X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sprawdzał od pierwszej wizyty, ale może dlatego, że miałam krótką. Co którąś wizytę dokładnie sprawdza czy nie ma rozwarcia wewnętrznego (usg dopochwowe).

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela to chya zależy od chęci lekarza żeby trochę pokombinować ..mój póki co chce więc się ciesze a i maluszki małe więc mniejszy z tym problem.[/QUOTE]

Sylika moje w 16 tc wyglądały jak ufoludki ;)

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, chciałam się nieśmiało przywitać. Wczoraj dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami bliźniaków jednojajowych

Kilka słów o mnie - lat 34, pierwsza ciąża, staraliśmy się od 8 lat, przeszłam operację mięśniaków, 4 inseminacje, a od października jesteśmy w kolejce do IVF. No właśnie i zaszłam w ciążę :) zupełnie naturalnie
    Tydzień temu był piękny jeden maluch, wczoraj okazało się, że maluchy są dwa.
    Przerażeni jesteśmy, lekarz mówił syndromie podkradania i o wielu jeszcze komplikacjach (nawet nazw nie pamiętam). Szok i niedowierzanie - nic nic, a tu nagle 2 :) w rodzinie, z tego co wiemy, bliźniąt nie było.

Póki co czuję się w miarę - mam trochę kłopotów z jedzeniem, nic mi nie smakuje, ale na siłę jem. Bolą też piersi i szybko się męczę, poza tym ok.

Gratuluję Wam wszystkim i mam nadzieję, że przegarniecie mnie do siebie :)

Magenta, jenny88, Sanna, pragnaca dzidziusia, Linka05, Sylika, Kasia24, Takanijaka, Misty87, Muszelka75, Fairuza lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Nanatasza:)

Mnie tez lekarz niezłe wystraszył podczas pierwszej wizyty kiedy sie okazało,ze są bliźnięta. Z kolei na następnej wizycie u lekarza,który jest moim prowadzącym odzyskałam wiarę w to, ze będzie dobrze i jest dobrze :)
    Wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy :) jeeee :) a jutro być może poznam płeć :)

Nanatasza, jenny88, Sanna, pragnaca dzidziusia, Sylika, Misty87 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super!! koniecznie daj znać, czy dziewczynki, czy chłopcy :)
    ja bym chyba wolała dziewczynki :D

Mam zaufanie do mojego lekarza, jest specjalistą od trudnych przypadków ;)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:

Dziewczyny a od kiedy lekarz powinien sprawdzać szyjkę?
    U mnie każda wizyta u gina wyglądała tak: rozmowa - wpisanie wyników do karty, zlecenie nowych badań, ważenie, badanie na fotelu, pomiar ciśnienia, usg

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dzien dobry, chciałam się nieśmiało przywitać. Wczoraj dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami bliźniaków jednojajowych

Kilka słów o mnie - lat 34, pierwsza ciąża, staraliśmy się od 8 lat, przeszłam operację mięśniaków, 4 inseminacje, a od października jesteśmy w kolejce do IVF. No właśnie i zaszłam w ciążę :) zupełnie naturalnie
    Przerażeni jesteśmy, lekarz mówił syndromie podkradania i o wielu jeszcze komplikacjach (nawet nazw nie pamiętam). Szok i niedowierzanie - nic nic, a tu nagle 2 :) w rodzinie, z tego co wiemy, bliźniąt nie było.

Póki co czuję się w miarę - mam trochę kłopotów z jedzeniem, nic mi nie smakuje, ale na siłę jem. Bolą też piersi i szybko się męczę, poza tym ok.

Gratuluję i spokojnej ciąży :)

Moje dziewczyny też jednojajowe. Lekarze też straszyli zespołem podkradania (TTTS) ale dziewczyny rosły równiutko i w dniu porodu różniło je 50g. Najważniejsze to być pod opieką dobrego lekarza i min. raz w miesiącu wiyta, pod koniec ciąży częściej. Będzie dobrze !! :)

Nanatasza, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nanatasza :) Magenta pisz szybko kto tam u Ciebie w brzuszku się skrywa :)

Magenta lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny dzięki za pocieszenie!
    lekarz mówił, że póki co to co 2 tyg będziemy się widzieć. A prowadzić nas specjalista od trudnych ciąż, więc będzie dobrze :D

dzięki za przyjęcie do grona!! :D

pragnaca dzidziusia, Magenta, jenny88 lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem ile nas będzie :)
    Ale podglądam Was
    Witaj Nanatasza, to ze lekarz straszy ja mysle ze po prostu musi to powiedzieć, ale będzie dobrze trzymam kciuki i zycze zdrowej spokojnej ciązy :)

Nanatasza, pragnaca dzidziusia, Magenta lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Natasza witaj jednojajowa mamusiu ale super ze sie po trudach udalo trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze i przygarniemy z otwartymi ramionami :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza nie martw sie , ja jestem mamusia trojaczków :) Dwoje z blizniąt tez jest jednojajowych i dziela łozysko.Zespol podkradania występuje bardzo żadko, a nawet jesli, to lekarze maja juz na to metode leczenia :) Lekarz musiał cie poinformowac o zagrożeniach, niestety to ta mniej przyjemna strona ciąży blizniaczej. Zaufaj lekarzowi, oni wiedza co robia, napewno będziesz pod stałą kontrolą i maluszkom nic nie będzie :)

Nanatasza, jenny88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Ja jeszcze nie wiem ile nas będzie :)
    Ale podglądam Was
    Witaj Nanatasza, to ze lekarz straszy ja mysle ze po prostu musi to powiedzieć, ale będzie dobrze trzymam kciuki i zycze zdrowej spokojnej ciązy :)

Sanna a kiedy masz wizyte usg? Wiem, ze jedna juz miałaś, ale bylo za wcześniej. Ja pierwsza miałam w 8 tc i wtedy to dowiedzieliśmy sie o naszym potrojnym szczęściu :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dzidziusia, co nowego u Ciebie i maluchów?? Jak sie czujecie?? :)

Ewela87, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Natasza, super, że do nas dołączyłaś! :)
    Wszystkiego najlepszego dla Was, dużo zdrówka i samych pozytywnych chwil w ciąży! :)

Pragnąca Dzidziusia - ja też w 8tc dowiedziałam się że brzuszki są (w moim przypadku dwie dzidzie) :). Który to u Ciebie już tydzień? :) Bo suwaczka nie masz więc dopytuję ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Natasza nie martw sie , ja jestem mamusia trojaczków :) Dwoje z blizniąt tez jest jednojajowych i dziela łozysko.Zespol podkradania występuje bardzo żadko, a nawet jesli, to lekarze maja juz na to metode leczenia :) Lekarz musiał cie poinformowac o zagrożeniach, niestety to ta mniej przyjemna strona ciąży blizniaczej. Zaufaj lekarzowi, oni wiedza co robia, napewno będziesz pod stałą kontrolą i maluszkom nic nie będzie :)
    Dziękuję za wsparcie :)uspokoiłaś mnie troszkę
    Kochana- trojaczki? Podziwiam w całej rozciągłości :)

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Pragnąca dzidziusia, co nowego u Ciebie i maluchów?? Jak sie czujecie?? :)

Dziekuje czuje sie coraz lepiej , tj. Wymioty juz coraz mniej spotykane :) teraz doszly mega bole wiazadel, wszystko sie rozciaga. Na USG prenatalnym dowiedzialam sie ze moja macica ( wtenczas 12 tc) wyglada jakby byla w 18 tc wiec maluszki sobie miejsce szykuja :)

Kasia24 jutro zaczynamy 14 tc I tym samym 2 trymestr :)
    Chcialam ustawic suwaczek, ale nie umiem :( moze ktos podpowie :)

jenny88 lubi tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij np w mój suwaczek albo u kogos innego i wyśle Cię bezpośrednio do strony gdzie możesz stworzyć własny, jaki tylko chcesz ;). A później w profilu w ustawieniach - społeczności - musisz sobie w podpis wkleić link ten z [img][/img] :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:58

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [img][/img]eVan.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Kliknij np w mój suwaczek albo u kogos innego i wyśle Cię bezpośrednio do strony gdzie możesz stworzyć własny, jaki tylko chcesz ;). A później w profilu w ustawieniach - społeczności - musisz sobie w podpis wkleić link ten z [img][/img] :)

Kasiu dziekuje ci :) Udało sie :)

Kasia24, Ewela87, Muszelka75 lubią tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ