Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
To już będą bardzo duże bo w miesiąc to na pewno urosły ładnie
U nas dwóch chłopców i tydzień temu miały ponad 2600 gram, ciekawe czy te pomiary są tak super wiarygodne.
U mnie ułożenie miednicowe i poprzeczne więc cc. Moze Twoje sie jeszcze przekreca -
nick nieaktualnyLinka05 wrote:Tak myślę nawet, że to już kilka dni bo w tym tygodniu mam już wstawić sie w szpitalu, jutro sie dowiem szczegółów mój doktorek mówi ze do 38tc sie mamy rozpakować ja oprocz tego ze robi mi sie juz coraz ciężej to tez nie moge narzekać na jakieś większe dolegliwosci, także oby nadal zostalo wszystko ok
A jak tam wagowo Twoje maluchy? A chlopcy czy dziewczynki?
Kochana a ty masz miec CC czy SN? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyByłam u ginekolog dodatkowo i nie zmierzył mi dzieci, bo mówił że jak są większe to już się nie mierzy, chyba to jakaś bujda
No ale też uważa, że wygląda to na dziewczynki mówił, że wszystko dobrze wygląda.
Słabo i niewyraźnie już je widać na usg, nie tak jak na początku, a buzie jak alieny na 2D ... jedno leży pośladkowo, a drugie główką na dół. Nastraszył mnie, że już chyba to nie ulegnie zmianie, co też wydaje mi się bujdą bo dzieci się kręcą do końca przecież
Ale mają po 151 g i 159 g, więc fajnie choć wiem ile urosłyewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygigsa wrote:A jaki wózek bierzecie pod uwagę? My na dniach będziemy wystawiać bebetto42 na sprzedaż
-
nick nieaktualnyJa dziś usg miałam i teraz na opisie szukam i szukam i też już nie ma crl. Ale w trakcie badania mówił lekarz, ze podobnej wielkości. Poza tym u jednego więcej wód owodniowych ale nie żeby jakoś drastycznie. Szyjka 3 cm - w końcu się doczekałam badania, lekarz zdziwiony, że do tej pory nikt nie badał. No ale tak to jest jak ciąże prowadzi kto inny a usg co 2 tygodnie też u innych lekarzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:02
ewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynietupska wrote:Ja dziś usg miałam i teraz na opisie szukam i szukam i też już nie ma crl. Ale w trakcie badania mówił lekarz, ze podobnej wielkości. Poza tym u jednego więcej wód owodniowych ale jakoś drastycznie. Szyjka 3 cm - w końcu się doczekałam badania, lekarz zdziwiony, że do tej pory nikt nie badał. No ale tak to jest jak ciąże prowadzi kto inny a usg co 2 tygodnie też u innych lekarzy.
U mnie szyjkę bada prowadząca na fotelu co jakieś 3 tyg., nie mówi ile ma cm, ale mówi czy dobrze jest, czy ładna i zamknięta. Ostatnio też sprawdzała na usg szyjkę. -
nick nieaktualny561 i 805 gram ale jakoś nikt nie przywiązuje to tego uwagi, raczej na inne parametry patrzą. Poza tym to orientacyjna waga.
Lekarz mówił, żeby zwracać uwagę na nagły przyrost brzucha, bo wielowodzia można z dnia na dzień dostać .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:14
-
ja juz po badaniu i wg usg maluchy jeden i drugi maja po ok 2300g wszystko w normie wiec czekamy dalej w trzypaku
pirelka wrote:Byłam u ginekolog dodatkowo i nie zmierzył mi dzieci, bo mówił że jak są większe to już się nie mierzy, chyba to jakaś bujda
No ale też uważa, że wygląda to na dziewczynki mówił, że wszystko dobrze wygląda.
Słabo i niewyraźnie już je widać na usg, nie tak jak na początku, a buzie jak alieny na 2D ... jedno leży pośladkowo, a drugie główką na dół. Nastraszył mnie, że już chyba to nie ulegnie zmianie, co też wydaje mi się bujdą bo dzieci się kręcą do końca przecież
Ale mają po 151 g i 159 g, więc fajnie choć wiem ile urosły
pozniej juz do samego konca ciazy szacowana jest masa na podstawie obwodow glowki,brzucha itd
a z przekrecaniem to niestety nie wiem jak jest bo u mnie od poczatku byly glowkowo a przekrecaly sie jedynie z lewego boku na prawypirelka, Fairuza, Linka05, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nietupska wrote:Sama jeszcze ne wiem szczerze. Nie ma za bardzo jak pooglądać na żywo bo wybór niewielki. A będziesz na olx wystawiać? Podziel się linkiem jak coś
http://olx.pl/i2/oferta/bebetto-42-wozek-2w1-dla-blizniat-lub-dzieci-rok-po-roku-CID88-IDeZEup.html#:9c755cd924nietupska lubi tę wiadomość
-
Ja już też po wizycie, chłopcy sobie elegancko siedza i chyba im dobrze bo szyja trzyma a skurczy raczej w moim odczuciu brak, mimo tego lekarz chce miec nas już pod nadzorem wiec jutro mamy wstawic sie w szpitalu. Termin cc ustala wraz z ordynatorem bo beda sie zastanawiac czy podac sterydki, doktorek jednak twierdzi ze najpozniej do poczatku przyszlego tygodnia czyli do 38tc maluchy przywitamy na swiecie
Co do przekrecania sie to moj jeszcze zdazyl sie zmienic z ulozenia poprzecznego w podluzne glowkowe, takze dzieci wiele potrafią
Mimo tego bedzie cc, u nas tylko oba polozenia glowkowe kwalifikuja sie do sn, doktorek mowil ze takie sa najnowsze zalecenia.nietupska, Magenta, pirelka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka05 wrote:Mimo tego bedzie cc, u nas tylko oba polozenia glowkowe kwalifikuja sie do sn, doktorek mowil ze takie sa najnowsze zalecenia.
Mam nadzieję, że chociaż matki wieloraczków oszczędzą, bo czytałam ostatnio, ze Ministerstwo Zdrowia oburza się, ze się za dużo cc w Polsce robi