacja! Gratuluje Wam mamusie, oby Wszystko poszlo zgodnie z planem.

Ja mialam bliznieta w jjednym worku ow i z jednym lozyskiem :)
    Moje chlopaki to Jakubek i Kamilek :) nie lubie zwydziwianych imion, na dziewczynki chcialam Wiktoria i Aleksandra :)

Kochana dajesz mi nadzieje :) rozumiem ze u Ciebie z jednym lozyskiem nie bylo problemu :) lekarz tak nas nastraszyl I opowiadal o zespole podkradania ze pol nocy nie spalam :(

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze nie są empatyczni i nie potrafią umiejętnie przekazywać takim informacji :P
    Jestem pewna, ze wszystko będzie dobrze- nie martw sie :)

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki gigsa za odpowiedź, bo zastanawiałam się czy w ciąży mnogiej nie powinno się mieć jakoś częściej wizyt ale jak widać chyba nie ;) Twoje chłopaki już takie duże, super :)
    A powiedz mi jeszcze bo widziałam we wcześniejszych komentarzach, że masz ten wózek bebetto 42, powiedz mi jak on się sprawuje? Czy jest dosyć funkcjonalny i zwrotny? I czy bardzo ciężki?

Pragnąca dzidziusia nie martw się, lekarz na pewno będzie wszystko dokładnie sprawdzał skoro wie, że dzieciątka mają jedno łożysko, najważniejsze, że masz już to określone to teraz będziesz pod większym nadzorem :)

zem3wn15az3szllg.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jednego lozyska to nie jest oznaczeniem, ze jedno czy dwujajowe. U mnie pewnikiem było to,ze dodatkowo jedna owodnia.
    Ale do dzis nie rozumiem (moze jestem glupia :D ) skad lekarze wiedzą tak na bank bez wcześniejszej obserwacji pecherzykow? Ktory madrzejszy to mowi,ze to tylko badanie genetyczne okresli w 100%
    Pragnaca_dzidziusia o tym podkradaniu tez wiele sie naczytalam i baaardzo sie tego balam.
    Ale jesli regularnie bedziesz miec wizyty u gina z usg to on bedzie kontrolowal przepływy. Ja chodziłam co miesiac mimo ze ponoc taka ciaze jak moja powinno sie kontrolowac znacznie częściej.
    Ja bardziej obawiałam sie wad genetycznych chociaz w rodzinie nie ma.
    Nie stresuj sie na zapas, wazne zebys sie nie przemeczala. Nie bede mowic, zebys nie czytala bo ja sama kazda pierdołe do dzis wstukuje do wujka google... :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ