X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Dziękuję bardzo :) u mnie ani u męża w rodzinie nie było bliźniaków dlatego nigdy bym się nie spodziewała, że nam może się to przytrafić. Co ma być to będzie, marzę o chociaż jednym dziecku, a jeśli będzie dwójka to też będę kochać..
    U nas też nie. ;) Ktoś musi być pierwszy. :P Spokojnie, jeszcze jest czas i może się objawi nr 2, jedno już nosisz. :) Teraz duuużo spokoju i odpoczynku potrzebujesz. Życzę ci nudnej, książkowej ciąży, choć jeżeli będzie dwójeczka to muszę cię zmartwić ale nudno nie będzie na pewno. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo, u Ciebie widzę że już za połową więc też życzę spokoju i wytrwałości :))

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Sis i tzrymamy kciuki abys już tu z nami została.Kiedy masz następną wizytę?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wizyta dopiero za 2 tygodnie.. ale nie wiem czy wytrzymam tyle.. :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę,ale rozumiem ten stan czekania, kiedy nie wiadomo jak dalej będzie.Zobaczysz,będzie dobrze!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę bo miałam pierwsze usg w 10 tygodniu jak już było konkretnie widać dwa małe stworzonka :) Trzymam kciuki,oby poszło po waszej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Pirelka ja mam wizyte u dentysty teraz 26 i tez się stresuję,wiem co przeżywasz.Ale damy radę,pomysl jaka potem będzie satysfakcja,kiedy już to się skończy :)
    A jak poszło na egzaminie?
    No, ja mam sporo zębów do leczenia i nawet te wyleczone mi doskwierają, więc mam wrażenie, że nigdy lepiej nie będzie :/ straciłam już majątek.
    Egzamin kiepsko, ale zaliczony :D to najważniejsze, że mam z głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie jako do bardziej doświadczonych w temacie :)
    Wczoraj miałam pierwsze usg i ku mojemu zdziwieniu okazało się że są 2 pęcherzyki. Problem polega na tym, że w jednym jest zarodek i jest serduszko natomiast w drugim pęcherzyku niewiele widać. Jest on mniejszy i odpowiada ciąży 6t1d. Pęcherzyk z zarodkiem pokrywają się z wiekiem ciąży według ostatniej @. Według pani ginekolog jest mała szansa ale jest, że w pustym pęcherzyku pojawi się zarodek. Z tego co czytałam to często na tym etapie jeszcze nie widać zarodka bez znaczenia czy w ciąży pojedynczej czy mnogiej. Zresztą przy ciąży mnogiej też dzieci niekoniecznie równo rosną..
    Czy u Was dzieciaczki od razu były tej samej wielkości?
    Nie czytałabym za dużo.. na tym etapie może nic nie być widać, u mnie w 6 tyg. nie było ani pęcherzyka widać, a okazały się bliźniaki jednojajowe :D Także czekać i sprawdzić za jakiś czas.

U mnie też w rodzinie nie było bliźniaków, ale jak pisze Dzierzba, ktoś musi być pierwszy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 15:01

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No, ja mam sporo zębów do leczenia i nawet te wyleczone mi doskwierają, więc mam wrażenie, że nigdy lepiej nie będzie :/ straciłam już majątek.
    Egzamin kiepsko, ale zaliczony :D to najważniejsze, że mam z głowy.

Ale pewne jest,ze dopóki zęby leczysz,przynajmniej nie będzie gorzej..
    Gratuluje, ze egzamin zaliczony,nie ważne ze nie poszlo najlepiej,wazne ze masz już to za sobą i o jeden stres mniej.
    Sis ,a ja jeszcze napiszę jak było w moim przypadku-na 1 usg w ok.6tyg już biło serduszko,ale dopiero ok.13tyg okazało się ze serduszka są dwa,wiec widzisz jak to czasem w życiu bywa..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie jako do bardziej doświadczonych w temacie :)
    Wczoraj miałam pierwsze usg i ku mojemu zdziwieniu okazało się że są 2 pęcherzyki. Problem polega na tym, że w jednym jest zarodek i jest serduszko natomiast w drugim pęcherzyku niewiele widać. Jest on mniejszy i odpowiada ciąży 6t1d. Pęcherzyk z zarodkiem pokrywają się z wiekiem ciąży według ostatniej @. Według pani ginekolog jest mała szansa ale jest, że w pustym pęcherzyku pojawi się zarodek. Z tego co czytałam to często na tym etapie jeszcze nie widać zarodka bez znaczenia czy w ciąży pojedynczej czy mnogiej. Zresztą przy ciąży mnogiej też dzieci niekoniecznie równo rosną..
    Czy u Was dzieciaczki od razu były tej samej wielkości?

hej sis :)
    u mnie tez tak bylo 5t4d dwa pechrzyki w jednym zarodek i bijace serduszko, drugi nic nie widac
    kolejne usg 6t4d dwa pecherzyki z zarodkami i bijace serduszka.
    U mnie wczesniejszy etap, ale ja mialam ivf i 12dc byla punkcja i zaplodnienie, a w 17dc juz podana 5 dniowa blastusia u Ciebie moze pojawic sie pozniej jesli byla pozniej owulacja, zaplodnienie itd...
    powodzenia

Dzierzba: to u Ciebie sznsa na trojaczki była :P o masz:D

Pirelka: Gratuluje zdanego egzaminu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 16:23

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    hej sis :)
    u mnie tez tak bylo 5t4d dwa pechrzyki w jednym zarodek i bijace serduszko, drugi nic nie widac
    kolejne usg 6t4d dwa pecherzyki z zarodkami i bijace serduszka.
    U mnie wczesniejszy etap, ale ja mialam ivf i 12dc byla punkcja i zaplodnienie, a w 17dc juz podana 5 dniowa blastusia u Ciebie moze pojawic sie pozniej jesli byla pozniej owulacja, zaplodnienie itd...
    powodzenia

Dzierzba: to u Ciebie sznsa na trojaczki była :P o masz:D

Pirelka: Gratuluje zdanego egzaminu! :)
    A no była. Cholera wie skąd bo ja nigdy nawet antykoncepcji hormonalnej nie stosowałam. Miny lekarki robiącej usg w szpitalu do końca życia nie zapomnę. Najpierw zawołała drugą, potem lekarza i kminili 20 min co to jest, czy dwa pęcherzyki i 3 ciałka żółtkowe, czy trzy pęcherzyki bo ten z którego powstali chłopcy moi był z jakimś przewężeniem dziwnym i czasem wyglądał jak dwa, a pod innym kątem jak jeden. :D Dwa razy się pytali czy po in vitro jestem. Opis tego usg mam z samymi znakami zapytania. :D Ja wyszłam w szoku wtedy i już czułam, że będą wymarzone bliźniaki.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis witaj i oczywiście zostań z nami i ze swoimi skarbami! Będzie dobrze ja na pierwszym usg nie widziałam nic oprócz rozpulchnionej macicy jak to określił gin i kazał przyjść za 3 tyg a po 3 tygodniach zdjęcie z usg jest niżej w avatarku wklejone :) piersze zdjęcie moich dzieci :) trzymam kciuki i wtedy też widziałam dwa bijące serduszka :) a w ogóle apropo serca ile uderzeń na min biją serduszka waszym dzieciom? Bo u mnie ostatnio było 148 i 162 i nie wiem czy to nie za dużo? :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Dzierzba,to dałaś czadu :)

Dea,tych uderzeń serduszek to w sam raz,więc nie masz się czym przejmować.

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Sis witaj i oczywiście zostań z nami i ze swoimi skarbami! Będzie dobrze ja na pierwszym usg nie widziałam nic oprócz rozpulchnionej macicy jak to określił gin i kazał przyjść za 3 tyg a po 3 tygodniach zdjęcie z usg jest niżej w avatarku wklejone :) piersze zdjęcie moich dzieci :) trzymam kciuki i wtedy też widziałam dwa bijące serduszka :) a w ogóle apropo serca ile uderzeń na min biją serduszka waszym dzieciom? Bo u mnie ostatnio było 148 i 162 i nie wiem czy to nie za dużo? :/
    Dea w normie. ;) Moim też tak tłukły w 19 tc, nawet troszkę bardziej.

Dea28 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    hehe Dzierzba,to dałaś czadu :)

Dea,tych uderzeń serduszek to w sam raz,więc nie masz się czym przejmować.
    No no. Powiedz to mojemu mężczyźnie :D On twierdzi, że to wszystko zasługa jego turboplemników :D Moja matka zgasiła go trochę tekstem "możesz najlepsze ziarno siać, ale jak ziemia jałowa to uj na niej wyrośnie". Jaką miał minę hahah

Dea28 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    No no. Powiedz to mojemu mężczyźnie :D On twierdzi, że to wszystko zasługa jego turboplemników :D Moja matka zgasiła go trochę tekstem "możesz najlepsze ziarno siać, ale jak ziemia jałowa to uj na niej wyrośnie". Jaką miał minę hahah

Dokładnie,mój tak samo się chwali.Faceci myślą,że to tylko ich zasługa i że świat kręci się wokół ich plemników...co za ego
    Tymczasem największą robotę wykonujemy my kobiety,"słaba" silna płeć ,a do tego piękna skromnie mówiąc :P

Dzierzba, nietupska lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po komunii, ale były pyszności :)

A to My w sukience komunijnej :D w końcu powoli rośniemy <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7867b33fde8a.jpg

ewa84, Foto_Anna, Dea28 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościc pyszności Pirelka :)
    A brzusio masz ładny i zgrabniutki..

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,gdzie wy się wszystkie podziewacie?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem, czytam na bieżąco i walczę z twardnieniami brzucha :/
    Dziś nam się goście zapowiedzieli wiec wstałam kurze prZetRzeć i już mexyk odrazu :/
    Jutrzejsza wyprawa do lekarza to będzie kosmos chyba, już nie wiem czy nie wolałabym w tym szpitalu być :(

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ