Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy z tym trochę problemu bo te imiona które mi się podobaja to niekoniecznie przekonują męża i odwrotnie na razie stanęło na Olafie i Hubercie ale podobaja nam się jeszcze Igor,Antoś (ale Antoni już nie jest tak fajne ) Olek także decyzja nie jest jeszcze podjęta a jak u Was dziewczyny z imionami?
-
nick nieaktualnyMy z mezem podjelismy decyzje ze jak beda dziewczynki to maz wybiera a jak chlopcy to ja oczywiscie aprobata tego drugiego partnera przy wyborze imienia tez musi byc, ale mysle ze jakos sie dogadamy.
Tez bardzo podoba mi sie HubertLinka05 lubi tę wiadomość
-
Heh dla dziewczynek u nas byłby mniejszy problem bo już dawno mielismy wybrane także w razie takiej niespodzianki poradzimy sobie
a powiedzcie mi dziewczyny czy Wy zmienialyscie lekarza jak się okazało, że to ciąża mnoga? Czy zostałyście przy swoim dotychczasowym lekarzu? A jak często macie wizyty?gigsa lubi tę wiadomość
-
Linka05 wrote:Heh dla dziewczynek u nas byłby mniejszy problem bo już dawno mielismy wybrane także w razie takiej niespodzianki poradzimy sobie
a powiedzcie mi dziewczyny czy Wy zmienialyscie lekarza jak się okazało, że to ciąża mnoga? Czy zostałyście przy swoim dotychczasowym lekarzu? A jak często macie wizyty?
Pragnąca dzidziusia ogromne gratulacje Trzymam kciuki
Co do pomiarów to zawsze na wizycie każde dziecko było oddzielnie mierzonepragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny wasze wsparcie jest nieocenione. Po wizycie dowiedzielismy sie, ze wszystkie trzy babelki maja osobny domek ale dwa- te jednojajowe maja wspolne lozysko. Troche sie tym z Zmartwilam, lekarz zaczal nam opowiadac o zespole podkradania I sie przerazilam. Co prawda wystepuje to tylko u 15 % ale ryzyko jest zawsze. Czy ktoras z Was dziewczyny MA bluzniaczki co dziela lozysko?
Kasia24, jenny88, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Lekarz musi poinformować o wszystkich zagrożeniach żeby później Rodzic nie był zdobiony. Oczywiście coś z tego co powie może wystawić ale nie musi. Trzeba wierzyć że będzie wszystko dobrze .
My dziś byliśmy na usg, prawdopodobnie będziemy mieć parkę . Mam tylko nadzieje że lekarz się nie pomylił. Bo byłoby to spełnienie naszych marzeńpragnaca dzidziusia, Linka05, gigsa, Nelus, Muszelka75, Fairuza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia24 wrote:Pragnąca dzidziusia czyli masz dwa worki owodniowe? Czy trzy?
Trzy worki. Kazde malenstwa MA swoj domek ale babelek nr 1 I 3 dzieli lozysko, lekarz nazwal je monozygotyczne. Babelek nr 2 MA oddzielne lozysko. Podsumowujac 3 worki+ 2 lozyska.Nelus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chwile mnie nie bylo, a tu takie mnogie nowości! Kolejne blizniaki i nawet trojaki! Rewelacja! Gratuluje Wam mamusie, oby Wszystko poszlo zgodnie z planem.
Ja mialam bliznieta w jjednym worku ow i z jednym lozyskiem
Moje chlopaki to Jakubek i Kamilek nie lubie zwydziwianych imion, na dziewczynki chcialam Wiktoria i Aleksandrapragnaca dzidziusia, Linka05, Ewela87 lubią tę wiadomość
-
Myślałam że jak każde ma swoją owodnie to nie będą jednojajowe . Ale w sumie to się nie znam hehe.
U nas dziewczynka pewnie będzie Amelka, a chłopczyk nie wiem bo mało imion nam się podoba, może Krzysio .pragnaca dzidziusia, Muszelka75 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia24 wrote:Myślałam że jak każde ma swoją owodnie to nie będą jednojajowe . Ale w sumie to się nie znam hehe.
U nas dziewczynka pewnie będzie Amelka, a chłopczyk nie wiem bo mało imion nam się podoba, może Krzysio .
Wszystko zalezy kiedy nastapil podzial I zagniezdzenie moga byc dwu lub jednoowodniowe. -
nick nieaktualnyMisty87 wrote:Chwile mnie nie bylo, a tu takie mnogie nowości! Kolejne blizniaki i nawet trojaki! Rewelacja! Gratuluje Wam mamusie, oby Wszystko poszlo zgodnie z planem.
Ja mialam bliznieta w jjednym worku ow i z jednym lozyskiem
Moje chlopaki to Jakubek i Kamilek nie lubie zwydziwianych imion, na dziewczynki chcialam Wiktoria i Aleksandra
Kochana dajesz mi nadzieje rozumiem ze u Ciebie z jednym lozyskiem nie bylo problemu lekarz tak nas nastraszyl I opowiadal o zespole podkradania ze pol nocy nie spalam -
Dzięki gigsa za odpowiedź, bo zastanawiałam się czy w ciąży mnogiej nie powinno się mieć jakoś częściej wizyt ale jak widać chyba nie Twoje chłopaki już takie duże, super
A powiedz mi jeszcze bo widziałam we wcześniejszych komentarzach, że masz ten wózek bebetto 42, powiedz mi jak on się sprawuje? Czy jest dosyć funkcjonalny i zwrotny? I czy bardzo ciężki?
Pragnąca dzidziusia nie martw się, lekarz na pewno będzie wszystko dokładnie sprawdzał skoro wie, że dzieciątka mają jedno łożysko, najważniejsze, że masz już to określone to teraz będziesz pod większym nadzorem
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Co do jednego lozyska to nie jest oznaczeniem, ze jedno czy dwujajowe. U mnie pewnikiem było to,ze dodatkowo jedna owodnia.
Ale do dzis nie rozumiem (moze jestem glupia ) skad lekarze wiedzą tak na bank bez wcześniejszej obserwacji pecherzykow? Ktory madrzejszy to mowi,ze to tylko badanie genetyczne okresli w 100%
Pragnaca_dzidziusia o tym podkradaniu tez wiele sie naczytalam i baaardzo sie tego balam.
Ale jesli regularnie bedziesz miec wizyty u gina z usg to on bedzie kontrolowal przepływy. Ja chodziłam co miesiac mimo ze ponoc taka ciaze jak moja powinno sie kontrolowac znacznie częściej.
Ja bardziej obawiałam sie wad genetycznych chociaz w rodzinie nie ma.
Nie stresuj sie na zapas, wazne zebys sie nie przemeczala. Nie bede mowic, zebys nie czytala bo ja sama kazda pierdołe do dzis wstukuje do wujka google...pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość