X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka a jaki wózek kupujesz? Mi za bardzo nie zależy na nowym bo tylko na chwilę będzie. Wymarzony już mam :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    pirelka a jaki wózek kupujesz? Mi za bardzo nie zależy na nowym bo tylko na chwilę będzie. Wymarzony już mam :)
    Kochana odpisałam Ci na poprzedniej stronie o tych wózkach jak pytałaś :)

Ja chcę nowy dlatego, że nie chcę go już zmieniać. na gondoli mi bardzo nie zależy, bo krótko się nią jeździ, a spacerówka była super w tych modelach.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups sorry przegapiłam ten post. Faktycznie fajne wózki. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ups sorry przegapiłam ten post. Faktycznie fajne wózki. :)
    Generalnie podobne do Twojego, tylko nie są stricte do biegania :D

Początkowo nie brałam takich pod uwagę i byłam przerażona bliźniaczymi w sklepie, które są jak czołgi i ciężko nimi manewrować.. a ten był w komisie i tak przypadkiem ten typ mnie zachwycił, lekkie jak pojedyncze, zwinne, zgrabne i wcale nie takie szerokie!

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zależało na hamulcu ręcznym, dobrych kołach i amortyzatorach na wybiegania do lasu. :) Mój to taki trochę czołg ale wbrew pozorom prowadzi się leciutko i sam jest lekki. Z resztą przy moich 162 cm to każdy tak wygląda. Gondole chcę jedną za drugą bo w mieście będziemy jeszcze mieszkać i łatwiej mi będzie manewrować między autami na chodnikach.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że już dobrze przygotowane jesteście :)
    Chyba zacznę się rozglądać pomału :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mam oprócz tego, co mama kupiła, czyli kilka sztuk różnych ubranek :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No ja też szukałam podwójnych, ale nie można ich rozdzielić, a pokoik mam malutki, gdybym miała większy metraż to bym pomyślała, ale kupiłam dwa osobne, a i tak będą stać blisko siebie :)

Ty masz Kochana już wózek?
    Ja kupiłam wozek bebetto 42 i foteliki maxi cosi :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Ja kupiłam wozek bebetto 42 i foteliki maxi cosi :)
    Foteliki my chyba postaramy się upolować używane na ten pierwszy okres, ale ciężko coś znaleźć dobrego :/ później kupimy już nowe po roczku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie, do jakiego mniej więcej wieku dzieciaków używa się gondolek (kubełków)?
    Spotkałam sie z pomysłem, że jak rodzi się latem to może nie warto inwestować w wózek z gondolką - warunkiem jest spacerówka z możliwością pozycji lezącej. Co o tym sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie, do jakiego mniej więcej wieku dzieciaków używa się gondolek (kubełków)?
    Spotkałam sie z pomysłem, że jak rodzi się latem to może nie warto inwestować w wózek z gondolką - warunkiem jest spacerówka z możliwością pozycji lezącej. Co o tym sądzicie?
    Ja mimo wszystko chciałabym gondole, ale jeśli wózek rozkłada się całkiem na płasko to słyszałam, że może być.
    Gondole to zależy od dziecka, ale słyszałam, że około na 6 mies. starczają bo potem dziecko większe i nie chce leżeć, zaczyna się podnosić i chce coś widzieć :) wszystko od dziecka zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:16

• gigsa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    A jaki wózek bierzecie pod uwagę? My na dniach będziemy wystawiać bebetto42 na sprzedaż

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika doczytałam. GRATULACJE !!!!! Dzielna mamuśka z Ciebie.
    Gdzie rodziłaś?

Sylika lubi tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    ja troche obawialabym sie takiego maluszka od razu do spacerowki pakowac.. nie wiem czy spacerowki rozkladaja sie w 100% do pozycji lezacej a nawet jezeli to korzystanie ze spacerowki u noworodka wydaje mi sie niebezpieczne :( no i kwestia pogody bo nawet w letnie miesiace zdazaja sie wietrzne, zimne dni i w gondolce bedzie dziecku przytulniej :)

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam tak jak Magenta, w gondoli po pierwsze dziecko jest bezpieczne a po drugie jest mu wygodnie i ma odpowiednie podparcie dla kręgosłupa, no i przed kazda pogoda go ochroni i przed wiatrem i przed sloncem.

Magenta a jak u Ciebie z porodem, lekarz juz cos mowil na kiedy sie szykowac?

zem3wn15az3szllg.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa a wysłałabyś fotki wózka na priv bo my się chcemy na bebetto skusić ?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka,co do porodu to ostatnio uslyszalam,ze mam sie szykowac najpredzej na 38 tydzien :) wizyte mam za tydzien i zobaczymy jak sytuacja :) czy w dalszym ciagu sn czy jednak cc :/ wolalabym cc ale narazie nie zapowiadalo sie na to :/
    poza tym jestem dobrej mysli bo (odpukać :) ) nie mam zadnych dolegliwosci,wyniki sa w normie i nic nie boli a jak juz cos zaboli to mija tak szybko ze nawet nie zdaze pomyslec o wzieciu no-spy :)
    u Ciebie tez juz coraz blizej do godziny zero :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 17:56

5bd5222f11.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Gigsa a wysłałabyś fotki wózka na priv bo my się chcemy na bebetto skusić ?
    Jasne. Mam już nawet wystawiony na olx. Wpisz bebetto 42 i zaznacz województwo podlaskie (jest tylko jeden szary, to nasz) Tam też jest kilka zdjęć. Trochę ciemne fotki, ale robione dziś na klatce schodowej, bo na podwórku padało

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę nawet, że to już kilka dni bo w tym tygodniu mam już wstawić sie w szpitalu, jutro sie dowiem szczegółów :-) mój doktorek mówi ze do 38tc sie mamy rozpakować :-) ja oprocz tego ze robi mi sie juz coraz ciężej to tez nie moge narzekać na jakieś większe dolegliwosci, także oby nadal zostalo wszystko ok :-)

A jak tam wagowo Twoje maluchy? A chlopcy czy dziewczynki? :-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka80 czytam dziś zawzięcie Twój pamiętnik w wolnych chwilach. Trzymam kciuki za Małgosię i Szymona. Cudowne maluszki.

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ