X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje do tej pory były odwrócone mały nóżki w kanale a mała główkę a na ostatnim usg oboje główkami w dół więc ciekawe jak to będzie przy finale ....
    Kurde ja mam infekcje pochwy wczoraj odebrałam wynik posiewu z pochwy i obfity wzrost candida albicans czyli grzybica Ale mam czysto nie ma żadnego zapachu al i nadmiernego śluzu jedynie lekki świąd
    ... I też zastanawiam się nad zrobieniem crp ja w ten sposób w 17 tc poronilam bliźniaki dwóch chłopców od zapalenia nieleczonego pęcherza i wody poszły a teraz mój gin na urlopie i nie mogę się do niego dostać żeby mi coś wypisal na to bo poród sn przy grzybicy też jest szkodliwy dla dziecka .... A wizyta dopiero 18kwietnia :/
    No i dziś po prysznicu i toalecie na papierze zauważyłam znów różowo zolty śluz z plamkami krwi pewnie czop mi odchodzi ....

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wystraszyład mnie tym zapaleniem pęcherza. Mnie w czwartek pobolewały jakby jajniki, później w nocy ze 4 razy wstawalam, a norma to 2 :p i rano nie miałam co do badania zanieść :( później w dzień dużo lepiej było ale wieczorem to samo :( a teraz weekend :/
    Wystraszyłam się i boję się czekać do pn:/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy po wizycie :-) chłopcy to już wielkoludki 2630 i 2660 gram :-) ułożenie bez zmian miednicowe i poprzeczne więc będzie cc, szyjka też ok. W granicach 12 kwietnia idziemy już do szpitala.

Dzierzba, pragnaca dzidziusia, pirelka, Misty87, Kasia24, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    No i jesteśmy po wizycie :-) chłopcy to już wielkoludki 2630 i 2660 gram :-) ułożenie bez zmian miednicowe i poprzeczne więc będzie cc, szyjka też ok. W granicach 12 kwietnia idziemy już do szpitala.
    Duże chłopaki :) Kurdę ja też już chcę być na końcówce i żeby te obawy o maluchy minęły.

Linka05 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:

Wow ale duze juz :) 12.04 bedzie ciecie czy pozniej?

• Sylika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 to ze często sikasz i mało to nic nie znaczy ważne aby podczas sikania nie piekło w cewce moczowej , ja też biegam w nocy co chwila i mało więc nie masz czym się stresować ;)
    Linka wspaniałe wieści super już niedługo zobaczysz swoich panów ;) ale wagowo no okazy niezłe ;)

201604075381.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 kwietnia jeszcze idę na wizytę i prawdopodobnie na następny dzień już do szpitala albo kilka dni po tym 11 ale z pewnością w 37tc. Lekarz powiedział że na pewno nie będzie cc w ten sam dzień co przyjdę bo muszą mnie przygotować, cokolwiek to znaczy ;-)

Sylika a jak Twój czop?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    11 kwietnia jeszcze idę na wizytę i prawdopodobnie na następny dzień już do szpitala albo kilka dni po tym 11 ale z pewnością w 37tc. Lekarz powiedział że na pewno nie będzie cc w ten sam dzień co przyjdę bo muszą mnie przygotować, cokolwiek to znaczy ;-)

Sylika a jak Twój czop?

Juz niedlugo przytulisz swoje malenstwa <3 Boshhee jak ja sie wzruszam myslac o tym :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika pewnie masz racje, bo latam gł w nocy, towarzyszy temu bol jajnikow które sa w torbielach, moze cos mnie uciska. W ciagu dnia jest ok jak siedze, od czasu do czasu cos mnie tam zakluje tylko.
    Dzis oczywiscie zadzwonilam do gin:P dodgadalam sie z nim ze lutke dopochwowa odstawie a zwieksze dupka :) w pn zrobie badanie bo dzis pozamykane okoliczne laby :/
    Jakbym nie miala prywatnego gin bym zwariowala chyba bo juz widze jak lekarka na nfz odbiera moje telefony w sobote:P

Dzierzba: mam tak samo :D

Linka: duze dzieciaczki juz :D

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka wypadło mi trochę różowego śluzu takiego rozciagliwego i tydzień temu w niedzielę też tak było Ale żadnych boli nie mam jedynie w nocy lekkie okresowe Ale nie są jakieś tam silne za to często biegam do toalety na siku wczoraj mnie przeczyscilo 4 razy a narazie spokój nic się nie dzieje ;)

201604075381.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to nic tylko czekać, szkoda że Ci nie zbadał ten dureń szyjki to byś coś więcej wiedziała :-\

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze może dodam że mi lekarz mówił że jakbym miała jakiekolwiek podkrwiawanie (matko jest takie słowo?) to mam jechac do szpitala. Kiedy ten Twoj wraca z urlopu?

zem3wn15az3szllg.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam. Mieli być chłopcy a tymczasem 20 stycznia w 38+4 tc urodziły się Maja 3090g i 53 cm i Pola 3990g i 56 cm. Próbowałam naturalnie, ale skończyło się cc. Pozdawiamy wszystkie ciocie forumowe :)

pragnaca dzidziusia, ewa84, Linka05, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie pokazać swoje pierwsze usg ?? :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela Ale duże dzieci jejku :O to się zdarza .... Mimo wszystko dzielna byłaś gratulacje :)
    Linka mój ma jakoś po 10 kwietnia wrócić a wizytę mam 18stego więc raczej poczekam do wizyty bo nie dość że wizyty prywatne to najgorzej że tyle drogi muszę jeździć ....
    A i mnie z tym czopem to to wyglądało jak by było zamknięte później Już było czysto nic się nie pokazało Ale mam wrażenie że szyjka znów się skrocila bo kluje mnie tam i pelnosc czuje ....

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Ewela Ale duże dzieci jejku :O to się zdarza .... Mimo wszystko dzielna byłaś gratulacje :)
    Linka mój ma jakoś po 10 kwietnia wrócić a wizytę mam 18stego więc raczej poczekam do wizyty bo nie dość że wizyty prywatne to najgorzej że tyle drogi muszę jeździć ....
    A i mnie z tym czopem to to wyglądało jak by było zamknięte później Już było czysto nic się nie pokazało Ale mam wrażenie że szyjka znów się skrocila bo kluje mnie tam i pelnosc czuje ....

Mnie tez kluje I okazalo sie, ze szyjka 23 mm ,wiec sie skrocila. A jesli chodzi o ten czop to czy cos poprzedza jego wypadanie np. Inny sluz , inna struktura ? Moj zrobil sie jakby bardziej gesty I Bialy :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela: gratuluję :)
    Ale duże dziewczyny :)
    Do końca mówili lekarze ze chłopcy? Ale niespodzianka heh.
    To bliźniaki dwujajowe że rodzilas naturalnie?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    Dawno nie zaglądałam. Mieli być chłopcy a tymczasem 20 stycznia w 38+4 tc urodziły się Maja 3090g i 53 cm i Pola 3990g i 56 cm. Próbowałam naturalnie, ale skończyło się cc. Pozdawiamy wszystkie ciocie forumowe :)

Ewela zastanawiałam sie co u Ciebie, fajnie ze sie odezwałaś :-) długo przed porodem leżałas w szpitalu czy od razu na poród?
    Ale niespodzianka, normalnie szok :-) i jakie kluseczki :-) musialo Ci byc pod koniec juz mega ciezko.
    A jak tam sobie radzicie?

zem3wn15az3szllg.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratulacje!! Alez gigantyczne dzieciaczki jak na ciaze mnoga :-)
    Niezla akcja z ta niespodzianka i podmianka plci :-D

Pragnaca dzidzisia Ty juz tez ładnie donosilas :-) ale obys dotrwala do tego terminu cc. Ja lezalam po cc z dziewczyną, ktora tez urodzila trojaczki, ale w 29tc...

Diewczyny, które sa przeziebione,uwazajcie z tym kaszlem. Ja tez jakos w okolicach 18-20tc mialam paskudny kaszel dosc dlugo i na 99% przez to ze ciagle kaszlalam i spinalam brzuch doszlo do rozwarcia, bo dzieciaki zaczely bardzo naciskac na szyjke.

Sylika jak czytam Twoje posty to wierzyc sie nie chce przez co przechodzisz. Ja nie mieszkam w Warszawie czy w zzadnym wiekszym miescie a po prostu na Podhalu, do lekarza jeździłam do Zakopanego prywatnie, ale takich jaj nie mialam i nie wyobrazam sobie tego. Chuchali na mnie jak nie wiem, jak tylko lekarz zauwazyl ze jest rozwarcie i krótka szyjka, a dzieci czuc w kanale rodnym (w 25tc!) To pieronem na patologie i lezenie na 'nietoperza' z nogami w gorze, bezwarunkowo!! Pilnowali mnie jak jakiegos przestepce :-D ale dzis wiem ze dzieki temu moje dzieci sa zdrowe na swiecie!! Pozniej wyszlam po tyg na wlasne zadanie i obiecałam ze bede lezec w domu a maz poswiadczyl lekarzowi ze dopilnuje, po miesiacu wrocilam do szpitala a stamtąd na gwalt karetka na sygn przewiezli mnie do Krakowa do klinicznego o najwyzszym stopniu ref. mimo ze nie bylo jeszcze akcji a tylko lub az coraz wieksze rozwarcie. Wtedy bylam zla ze tak panikuja ze mna ale nie zdawalam sobie sprawy z zagrożenia. Dzis wiem ze mialam wspaniala opieke! Obys kochana zniosla to wszystko juz bez nerwow i spokojnie doczekala na swoje skarby!

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeziębiona jestem i staram się nie kaszlać, tylko chrząkam...

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ