Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marcia89 gratulacje!! :*
Ja dziś walcze z kłuciem w pochwie i bólem w podbrzuszu miałyście coś takiego? a jeśli chodzi o jedzenie to musze chyba coś przystopować bo już sporo na plusie od początku dwa dni jadłam truskawki mmmm.... a dziś na obiad pierogi z truskawkami...mmm, fajnie że czujecie już maluszki, ja czasem delikatne rybki a chcialabym już porządnego kopniaka.
Dzierzba gratulacje takich dużych dzieciaczków
-
Dea ja mam do tej pory i lecę na no-spie. Wszystko się rozciąga bardzo szybko i niestety powoduje dyskomfort. Ja bym chciała,żeby mi się chłopcy troszkę przekręcili bo stópkami kopią ciągle w w jeden punkt 5cmx10cm i masakra jest. Do tego doszła zgaga niestety bo jeden się ułożył poprzecznie pod żołądkiem i się tam kręci. Jak mnie puknął to poszłam rzygać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja wczoraj się przeforsowałam i na wieczór już ledwo chodziłam.A w ogóle coraz bardziej boli mnie napinająca się skóra na brzuchu i na plecach,twardnienie brzucha tez czasami bywa nieprzyjemne.Zgaga tez od czasu do czasu ,ale tak ogolnie jest ok.
Dzis właśnie zaczynam już 26tydzien.Kurcze,juz coraz bliżej..
I dziś wizyta u dentysty,stresuje się juz.
Dziewczyny,wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki !pragnaca dzidziusia, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam wizytę u dentysty kolejną w poniedziałek i też się stresuję moje dentystki nie pracują w weekend, ani w święta.
Mnie po nocy bolą plecy, chyba od łóżka
Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Matki!pragnaca dzidziusia, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Widzę że dolegliwości po 23 tyg to norma u mam bliźniaczych już myślałam że ja jakaś dziwna jestem :p
U mnie wyskoczyło nadciśnienie niby jeszcze mam nadzieje że krzywa będzie dobra chociaż...
Miałam też robione badane transaminazy i ldh ale na szczęście wyszły ładne wyniki nawet nie chcę myśleć co za myśl lekarce przez głowę przeszla. We wtorek usg i decyzja co dalej. -
nick nieaktualny
-
Ewa,czyli u ciebie aktualny problem to to nadciśnienie tak?ja tez mam usg we wtorek,bedziemy się stresować razem
A dzięki Pirelka że pytasz,u dentysty poszło ok,tym razem to tylko usuwanie kamienia nazębnego,trafiłam na bardzo sympatyczną młodą dentystkę,wiec ta wizyta nie była taka straszna.Nastepna 8czerwca i zakładanie plomby,a potem zobaczymy...A u ciebie jak aktualnie z zębami?
Przykro mi ze siostra odjechała,mogę sobie wyobrazić jaką czujesz teraz pustkę Czas jednak idzie do przodu,potem jak urodzisz to ani się obejrzysz ,a znowu się zobaczycie.
A co u pozostałych dziewczyn? -
Dea ,ja mysle ze to normalny objaw,wszystko się rozciąga i przygotowuje,a u nas podwójnych mam niestety musi to być jeszcze bardziej przyspieszone.Ale jeśli masz okazję i cie to uspokoi,to zapytaj gina.Trzymam kciuki,żeby to nie było nic złego.
Dzierzba, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFairuza, ja idę do dentysty w poniedziałek robić kolejnego zęba, a potem zobaczymy bo chyba wszystkiego finansowo i psychicznie nie dam rady zrobić przed porodem. Także zobaczymy, ale poniedziałkiem już się stresuję, bo robimy dół i tam idzie takie znieczulenie mało przyjemne
Niestety wciąż odczuwam robioną kanałówkę więc nie wiem co z nim będzie.
Ja też od kilku tygodni budzę się nad ranem 4-5 i zasnąć nie mogę, czasem koło 6.. wczoraj spałam nawet w dzień. W ogóle w ciąży zasypiam ekspresowo. -
Hej. Ja jakoś nie miałam weny się odzywać widzę,że u każdej coś mniejszego lub wiekszego się dzieje. Ja od ponad tyg mam zalozony szew na szyjce, na razie czuję się ok chociaż czasami zdarza się ze brzuszek twardnieje chociaz od momentu zalozenia szwu jakby mniej niz wcześniej. Muszę leżeć cały czas tzn jak najwiecej czyli moja aktywnosc to tylko do wc i leze grzecznie
Jeden maluch to synek akrobata,a drugie malenstwo lezy tak ze nawet cienia podejrzeen nie ma kto się tam kryje pozdrawiam Was serdecznie -
nick nieaktualny
-
Widzę same ranne ptaszki
Nawet fajnie rano wstać jak dajecie radę coś porobić .
Ją zazwyczaj zasypiam Ok 23 później Ok 2 pobudka i tak do 4 ok i ostatecznie budzę się ok 8 i w dzień przysypiam.
Izabela23 fajnie że masz szew, bo pessar chyba gorszy nie można dobrze szyjki zbadać np przez usg. U mnie jakoś pessar trzyma ale bez szału no i jak pytałam o szew to przy bliźniętach nie praktykują u mnie
Fairuza: nadciśnienie to taki dodatek :p w sumienawet nie odczuwam tego bo ogólnie wysokociśnieniowcem jestem.
Największy problem to obawa o hipotrofie u małej, we Wtorek zobaczymy czy podgonila siostre...
Powodzenia dla was we wtorek!
Pirelka: współczuję dentysty też mam ten jeden ząb i czekam bo dla mnie to mega stres no i forma nie dokonca pozwala...
-
ewa84 wrote:Widzę same ranne ptaszki
Nawet fajnie rano wstać jak dajecie radę coś porobić .
Ją zazwyczaj zasypiam Ok 23 później Ok 2 pobudka i tak do 4 ok i ostatecznie budzę się ok 8 i w dzień przysypiam.
Izabela23 fajnie że masz szew, bo pessar chyba gorszy nie można dobrze szyjki zbadać np przez usg. U mnie jakoś pessar trzyma ale bez szału no i jak pytałam o szew to przy bliźniętach nie praktykują u mnie
Fairuza: nadciśnienie to taki dodatek :p w sumienawet nie odczuwam tego bo ogólnie wysokociśnieniowcem jestem.
Największy problem to obawa o hipotrofie u małej, we Wtorek zobaczymy czy podgonila siostre...
Powodzenia dla was we wtorek!
Pirelka: współczuję dentysty też mam ten jeden ząb i czekam bo dla mnie to mega stres no i forma nie dokonca pozwala...