X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Ewa trzymam kciuki aby siostrzyczka nadrobiła "zaległości" w wadze

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja również trzymam kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj pierwszy raz była burza w tym roku ;)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam za was kciuki dziewczyny,każda z nas ma w tej ciąży jakies większe czy mniejsze problemy,ale mam nadzieję ze wszystkie szczęśliwie przez to przebrniemy i tuląc nasze skarby będziemy się uśmiechac na myśl jak to wszystko mocno przeżywałyśmy.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, donoszę, ze w 30 tygodniu, w niedziele o16 przez cc przyszli na swiat moi chłopcy. W nocy dosc gwaltownie odeszly mi wody. Dzieciaczki urodzily sie z waga 1080 i 1600 gram, stwierdzony ttts - u mniejszego praktycznie brak wod. Chlopaki sa w inkubatorach, wiekszy mial przez 2 dni respirator ale teraz juz cepap. Maly super radzi sobie sam. Mnie jutro wypisuja, trzymajcie kciuki za Adriana i Ignacego :)

pirelka, Fairuza, ewa84, Misty87, Zetzet, Dzierzba, gigsa, Dea28, Linka05, jenny88 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki :)

Niestety najtrudniejszy czas przed nami a pogoda nie będzie rozpieszczac więc musimy być twarde! :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska właśnie o Tobie pomyślałam... Zabawne :)
    Gratuluję!
    Dużo zdrówka dla chłopców!
    Widzę różnica wagowa spora. Ale ważne że już pod opieką są i mniejszy teraz szybciej nadrobi!

Edit: zabawne że akurat pomyślałam o Tobie...

Kiedy planują wypisać chłopców?
    Będziesz mogła ich odwiedzać codziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 18:36

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie jest w stanie powiedziec kiedy ich wypisza, teraz najwazniejsza jest kwestia samodzielnego oddychania a potem pewnie do jakiejs konkretnej wagi ich potrzymaja. Będę u nich codziennie, odciagam juz mleko. Maly co dziwne i w sumie pocieszajace radzi sobie lepiej.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie zaskakuje, ale czytałam że przy TTS właśnie dawca jest silniejszy nie wiem dlaczego tak jest.
    Silni są jak radzą sobie bez respiratora. Niech ładnie rosną i szybko wracają do domu.
    Jeszcze raz ogromne gratulacje!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska gratulacje i dużo zdrowia i sił wam życzę!Mniejszy synek jest naprawdę silny ,że tak sobie radzi,mimo małej wagi.Trzymam za was kciuki!Oby szybko przybierali na wadze i byś mogła mieć ich co najszybciej w domu.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska gratuluję synków ! Trzymam kciuki za ich siłę i by jak najszybciej doszli do siebie !

• gigsa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska GRATULACJE ☺ Bardzo mocno trzymam kciuki za chłopaków? Na pewno sobie poradzą. U mnie też mniejszy był silniejszy i lepiej sobie radził. Gdzie leżą chłopcy? Usk czy Warszawska?
    Co do wypisu to chłopcy muszą osiągnąć magiczne 2000 g, oddychać sami, nie łapać bezdechów i ładnie jeść z butelki. Utrzymywać ciepłotę ciała, koordynować ssanie i połykanie z oddychaniem no i oczywiście mieć zadowalające wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:00

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska z calych sił trzymam kciuki za Twoje dzielne maleństwa,na pewno będą zdrowi i szybko dojdą do siebie. :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska zycze sily dla maluszkow! A mniejsze bąble z reguly silniejsze!! Dadza rade :)
    Waga to nie do konca wyznacznik. Glownie muszą sami jesc. Moi mieli 2560 i 2750 jak wyszli. Dlugo nie chcieli zalapac ssania.

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa na warszawskiej, nie jest tu zle :)

gigsa lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska gratuluję. Trzymam kciuki za chłopców by szybciutko rośli i pięknie jedli, oddychali i byli zdrowi i za ciebie byś doszła do siebie raz dwa. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Gigsa na warszawskiej, nie jest tu zle :)
    Moi chłopcy też leżeli na Warszawskiej. Pielęgniarki są ok. Jestem im bardzo wdzięczna za opiekę nad chlopcami.
    Pozwolili Wam już dotknąć chłopców? U nas minęło trochę czasu zanim mogliśmy ich dotykać, a i to tylko na chwilę. Michał radził sobie lepiej i to jego mogliśmy wziąć na ręce jako pierwszego. Niestety nie ma tam warunków na kangurowanie z prawdziwego zdarzenia, ale na pewno będziecie mogli brać chłopców na ręce.
    Jak będziesz chciała coś wiedzieć to pisz na priv. Bardzo mocno trzymam kciuki za Adriana i Ignacego ✊✊✊✊✊

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozwolili jeszcze :( ale wiem, ze proiorytety sa inne dlatego musimy byc cierpliwi. Dzieki za wsparcie :)

gigsa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówko dzieci najważniejsze więc musicie być cierpliwi, na pewno wszystko będzie dobrze, a chłopcy wszystko szybko dogonią :* w końcu były to niesamowite maluszki jak przyszły na świat.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska musicie być dla nich cierpliwi.A my wszystkie tutaj jesteśmy myślami z wami i wspieramy.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ