X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd mam siostrę non stop jem jakieś ciasto albo lody :) jeszcze muszę się z nią wybrać na naturalne gałkowe lody w śmiesznych smakach :D

Niedługo jedziemy na wizytę ... dam znać po ;)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: mam nadzieję że wszystko się poukłada!
    I dzieciaczki ładnie rosną :)

Nie wiem o co chodzi z tym ciśnieniem Ale po wizycie miałam 135/94 więc nadal cyrk, ale bolały mnie plecy bardzo od ciężaru brzucha chyba :p generalnie trochę ruchu też chyba mogło podnieść ciśnienie? Tymbardziej że leżę non stop.

Zmierzyłam w domu i niskie... Chyba wstrzymam się do wieczora z tymi lekami na nadciśnienie.
    Gdyby nie ciąża to bym po samopoczuciu odruchowo kawy się napila:p

Pirelka: Bardzo aktywna jesteś :)
    Szalona.
    Jedz teraz później może byc różnie.krzywe cukrowe przed nami:p
    Moja koleżanka jadła normalnie a dziecko jakieś alergie ma i do czasu aż chce karmić musi rezygnować z wielu rzeczy.
    Nawet nie wiem jak to się dzieje, moja siostra 3 tyg po porodzie zjadła pizzę i młodemu nic nie było.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz,właśnie tak było z ciśnieniem u mnie-stres + szybki spacer a jeszcze w klinice po schodach,to tez mi skoczyło do 150/80.Dlatego nie stresuj się,a jeśli czasem możesz pozwolić sobie na spacer,to tak delikatnie,aby się nie przeforsować.Mnie plecy też bolą jeśli za dużo siedzę,a brzuch mam bardzo do przodu.Naciąga się skóra i mięśnie też .

No,Pirelka nie usiedzi spokojnie,ciagle gdzies musi biegac :)
    Ja tez boje się o glukozę,badanie jeszcze przede mną,ale już wcześniej we krwi wynik miałąm nieco podwyższony.A ja po prostu taka słodka jestem :P
    Tak,z tym jedzeniem to tylko teraz możemy sobie pofolgować,potem trzeba będzie bardzo uważac.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po usg. TTTS nie ma :) Chłopaki ważą równo 576 i 592 g :) Mam cztery stopy celujące w wątrobę. Prawy leży główkowo a lewy poprzecznie nad pępkiem i stykają się stópkami. Nic dziwnego, że mnie w prawym boku wszystko boli.

ewa84, Zetzet, Dea28 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po usg, moje maluszki ważą 461g i 473g :) oczywiście nic wiele nie widziałam, ale nie widać żadnych nieprawidłowości więc tylko się cieszyć :)

Odebrałam okularki i na reszcie słońce mnie razić nie będzie :D

Też boję się krzywej, mam mieć po 24 tc.. oby nic nie wyszło.

Dzierzba super wieści :D

ewa84 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka wzajemnie! U ciebie to zawsze bezproblemowo więc i krzywa będzie dobrze. ;) To moje chłopy większe kluski są ale to dobrze bo facet musi być duży a kobietka drobniutka ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) Dzierzba najważniejsze, że wszystko ok :) a czy kluski większe/mniejsze nie ma znaczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:01

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny cisze się ,ze u was wszystko ok ,a ze trochę pokopią tu czy tam,to przecież dobrze,przynajmniej ich czujemy!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    No dziewczyny cisze się ,ze u was wszystko ok ,a ze trochę pokopią tu czy tam,to przecież dobrze,przynajmniej ich czujemy!
    Moje to delikatne są :D

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi tłuką jak szaleni i najchętniej w wątrobę lub centralnie w pępek :/ Serio prawego boku na wysokości pępka nie mogę dotknąć bo jest tak obity. Pirelka tobie to księżniczki rosną a mi jakieś zakapiory chyba.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak, zupełnie inne charakterki :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba u mnie parka ,a aniołkami to oni nie są..to tylko Pirelka taka szczęściara

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mogą się jeszcze rozkręcić :P także nic straconego.

Rzeczy z BonPrix przyszły, ale za duże więc muszę odesłać :/

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka może tak być, że teraz grzeczne a po porodzie będą wariowały.:) Taka gra pozorów ;)
    Fairuza może się zmęczą teraz i później będzie spokój :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, Pirelka super informacje :)

pirelka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Pirelka może tak być, że teraz grzeczne a po porodzie będą wariowały.:) Taka gra pozorów ;)
    Fairuza może się zmęczą teraz i później będzie spokój :D

Zobaczymy zobaczymy....Póki co u mnie córa chyba zmieniła pozycję na podłużną i czuję okopywanie tuz pod biustem..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie najwyżej gdzie czuję to okolica pępka i boki :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bardzo wysoko,ale jest tez między nami różnica prawie 3tyg.No i w ogóle mam już duży brzuch :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Pirelka,Magenta zaginęła nam na dobre :( może Pragnąca Dzidziusia cos by wiedziała?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka: u mnie odczuwanie zmieniło się w sumie z dnia na dzień, jeszcze kilka dni temu czułam najwyższej na wysokości pępka, może 2 cm nad a dziś już z 5 cm nad czułam łaskotanie.
    Zmieniło się po tych częstych twardnieniach jakby.

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ