Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySanna wrote:Cześć dziewczyny trochę nie śmiało piszę bo dziś przeniosłam się z różowej na fioletową stronkę po 3 latach starań Jestem w ciąży po IFV IMSI transfer 2 zarodków 2 dniowych 4B 5B moje wyniki hcg 13 dpt 337,9 16 dpt 2006,Jak myślicie czy jest prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej??
Tez mysle ze beda dwa babelkiSanna lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, szyjka trzyma, wszystko ok Dzieciątka oczywiście olbrzymie- z pomiarów wynika, że celują w 33t4d, a dziś mam 29t5d o wagę ani nie pytałam. Jedyne zmartwienie to dokuczliwy ból spojenia łonowego. Lekarz mówi, że nie ma na to sposobu, tylko leżenie mnie ratuje. Miała któraś z Was z tym problem?
Sylika, jenny88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwela87 wrote:Sanna ja robiłam bete 2 razy: pierwsza 91,5 a druga po 48 h 309, potem więcej nie robiłam, bo gin po wynikach uznał, że ciąża jest tylko na pęcherzyk czekamy. W Twoim przypadku wszystko wskazuje na mnogość w brzuchu
Moja beta w 16 DPT rowniez wynosila nieco ponad 2000 , takze szanse na blizniaki sa ogromneSanna, Ewela87 lubią tę wiadomość
-
Ewela87 wrote:Ja już po wizycie, szyjka trzyma, wszystko ok Dzieciątka oczywiście olbrzymie- z pomiarów wynika, że celują w 33t4d, a dziś mam 29t5d o wagę ani nie pytałam. Jedyne zmartwienie to dokuczliwy ból spojenia łonowego. Lekarz mówi, że nie ma na to sposobu, tylko leżenie mnie ratuje. Miała któraś z Was z tym problem?
Ewela87 lubi tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Dziekuje dziewczyny wasze wsparcie jest nieocenione. Po wizycie dowiedzielismy sie, ze wszystkie trzy babelki maja osobny domek ale dwa- te jednojajowe maja wspolne lozysko. Troche sie tym z Zmartwilam, lekarz zaczal nam opowiadac o zespole podkradania I sie przerazilam. Co prawda wystepuje to tylko u 15 % ale ryzyko jest zawsze. Czy ktoras z Was dziewczyny MA bluzniaczki co dziela lozysko?
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Linka05 wrote:D
A powiedz mi jeszcze bo widziałam we wcześniejszych komentarzach, że masz ten wózek bebetto 42, powiedz mi jak on się sprawuje? Czy jest dosyć funkcjonalny i zwrotny? I czy bardzo ciężki?
pragnaca dzidziusia wrote:Czesc dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegos czasu, ale nie pisalam wczesniej. Jestem przyszla szczesliwa mamuska trojaczkow , na dzien dzisiejszy 10+5 tc. W czwartek mam pierwsze badania genetyczne, zastanawiam sie jak oni dlugo Bede musieli dzidzie badac tj. Mierzyc, sprawdzac. Jak wyglada takie badanie, czy kazda dzidzia jest badana osobno czy badaja tylko jedna I wysuwaja jakies wnioski statystyczne ?
Moje dziewczyny na każdej wizycie były badane - pomiary, słuchanie serduszka itd.
Linka05 wrote:a powiedzcie mi dziewczyny czy Wy zmienialyscie lekarza jak się okazało, że to ciąża mnoga? Czy zostałyście przy swoim dotychczasowym lekarzu? A jak często macie wizyty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:12
Linka05 lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Sylika wrote:mi pękło przy porodzie i miewam ból do tej pory nieduży ale jest lekarz mówił że będzie bolało ale da się znieść .a w moim przypadku nic nie da się zrobić bo się nie zroslo prawidłowo a u Ciebie chyba wynik ucisku spowodowany dwoma maluszkami minie Ci niebawem i super wieści z wizyty gratuluje ,.
Dzięki Sylika rozumiem, że pękło w czasie naturalnego porodu? Myślę, że cc mnie oszczędziSylika lubi tę wiadomość
-
Ewela87 tak podczas naturalnego porodu okropnie bolało ale to dlatego że miałam słabe rozwarcie a mały się już rodził i lekarz mnie przycisnął łokciem i pod naporem główki , wód i parcia pękło .
jenny88 ja też taki chce wózek ale też podoba mi się Abc design zoom i nie wiem który wybrać bo nigdzie nie ma takich opinii co do tych wózków chyba za mało bliźniąt się rodzi he he -
Dziś w 20dpt nie wytrzymała i poszlam do Pani doktor jest tylko pęcherzyk nic więcej nie widać p Doktor powiedziała zeby przyjść na USG nie wczesniej niż 26 pójdę po 30 żeby juz zalapac się na serduszko serduszka, ale Kochane czy jesli miałyby być bliźniaki to nie powinno być dwóch pęcherzyków ??