X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia gratuluje trojaczkow! Bardzo rzadko sie to zdarza. Ja co prawda nie jestem w ciazy mnogiej ale z czerwcowych mamus i widze pi suwaczku ze ty chyba tez masz termin na czerwiec?;)

Sylika, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Pragnaca dzidziusia gratuluje trojaczkow! Bardzo rzadko sie to zdarza. Ja co prawda nie jestem w ciazy mnogiej ale z czerwcowych mamus i widze pi suwaczku ze ty chyba tez masz termin na czerwiec?;)

Dziekuje :)

Termin wedlug USG mam na 29 maja ale wiadomo jak to przy ciazy trojaczej rozwiazanie bedzie duzo wczesniej .Lekarz powiedzial ze beda sie starali przetrzymac mnie do 32-34 tc oczywiscie jesli maluszki nie zadecyduja inaczej. Jak dobrze pojdzie bedziemy mieli zajaczki Wielkanocne :)

Tobie rowniez Gratuluje, zdrowo rosnijcie :)

Kourtney, Kasia24, Nanatasza, Ewela87, Sylika, jenny88, Fairuza lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dzidziusia zapraszam Cie na corum majóweczki 2016 skoro masz termin na maj :) i cajny suwaczek sobie ustawiłaś takie słodkie 3 groszki :)

pragnaca dzidziusia, Magenta lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dzidziusia, cieszę się ,że wszystko ok :) trzymam za Was kciuki :)

Ja również zapraszam Cię na forum Majóweczek 2016 :) nie sposób się u nas nudzić :)

pragnaca dzidziusia, Sylika lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny. Napewno dolacze do Was :)

Magenta, Sylika lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Sanna a kiedy masz wizyte usg? Wiem, ze jedna juz miałaś, ale bylo za wcześniej. Ja pierwsza miałam w 8 tc i wtedy to dowiedzieliśmy sie o naszym potrojnym szczęściu :)

Drugą wizytę mam w 6 tyg i chyba to będzie 4 dzień po cichu liczę na serduszko/ka

pragnaca dzidziusia, Sylika lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Drugą wizytę mam w 6 tyg i chyba to będzie 4 dzień po cichu liczę na serduszko/ka

Trzymam mocno kciuki za serduszka lub serduszko :)

Sylika, Sanna lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak na majóweczkach nie można się nudzić :) zawsze fajnie i wesoło :)
    Sanna u mnie w 6t4d było już widać :) więc powodzenia a tydzień wcześnie tylko pęcherzyki i ciałka żółte.

Sanna, pragnaca dzidziusia, Magenta lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile trzeba leżeć na płasko po cc po zzo?

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta udana :)
    Wszystko dobrze z maluchami :) i tym razem stres przed badaniem był niepotrzebny :P
    Najprawdopodobniej będzie to parka :) aaaaaaale sie cieszę :)

pragnaca dzidziusia, Misty87, Nelus, Nanatasza, Ewela87, Kasia24, Sylika, Fairuza lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy Was też ciągle coś kłuje lub ciągnie albo boli. Czuje ze wszystko mnie cisnie: jelita, pęcherz a teraz doszedł bol w kroczu. Jak bym 3 dni konno jeździła. Na dodatek mam taki humor że płacze na reklamie allegro. To już 12 tc powinno być chyba lepiej... Albo coś ze mną nie tak i za bardzo wsluchuje się w organizm.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy Was też ciągle coś kłuje lub ciągnie albo boli. Czuje ze wszystko mnie cisnie: jelita, pęcherz a teraz doszedł bol w kroczu. Jak bym 3 dni konno jeździła. Na dodatek mam taki humor że płacze na reklamie allegro. To już 12 tc powinno być chyba lepiej... Albo coś ze mną nie tak i za bardzo wsluchuje się w organizm.

Kochana u mnie w ikolicach 11 tc zaczelo sie wlasnie wszystko nasilac. Tak mnie ciagnie w pachwinach I podbrzuszu nawet jak siedze I nic nie robie. Wszystko nam sie " Tam" rozciaga I musi bolec :) to dobry znak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Wizyta udana :)
    Wszystko dobrze z maluchami :) i tym razem stres przed badaniem był niepotrzebny :P
    Najprawdopodobniej będzie to parka :) aaaaaaale sie cieszę :)

Extra :) ciekawe czy ja tez Bede miala takie szczescie I moje mikruski sie podziela plcia :)

Cudowne wiadomosci :)
    W ktorym tc jestes kochana?

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza witaj mamo jednojajowcow :-) pozdrawia Cie mama 15 miesięcznych jednojajowych lobuzow :-)
    Zespol podkradania, tez sie bardzo balam, zdarza sie. Będąc na intensywnej z dziecmi po porodzie spotkalam taki przypadek, ale jesli jest dobry lekarz, to kontroluje przepływy na kazdej wizycie! :)
    Nic sie nie stresuj, bedzie dobrze zobaczysz!

Pragnaca...cudny suwaczek! Ja cala ciaze szukalam jakiegoś blizniaczego i nie znalazlam :( ale to było ponad poltorej roku temu :-)

Ja nie wiem dlaczego, ale mimo ciazy mnogiej nie mialam takich humorow, ze placze na byle czym hmmm
    Co do boli miednicy,krocza, kregoslupa to juz norma. Ah jak sobie przypomne jak w nocy przy odwracaniu z boku na bok tak mi chrupala miednica ze szok!!

Ile lezec na plasko po zewnatrzoponowym? Bez ruchu glowa to jakos na początku z godzine, bo ponoc jak sie bedzie ruszało glowa to potem bedzie bolec bardzo. Ja lezalam na tej sali pod okiem 'cięciowej' od 8.30 do okolo 14. Ale wiadomo, jak juz zeszlo znieczulenie to mozna bylo sie poruszyć.

pragnaca dzidziusia, Nanatasza, Ewela87 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Extra :) ciekawe czy ja tez Bede miala takie szczescie I moje mikruski sie podziela plcia :)

Cudowne wiadomosci :)
    W ktorym tc jestes kochana?
    Dziś zaczyna sie 17 tydzień i płeć nie jest pewna w 100% ale ginekolog powiedziała, ze raczej napewno parka :) i tak ważniejsze od płci jest dla mnie zdrowie maluchów :)

Takanijaka co do bólu i innych niedogodności to zgadzam sie z tym co napisała wcześniej Pragnąca dzidziusia i Misty87.

pragnaca dzidziusia, Nelus, Ewela87, Kasia24 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 dzięki za miłe słowa :D

Jak widzę po Twoich słodziakach, można sobie pięknie z bliźniakami radzić :)

lekarz dobry i już mi mówił, że będzie badał przepływy, wizyty póki co co 2 tyg

pragnąca_dzidziusia - nie zauważyłam wcześniej, że mamy prawie takie same suwaczki :P

Magenta, super, że parka, koleżanka ma parkę 3-latków - świetne dzieciaki!

Magenta, pragnaca dzidziusia, Muszelka75 lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki. Wczoraj miałam chyba zły dzień. Na dodatek od 4 dni meczyla mnie migrena.
    Pragnąca dzidziusia ostatnio widziałam wózek dla trojaczkow. Od razu pomyślałam o Tobie:)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z blizniakami mozna sobie radzic lepiej i gorzej :-) moi chlopcy sa grzeczni ale bardzo aktywni,na szczęście (poki co) nie bija sie, ale tlucze ich starszy o niespelna 2 mc kuzyn, ktory mieszka z nami rowniez. Jest wesoło :-)
    Ja mam do pomocy rodzicow,w szczegolnosci mame, ktora naprawdę jest dla nich jak druga matka. Szczerze to nie wiem jakbym dala rade będąc sama 24h. Maz zagranica i jest tylko weekendowo :(
    Generalnie jest wiecej plusów 'posiadania' blizniakow :-) ja bylam zszokowana i przerazona na poczatku a teraz niezmiernie sie ciesze,zwlaszcza ze zadne dziecko 'solo' nie zwraca takiej uwagi ludzi jak moje twixy :-)

Magenta, Nanatasza, Takanijaka, Kasia24, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Misty87, u Twoich maluchów od kiedy była znana płeć? Od jakiego rozmiaru ubranka kupowałaś przed porodem i jakie ilości?

5bd5222f11.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twixy :)

Misty87 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ