X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hej. Moje corcie sa juz na swiecie. Urodzily sie dzisiaj.
    Julia - 3080g, 46cm SN 36t+6
    godz 5:05

Kasia - 2729g ,44cm SN 36t+6
    godz 5:34
    Obie dostaly po 10punktow.
    Gratulacje!! :)

Flakonik lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonok gratuluję! Jakie one duże wow! Super! Zdawaj nam tu relacje co u dziewczynek na bieżąco hihi

Flakonik lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza i powiedzial ze bliźniaki są dwujajowe, ciesze się bo liczę na parkę hihi ale jedno mnie martwi bo według miesiączki jestem w 10t5d ciąży a według usg wychodzi 8t4d czy to normalne że są mniejsze na tym etapie? I jeszcze jedno pytanko, czy wy też brałyscie podwójna dawkę witamin prenatalnych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 05:48

201703012752.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza i powiedzial ze bliźniaki są dwujajowe, ciesze się bo liczę na parkę hihi ale jedno mnie martwi bo według miesiączki jestem w 10t5d ciąży a według usg wychodzi 8t4d czy to normalne że są mniejsze na tym etapie? I jeszcze jedno pytanko, czy wy też brałyscie podwójna dawkę witamin prenatalnych?

Biorę normalną dawkę witamin, jak dotąd wszystko ok.- żadnej anemii. Z drugiej strony też dobrze się trzeba żywić i dostarczać naturalnych witaminek :)

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik gratulacje :) Super donoszona ciąża :)

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    Biorę normalną dawkę witamin, jak dotąd wszystko ok.- żadnej anemii. Z drugiej strony też dobrze się trzeba żywić i dostarczać naturalnych witaminek :)
    Pytam po pani doktor kazała mi brać 2 razy dziennie, dziwne! No ale chyba nie zaszkodzi

201703012752.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz złe wyniki albo wymioty? Możesz słuchać doktorki lub brać pojedynczą dawkę (tam masz zalecane dzienne dawki) i zobaczyć jak wyjdzie następna morfologia. Ja biorę Pregna Plus.

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, gratuluje cudownego porodu, czytałam w opisie w pamiętniku. Rozbawił mnie motyw z mopem, że też o tym w tej chwili pomyślałas. Dużo zdrówka dla Was dziewczyny :*

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę pregna plus 1x dziennie oraz pragna dha 2x dziennie po jednej kapsulce.
    Dodatkowo dostałam Biofer 3x dziennie - żelazo. Ale to żelazo z racji.anemii. W czwartek zrobię badania ponowne więc się okaże czy po miesiącu wyniki się poprawily.

Mi mój lekarz prowadzący powiedział że te witaminy będę już do końca te same brać.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat nie mam problemu z anemią, więc żelazo zbędne, ale za to mam 3x2 Aspargin czyli magnez z potasem i nospę rano i wieczorem na twardnienie brzucha. Jak mniemam wszystko przed Wami ;)

Mi DHA powiedzieli, że nie muszę, bo w zwykłej Pregnie jest, a ja też posiłkuję się rybciami i olejem lnianym w diecie :D

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegos czasu, ale nie pisalam wczesniej. Jestem przyszla szczesliwa mamuska trojaczkow , na dzien dzisiejszy 10+5 tc. :) W czwartek mam pierwsze badania genetyczne, zastanawiam sie jak oni dlugo Bede musieli dzidzie badac tj. Mierzyc, sprawdzac. Jak wyglada takie badanie, czy kazda dzidzia jest badana osobno czy badaja tylko jedna I wysuwaja jakies wnioski statystyczne ?

Kasia24, Nelus, Magenta, Misty87, Takanijaka, jenny88, Muszelka75, Olina, Dzierzba, Fairuza, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje trojaczków ;).. Ale cudownie :) pragnie się bardzo jednego dziecka, a tu nagle się człowiek dowiaduje że w brzuszku mieszka dwoje bądź troje.:). Jak się szukasz, jak nastawienie? ;)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy z mezem bardzo szczesliwi, zawsze nam sie marzyla trojka dzieci I taka niespodzianka :) Dlugo sie staralismy o ciaze I jest ona efektem leczenia i mam nadzieje, ze bedzie Nam Dane do konca sie cieszyc I uniknac komplikacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:42

Magenta, Muszelka75 lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie wszystko dobrze Kochana najważniejsze jest pozytywne nastawiane! :).
    Ja przestałam już czytać wszelkie artykuły i “dobre rady„ w internecie. Najważniejsze to mieć dobrego lekarza i w razie wątpliwości dzwonić do niego albo jechać na izbę przyjęć. Bo każdy przypadek jest inny.
    Ja wiem że wszystko będzie cudownie, bardzo Ci gratuluje i życzę wszystkiego najpiękniejszego :)

Magenta, pragnaca dzidziusia, Fairuza lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Czesc dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegos czasu, ale nie pisalam wczesniej. Jestem przyszla szczesliwa mamuska trojaczkow , na dzien dzisiejszy 10+5 tc. :) W czwartek mam pierwsze badania genetyczne, zastanawiam sie jak oni dlugo Bede musieli dzidzie badac tj. Mierzyc, sprawdzac. Jak wyglada takie badanie, czy kazda dzidzia jest badana osobno czy badaja tylko jedna I wysuwaja jakies wnioski statystyczne ?

Ale czad!!!! Gratulacje i spokojnej ciąży! Trojaczki wow wow jak zareagowali bliscy? Pewnie spadli z krzeseł hahaha

201703012752.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:

Ogromne gratulacje:) będziemy trzymać kciuki za Was <3

u mnie badanie wyglądało tak,że parametry każdego z maluchów były osobno mierzone i opisywane. Badanie trwało około 40 minut i lekarz przeprowadzał je sondą przezbrzuszną i dopochwową. Chcieliśmy już poznać płeć, ale maluchy nie chciały pod tym kątem współpracować z lekarzem i nic nie zdradziły:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:59

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :) Bliscy zareagowali placzem wzruszenia, niedzieli jaka dluga droge przeszlismy starajac sie. My z mezem wciaz tez nie mozemy sie nacieszyc ,ze tyle szczescia na raz nas spotkalo.

Magenta, Kasia24, Nelus, Muszelka75, Fairuza lubią tę wiadomość

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wielkie gratulacje i powodzenia :)
    Co do usg to każdy dzidziuś osobno jest mierzony, sprawdzany i oceniany. Na pewno trochę to trwa, ale też lekarz musi odpowiedni obraz wyszukać, żeby zmierzyć. Jeszcze raz gratuluję!!! :D

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    pragnaca dzidziusia wielkie gratulacje i powodzenia :)
    Co do usg to każdy dzidziuś osobno jest mierzony, sprawdzany i oceniany. Na pewno trochę to trwa, ale też lekarz musi odpowiedni obraz wyszukać, żeby zmierzyć. Jeszcze raz gratuluję!!! :D

potwierdzam :D

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie :) Czy mogłabym dołączyć ? :) Obecnie jestem w 15 tc i również spodziewam się bliźniąt :) Według usg genetycznego jest to dwóch chłopców :)

Kasia24, Magenta, pragnaca dzidziusia, Nelus, Ewela87, Misty87, jenny88, Muszelka75, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ