X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka a jaki wózek kupujesz? Mi za bardzo nie zależy na nowym bo tylko na chwilę będzie. Wymarzony już mam :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    pirelka a jaki wózek kupujesz? Mi za bardzo nie zależy na nowym bo tylko na chwilę będzie. Wymarzony już mam :)
    Kochana odpisałam Ci na poprzedniej stronie o tych wózkach jak pytałaś :)

Ja chcę nowy dlatego, że nie chcę go już zmieniać. na gondoli mi bardzo nie zależy, bo krótko się nią jeździ, a spacerówka była super w tych modelach.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups sorry przegapiłam ten post. Faktycznie fajne wózki. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ups sorry przegapiłam ten post. Faktycznie fajne wózki. :)
    Generalnie podobne do Twojego, tylko nie są stricte do biegania :D

Początkowo nie brałam takich pod uwagę i byłam przerażona bliźniaczymi w sklepie, które są jak czołgi i ciężko nimi manewrować.. a ten był w komisie i tak przypadkiem ten typ mnie zachwycił, lekkie jak pojedyncze, zwinne, zgrabne i wcale nie takie szerokie!

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zależało na hamulcu ręcznym, dobrych kołach i amortyzatorach na wybiegania do lasu. :) Mój to taki trochę czołg ale wbrew pozorom prowadzi się leciutko i sam jest lekki. Z resztą przy moich 162 cm to każdy tak wygląda. Gondole chcę jedną za drugą bo w mieście będziemy jeszcze mieszkać i łatwiej mi będzie manewrować między autami na chodnikach.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że już dobrze przygotowane jesteście :)
    Chyba zacznę się rozglądać pomału :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mam oprócz tego, co mama kupiła, czyli kilka sztuk różnych ubranek :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No ja też szukałam podwójnych, ale nie można ich rozdzielić, a pokoik mam malutki, gdybym miała większy metraż to bym pomyślała, ale kupiłam dwa osobne, a i tak będą stać blisko siebie :)

Ty masz Kochana już wózek?
    Ja kupiłam wozek bebetto 42 i foteliki maxi cosi :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Ja kupiłam wozek bebetto 42 i foteliki maxi cosi :)
    Foteliki my chyba postaramy się upolować używane na ten pierwszy okres, ale ciężko coś znaleźć dobrego :/ później kupimy już nowe po roczku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie, do jakiego mniej więcej wieku dzieciaków używa się gondolek (kubełków)?
    Spotkałam sie z pomysłem, że jak rodzi się latem to może nie warto inwestować w wózek z gondolką - warunkiem jest spacerówka z możliwością pozycji lezącej. Co o tym sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie, do jakiego mniej więcej wieku dzieciaków używa się gondolek (kubełków)?
    Spotkałam sie z pomysłem, że jak rodzi się latem to może nie warto inwestować w wózek z gondolką - warunkiem jest spacerówka z możliwością pozycji lezącej. Co o tym sądzicie?
    Ja mimo wszystko chciałabym gondole, ale jeśli wózek rozkłada się całkiem na płasko to słyszałam, że może być.
    Gondole to zależy od dziecka, ale słyszałam, że około na 6 mies. starczają bo potem dziecko większe i nie chce leżeć, zaczyna się podnosić i chce coś widzieć :) wszystko od dziecka zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:16

• gigsa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    A jaki wózek bierzecie pod uwagę? My na dniach będziemy wystawiać bebetto42 na sprzedaż

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika doczytałam. GRATULACJE !!!!! Dzielna mamuśka z Ciebie.
    Gdzie rodziłaś?

Sylika lubi tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    ja troche obawialabym sie takiego maluszka od razu do spacerowki pakowac.. nie wiem czy spacerowki rozkladaja sie w 100% do pozycji lezacej a nawet jezeli to korzystanie ze spacerowki u noworodka wydaje mi sie niebezpieczne :( no i kwestia pogody bo nawet w letnie miesiace zdazaja sie wietrzne, zimne dni i w gondolce bedzie dziecku przytulniej :)

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam tak jak Magenta, w gondoli po pierwsze dziecko jest bezpieczne a po drugie jest mu wygodnie i ma odpowiednie podparcie dla kręgosłupa, no i przed kazda pogoda go ochroni i przed wiatrem i przed sloncem.

Magenta a jak u Ciebie z porodem, lekarz juz cos mowil na kiedy sie szykowac?

zem3wn15az3szllg.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa a wysłałabyś fotki wózka na priv bo my się chcemy na bebetto skusić ?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka,co do porodu to ostatnio uslyszalam,ze mam sie szykowac najpredzej na 38 tydzien :) wizyte mam za tydzien i zobaczymy jak sytuacja :) czy w dalszym ciagu sn czy jednak cc :/ wolalabym cc ale narazie nie zapowiadalo sie na to :/
    poza tym jestem dobrej mysli bo (odpukać :) ) nie mam zadnych dolegliwosci,wyniki sa w normie i nic nie boli a jak juz cos zaboli to mija tak szybko ze nawet nie zdaze pomyslec o wzieciu no-spy :)
    u Ciebie tez juz coraz blizej do godziny zero :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 17:56

5bd5222f11.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Gigsa a wysłałabyś fotki wózka na priv bo my się chcemy na bebetto skusić ?
    Jasne. Mam już nawet wystawiony na olx. Wpisz bebetto 42 i zaznacz województwo podlaskie (jest tylko jeden szary, to nasz) Tam też jest kilka zdjęć. Trochę ciemne fotki, ale robione dziś na klatce schodowej, bo na podwórku padało

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę nawet, że to już kilka dni bo w tym tygodniu mam już wstawić sie w szpitalu, jutro sie dowiem szczegółów :-) mój doktorek mówi ze do 38tc sie mamy rozpakować :-) ja oprocz tego ze robi mi sie juz coraz ciężej to tez nie moge narzekać na jakieś większe dolegliwosci, także oby nadal zostalo wszystko ok :-)

A jak tam wagowo Twoje maluchy? A chlopcy czy dziewczynki? :-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka80 czytam dziś zawzięcie Twój pamiętnik w wolnych chwilach. Trzymam kciuki za Małgosię i Szymona. Cudowne maluszki.

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ