Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szczerze to na początku było bardzo ciężko, ale z każdym tygodniem jest już lepiej. A zmieniło się wszystko diametralnie, przynajmniej u nas.
-
i ja się dołączam też spodziewam się bliźniąt obecnie jestem w 12t4d
i gratuluje innym szczęśliwym podwójnym mamusiom:)jenny88, Magenta, Ewela87, Nelus, pragnaca dzidziusia, Misty87, Kasia24, zai2014, Flakonik, gigsa, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Witaj Sylika:)ja też jestem z majowego forum:)
Misty87 wrote:Witaj Magenta, jak zechcesz to napisz cos wiecej o sobie no i jak sie czujesz
Jest to moja pierwsza ciąża i bliźnięta są dużym zaskoczeniem:)
Byłam wczoraj na usg genetycznym i na szczęście wszystkie parametry są w normie:)Maluchy fikały sobie beztrosko i machały rączkami:) cudny widok:)
Mdłości narazie nie ustępują- doszły bóle kręgosłupa ale żadne z dolegliwości nie przeszkadzają mi:)
rozważamy z wykonanie kolejnego dodatkowego badania (np. test pappa)..czy któras z Was zdecydowała się na dodatkowe badania prenatalne oprócz usg genetycznego?Sylika lubi tę wiadomość
-
jeśli usg genetyczne wypadło prawidłowo nie ma potrzeby robić dodatkowych badań chyba że lekarz będzie miał jakieś wątpliwości życzę wszystkiego dobrego i powodzenia mamuśki
Magenta to super a u Ciebie który tydzień ?pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Ewela87 wrote:Nelus super fotki, jeszcze niedawno też moi tak wyglądali Sylika a Ty jak się czujesz? Zdaje się, że Twoje maluchy widziałam w galerii usg- super
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Ale nam się tu mnoży mamusiek bliźniaczych!
Wszystkim Wam życzę szczęśliwego rozwiązania jak nabliżej 40 tc
Nelus jak patrzę na Twoje foto z usg to mam w oczach swoje bąbelki! A już mają 14 mc. Jak ten czas leci!!
Odnośnie dodatkowych testów to zalecane są jeśli w rodzinie istnieją wady gen. no i po 35 r.ż.
Co do tych podstawowych genetycznych to też nie można ślepo wierzyć. Moja znajoma usłyszała od swojego gin prowadzącego 'z kości nosowej wychodzi że będzie down, to jak?pozbywamy się problemu?'... zrobiła dodatkowe badanie w Lodzi i dziecko zdrowe jak ryba?!! 5 tyg żyła w totalnym wyłączeniu ze świata realnego. Porażka
Kasia24, Nelus lubią tę wiadomość
-
dzięki za opinie:)
u mnie usg genetyczne wypadło dobrze i nie jestem w grupie ryzyka ale zastanawiam się nad dodatkowymi badaniami żeby mieć pewność,że maluchy są zdrowe...
ja z kolei spotkałam się z dwoma przypadkami,że badania wykazywały,że dzieci są zdrowe a rodziły się chore...jedno z maleństw przeżyło tylko kilka tygodni:( -
Cześć Mamusie i Brzuszatki .
Ja się w końcu mogę pochwalić, że powoli ustępują mi mdłości, apetyt wraca - na plusie mamy 1,5 kg od początku całej ciąży, już nie liczę tego co wychudłam przez ciągłe wymioty. Także jest lepiej! Zaczęłam jeść mięso, bo w końcu mi nie śmierdzi i smakuje.
Mieliśmy troszkę anemię - za 1,5 tygodnia ponowna morfologia - więc mam nadzieję, że wyniki się poprawią.
W końcu wróciły chęci do życia. Pisałam tu w swoim 14tc ostatnim razem chyba - jako przerażona i spanikowana przyszła mama bliźniąt - teraz obawy poszły sio, daleko w las. Strasznie się cieszę, że będę miała dwa szczęścia. 12.11 idziemy na USG, liczę że poznamy płeć dzieci no i w ogólne wszystko jest takie piękne .Magenta, pragnaca dzidziusia, Ewela87 lubią tę wiadomość
-
witajcie bo nie przedstawiłam sie jestem mama bliźniąt z lipca 2015 , dziewczynki urodziłam cc w 38 i 3 d z waga 2200 i 2300.
Gigsa od kiedy jest u Ciebie lepiej?bo u mnie dziewczyny dokazują, pamiętam jak zaczynałaś wraz ze mną na forum lipcówek i jenny88 , jak się mają twoi chłopcy, nie znam Cie ale bardzo przeżyłam twój poród bo przeciez sie dobrze czułaś a tu nadle chłopcy pojawili sie na swiecie, paradoksem u mnie nie wiem czy pamiętasz też miałam mieć 2 chłopców a podczas porodu okazało sie że mam dwie dziewczyny a na zdj usg bylo wyrazni widac ze ,,niby chłopcy'' najwidoczniej to pepowina była. Pozdrawiam Cie ciepło