X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska zaciskam z calych sił kciuki za chłopców pewnie wszystkich jeszcze zaskocza swoja siłą i walecznoscia.

Ja mam takie pytanie. Czy w ciazy dwojajowej i dwuowodniowej i dwukosmowkowej też wystepuje ten zespol ttts? Czy to dotyczy tylko jednojajowych?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela dotyczy to ciąż jednokosmowkowych
    Nie wiem czy może wystąpić przy dwukosmowkowych jeśli lozyska są zrosniete...

Izabela23 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie

Izabela23 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Tak zastanawiałam się,bo tak na prawdę niewiele jeszcze wiem :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dlatego ja chodzę na kontrolę co tydzień bo są jednojajowe i mają jedno wspólne łożysko.

My zaglądnęliśmy do sklepu dziecięcego i fajna komoda była, może kupimy osobiście, a nie online ale musimy jechać do większego sklepu bo tu tylko jeden model i zapytać o rabacik :D
    Materacy kilka sztuk, a ceny zwaliły mnie z nóg bo 400-600 zł :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 13:42

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka Masz bardzo często te usg ale przynajmniej spokojna jesteś :)

Cena materacyka kosmiczna...
    Ja cały czas myślę jak z tymi lozeczkami zrobić. Myślałam o używanych kolyskach już nawet ale nie wiem ba ile wystarcza. Mam od brata turystyczne i mamy dostać drugie więc mogłabym później do takiego przenieść, może do tego czasu uda nam się znaleźć coś na wynajem bo nasze mieszkanko strasznie ciasne.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza oczywiście mój gin nie przyjmował wczoraj ale to dziwne uczucie mi przeszło :) tylko chciałabym by dzieci już na dobre sie uaktywniły bo ostatnio cisza...

Izabela będzie dobrze :) a to krótką szyjke miałaś że Ci szew założyli? Ciekawe jak tam moja szyja. dwa tyg temu dowcipnie miała 42mm

nietupska trzymam kciuki za Twoje maluszki i Ciebie :) powiedz ile wzrostu mają chłopcy?

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa Nasze mieszkanko też ciasne, ale łóżeczka drewniane kupiliśmy, ale używane. Kupimy też jeden kojec do zabawy i na wyjazdy. Ile macie metrów w mieszkaniu ?

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Dea,mowiłam ci ze bóle przejdą,i nie martw się jeśli znowu od czasu do czasu coś cie zaboli,bo tak to już jest.Piszesz ,ze ostatnio dzieci nie czujesz,ale tak w ogóle czy mało?

A ja mam w planach kupić łóżeczko nowe,mam już upatrzony wzór.Na razie jedno,bo i tak maluchy się w nim pomieszczą ,a potem dokupimy drugie,tak żeby bardzo nie odczuc tego finansowo.I tak jak u was mało miejsca w mieszkaniu,będziemy musieli w czwórkę gnieść się w naszej sypialni.Mój przemyśla o kupnie domu na hipotekę.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 40 metrów sypialnia, pokój z aneksem i mała łazienka. W sypialni mamy duże łóżko i miejsce na łóżeczka to 1,6x1m :/ zabraknie tych 20 cm.
    Myśleliśmy żeby wyrzucić łóżko i w salonie rozkladane kupić Ale ciężko będzie się przyzwyczaić, jeszcze jakbym miała oddzielną kuchnię... Chcemy wynająć nasze dołożyć i wynająć coś większego była jedna super oferta i spoznilismy się kilka godzin :(

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: jak duże łóżeczko planujesz kupić?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam małe mieszkanie 48m a to są 3 pokoje, u nas w sypialni akurat po ścianie po długości chyba sie zmieszczą dwa łóżeczka te o standardowych wymiarach :)

Fairuza w ogóle mało je czuje, niecodziennie, a kopniaka jeszcze nie doświadczyłam ani jednego :( jestem też okrągła więc i pewnie przez to

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea: mi tych 8 m brakuje właśnie...
    U nas ostatnio czkawka jest non stop po kilka razy dziennie, to normalne?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka jeszcze nie byla krótka ogólnie ma coś 3,6cm ale jest miekka :-/ dlatego założyli szew,ale również dlatego,że w poprzedniej ciąży szyjka bez zadnych objawów rozwarla się i miała 11mm
    Dea28 wrote:
    Fairuza oczywiście mój gin nie przyjmował wczoraj ale to dziwne uczucie mi przeszło :) tylko chciałabym by dzieci już na dobre sie uaktywniły bo ostatnio cisza...

Izabela będzie dobrze :) a to krótką szyjke miałaś że Ci szew założyli? Ciekawe jak tam moja szyja. dwa tyg temu dowcipnie miała 42mm

nietupska trzymam kciuki za Twoje maluszki i Ciebie :) powiedz ile wzrostu mają chłopcy?

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poczułam maluszki :-) ten jeden to wcale nie był motylek hihi tylko takie konkretne "pstrykniêcie" a drugi maluszek delikatne smyranie było :-) póki co Cisza

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie macie czemu ja ich nie czuje? :(

ewa ja chciałam większe mieszkanko kupić ale mnie tak zauroczyło że jest to :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ,no my chcemy w standardowych rozm,tj 120/60cm.I tez będzie problem aby pomieścić dwa :/

Dea,głowa do góry,jeśli do tej pory nie poczułaś kopniaków,to własśnie zbliża się ten dzień wielkimi krokami :) Tak jak piszesz,typ sylwetki ma na to wpływ,jak również rozmieszczenie dzieci i łożysk.Na ostatniej wizycie jak duże były twoje bobaski?Na pewno widziałaś na usg jakie już są ruchliwe.Jeszcze troszkę cierpliwości ,a będziesz czuc dzieci z każdym dniem więcej.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    fajnie macie czemu ja ich nie czuje? :(

ewa ja chciałam większe mieszkanko kupić ale mnie tak zauroczyło że jest to :)
    Kochana ja w poprzedniej ciąży zaczęłam czuc w 19tc i dopiero od 23 czulam ze to takie normalne ruchy ale takich ogromnych kopniakow to nie było.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

38 i 45 cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam 38 metrów wraz z garderobą. Śpimy w pokoju z aneksem na rozkładanej sofie, a mały pokoik będzie cały dla dzieci. Mieszkanie jest Nasze więc to dla Nas najważniejsze, ciasne ale własne. Nie trzeba się z właścicielami użerać i martwić się, że ktoś Nas wyrzuci.

Ja mam dwa łóżeczka-używane by zaoszczędzić kasy, w końcu nie będą one na stałe. Nie chcę jakoś by dzieci spały w jednym nawet na początku. Sofy z pokoiku trzeba się pozbyć więc nie wiem gdzie będzie spać Mama jak przyjedzie.. wszyscy w salonie, będzie ubaw :D

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ