Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Flakonik wrote:Hej. Moje corcie sa juz na swiecie. Urodzily sie dzisiaj.
Julia - 3080g, 46cm SN 36t+6
godz 5:05
Kasia - 2729g ,44cm SN 36t+6
godz 5:34
Obie dostaly po 10punktow.Flakonik lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza i powiedzial ze bliźniaki są dwujajowe, ciesze się bo liczę na parkę hihi ale jedno mnie martwi bo według miesiączki jestem w 10t5d ciąży a według usg wychodzi 8t4d czy to normalne że są mniejsze na tym etapie? I jeszcze jedno pytanko, czy wy też brałyscie podwójna dawkę witamin prenatalnych?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 05:48
-
Nelus wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza i powiedzial ze bliźniaki są dwujajowe, ciesze się bo liczę na parkę hihi ale jedno mnie martwi bo według miesiączki jestem w 10t5d ciąży a według usg wychodzi 8t4d czy to normalne że są mniejsze na tym etapie? I jeszcze jedno pytanko, czy wy też brałyscie podwójna dawkę witamin prenatalnych?
Biorę normalną dawkę witamin, jak dotąd wszystko ok.- żadnej anemii. Z drugiej strony też dobrze się trzeba żywić i dostarczać naturalnych witaminek -
Ewela87 wrote:Biorę normalną dawkę witamin, jak dotąd wszystko ok.- żadnej anemii. Z drugiej strony też dobrze się trzeba żywić i dostarczać naturalnych witaminek
-
Ja też biorę pregna plus 1x dziennie oraz pragna dha 2x dziennie po jednej kapsulce.
Dodatkowo dostałam Biofer 3x dziennie - żelazo. Ale to żelazo z racji.anemii. W czwartek zrobię badania ponowne więc się okaże czy po miesiącu wyniki się poprawily.
Mi mój lekarz prowadzący powiedział że te witaminy będę już do końca te same brać.
-
Akurat nie mam problemu z anemią, więc żelazo zbędne, ale za to mam 3x2 Aspargin czyli magnez z potasem i nospę rano i wieczorem na twardnienie brzucha. Jak mniemam wszystko przed Wami
Mi DHA powiedzieli, że nie muszę, bo w zwykłej Pregnie jest, a ja też posiłkuję się rybciami i olejem lnianym w diecie -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegos czasu, ale nie pisalam wczesniej. Jestem przyszla szczesliwa mamuska trojaczkow , na dzien dzisiejszy 10+5 tc. W czwartek mam pierwsze badania genetyczne, zastanawiam sie jak oni dlugo Bede musieli dzidzie badac tj. Mierzyc, sprawdzac. Jak wyglada takie badanie, czy kazda dzidzia jest badana osobno czy badaja tylko jedna I wysuwaja jakies wnioski statystyczne ?
Kasia24, Nelus, Magenta, Misty87, Takanijaka, jenny88, Muszelka75, Olina, Dzierzba, Fairuza, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestesmy z mezem bardzo szczesliwi, zawsze nam sie marzyla trojka dzieci I taka niespodzianka Dlugo sie staralismy o ciaze I jest ona efektem leczenia i mam nadzieje, ze bedzie Nam Dane do konca sie cieszyc I uniknac komplikacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:42
Magenta, Muszelka75 lubią tę wiadomość
-
Na pewno będzie wszystko dobrze Kochana najważniejsze jest pozytywne nastawiane! .
Ja przestałam już czytać wszelkie artykuły i “dobre rady„ w internecie. Najważniejsze to mieć dobrego lekarza i w razie wątpliwości dzwonić do niego albo jechać na izbę przyjęć. Bo każdy przypadek jest inny.
Ja wiem że wszystko będzie cudownie, bardzo Ci gratuluje i życzę wszystkiego najpiękniejszegoMagenta, pragnaca dzidziusia, Fairuza lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Czesc dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegos czasu, ale nie pisalam wczesniej. Jestem przyszla szczesliwa mamuska trojaczkow , na dzien dzisiejszy 10+5 tc. W czwartek mam pierwsze badania genetyczne, zastanawiam sie jak oni dlugo Bede musieli dzidzie badac tj. Mierzyc, sprawdzac. Jak wyglada takie badanie, czy kazda dzidzia jest badana osobno czy badaja tylko jedna I wysuwaja jakies wnioski statystyczne ?
Ale czad!!!! Gratulacje i spokojnej ciąży! Trojaczki wow wow jak zareagowali bliscy? Pewnie spadli z krzeseł hahahapragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Czesc dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegos czasu, ale nie pisalam wczesniej. Jestem przyszla szczesliwa mamuska trojaczkow , na dzien dzisiejszy 10+5 tc. W czwartek mam pierwsze badania genetyczne, zastanawiam sie jak oni dlugo Bede musieli dzidzie badac tj. Mierzyc, sprawdzac. Jak wyglada takie badanie, czy kazda dzidzia jest badana osobno czy badaja tylko jedna I wysuwaja jakies wnioski statystyczne ?
Ogromne gratulacje:) będziemy trzymać kciuki za Was
u mnie badanie wyglądało tak,że parametry każdego z maluchów były osobno mierzone i opisywane. Badanie trwało około 40 minut i lekarz przeprowadzał je sondą przezbrzuszną i dopochwową. Chcieliśmy już poznać płeć, ale maluchy nie chciały pod tym kątem współpracować z lekarzem i nic nie zdradziły:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:59
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny Bliscy zareagowali placzem wzruszenia, niedzieli jaka dluga droge przeszlismy starajac sie. My z mezem wciaz tez nie mozemy sie nacieszyc ,ze tyle szczescia na raz nas spotkalo.
Magenta, Kasia24, Nelus, Muszelka75, Fairuza lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wielkie gratulacje i powodzenia
Co do usg to każdy dzidziuś osobno jest mierzony, sprawdzany i oceniany. Na pewno trochę to trwa, ale też lekarz musi odpowiedni obraz wyszukać, żeby zmierzyć. Jeszcze raz gratuluję!!!pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Ewela87 wrote:pragnaca dzidziusia wielkie gratulacje i powodzenia
Co do usg to każdy dzidziuś osobno jest mierzony, sprawdzany i oceniany. Na pewno trochę to trwa, ale też lekarz musi odpowiedni obraz wyszukać, żeby zmierzyć. Jeszcze raz gratuluję!!!
potwierdzampragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Witam się serdecznie Czy mogłabym dołączyć ? Obecnie jestem w 15 tc i również spodziewam się bliźniąt Według usg genetycznego jest to dwóch chłopców
Kasia24, Magenta, pragnaca dzidziusia, Nelus, Ewela87, Misty87, jenny88, Muszelka75, Fairuza lubią tę wiadomość