X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny I gratuluje :D Dobrze, ze forum sie powieksza :)

Sylika mega gratulacje dla dzielnej mamuski, urodzic blizniaki SN to mega wyzwanie :)

justa183 lubi tę wiadomość

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka80 wrote:
    cześć dziewczyny :) Jakoś przegapiłam ten wątek bliźniaczy... moje maleństwa od dłuższego czasu są już na świecie, wcześniaki ale dały radę :) Pozdrawiam Was i dbajcie o siebie i swoje bliźniaczki w brzuszku! Aha i nie bagatelizujcie żadnych objawów, u mnie trochę tak było i się skończyło, tak jak się skończyło... na szczęście wszystko pomyślnie.
    Pozdrawiam <3
    Sosenka witaj :)
    Ja śledzę Twój pamiętnik od jakiegoś czasu, jak gdzieś trafiłam że czekasz na bliźniaki to zaczęłam, żeby się jakoś obyć w temacie i przygotować :p

preg.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 kwietnia na świat przyszły moje małe aniołki Nikola 2100g 50cm i godzinie 00:20 i Fabianek 2600g 52cm o godz. 00:30
    SN:/ nie obyło się bez komplikacji Ale cieszę się ze szybko poszło i ze mam to za sobą .
    Maluszki same oddychaja jedynie się dogrzewaja w inkubatorach :)
    A ja nie polecam SN wiedziałam że będzie ciężko i się nie myliłam dwa razy mieć bóle parte nie do wiary ;) córcia wyszła pierwsza i szybko bo była glowkowo a synek niestety pupa się wstawił i obracali mi go jak naszly parte jeszcze zostałam nacieta bo nie mogły zlokalizować jak to obrócić mega nieprzyjemne i bolesne ... Później niekurcząca się macica i krwotok ale lekki w porę odkryty kroplowka z oxy po porodzie masakra Nowe bóle . Ale całe szczęście ze wszystko trwało 1,5 h od odejścia wod i dojazdem do szpitala i całym porodem ;)
    Moje maluszki się uwinely ;)

A teraz chodzę do nich na karmienia bo niestety nie są ze mną w sali Ale mam nadzieję że może w niedzielę będziemy już razem . Narazie bujamy laktacje bo nie chce butelka karmić i to co nie dojedza dostają strzykawka są leniwe jeszcze i ospale ale synus już pięknie sobie radzi :) a córcia trochę gorzej bo miała problem z wedzidelkiem podjezykowym miała za krótkie i nie mogła dobrze piersi uchwycić wczoraj to podcieli i już jest lepiej z jedzeniem ;)
    Dziękuję pragnaca dzidziusia już niedługo i Ty będziesz tulic swoje trzy serca :)
    Ja się rozplywam z miłości do nich mogę patrzeć na nich godzinami i całować <3 są takie kochane :)

pragnaca dzidziusia, Dzierzba, ewa84, Linka05, nietupska, Zetzet, Magenta, Fairuza, Misty87 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika dwa baranki teraz masz. Dadzą ci popalić bo ten znak zodiaku jest charakterny hihi ;) Jeszcze raz gratulacje. Najważniejsze,że wszystko skończyło się dobrze!

Sylika lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ooo tak zgadzam się z Dzierzba :)
    Sylika bardzo dzielna byłaś, dobrze że tak szybko poszło :)

Ją wczoraj z gin rozmawiałam i też mówi ze zależy od ułożenia dzieci :p

pragnaca dzidziusia, Sylika lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, na prawdę szacunek :) Silna z Ciebie babeczka :) Nawet sobie nie wyobrażam takiego porodu i ja już wiem, że nie biorę pod uwagę innej opcji jak cc. Wybrałam sobie lekarza, który nie robi z tym żadnego problemu, a do tego po ivf i z bliźniakami, to mówi że wskazane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:21

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silka podziwiam Cię Kochana :* Gratuluję !!!

Sylika lubi tę wiadomość

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika - gratulacje!

Ja chcialam tylko doniesc, ze jestem po USG prenatalnym, wszystkie wymiary prawidlowe, dzieci maja po 8cm i najprawdopodobniej jest to dwoch chlopakow <3 Kamien z serca, teraz planujemy juz wszystkim powiedziec, rowniez w pracy, wiec ta ciaza w koncu stanie sie rzeczywistoscia :D

Milej soboty :)

255f8e245cb721d7med.jpg

nietupska, ewa84, Linka05, pragnaca dzidziusia, Fairuza, pirelka, Dzierzba, gigsa, Misty87 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet, cudowne dzieciaczki :) cieszę się, że wszystko ok <3

zem3tv7317jpvd05.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wielkie gratulacje i podziw dla ciebie,urodzilas sn choć tak bardzo się tego balas,ale pokonalas każdy ból!brawo
    Zetzet-to super ze dzieci zdrowe i rozwijają się prawidłowo.Miłego weekendu również i tobie,i wszystkim mamom bliźniaków.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet super, gratuluję chłopaczków :*

My dzisiaj już zamówiliśmy dwa łóżeczka w super okazyjnej cenie :) do tego chyba wybraliśmy wózek.. super bo już straciłam nadzieję na bliźniacze :D

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka i jaki wózek? My kupujemy bebetto raczej bo ostatnio w parku widziałam babkę z nim i jest spoko, anie chcę wywalać nie wiadomo ile na wózek, który posłuży mi do wiosny, bo swoją wymarzoną spacerówkę/biegówkę już mam :)
    Co do łóżeczek to się zastanawiam czy nie kupić im podwójnego, żeby spali razem.

Zetzet gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 07:23

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba: też się nad podwójnym łóżeczkiem zastanawiam :) tylko chyba trudno dostać :/
    Pirelka: w necie zamawialas? Pochwal się linkiem ;)

Dziewczyny kompletujecie już coś? Bo ja nic nie mam :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dzierzba: też się nad podwójnym łóżeczkiem zastanawiam :) tylko chyba trudno dostać :/

http://www.blizniaki.waw.pl/551-lozeczko-dla-blizniakow-nowosc.html ja o takim myślę.
    Co do wyprawki to mam wózek sportowy, kocyki, otulacze i kilka ubranek

ewa84 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Pirelka i jaki wózek? My kupujemy bebetto raczej bo ostatnio w parku widziałam babkę z nim i jest spoko, anie chcę wywalać nie wiadomo ile na wózek, który posłuży mi do wiosny, bo swoją wymarzoną spacerówkę/biegówkę już mam :)
    Co do łóżeczek to się zastanawiam czy nie kupić im podwójnego, żeby spali razem.

Zetzet gratuluję!

Ja wózek chcę kupić nowy od razu gondole + spacerówka, dlatego szukaliśmy czegoś co fajnie się prowadzi i nie wygląda jak czołg ;) znaleźliśmy kilka fajnych podobnych do siebie modeli m.in. Baby Jogger City Mini Dougle GT, potem trafiliśmy w sklepie jeszcze na modele: Bumbleride i Mountain Buggy. Wszystkie są podobne, więc pojedziemy jeszcze je pooglądać i wtedy zdecydujemy ;)

Ja też rozważałam podwójne łóżeczko,ale nie mamy tyle miejsca i muszę je ustawić w odpowiedni sposób, by nie zajęły całego, małego pokoju ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:

Nie, nie w necie :) kupiliśmy w komisie :)

Z wyprawki to mam ciuszków bo bratanku sporo, smoczki, jakieś pierwsze kosmetyki i takie tam drobnostki ;) do tego zamówiłam już kocyki minky i te łóżeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 09:56

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    http://www.blizniaki.waw.pl/551-lozeczko-dla-blizniakow-nowosc.html ja o takim myślę.
    Co do wyprawki to mam wózek sportowy, kocyki, otulacze i kilka ubranek

ja kupiłam dwa łóżeczka...tez na początku myślałam o podwójnym ale moim zdaniem jest ono bardzo niepraktyczne :/
    woow..już wózek kupiłaś ? :O

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    ja kupiłam dwa łóżeczka...tez na początku myślałam o podwójnym ale moim zdaniem jest ono bardzo niepraktyczne :/
    No ja też szukałam podwójnych, ale nie można ich rozdzielić, a pokoik mam malutki, gdybym miała większy metraż to bym pomyślała, ale kupiłam dwa osobne, a i tak będą stać blisko siebie :)

Ty masz Kochana już wózek?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Tak kupiłam bo miałam świetną okazję cenową. Facet wziął 1800 zł za wózek z dodatkami wart 2600 a miał go tylko jakiś miesiąc bo żona nie chciała sportowego (ponoć się koleżanki śmiały, ze ona sport to tylko przeliterować umie i się wstydziła), a ja potrzebuję do biegania. Do tego był z Łodzi więc paliwo i czas na dojazd też odpadły bo bliziutko. I tak po urodzeniu bym go kupiła więc spadł mi z nieba.
    http://www.blizniaki.waw.pl/jeden-obok-drugiego/472-bob-sport-utility-stroller-duallie.html

Potrzebuję teraz tylko wózka z gondolą i fotelikami ale luz. Ja się decyduję na podwójne łóżeczko. Teraz będziemy od bożego ciała u teściów mieszkać w bardzo dużym pokoju, a potem jak skończymy budowę to dzieciaki też będą miały duże pokoje. W sumie każdy ma mieć swój ale myślę, że bliźniaki na początek będą w jednym, starszy w swoim a w trzecim zrobimy pokój zabaw dla całej trójki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 10:32

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba takiej okazji szkoda przegapić, zgadzam się ;) Ja też myślałam, by kupić ten w komisie, ale wolę dołożyć 1,5 tys i kupić nowy. Cieszę się, że miałam okazję go poznać :)
    Też miałam z zakupami czekać dłużej, wózek chciałam po porodzie, ale teraz nie wiem czy nie kupię wcześniej, tak samo okazja z łóżeczkami więc żal nie skorzystać, a na końcówce ciąży nie wiadomo jak będzie.

Dzierzba lubi tę wiadomość

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ