X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 gratuluję :)
    Chyba kojarzę Cię z innego wątku :)

Ja mam zakaz współżycia od początku- miałam też mały krwiak i jednodniowe plamienie.
    Bralam dotychczas 2x100 lutki i 2 x dupka, teraz 3x dupek i1x lutka podjezykowa tylko bo myślałam że mam zapalenie pecherza a odstawienue lutki dowcipne pomogło :p do tego do końca ciąży fragmin - ciąża po ivf.

Na początku brałam No spe 4x dziennie - hiperka, mega bóle brzucha. Po plamieniu zlecono mi magnez więc biorę 2x dziennie i ostatnio wróciłam do no spy 1x

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa dobrze kojarzysz,bo ja również po ivf ;)
    A czy któraś z was miała tak,że szyjka od poczatku była lekko nie taka jak powinna być? U mnie nie ma tragedii,ale lekarz mówił,że trochę "kapciowata"

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście szyjka na razie ok ... ale ja zaszłam naturalnie więc to też chyba inna kwestia z tymi lekami itd. Jak nic się nie dzieje, to nic brać nie muszę.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę duphaston 2x1 od początku ze względu na silne bóle brzucha na początku i będę brała do końca ciąży i doraźnie no-spę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 19:42

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w 1-szych tygodniach brałam utrogestan 2x2 bo sporo plamiłam,i z tego względu też lekarz zakazał seksu.Z szyjką na razie ok,ale za to jeden z bobasów jest bardzo nisko ułożony,wiec odpadają również wszelakie ćwiczenia i przemęczanie się :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest u nas na watku mamusia parki, która miała sn w Holandii. Ale cos nasza Madlen ostatnio się tu nie udziela :-)

Sylika mnie po porodzie nie obkurczala się macica i dostalam pompe z oxy na 24h I myslalam ze tam umre!!! Jak zeszlo znieczulenie po cc to nic nie działało nawet morfina. Cala noc wylam z bólu jakbym rodzila, takie skurcze.

Co do sexu w ciazy to ja w 8tc mialam plamienia i zakaz :-) bralam progesteron. Pozniej bylo dozwolone ale bardzo sie balismy wiec kochalismy się chyba tylko 3 razy. Potem od 25tc juz szpitale i zakaz calkowity.

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Ja również chciałabym do Was dołączyć :) Jestem po transferze 2 zarodków, które ze mną zostały :) Czekam teraz na wizytę serduszkową w przyszłym tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 07:54

Linka05, pirelka, Dzierzba, Magenta, Izabela23, pragnaca dzidziusia, Dea28, gigsa lubią tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny i gratuluje :-)

Ja bralam na poczatku duphaston a potem luteine bo miałam cykl stymulowany i juz po owulacji sie bierze wtedy progesteron. Nospe tylko jak mnie brzuch boli albo jak miałam takie okresy ze twardnial. Z szyjka do tej pory zawsze bylo ok. Ale ona sie zmienia wiec nie martw sie Izabela bo na nastepnej wizycie moze byc juz w porzadku.
    Magnez do tej pory biorę. A zakazu seksu nie mielismy ale mnie zawsze brzuch twardnial i sie jakos balam.

Co do sn to czytałam o tych słabych skurczach i ze ciezko faktycznie wypchnac maluchy ale wiem ze rodza dziewczyny bliznieta bo na forum na fb sporo dziewczyn pisało ze rodzilo naturalnie, takze to pewnie zależy od organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:15

Magenta lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wpadłam żeby zobaczyć czy Sylika coś napisała, bo w pamiętniku widziałam że urodziła!! :D
    Gratulacje kochana i czekamy na wieści!

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Wpadłam żeby zobaczyć czy Sylika coś napisała, bo w pamiętniku widziałam że urodziła!! :D

Ooo takiego obrotu spraw się nie spodziewałam.
    Gratulacje!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika gratulację! Sn bez komplikacji! Super!

Magenta, Misty87 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak urodziła słodkie maleństwa :) kusiło mnie,żeby o tym napisać ale chciałam jej zostawić tą przyjemność :)

Majówki się rozpakowują :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:05

Linka05 lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już napisała obszerną relację, można przeczytać :)
    Jeszcze raz gratuluję Sylika!!

A ja troszkę się nie odzywałam, u mnie dziewczyny ok, tydzień temu miały 405 i 450 g. Szyjka twarda i zamknięta :) Póki co daję radę ale jest coraz ciężej, czasem mnie bardziej boli jak muszę podźwigać synka.
    Nie wiedziałam że takie są problemy z cc w ciąży bliźniaczej! Ja miałam pierwsze cc ponad rok temu i chyba tylko to mnie uratuje...

preg.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    tak urodziła słodkie maleństwa :) kusiło mnie,żeby o tym napisać ale chciałam jej zostawić tą przyjemność :)

Majówki się rozpakowują :P

Ojej ale zawaliłam...
    Ale strasznie się ucieszyłam że ma to już za sobą :P

preg.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Ojej ale zawaliłam...
    Ale strasznie się ucieszyłam że ma to już za sobą :P
    ej no daj spokój :P

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratulacje Sylika!!! Byłaś bardzo dzielna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:17

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika,gratuluję :-) :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • sosenka80 Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) Jakoś przegapiłam ten wątek bliźniaczy... moje maleństwa od dłuższego czasu są już na świecie, wcześniaki ale dały radę :) Pozdrawiam Was i dbajcie o siebie i swoje bliźniaczki w brzuszku! Aha i nie bagatelizujcie żadnych objawów, u mnie trochę tak było i się skończyło, tak jak się skończyło... na szczęście wszystko pomyślnie.
    Pozdrawiam <3

Linka05, pragnaca dzidziusia, Fairuza, gigsa, Misty87 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:

oh,a ja właśnie zastanawiałam się co u niej,bo już od paru dni się nie odzywała.Jakże się cieszę,że tak dobrze jej poszło!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika gratulacje :) bardzo dzielna byłaś przy tym porodzie sn, bo te bóle, krwawienie i łyżeczkowanie mnie przeraziły czytając. BRAWO :*

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ