Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Nietupska zaciskam z calych sił kciuki za chłopców pewnie wszystkich jeszcze zaskocza swoja siłą i walecznoscia.
Ja mam takie pytanie. Czy w ciazy dwojajowej i dwuowodniowej i dwukosmowkowej też wystepuje ten zespol ttts? Czy to dotyczy tylko jednojajowych? -
nick nieaktualnyPewnie dlatego ja chodzę na kontrolę co tydzień bo są jednojajowe i mają jedno wspólne łożysko.
My zaglądnęliśmy do sklepu dziecięcego i fajna komoda była, może kupimy osobiście, a nie online ale musimy jechać do większego sklepu bo tu tylko jeden model i zapytać o rabacik
Materacy kilka sztuk, a ceny zwaliły mnie z nóg bo 400-600 złWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 13:42
-
Pirelka Masz bardzo często te usg ale przynajmniej spokojna jesteś
Cena materacyka kosmiczna...
Ja cały czas myślę jak z tymi lozeczkami zrobić. Myślałam o używanych kolyskach już nawet ale nie wiem ba ile wystarcza. Mam od brata turystyczne i mamy dostać drugie więc mogłabym później do takiego przenieść, może do tego czasu uda nam się znaleźć coś na wynajem bo nasze mieszkanko strasznie ciasne. -
Fairuza oczywiście mój gin nie przyjmował wczoraj ale to dziwne uczucie mi przeszło tylko chciałabym by dzieci już na dobre sie uaktywniły bo ostatnio cisza...
Izabela będzie dobrze a to krótką szyjke miałaś że Ci szew założyli? Ciekawe jak tam moja szyja. dwa tyg temu dowcipnie miała 42mm
nietupska trzymam kciuki za Twoje maluszki i Ciebie powiedz ile wzrostu mają chłopcy?
-
nick nieaktualny
-
No widzisz Dea,mowiłam ci ze bóle przejdą,i nie martw się jeśli znowu od czasu do czasu coś cie zaboli,bo tak to już jest.Piszesz ,ze ostatnio dzieci nie czujesz,ale tak w ogóle czy mało?
A ja mam w planach kupić łóżeczko nowe,mam już upatrzony wzór.Na razie jedno,bo i tak maluchy się w nim pomieszczą ,a potem dokupimy drugie,tak żeby bardzo nie odczuc tego finansowo.I tak jak u was mało miejsca w mieszkaniu,będziemy musieli w czwórkę gnieść się w naszej sypialni.Mój przemyśla o kupnie domu na hipotekę. -
Mamy 40 metrów sypialnia, pokój z aneksem i mała łazienka. W sypialni mamy duże łóżko i miejsce na łóżeczka to 1,6x1m zabraknie tych 20 cm.
Myśleliśmy żeby wyrzucić łóżko i w salonie rozkladane kupić Ale ciężko będzie się przyzwyczaić, jeszcze jakbym miała oddzielną kuchnię... Chcemy wynająć nasze dołożyć i wynająć coś większego była jedna super oferta i spoznilismy się kilka godzin -
ja też mam małe mieszkanie 48m a to są 3 pokoje, u nas w sypialni akurat po ścianie po długości chyba sie zmieszczą dwa łóżeczka te o standardowych wymiarach
Fairuza w ogóle mało je czuje, niecodziennie, a kopniaka jeszcze nie doświadczyłam ani jednego jestem też okrągła więc i pewnie przez to -
Szyjka jeszcze nie byla krótka ogólnie ma coś 3,6cm ale jest miekka dlatego założyli szew,ale również dlatego,że w poprzedniej ciąży szyjka bez zadnych objawów rozwarla się i miała 11mmDea28 wrote:Fairuza oczywiście mój gin nie przyjmował wczoraj ale to dziwne uczucie mi przeszło tylko chciałabym by dzieci już na dobre sie uaktywniły bo ostatnio cisza...
Izabela będzie dobrze a to krótką szyjke miałaś że Ci szew założyli? Ciekawe jak tam moja szyja. dwa tyg temu dowcipnie miała 42mm
nietupska trzymam kciuki za Twoje maluszki i Ciebie powiedz ile wzrostu mają chłopcy? -
Ewa ,no my chcemy w standardowych rozm,tj 120/60cm.I tez będzie problem aby pomieścić dwa
Dea,głowa do góry,jeśli do tej pory nie poczułaś kopniaków,to własśnie zbliża się ten dzień wielkimi krokami Tak jak piszesz,typ sylwetki ma na to wpływ,jak również rozmieszczenie dzieci i łożysk.Na ostatniej wizycie jak duże były twoje bobaski?Na pewno widziałaś na usg jakie już są ruchliwe.Jeszcze troszkę cierpliwości ,a będziesz czuc dzieci z każdym dniem więcej. -
Dea28 wrote:fajnie macie czemu ja ich nie czuje?
ewa ja chciałam większe mieszkanko kupić ale mnie tak zauroczyło że jest to
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to ja mam 38 metrów wraz z garderobą. Śpimy w pokoju z aneksem na rozkładanej sofie, a mały pokoik będzie cały dla dzieci. Mieszkanie jest Nasze więc to dla Nas najważniejsze, ciasne ale własne. Nie trzeba się z właścicielami użerać i martwić się, że ktoś Nas wyrzuci.
Ja mam dwa łóżeczka-używane by zaoszczędzić kasy, w końcu nie będą one na stałe. Nie chcę jakoś by dzieci spały w jednym nawet na początku. Sofy z pokoiku trzeba się pozbyć więc nie wiem gdzie będzie spać Mama jak przyjedzie.. wszyscy w salonie, będzie ubaw