Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sosenka80 wrote:cześć dziewczyny Jakoś przegapiłam ten wątek bliźniaczy... moje maleństwa od dłuższego czasu są już na świecie, wcześniaki ale dały radę Pozdrawiam Was i dbajcie o siebie i swoje bliźniaczki w brzuszku! Aha i nie bagatelizujcie żadnych objawów, u mnie trochę tak było i się skończyło, tak jak się skończyło... na szczęście wszystko pomyślnie.
Pozdrawiam
Ja śledzę Twój pamiętnik od jakiegoś czasu, jak gdzieś trafiłam że czekasz na bliźniaki to zaczęłam, żeby się jakoś obyć w temacie i przygotować :p -
7 kwietnia na świat przyszły moje małe aniołki Nikola 2100g 50cm i godzinie 00:20 i Fabianek 2600g 52cm o godz. 00:30
SN:/ nie obyło się bez komplikacji Ale cieszę się ze szybko poszło i ze mam to za sobą .
Maluszki same oddychaja jedynie się dogrzewaja w inkubatorach
A ja nie polecam SN wiedziałam że będzie ciężko i się nie myliłam dwa razy mieć bóle parte nie do wiary córcia wyszła pierwsza i szybko bo była glowkowo a synek niestety pupa się wstawił i obracali mi go jak naszly parte jeszcze zostałam nacieta bo nie mogły zlokalizować jak to obrócić mega nieprzyjemne i bolesne ... Później niekurcząca się macica i krwotok ale lekki w porę odkryty kroplowka z oxy po porodzie masakra Nowe bóle . Ale całe szczęście ze wszystko trwało 1,5 h od odejścia wod i dojazdem do szpitala i całym porodem
Moje maluszki się uwinely
A teraz chodzę do nich na karmienia bo niestety nie są ze mną w sali Ale mam nadzieję że może w niedzielę będziemy już razem . Narazie bujamy laktacje bo nie chce butelka karmić i to co nie dojedza dostają strzykawka są leniwe jeszcze i ospale ale synus już pięknie sobie radzi a córcia trochę gorzej bo miała problem z wedzidelkiem podjezykowym miała za krótkie i nie mogła dobrze piersi uchwycić wczoraj to podcieli i już jest lepiej z jedzeniem
Dziękuję pragnaca dzidziusia już niedługo i Ty będziesz tulic swoje trzy serca
Ja się rozplywam z miłości do nich mogę patrzeć na nich godzinami i całować są takie kochanepragnaca dzidziusia, Dzierzba, ewa84, Linka05, nietupska, Zetzet, Magenta, Fairuza, Misty87 lubią tę wiadomość
-
Sylika, na prawdę szacunek Silna z Ciebie babeczka Nawet sobie nie wyobrażam takiego porodu i ja już wiem, że nie biorę pod uwagę innej opcji jak cc. Wybrałam sobie lekarza, który nie robi z tym żadnego problemu, a do tego po ivf i z bliźniakami, to mówi że wskazane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:21
pragnaca dzidziusia, Sylika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylika - gratulacje!
Ja chcialam tylko doniesc, ze jestem po USG prenatalnym, wszystkie wymiary prawidlowe, dzieci maja po 8cm i najprawdopodobniej jest to dwoch chlopakow Kamien z serca, teraz planujemy juz wszystkim powiedziec, rowniez w pracy, wiec ta ciaza w koncu stanie sie rzeczywistoscia
Milej soboty
nietupska, ewa84, Linka05, pragnaca dzidziusia, Fairuza, pirelka, Dzierzba, gigsa, Misty87 lubią tę wiadomość
-
Sylika wielkie gratulacje i podziw dla ciebie,urodzilas sn choć tak bardzo się tego balas,ale pokonalas każdy ból!brawo
Zetzet-to super ze dzieci zdrowe i rozwijają się prawidłowo.Miłego weekendu również i tobie,i wszystkim mamom bliźniaków.pragnaca dzidziusia, Sylika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pirelka i jaki wózek? My kupujemy bebetto raczej bo ostatnio w parku widziałam babkę z nim i jest spoko, anie chcę wywalać nie wiadomo ile na wózek, który posłuży mi do wiosny, bo swoją wymarzoną spacerówkę/biegówkę już mam
Co do łóżeczek to się zastanawiam czy nie kupić im podwójnego, żeby spali razem.
Zetzet gratuluję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 07:23
-
ewa84 wrote:Dzierzba: też się nad podwójnym łóżeczkiem zastanawiam tylko chyba trudno dostać
Pirelka: w necie zamawialas? Pochwal się linkiem
Dziewczyny kompletujecie już coś? Bo ja nic nie mam :p
Co do wyprawki to mam wózek sportowy, kocyki, otulacze i kilka ubranekewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Pirelka i jaki wózek? My kupujemy bebetto raczej bo ostatnio w parku widziałam babkę z nim i jest spoko, anie chcę wywalać nie wiadomo ile na wózek, który posłuży mi do wiosny, bo swoją wymarzoną spacerówkę/biegówkę już mam
Co do łóżeczek to się zastanawiam czy nie kupić im podwójnego, żeby spali razem.
Zetzet gratuluję!
Ja wózek chcę kupić nowy od razu gondole + spacerówka, dlatego szukaliśmy czegoś co fajnie się prowadzi i nie wygląda jak czołg znaleźliśmy kilka fajnych podobnych do siebie modeli m.in. Baby Jogger City Mini Dougle GT, potem trafiliśmy w sklepie jeszcze na modele: Bumbleride i Mountain Buggy. Wszystkie są podobne, więc pojedziemy jeszcze je pooglądać i wtedy zdecydujemy
Ja też rozważałam podwójne łóżeczko,ale nie mamy tyle miejsca i muszę je ustawić w odpowiedni sposób, by nie zajęły całego, małego pokoju -
nick nieaktualnyewa84 wrote:Dzierzba: też się nad podwójnym łóżeczkiem zastanawiam tylko chyba trudno dostać
Pirelka: w necie zamawialas? Pochwal się linkiem
Dziewczyny kompletujecie już coś? Bo ja nic nie mam :p
Z wyprawki to mam ciuszków bo bratanku sporo, smoczki, jakieś pierwsze kosmetyki i takie tam drobnostki do tego zamówiłam już kocyki minky i te łóżeczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 09:56
-
Dzierzba wrote:http://www.blizniaki.waw.pl/551-lozeczko-dla-blizniakow-nowosc.html ja o takim myślę.
Co do wyprawki to mam wózek sportowy, kocyki, otulacze i kilka ubranek
ja kupiłam dwa łóżeczka...tez na początku myślałam o podwójnym ale moim zdaniem jest ono bardzo niepraktyczne
woow..już wózek kupiłaś ? -
nick nieaktualnyMagenta wrote:ja kupiłam dwa łóżeczka...tez na początku myślałam o podwójnym ale moim zdaniem jest ono bardzo niepraktyczne
woow..już wózek kupiłaś ?
Ty masz Kochana już wózek? -
Magenta wrote:ja kupiłam dwa łóżeczka...tez na początku myślałam o podwójnym ale moim zdaniem jest ono bardzo niepraktyczne
woow..już wózek kupiłaś ?
http://www.blizniaki.waw.pl/jeden-obok-drugiego/472-bob-sport-utility-stroller-duallie.html
Potrzebuję teraz tylko wózka z gondolą i fotelikami ale luz. Ja się decyduję na podwójne łóżeczko. Teraz będziemy od bożego ciała u teściów mieszkać w bardzo dużym pokoju, a potem jak skończymy budowę to dzieciaki też będą miały duże pokoje. W sumie każdy ma mieć swój ale myślę, że bliźniaki na początek będą w jednym, starszy w swoim a w trzecim zrobimy pokój zabaw dla całej trójki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 10:32
-
nick nieaktualnyDzierzba takiej okazji szkoda przegapić, zgadzam się Ja też myślałam, by kupić ten w komisie, ale wolę dołożyć 1,5 tys i kupić nowy. Cieszę się, że miałam okazję go poznać
Też miałam z zakupami czekać dłużej, wózek chciałam po porodzie, ale teraz nie wiem czy nie kupię wcześniej, tak samo okazja z łóżeczkami więc żal nie skorzystać, a na końcówce ciąży nie wiadomo jak będzie.Dzierzba lubi tę wiadomość