X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Ps. Pirelka,Magenta zaginęła nam na dobre :( może Pragnąca Dzidziusia cos by wiedziała?
    Nie mam z nią teraz kontaktu, pewnie już zajmuje się maluszkami i kompletnie nie ma czasu :)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 gratulacje!! :*

Ja dziś walcze z kłuciem w pochwie i bólem w podbrzuszu miałyście coś takiego? a jeśli chodzi o jedzenie to musze chyba coś przystopować bo już sporo na plusie od początku :/ dwa dni jadłam truskawki mmmm.... a dziś na obiad pierogi z truskawkami...mmm, fajnie że czujecie już maluszki, ja czasem delikatne rybki a chcialabym już porządnego kopniaka.

Dzierzba gratulacje takich dużych dzieciaczków :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ja mam do tej pory i lecę na no-spie. Wszystko się rozciąga bardzo szybko i niestety powoduje dyskomfort. Ja bym chciała,żeby mi się chłopcy troszkę przekręcili bo stópkami kopią ciągle w w jeden punkt 5cmx10cm i masakra jest. Do tego doszła zgaga niestety bo jeden się ułożył poprzecznie pod żołądkiem i się tam kręci. Jak mnie puknął to poszłam rzygać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:15

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Na zgage polecam migdaly, ja je jadlam garsciami i naprawde pomagaly.
    Na twardnienia lezenie I nospa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kłuje w podbrzuszu, pochwie i w okolicy jajników. Do tego coraz częściej doskwiera mi zgaga :/ no ale daję radę póki co ;)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj się przeforsowałam i na wieczór już ledwo chodziłam.A w ogóle coraz bardziej boli mnie napinająca się skóra na brzuchu i na plecach,twardnienie brzucha tez czasami bywa nieprzyjemne.Zgaga tez od czasu do czasu ,ale tak ogolnie jest ok.
    Dzis właśnie zaczynam już 26tydzien.Kurcze,juz coraz bliżej..
    I dziś wizyta u dentysty,stresuje się juz.

Dziewczyny,wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki !

pragnaca dzidziusia, Dea28 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę u dentysty kolejną w poniedziałek i też się stresuję :/ moje dentystki nie pracują w weekend, ani w święta.
    Mnie po nocy bolą plecy, chyba od łóżka :(

Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Matki! :)

pragnaca dzidziusia, Dea28 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dolegliwości po 23 tyg to norma u mam bliźniaczych już myślałam że ja jakaś dziwna jestem :p

U mnie wyskoczyło nadciśnienie niby jeszcze mam nadzieje że krzywa będzie dobra chociaż...

Miałam też robione badane transaminazy i ldh ale na szczęście wyszły ładne wyniki nawet nie chcę myśleć co za myśl lekarce przez głowę przeszla. We wtorek usg i decyzja co dalej.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza jak po dentyście?

Ja mam dziś płaczący dzień :( tak mi smutno, że siostra wyleciała, okropnie się przywiązałam i zobaczę ją dopiero na chrzciny dzieci..

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,czyli u ciebie aktualny problem to to nadciśnienie tak?ja tez mam usg we wtorek,bedziemy się stresować razem :)

A dzięki Pirelka że pytasz,u dentysty poszło ok,tym razem to tylko usuwanie kamienia nazębnego,trafiłam na bardzo sympatyczną młodą dentystkę,wiec ta wizyta nie była taka straszna.Nastepna 8czerwca i zakładanie plomby,a potem zobaczymy...A u ciebie jak aktualnie z zębami?
    Przykro mi ze siostra odjechała,mogę sobie wyobrazić jaką czujesz teraz pustkę :( Czas jednak idzie do przodu,potem jak urodzisz to ani się obejrzysz ,a znowu się zobaczycie.

A co u pozostałych dziewczyn?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej walcze z tym dziwnym uczuciem w pochwie jakby nie wiem ciagnięcia, musowania? Jutro jak zdąże od fryzjera to podjade do gina jeśli przyjmuje niech mnie zbada na fotelu bo zesiwieje :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ,ja mysle ze to normalny objaw,wszystko się rozciąga i przygotowuje,a u nas podwójnych mam niestety musi to być jeszcze bardziej przyspieszone.Ale jeśli masz okazję i cie to uspokoi,to zapytaj gina.Trzymam kciuki,żeby to nie było nic złego.

Dzierzba, Dea28 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny,jakoś nie mogę spac,obudziłam się o 5-ej i nie udało mi się już zasnąc :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza ja od 2 tyg wstaję o 5.00! Zaczęłam się kłaść o 23.00 (zawsze spałam 22.00-6.30) i nic nie dało, okna zasłonięte i jest ciemno. O dziwo wstaję rześka i wyspana co jest cudem przy moim niskim ciśnieniu rano. :/ Może to hormony?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem dlaczego tak właśnie się dzieje,ja dość często obudze się tak rano i już potem nie zasypiam,ale przeważnie chodze spac ok 22-23,a wczoraj to tak po północy.
    A zdarza ci się spac w dzień?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, ja idę do dentysty w poniedziałek robić kolejnego zęba, a potem zobaczymy bo chyba wszystkiego finansowo i psychicznie nie dam rady zrobić przed porodem. Także zobaczymy, ale poniedziałkiem już się stresuję, bo robimy dół i tam idzie takie znieczulenie mało przyjemne :/
    Niestety wciąż odczuwam robioną kanałówkę więc nie wiem co z nim będzie.

Ja też od kilku tygodni budzę się nad ranem 4-5 i zasnąć nie mogę, czasem koło 6.. wczoraj spałam nawet w dzień. W ogóle w ciąży zasypiam ekspresowo.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jakoś nie miałam weny się odzywać widzę,że u każdej coś mniejszego lub wiekszego się dzieje. Ja od ponad tyg mam zalozony szew na szyjce, na razie czuję się ok chociaż czasami zdarza się ze brzuszek twardnieje chociaz od momentu zalozenia szwu jakby mniej niz wcześniej. Muszę leżeć cały czas tzn jak najwiecej czyli moja aktywnosc to tylko do wc ;) i leze grzecznie :-)
    Jeden maluch to synek akrobata,a drugie malenstwo lezy tak ze nawet cienia podejrzeen nie ma kto się tam kryje :-) pozdrawiam Was serdecznie

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela trzymam kciuki, by brzuszek nie twardniał.. :) leż, odpoczywaj i korzystaj z leniuchowania.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę same ranne ptaszki :)
    Nawet fajnie rano wstać jak dajecie radę coś porobić .
    Ją zazwyczaj zasypiam Ok 23 później Ok 2 pobudka i tak do 4 ok i ostatecznie budzę się ok 8 i w dzień przysypiam.
    Izabela23 fajnie że masz szew, bo pessar chyba gorszy nie można dobrze szyjki zbadać np przez usg. U mnie jakoś pessar trzyma ale bez szału no i jak pytałam o szew to przy bliźniętach nie praktykują u mnie :/
    Fairuza: nadciśnienie to taki dodatek :p w sumienawet nie odczuwam tego bo ogólnie wysokociśnieniowcem jestem.
    Największy problem to obawa o hipotrofie u małej, we Wtorek zobaczymy czy podgonila siostre...
    Powodzenia dla was we wtorek! :)
    Pirelka: współczuję dentysty też mam ten jeden ząb i czekam bo dla mnie to mega stres no i forma nie dokonca pozwala...

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Widzę same ranne ptaszki :)
    Nawet fajnie rano wstać jak dajecie radę coś porobić .
    Ją zazwyczaj zasypiam Ok 23 później Ok 2 pobudka i tak do 4 ok i ostatecznie budzę się ok 8 i w dzień przysypiam.
    Izabela23 fajnie że masz szew, bo pessar chyba gorszy nie można dobrze szyjki zbadać np przez usg. U mnie jakoś pessar trzyma ale bez szału no i jak pytałam o szew to przy bliźniętach nie praktykują u mnie :/
    Fairuza: nadciśnienie to taki dodatek :p w sumienawet nie odczuwam tego bo ogólnie wysokociśnieniowcem jestem.
    Największy problem to obawa o hipotrofie u małej, we Wtorek zobaczymy czy podgonila siostre...
    Powodzenia dla was we wtorek! :)
    Pirelka: współczuję dentysty też mam ten jeden ząb i czekam bo dla mnie to mega stres no i forma nie dokonca pozwala...
    mój ginekolog mówił,że nie ma doświadczenia wielkiego w zakładaniu szwu,a że uznał,że ja nie jestem przypadkiem do eksperymentowania to na założenie szwu jeździłam aż do Warszawy do profesora Romualda Dębskiego. I lekarze po zabiegu mówili,że moja szyjka jest długa,ale "licha" i nie byłoby szans na donoszenie ciąży bez szwu,a pesar spadłby z mojej "flakowatej" szyjki. i na tylu lekarzy w warszawie żaden nie powiedział,że się przy bliźniakach nie zakłada. jedynie mój gin mówił,żże rzadziej się praktykuje,ale w takich przypadkach jak ja się nakłada... jak masz możliwość to leż jak najwięcej u mnie efekty leżenia są,bo w środę na wizycie gin mówił,że szyjka dłuższa niż była :)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ