Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje do tej pory były odwrócone mały nóżki w kanale a mała główkę a na ostatnim usg oboje główkami w dół więc ciekawe jak to będzie przy finale ....
Kurde ja mam infekcje pochwy wczoraj odebrałam wynik posiewu z pochwy i obfity wzrost candida albicans czyli grzybica Ale mam czysto nie ma żadnego zapachu al i nadmiernego śluzu jedynie lekki świąd
... I też zastanawiam się nad zrobieniem crp ja w ten sposób w 17 tc poronilam bliźniaki dwóch chłopców od zapalenia nieleczonego pęcherza i wody poszły a teraz mój gin na urlopie i nie mogę się do niego dostać żeby mi coś wypisal na to bo poród sn przy grzybicy też jest szkodliwy dla dziecka .... A wizyta dopiero 18kwietnia
No i dziś po prysznicu i toalecie na papierze zauważyłam znów różowo zolty śluz z plamkami krwi pewnie czop mi odchodzi .... -
Sylika wystraszyład mnie tym zapaleniem pęcherza. Mnie w czwartek pobolewały jakby jajniki, później w nocy ze 4 razy wstawalam, a norma to 2 :p i rano nie miałam co do badania zanieść później w dzień dużo lepiej było ale wieczorem to samo a teraz weekend
Wystraszyłam się i boję się czekać do pn:/ -
No i jesteśmy po wizycie chłopcy to już wielkoludki 2630 i 2660 gram ułożenie bez zmian miednicowe i poprzeczne więc będzie cc, szyjka też ok. W granicach 12 kwietnia idziemy już do szpitala.
Dzierzba, pragnaca dzidziusia, pirelka, Misty87, Kasia24, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Linka05 wrote:No i jesteśmy po wizycie chłopcy to już wielkoludki 2630 i 2660 gram ułożenie bez zmian miednicowe i poprzeczne więc będzie cc, szyjka też ok. W granicach 12 kwietnia idziemy już do szpitala.
Linka05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka05 wrote:No i jesteśmy po wizycie chłopcy to już wielkoludki 2630 i 2660 gram ułożenie bez zmian miednicowe i poprzeczne więc będzie cc, szyjka też ok. W granicach 12 kwietnia idziemy już do szpitala.
Wow ale duze juz 12.04 bedzie ciecie czy pozniej?Linka05 lubi tę wiadomość
-
Ewa84 to ze często sikasz i mało to nic nie znaczy ważne aby podczas sikania nie piekło w cewce moczowej , ja też biegam w nocy co chwila i mało więc nie masz czym się stresować
Linka wspaniałe wieści super już niedługo zobaczysz swoich panów ale wagowo no okazy niezłe -
11 kwietnia jeszcze idę na wizytę i prawdopodobnie na następny dzień już do szpitala albo kilka dni po tym 11 ale z pewnością w 37tc. Lekarz powiedział że na pewno nie będzie cc w ten sam dzień co przyjdę bo muszą mnie przygotować, cokolwiek to znaczy
Sylika a jak Twój czop?pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka05 wrote:11 kwietnia jeszcze idę na wizytę i prawdopodobnie na następny dzień już do szpitala albo kilka dni po tym 11 ale z pewnością w 37tc. Lekarz powiedział że na pewno nie będzie cc w ten sam dzień co przyjdę bo muszą mnie przygotować, cokolwiek to znaczy
Sylika a jak Twój czop?
Juz niedlugo przytulisz swoje malenstwa Boshhee jak ja sie wzruszam myslac o tymLinka05 lubi tę wiadomość
-
Sylika pewnie masz racje, bo latam gł w nocy, towarzyszy temu bol jajnikow które sa w torbielach, moze cos mnie uciska. W ciagu dnia jest ok jak siedze, od czasu do czasu cos mnie tam zakluje tylko.
Dzis oczywiscie zadzwonilam do gin:P dodgadalam sie z nim ze lutke dopochwowa odstawie a zwieksze dupka w pn zrobie badanie bo dzis pozamykane okoliczne laby
Jakbym nie miala prywatnego gin bym zwariowala chyba bo juz widze jak lekarka na nfz odbiera moje telefony w sobote:P
Dzierzba: mam tak samo
Linka: duze dzieciaczki juz -
Linka wypadło mi trochę różowego śluzu takiego rozciagliwego i tydzień temu w niedzielę też tak było Ale żadnych boli nie mam jedynie w nocy lekkie okresowe Ale nie są jakieś tam silne za to często biegam do toalety na siku wczoraj mnie przeczyscilo 4 razy a narazie spokój nic się nie dzieje
-
Dawno nie zaglądałam. Mieli być chłopcy a tymczasem 20 stycznia w 38+4 tc urodziły się Maja 3090g i 53 cm i Pola 3990g i 56 cm. Próbowałam naturalnie, ale skończyło się cc. Pozdawiamy wszystkie ciocie forumowe
pragnaca dzidziusia, ewa84, Linka05, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Ewela Ale duże dzieci jejku to się zdarza .... Mimo wszystko dzielna byłaś gratulacje
Linka mój ma jakoś po 10 kwietnia wrócić a wizytę mam 18stego więc raczej poczekam do wizyty bo nie dość że wizyty prywatne to najgorzej że tyle drogi muszę jeździć ....
A i mnie z tym czopem to to wyglądało jak by było zamknięte później Już było czysto nic się nie pokazało Ale mam wrażenie że szyjka znów się skrocila bo kluje mnie tam i pelnosc czuje .... -
nick nieaktualnySylika wrote:Ewela Ale duże dzieci jejku to się zdarza .... Mimo wszystko dzielna byłaś gratulacje
Linka mój ma jakoś po 10 kwietnia wrócić a wizytę mam 18stego więc raczej poczekam do wizyty bo nie dość że wizyty prywatne to najgorzej że tyle drogi muszę jeździć ....
A i mnie z tym czopem to to wyglądało jak by było zamknięte później Już było czysto nic się nie pokazało Ale mam wrażenie że szyjka znów się skrocila bo kluje mnie tam i pelnosc czuje ....
Mnie tez kluje I okazalo sie, ze szyjka 23 mm ,wiec sie skrocila. A jesli chodzi o ten czop to czy cos poprzedza jego wypadanie np. Inny sluz , inna struktura ? Moj zrobil sie jakby bardziej gesty I Bialy -
Ewela87 wrote:Dawno nie zaglądałam. Mieli być chłopcy a tymczasem 20 stycznia w 38+4 tc urodziły się Maja 3090g i 53 cm i Pola 3990g i 56 cm. Próbowałam naturalnie, ale skończyło się cc. Pozdawiamy wszystkie ciocie forumowe
Ewela zastanawiałam sie co u Ciebie, fajnie ze sie odezwałaś długo przed porodem leżałas w szpitalu czy od razu na poród?
Ale niespodzianka, normalnie szok i jakie kluseczki musialo Ci byc pod koniec juz mega ciezko.
A jak tam sobie radzicie? -
Ewela gratulacje!! Alez gigantyczne dzieciaczki jak na ciaze mnoga
Niezla akcja z ta niespodzianka i podmianka plci
Pragnaca dzidzisia Ty juz tez ładnie donosilas ale obys dotrwala do tego terminu cc. Ja lezalam po cc z dziewczyną, ktora tez urodzila trojaczki, ale w 29tc...
Diewczyny, które sa przeziebione,uwazajcie z tym kaszlem. Ja tez jakos w okolicach 18-20tc mialam paskudny kaszel dosc dlugo i na 99% przez to ze ciagle kaszlalam i spinalam brzuch doszlo do rozwarcia, bo dzieciaki zaczely bardzo naciskac na szyjke.
Sylika jak czytam Twoje posty to wierzyc sie nie chce przez co przechodzisz. Ja nie mieszkam w Warszawie czy w zzadnym wiekszym miescie a po prostu na Podhalu, do lekarza jeździłam do Zakopanego prywatnie, ale takich jaj nie mialam i nie wyobrazam sobie tego. Chuchali na mnie jak nie wiem, jak tylko lekarz zauwazyl ze jest rozwarcie i krótka szyjka, a dzieci czuc w kanale rodnym (w 25tc!) To pieronem na patologie i lezenie na 'nietoperza' z nogami w gorze, bezwarunkowo!! Pilnowali mnie jak jakiegos przestepce ale dzis wiem ze dzieki temu moje dzieci sa zdrowe na swiecie!! Pozniej wyszlam po tyg na wlasne zadanie i obiecałam ze bede lezec w domu a maz poswiadczyl lekarzowi ze dopilnuje, po miesiacu wrocilam do szpitala a stamtąd na gwalt karetka na sygn przewiezli mnie do Krakowa do klinicznego o najwyzszym stopniu ref. mimo ze nie bylo jeszcze akcji a tylko lub az coraz wieksze rozwarcie. Wtedy bylam zla ze tak panikuja ze mna ale nie zdawalam sobie sprawy z zagrożenia. Dzis wiem ze mialam wspaniala opieke! Obys kochana zniosla to wszystko juz bez nerwow i spokojnie doczekala na swoje skarby! -
nick nieaktualny