X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje do tej pory były odwrócone mały nóżki w kanale a mała główkę a na ostatnim usg oboje główkami w dół więc ciekawe jak to będzie przy finale ....
    Kurde ja mam infekcje pochwy wczoraj odebrałam wynik posiewu z pochwy i obfity wzrost candida albicans czyli grzybica Ale mam czysto nie ma żadnego zapachu al i nadmiernego śluzu jedynie lekki świąd
    ... I też zastanawiam się nad zrobieniem crp ja w ten sposób w 17 tc poronilam bliźniaki dwóch chłopców od zapalenia nieleczonego pęcherza i wody poszły a teraz mój gin na urlopie i nie mogę się do niego dostać żeby mi coś wypisal na to bo poród sn przy grzybicy też jest szkodliwy dla dziecka .... A wizyta dopiero 18kwietnia :/
    No i dziś po prysznicu i toalecie na papierze zauważyłam znów różowo zolty śluz z plamkami krwi pewnie czop mi odchodzi ....

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wystraszyład mnie tym zapaleniem pęcherza. Mnie w czwartek pobolewały jakby jajniki, później w nocy ze 4 razy wstawalam, a norma to 2 :p i rano nie miałam co do badania zanieść :( później w dzień dużo lepiej było ale wieczorem to samo :( a teraz weekend :/
    Wystraszyłam się i boję się czekać do pn:/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy po wizycie :-) chłopcy to już wielkoludki 2630 i 2660 gram :-) ułożenie bez zmian miednicowe i poprzeczne więc będzie cc, szyjka też ok. W granicach 12 kwietnia idziemy już do szpitala.

Dzierzba, pragnaca dzidziusia, pirelka, Misty87, Kasia24, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    No i jesteśmy po wizycie :-) chłopcy to już wielkoludki 2630 i 2660 gram :-) ułożenie bez zmian miednicowe i poprzeczne więc będzie cc, szyjka też ok. W granicach 12 kwietnia idziemy już do szpitala.
    Duże chłopaki :) Kurdę ja też już chcę być na końcówce i żeby te obawy o maluchy minęły.

Linka05 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:

Wow ale duze juz :) 12.04 bedzie ciecie czy pozniej?

• Sylika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 to ze często sikasz i mało to nic nie znaczy ważne aby podczas sikania nie piekło w cewce moczowej , ja też biegam w nocy co chwila i mało więc nie masz czym się stresować ;)
    Linka wspaniałe wieści super już niedługo zobaczysz swoich panów ;) ale wagowo no okazy niezłe ;)

201604075381.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 kwietnia jeszcze idę na wizytę i prawdopodobnie na następny dzień już do szpitala albo kilka dni po tym 11 ale z pewnością w 37tc. Lekarz powiedział że na pewno nie będzie cc w ten sam dzień co przyjdę bo muszą mnie przygotować, cokolwiek to znaczy ;-)

Sylika a jak Twój czop?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    11 kwietnia jeszcze idę na wizytę i prawdopodobnie na następny dzień już do szpitala albo kilka dni po tym 11 ale z pewnością w 37tc. Lekarz powiedział że na pewno nie będzie cc w ten sam dzień co przyjdę bo muszą mnie przygotować, cokolwiek to znaczy ;-)

Sylika a jak Twój czop?

Juz niedlugo przytulisz swoje malenstwa <3 Boshhee jak ja sie wzruszam myslac o tym :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika pewnie masz racje, bo latam gł w nocy, towarzyszy temu bol jajnikow które sa w torbielach, moze cos mnie uciska. W ciagu dnia jest ok jak siedze, od czasu do czasu cos mnie tam zakluje tylko.
    Dzis oczywiscie zadzwonilam do gin:P dodgadalam sie z nim ze lutke dopochwowa odstawie a zwieksze dupka :) w pn zrobie badanie bo dzis pozamykane okoliczne laby :/
    Jakbym nie miala prywatnego gin bym zwariowala chyba bo juz widze jak lekarka na nfz odbiera moje telefony w sobote:P

Dzierzba: mam tak samo :D

Linka: duze dzieciaczki juz :D

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka wypadło mi trochę różowego śluzu takiego rozciagliwego i tydzień temu w niedzielę też tak było Ale żadnych boli nie mam jedynie w nocy lekkie okresowe Ale nie są jakieś tam silne za to często biegam do toalety na siku wczoraj mnie przeczyscilo 4 razy a narazie spokój nic się nie dzieje ;)

201604075381.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to nic tylko czekać, szkoda że Ci nie zbadał ten dureń szyjki to byś coś więcej wiedziała :-\

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze może dodam że mi lekarz mówił że jakbym miała jakiekolwiek podkrwiawanie (matko jest takie słowo?) to mam jechac do szpitala. Kiedy ten Twoj wraca z urlopu?

zem3wn15az3szllg.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam. Mieli być chłopcy a tymczasem 20 stycznia w 38+4 tc urodziły się Maja 3090g i 53 cm i Pola 3990g i 56 cm. Próbowałam naturalnie, ale skończyło się cc. Pozdawiamy wszystkie ciocie forumowe :)

pragnaca dzidziusia, ewa84, Linka05, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie pokazać swoje pierwsze usg ?? :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela Ale duże dzieci jejku :O to się zdarza .... Mimo wszystko dzielna byłaś gratulacje :)
    Linka mój ma jakoś po 10 kwietnia wrócić a wizytę mam 18stego więc raczej poczekam do wizyty bo nie dość że wizyty prywatne to najgorzej że tyle drogi muszę jeździć ....
    A i mnie z tym czopem to to wyglądało jak by było zamknięte później Już było czysto nic się nie pokazało Ale mam wrażenie że szyjka znów się skrocila bo kluje mnie tam i pelnosc czuje ....

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Ewela Ale duże dzieci jejku :O to się zdarza .... Mimo wszystko dzielna byłaś gratulacje :)
    Linka mój ma jakoś po 10 kwietnia wrócić a wizytę mam 18stego więc raczej poczekam do wizyty bo nie dość że wizyty prywatne to najgorzej że tyle drogi muszę jeździć ....
    A i mnie z tym czopem to to wyglądało jak by było zamknięte później Już było czysto nic się nie pokazało Ale mam wrażenie że szyjka znów się skrocila bo kluje mnie tam i pelnosc czuje ....

Mnie tez kluje I okazalo sie, ze szyjka 23 mm ,wiec sie skrocila. A jesli chodzi o ten czop to czy cos poprzedza jego wypadanie np. Inny sluz , inna struktura ? Moj zrobil sie jakby bardziej gesty I Bialy :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela: gratuluję :)
    Ale duże dziewczyny :)
    Do końca mówili lekarze ze chłopcy? Ale niespodzianka heh.
    To bliźniaki dwujajowe że rodzilas naturalnie?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    Dawno nie zaglądałam. Mieli być chłopcy a tymczasem 20 stycznia w 38+4 tc urodziły się Maja 3090g i 53 cm i Pola 3990g i 56 cm. Próbowałam naturalnie, ale skończyło się cc. Pozdawiamy wszystkie ciocie forumowe :)

Ewela zastanawiałam sie co u Ciebie, fajnie ze sie odezwałaś :-) długo przed porodem leżałas w szpitalu czy od razu na poród?
    Ale niespodzianka, normalnie szok :-) i jakie kluseczki :-) musialo Ci byc pod koniec juz mega ciezko.
    A jak tam sobie radzicie?

zem3wn15az3szllg.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratulacje!! Alez gigantyczne dzieciaczki jak na ciaze mnoga :-)
    Niezla akcja z ta niespodzianka i podmianka plci :-D

Pragnaca dzidzisia Ty juz tez ładnie donosilas :-) ale obys dotrwala do tego terminu cc. Ja lezalam po cc z dziewczyną, ktora tez urodzila trojaczki, ale w 29tc...

Diewczyny, które sa przeziebione,uwazajcie z tym kaszlem. Ja tez jakos w okolicach 18-20tc mialam paskudny kaszel dosc dlugo i na 99% przez to ze ciagle kaszlalam i spinalam brzuch doszlo do rozwarcia, bo dzieciaki zaczely bardzo naciskac na szyjke.

Sylika jak czytam Twoje posty to wierzyc sie nie chce przez co przechodzisz. Ja nie mieszkam w Warszawie czy w zzadnym wiekszym miescie a po prostu na Podhalu, do lekarza jeździłam do Zakopanego prywatnie, ale takich jaj nie mialam i nie wyobrazam sobie tego. Chuchali na mnie jak nie wiem, jak tylko lekarz zauwazyl ze jest rozwarcie i krótka szyjka, a dzieci czuc w kanale rodnym (w 25tc!) To pieronem na patologie i lezenie na 'nietoperza' z nogami w gorze, bezwarunkowo!! Pilnowali mnie jak jakiegos przestepce :-D ale dzis wiem ze dzieki temu moje dzieci sa zdrowe na swiecie!! Pozniej wyszlam po tyg na wlasne zadanie i obiecałam ze bede lezec w domu a maz poswiadczyl lekarzowi ze dopilnuje, po miesiacu wrocilam do szpitala a stamtąd na gwalt karetka na sygn przewiezli mnie do Krakowa do klinicznego o najwyzszym stopniu ref. mimo ze nie bylo jeszcze akcji a tylko lub az coraz wieksze rozwarcie. Wtedy bylam zla ze tak panikuja ze mna ale nie zdawalam sobie sprawy z zagrożenia. Dzis wiem ze mialam wspaniala opieke! Obys kochana zniosla to wszystko juz bez nerwow i spokojnie doczekala na swoje skarby!

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeziębiona jestem i staram się nie kaszlać, tylko chrząkam...

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ