X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    On prywatnie w paru klinikach przyjmuje.Ja byłam teraz u niego w Mastermed.
    Nie wiem jak on w kwestii bliźniaczej i cc bo mnie prowadził w pierwszej ale była pojedyńcza i bez komplikacji

A teraz gdzie prowadzisz ciążę?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika: a nie myślałas żeby na IP pojechać?
    Myślę że cię nie wypuszcza jak jeszcze coś dodasz od siebie. Wiem że tak się nie robi, ale przy takich lekarzach niebardzo widzę inne wyjście.
    Moj gin mówi ze przy bliźniętach to jak jest wszystko super to w 36 tyg do szpitala ale jak cokolwiek będzie się działo to szybciej.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Sylika ten lekarz to jakis baran!! Brak slow normalnie.

Pragnaca a Ty jak się czujesz? Już też coraz bliżej finału :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    A teraz gdzie prowadzisz ciążę?

No właśnie u Lemancewicza. Umawiałam się do nie go na pierwszą wizytę ale sie rozchorował a ja nie chciałam już dłużej czekać i poszłam do Bociana do Pietrzyckiego. Ale na drugą wizytę wróciłam jednak do Lemancewicza i ze wzg na pierwsą ciążę i że jednak dobrze być u niego w przypadki gdy się trafi na patologię no i może da się uniknąć takiej sytuacji jak u Syliki bo wszystko od początku będzie jaśniejsze. No wiem jaki n potrafi być ale mam nadzieję że nie pożałuję......
    Jak myślicie?

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Pragnaca a Ty jak się czujesz? Już też coraz bliżej finału :)

Nie tak zle biorac pod uwage, ze nosze juz prawie 6 kg zywej wagi ;) Spojenie lonowe daje mi w kosc, ale jak leze jest ok :) Musimy wytrzymac w czteropaku do 21 kwietnia, mam nadzieje, ze damy rade ;)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wodami to pewnie znacznie więcej :)
    Dużo przybrałas na wadze w całej ciąży? Bo ja mam wrażenie że rosne nadprogramowo nawet jak na bliźniaki...

Ja próbuje się zapisać dodatkowo do specjalisty od bliźniaków w poradnii przyszpitalnej bo mi moją pani doktor id usg poleciła i też cyrki. Niby lekarka przyjmuje w przychodni ale przez rejestracje nie Da rady się zapisać bo ma swój wlasny kalendarz i zapisuje podczas wizyt w pn i chyba 3ba się wbic jakoś do gabinetu między pacjentkami ;p też ciekawa polityka

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    No właśnie u Lemancewicza. Umawiałam się do nie go na pierwszą wizytę ale sie rozchorował a ja nie chciałam już dłużej czekać i poszłam do Bociana do Pietrzyckiego. Ale na drugą wizytę wróciłam jednak do Lemancewicza i ze wzg na pierwsą ciążę i że jednak dobrze być u niego w przypadki gdy się trafi na patologię no i może da się uniknąć takiej sytuacji jak u Syliki bo wszystko od początku będzie jaśniejsze. No wiem jaki n potrafi być ale mam nadzieję że nie pożałuję......
    Jak myślicie?
    Ja zawsze uważałam, że lepiej iśc do lekarza (nie tyko ginekologa) co pracuje też w szpitalu, bo moim zdaniem to są lepsi lekarze niż tacy co tylko za biurkiem siedzą ;)

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... chyba nic lepszego nie wymyślę. A Ty gdzie chodzisz?

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docent Mariusz Skotnicki - poradnia patologii ciąży usk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza, ale dopiero o 17.30. Jedziemy z mężem, może dzieciaki pokażą płeć :)

ewa84, nietupska lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka: Masz jakieś przeczucia?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze wam powiem że ja to jestem wściekła na tą całą poradnie w usk chciałam się umówić drugi raz na wizyte a mnie wpisuje na 26 kwietnia a ja mowie do niej czy nie da się wcześniej bo jestem w koncowce 34tc i ciaza blizniacza a ona do mnie że pacjentki przeważnie umawiają się za miesiąc ..... ale ja nie jestem przeważnie pacjentką !! dlatego nie nawidze poradni ani lekarzy na nfz bo to strata czasu i nerwow ja chodziłam do tej pory prywatnie i sama nie wiem gdzie ja popelnilam błąd ?
    fakt jest taki ze 3 razy poroniłam i myslalam ze ta ciaza tez szybko zniknie ... miałam slabe nadzieje ze się uda ja utrzymać i tak jezdze do lekarza 40 km .
    do bialegostoku mam 60 km ale nie znam tam lekarzy niby są opinie na necie ale nie wiele a co do bliźniaczych ciąż to porazka w ogole mało opinii na temat białostockich lekarzy .....
    już mi to wszystko lata ja nic tu nie zwojuje w tej sprawie mam tylko nadzieje ze wszystko potoczy się dobrze .
    dziś odebrałam wynik wymazu z pochwy pisze ze w posiewie z dróg moczowo-płciowych w kierunku grzybów wymaz dodatni i wystraszyłam się że mam dodatni gbs ale go nie wyhodowano skoro podane tylko ze materiał diagnostyczny dodatni w kierunku candida albicans (++++) wzrost obfity to znaczy że chyba mam tylko zajebistego grzyba i do lekarza nie mogę się dodzwonić bo na urlopie jest ! a wizyta dopiero 18 kwietnia ....

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    pirelka: Masz jakieś przeczucia?
    Tak, myślę że to chłopcy ;) ale tak coś napomknął mi inny lekarz jakiś czas temu, więc może to stąd :D

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, pamiętacie mnie jeszcze?
    Bardzo długo się nie udzielalam, przepraszam. Przypomnę się troszkę, trafiłam 8lutego do szpitala ze względu na cholestaze. Natomiast 16lutegi w trybie natychmiastowym zostałam wzięta na stół. Tak więc 16.02.2016 w 34tc na świat przyszli o 11.30 Amelka i i 11.31 Krzysio. Oboje mieli po 45cm. Wagowo: Amelka 1960, Krzysio 2170.

ewa84, nietupska, Linka05, pabelka88, Zetzet, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika: ja też nie miałamochoty po poradniach się tulac. Ostatnio żeby zarejestrować się na wizytę czekałam 45 min i na badanie kolejne 1,5 h :(
    Ale warto bo lekarka świetna kobieta. Zapisala mnie do siebie na usg jak byłam prywatnie w poradnii w której przyjmuje. Byłam bardzo zaskoczona. Ponieważ mój lekarz przyjmuje w tym samym szpitalu co ona i ta doktor od ciąż bliźniaczych to zasugerowała że może doktorek by mnie zapisał do tej od ciąż bliźniaczych. Nie wiem czy w ogóle sens go pytać bo już widzę jak prywatna pacjentje zapisuje do innej doktor :p

Jeszxze te jajca po stymulacji tak mi dają popalić :( najlepiej jakbym leżała wtedy nie boli, ale jak się przejdę mam wrażenie że coś mi się tam na dole urwie:p i okolice jajników są przy dotyku bolesne.
    Do tego od czasu do czasu coś mnie zakuje w pochwie.
    Dobrze że we wtorek usg :) poproszę o sprawdzenie co się dzieje:/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Bardzo długo się nie udzielalam, przepraszam. Przypomnę się troszkę, trafiłam 8lutego do szpitala ze względu na cholestaze. Natomiast 16lutegi w trybie natychmiastowym zostałam wzięta na stół. Tak więc 16.02.2016 w 34tc na świat przyszli o 11.30 Amelka i i 11.31 Krzysio. Oboje mieli po 45cm. Wagowo: Amelka 1960, Krzysio 2170.

Gratuluję :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    gratulacje :)
    jak teraz się miewacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 15:23

• Sylika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 a Ty do jakiego lekarza chodzisz ?

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika: ja mieszkam pod Warszawą i dojeżdżam na wizyty do Warszawy tu sporo lekarzy ale wybrać dobrego to sztuka, bo pseudo specjalistów nie brakuje:/
    Chciałam chodzić do doktora Południewskiego, możecie kojarzyć go z Rozmów w toku przy tematachgginekologlicznych często bywa. Dobry ekspert i niedrogi ale nie związany z jakimkolwiek szpitalem :/
    Więc wróciłam do gin ktory leczył mnie przed ivf, pracuje w szpitalu przy Karowej jeśli ktoś kojarzy.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, ale szczerze to nie mam dobrych wieści :-(. U nas to wygląda tak ze 2tyg od porodu lezalam w szpitalu z maluszkami. Po tym czasie wyszliśmy do domu na 3dni i od 4marca dzieci sa w szpitalu dziecięcym. Tzn Amelka jest w domu od kilku dni, natomiast Krzys daleej przebywa na oddziale intensywnej terapii. Amelka przeszła bardzo powazne zapalenie płuc, walczyła dzielnie o życie, pomagał jej w tym respirator,a później tlen. Krzysia w szpitalu nie dopilnowali i z infekcji zrovilo się też zapalenie płuc. Dziś miał przetaczana krew :-(. I pozniej zabieg pod znieczuleniem. Na całe szczescie wszystko sie udalo. Ale jestem juz wykonczona. Miesiad czasu w szpitalu a oni go wyleczyx nie potrafią. Dziś usłyszałam że kolejne 2tyg musi zostać w szpitalu.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ