X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny I gratuluje :D Dobrze, ze forum sie powieksza :)

Sylika mega gratulacje dla dzielnej mamuski, urodzic blizniaki SN to mega wyzwanie :)

justa183 lubi tę wiadomość

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka80 wrote:
    cześć dziewczyny :) Jakoś przegapiłam ten wątek bliźniaczy... moje maleństwa od dłuższego czasu są już na świecie, wcześniaki ale dały radę :) Pozdrawiam Was i dbajcie o siebie i swoje bliźniaczki w brzuszku! Aha i nie bagatelizujcie żadnych objawów, u mnie trochę tak było i się skończyło, tak jak się skończyło... na szczęście wszystko pomyślnie.
    Pozdrawiam <3
    Sosenka witaj :)
    Ja śledzę Twój pamiętnik od jakiegoś czasu, jak gdzieś trafiłam że czekasz na bliźniaki to zaczęłam, żeby się jakoś obyć w temacie i przygotować :p

preg.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 kwietnia na świat przyszły moje małe aniołki Nikola 2100g 50cm i godzinie 00:20 i Fabianek 2600g 52cm o godz. 00:30
    SN:/ nie obyło się bez komplikacji Ale cieszę się ze szybko poszło i ze mam to za sobą .
    Maluszki same oddychaja jedynie się dogrzewaja w inkubatorach :)
    A ja nie polecam SN wiedziałam że będzie ciężko i się nie myliłam dwa razy mieć bóle parte nie do wiary ;) córcia wyszła pierwsza i szybko bo była glowkowo a synek niestety pupa się wstawił i obracali mi go jak naszly parte jeszcze zostałam nacieta bo nie mogły zlokalizować jak to obrócić mega nieprzyjemne i bolesne ... Później niekurcząca się macica i krwotok ale lekki w porę odkryty kroplowka z oxy po porodzie masakra Nowe bóle . Ale całe szczęście ze wszystko trwało 1,5 h od odejścia wod i dojazdem do szpitala i całym porodem ;)
    Moje maluszki się uwinely ;)

A teraz chodzę do nich na karmienia bo niestety nie są ze mną w sali Ale mam nadzieję że może w niedzielę będziemy już razem . Narazie bujamy laktacje bo nie chce butelka karmić i to co nie dojedza dostają strzykawka są leniwe jeszcze i ospale ale synus już pięknie sobie radzi :) a córcia trochę gorzej bo miała problem z wedzidelkiem podjezykowym miała za krótkie i nie mogła dobrze piersi uchwycić wczoraj to podcieli i już jest lepiej z jedzeniem ;)
    Dziękuję pragnaca dzidziusia już niedługo i Ty będziesz tulic swoje trzy serca :)
    Ja się rozplywam z miłości do nich mogę patrzeć na nich godzinami i całować <3 są takie kochane :)

pragnaca dzidziusia, Dzierzba, ewa84, Linka05, nietupska, Zetzet, Magenta, Fairuza, Misty87 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika dwa baranki teraz masz. Dadzą ci popalić bo ten znak zodiaku jest charakterny hihi ;) Jeszcze raz gratulacje. Najważniejsze,że wszystko skończyło się dobrze!

Sylika lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ooo tak zgadzam się z Dzierzba :)
    Sylika bardzo dzielna byłaś, dobrze że tak szybko poszło :)

Ją wczoraj z gin rozmawiałam i też mówi ze zależy od ułożenia dzieci :p

pragnaca dzidziusia, Sylika lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika, na prawdę szacunek :) Silna z Ciebie babeczka :) Nawet sobie nie wyobrażam takiego porodu i ja już wiem, że nie biorę pod uwagę innej opcji jak cc. Wybrałam sobie lekarza, który nie robi z tym żadnego problemu, a do tego po ivf i z bliźniakami, to mówi że wskazane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:21

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silka podziwiam Cię Kochana :* Gratuluję !!!

Sylika lubi tę wiadomość

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika - gratulacje!

Ja chcialam tylko doniesc, ze jestem po USG prenatalnym, wszystkie wymiary prawidlowe, dzieci maja po 8cm i najprawdopodobniej jest to dwoch chlopakow <3 Kamien z serca, teraz planujemy juz wszystkim powiedziec, rowniez w pracy, wiec ta ciaza w koncu stanie sie rzeczywistoscia :D

Milej soboty :)

255f8e245cb721d7med.jpg

nietupska, ewa84, Linka05, pragnaca dzidziusia, Fairuza, pirelka, Dzierzba, gigsa, Misty87 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet, cudowne dzieciaczki :) cieszę się, że wszystko ok <3

zem3tv7317jpvd05.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wielkie gratulacje i podziw dla ciebie,urodzilas sn choć tak bardzo się tego balas,ale pokonalas każdy ból!brawo
    Zetzet-to super ze dzieci zdrowe i rozwijają się prawidłowo.Miłego weekendu również i tobie,i wszystkim mamom bliźniaków.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet super, gratuluję chłopaczków :*

My dzisiaj już zamówiliśmy dwa łóżeczka w super okazyjnej cenie :) do tego chyba wybraliśmy wózek.. super bo już straciłam nadzieję na bliźniacze :D

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka i jaki wózek? My kupujemy bebetto raczej bo ostatnio w parku widziałam babkę z nim i jest spoko, anie chcę wywalać nie wiadomo ile na wózek, który posłuży mi do wiosny, bo swoją wymarzoną spacerówkę/biegówkę już mam :)
    Co do łóżeczek to się zastanawiam czy nie kupić im podwójnego, żeby spali razem.

Zetzet gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 07:23

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba: też się nad podwójnym łóżeczkiem zastanawiam :) tylko chyba trudno dostać :/
    Pirelka: w necie zamawialas? Pochwal się linkiem ;)

Dziewczyny kompletujecie już coś? Bo ja nic nie mam :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dzierzba: też się nad podwójnym łóżeczkiem zastanawiam :) tylko chyba trudno dostać :/

http://www.blizniaki.waw.pl/551-lozeczko-dla-blizniakow-nowosc.html ja o takim myślę.
    Co do wyprawki to mam wózek sportowy, kocyki, otulacze i kilka ubranek

ewa84 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Pirelka i jaki wózek? My kupujemy bebetto raczej bo ostatnio w parku widziałam babkę z nim i jest spoko, anie chcę wywalać nie wiadomo ile na wózek, który posłuży mi do wiosny, bo swoją wymarzoną spacerówkę/biegówkę już mam :)
    Co do łóżeczek to się zastanawiam czy nie kupić im podwójnego, żeby spali razem.

Zetzet gratuluję!

Ja wózek chcę kupić nowy od razu gondole + spacerówka, dlatego szukaliśmy czegoś co fajnie się prowadzi i nie wygląda jak czołg ;) znaleźliśmy kilka fajnych podobnych do siebie modeli m.in. Baby Jogger City Mini Dougle GT, potem trafiliśmy w sklepie jeszcze na modele: Bumbleride i Mountain Buggy. Wszystkie są podobne, więc pojedziemy jeszcze je pooglądać i wtedy zdecydujemy ;)

Ja też rozważałam podwójne łóżeczko,ale nie mamy tyle miejsca i muszę je ustawić w odpowiedni sposób, by nie zajęły całego, małego pokoju ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:

Nie, nie w necie :) kupiliśmy w komisie :)

Z wyprawki to mam ciuszków bo bratanku sporo, smoczki, jakieś pierwsze kosmetyki i takie tam drobnostki ;) do tego zamówiłam już kocyki minky i te łóżeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 09:56

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    http://www.blizniaki.waw.pl/551-lozeczko-dla-blizniakow-nowosc.html ja o takim myślę.
    Co do wyprawki to mam wózek sportowy, kocyki, otulacze i kilka ubranek

ja kupiłam dwa łóżeczka...tez na początku myślałam o podwójnym ale moim zdaniem jest ono bardzo niepraktyczne :/
    woow..już wózek kupiłaś ? :O

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    ja kupiłam dwa łóżeczka...tez na początku myślałam o podwójnym ale moim zdaniem jest ono bardzo niepraktyczne :/
    No ja też szukałam podwójnych, ale nie można ich rozdzielić, a pokoik mam malutki, gdybym miała większy metraż to bym pomyślała, ale kupiłam dwa osobne, a i tak będą stać blisko siebie :)

Ty masz Kochana już wózek?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Tak kupiłam bo miałam świetną okazję cenową. Facet wziął 1800 zł za wózek z dodatkami wart 2600 a miał go tylko jakiś miesiąc bo żona nie chciała sportowego (ponoć się koleżanki śmiały, ze ona sport to tylko przeliterować umie i się wstydziła), a ja potrzebuję do biegania. Do tego był z Łodzi więc paliwo i czas na dojazd też odpadły bo bliziutko. I tak po urodzeniu bym go kupiła więc spadł mi z nieba.
    http://www.blizniaki.waw.pl/jeden-obok-drugiego/472-bob-sport-utility-stroller-duallie.html

Potrzebuję teraz tylko wózka z gondolą i fotelikami ale luz. Ja się decyduję na podwójne łóżeczko. Teraz będziemy od bożego ciała u teściów mieszkać w bardzo dużym pokoju, a potem jak skończymy budowę to dzieciaki też będą miały duże pokoje. W sumie każdy ma mieć swój ale myślę, że bliźniaki na początek będą w jednym, starszy w swoim a w trzecim zrobimy pokój zabaw dla całej trójki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 10:32

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba takiej okazji szkoda przegapić, zgadzam się ;) Ja też myślałam, by kupić ten w komisie, ale wolę dołożyć 1,5 tys i kupić nowy. Cieszę się, że miałam okazję go poznać :)
    Też miałam z zakupami czekać dłużej, wózek chciałam po porodzie, ale teraz nie wiem czy nie kupię wcześniej, tak samo okazja z łóżeczkami więc żal nie skorzystać, a na końcówce ciąży nie wiadomo jak będzie.

Dzierzba lubi tę wiadomość

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ