Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry, chciałam się nieśmiało przywitać. Wczoraj dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami bliźniaków jednojajowych
Kilka słów o mnie - lat 34, pierwsza ciąża, staraliśmy się od 8 lat, przeszłam operację mięśniaków, 4 inseminacje, a od października jesteśmy w kolejce do IVF. No właśnie i zaszłam w ciążę zupełnie naturalnie
Tydzień temu był piękny jeden maluch, wczoraj okazało się, że maluchy są dwa.
Przerażeni jesteśmy, lekarz mówił syndromie podkradania i o wielu jeszcze komplikacjach (nawet nazw nie pamiętam). Szok i niedowierzanie - nic nic, a tu nagle 2 w rodzinie, z tego co wiemy, bliźniąt nie było.
Póki co czuję się w miarę - mam trochę kłopotów z jedzeniem, nic mi nie smakuje, ale na siłę jem. Bolą też piersi i szybko się męczę, poza tym ok.
Gratuluję Wam wszystkim i mam nadzieję, że przegarniecie mnie do siebieMagenta, jenny88, Sanna, pragnaca dzidziusia, Linka05, Sylika, Kasia24, Takanijaka, Misty87, Muszelka75, Fairuza lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Witamy Nanatasza:)
Mnie tez lekarz niezłe wystraszył podczas pierwszej wizyty kiedy sie okazało,ze są bliźnięta. Z kolei na następnej wizycie u lekarza,który jest moim prowadzącym odzyskałam wiarę w to, ze będzie dobrze i jest dobrze
Wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy jeeee a jutro być może poznam płećNanatasza, jenny88, Sanna, pragnaca dzidziusia, Sylika, Misty87 lubią tę wiadomość
-
super!! koniecznie daj znać, czy dziewczynki, czy chłopcy
ja bym chyba wolała dziewczynki
Mam zaufanie do mojego lekarza, jest specjalistą od trudnych przypadków
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
starania od 2007
Linka05 wrote:
Dziewczyny a od kiedy lekarz powinien sprawdzać szyjkę?
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Nanatasza wrote:dzien dobry, chciałam się nieśmiało przywitać. Wczoraj dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami bliźniaków jednojajowych
Kilka słów o mnie - lat 34, pierwsza ciąża, staraliśmy się od 8 lat, przeszłam operację mięśniaków, 4 inseminacje, a od października jesteśmy w kolejce do IVF. No właśnie i zaszłam w ciążę zupełnie naturalnie
Przerażeni jesteśmy, lekarz mówił syndromie podkradania i o wielu jeszcze komplikacjach (nawet nazw nie pamiętam). Szok i niedowierzanie - nic nic, a tu nagle 2 w rodzinie, z tego co wiemy, bliźniąt nie było.
Póki co czuję się w miarę - mam trochę kłopotów z jedzeniem, nic mi nie smakuje, ale na siłę jem. Bolą też piersi i szybko się męczę, poza tym ok.
Gratuluję Wam wszystkim i mam nadzieję, że przegarniecie mnie do siebie
Moje dziewczyny też jednojajowe. Lekarze też straszyli zespołem podkradania (TTTS) ale dziewczyny rosły równiutko i w dniu porodu różniło je 50g. Najważniejsze to być pod opieką dobrego lekarza i min. raz w miesiącu wiyta, pod koniec ciąży częściej. Będzie dobrze !!Nanatasza, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
jenny dzięki za pocieszenie!
lekarz mówił, że póki co to co 2 tyg będziemy się widzieć. A prowadzić nas specjalista od trudnych ciąż, więc będzie dobrze
dzięki za przyjęcie do grona!!pragnaca dzidziusia, Magenta, jenny88 lubią tę wiadomość
starania od 2007
Ja jeszcze nie wiem ile nas będzie
Ale podglądam Was
Witaj Nanatasza, to ze lekarz straszy ja mysle ze po prostu musi to powiedzieć, ale będzie dobrze trzymam kciuki i zycze zdrowej spokojnej ciązyNanatasza, pragnaca dzidziusia, Magenta lubią tę wiadomość
-
Nanatasza wrote:dzien dobry, chciałam się nieśmiało przywitać. Wczoraj dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami bliźniaków jednojajowych
Gratuluję Wam wszystkim i mam nadzieję, że przegarniecie mnie do siebie
Natasza witaj jednojajowa mamusiu ale super ze sie po trudach udalo trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze i przygarniemy z otwartymi ramionami
Nanatasza, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatasza nie martw sie , ja jestem mamusia trojaczków Dwoje z blizniąt tez jest jednojajowych i dziela łozysko.Zespol podkradania występuje bardzo żadko, a nawet jesli, to lekarze maja juz na to metode leczenia Lekarz musiał cie poinformowac o zagrożeniach, niestety to ta mniej przyjemna strona ciąży blizniaczej. Zaufaj lekarzowi, oni wiedza co robia, napewno będziesz pod stałą kontrolą i maluszkom nic nie będzie
Nanatasza, jenny88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySanna wrote:Ja jeszcze nie wiem ile nas będzie
Ale podglądam Was
Witaj Nanatasza, to ze lekarz straszy ja mysle ze po prostu musi to powiedzieć, ale będzie dobrze trzymam kciuki i zycze zdrowej spokojnej ciązy
Sanna a kiedy masz wizyte usg? Wiem, ze jedna juz miałaś, ale bylo za wcześniej. Ja pierwsza miałam w 8 tc i wtedy to dowiedzieliśmy sie o naszym potrojnym szczęściu -
Witaj Natasza, super, że do nas dołączyłaś!
Wszystkiego najlepszego dla Was, dużo zdrówka i samych pozytywnych chwil w ciąży!
Pragnąca Dzidziusia - ja też w 8tc dowiedziałam się że brzuszki są (w moim przypadku dwie dzidzie) . Który to u Ciebie już tydzień? Bo suwaczka nie masz więc dopytujęNanatasza, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Natasza nie martw sie , ja jestem mamusia trojaczków Dwoje z blizniąt tez jest jednojajowych i dziela łozysko.Zespol podkradania występuje bardzo żadko, a nawet jesli, to lekarze maja juz na to metode leczenia Lekarz musiał cie poinformowac o zagrożeniach, niestety to ta mniej przyjemna strona ciąży blizniaczej. Zaufaj lekarzowi, oni wiedza co robia, napewno będziesz pod stałą kontrolą i maluszkom nic nie będzie
Kochana- trojaczki? Podziwiam w całej rozciągłościpragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
starania od 2007
nick nieaktualnyMagenta wrote:Pragnąca dzidziusia, co nowego u Ciebie i maluchów?? Jak sie czujecie??
Dziekuje czuje sie coraz lepiej , tj. Wymioty juz coraz mniej spotykane teraz doszly mega bole wiazadel, wszystko sie rozciaga. Na USG prenatalnym dowiedzialam sie ze moja macica ( wtenczas 12 tc) wyglada jakby byla w 18 tc wiec maluszki sobie miejsce szykuja
Kasia24 jutro zaczynamy 14 tc I tym samym 2 trymestr
Chcialam ustawic suwaczek, ale nie umiem moze ktos podpowiejenny88 lubi tę wiadomość
-
Kliknij np w mój suwaczek albo u kogos innego i wyśle Cię bezpośrednio do strony gdzie możesz stworzyć własny, jaki tylko chcesz . A później w profilu w ustawieniach - społeczności - musisz sobie w podpis wkleić link ten z [img][/img]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:58
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia24 wrote:Kliknij np w mój suwaczek albo u kogos innego i wyśle Cię bezpośrednio do strony gdzie możesz stworzyć własny, jaki tylko chcesz . A później w profilu w ustawieniach - społeczności - musisz sobie w podpis wkleić link ten z [img][/img]
Kasiu dziekuje ci Udało sieKasia24, Ewela87, Muszelka75 lubią tę wiadomość