Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWszystko będzie dobrze dziewczyny, trzymam za wszystkie mocno kciuki i za Nasze dzieciaczki!
Już niedługo będziemy cieszyć się maluszkami, zobaczycie.. trzeba w to wierzyć, ale fakt faktem co się człowiek namartwi to prawda..
Co do mojego brzucha, chyba odkryłam przyczynę... myślę, że za dużo jedzenia... wczoraj mniej jadłam, mniej słodkiego, zdrowiej..i dzisiaj rano górna fałdka mniejsza...więc to pewnie żołądek i jelita. A tak je naciągnęłam od ostatniego dogadzania sobie, że nad ranem myślałam, że padnę z głodu ;P ale nie podjadłam
Ja jutro mam ostatni egzamin i zaczynam znowu wizyty u dentysty, ciąg dalszy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 10:11
-
Pirelka: zazdroszcze apetytu, moj zoladek jest tak scisniety ze jak zjem cos wiecej to... szkoda gadac:P jem kiwi po 4 szt dziennie zeby sie oczyszczac hehe i moc jesc dalej
teraz mam nakaz diety wysokobialkowej z codzinna porcja mieska, ktorego oczywiscie nie lubie poza kurczakiem ;P musze dokarmic male, a na witaminkach nie urosna niestety, z tego co zrozumialam mam jesc tak zeby wieksza najadala sie tak ze sporo zostanie dla malej i za 2 tyg kontrola
nietupska: czytalam ze jest mozliwosc uzupelniania wod poprzez amnio i odwrotnie jak pisze dzierzba, oczywiscie to odrazu pewnie idzie w parze z podaniem jakis sterydow maluszkom na rozwoj pluc i rozwiazanie ciazy w odpowiednim czasie.
Ja mysle ze juz lepiej byc w tym szpitalu zeby obserwowali, podawali co potrzeba bo choc nie ejst to przyjemne to jest swiadomosc ze kontroluja wszystko caly czas.
Dzierzba: mam nadzieje ze u Ciebie wynik usg bedzie dobry!
i oby jak najmniej takich problemow -
nick nieaktualnyewa, a ja zazdroszczę Ci że apetytu nie masz ja całe życie mam apetyt i jem za dużo, wciąż muszę się pilnować,odmawiać sobie słodkiego itp., bo chyba ważyłabym ponad 100 kg, a schudłam bardzo dużo kiedyś i od lat staram się nie wrócić do wysokiej wagi.
-
ja do niedawna tez mialam taki apetyt no ale bylam w ruchu choc stymulacje do ivf i jedzenie na poczatku ciazy tez doprowadzily do tych 75kg... optymalnie bylo 55/60kg i mam nadzieje po ciazy do nich wrocic haha optymistyka
a teraz gdy potrzebny apetyt to lipa, tzn wszystko przez to ze zoladek mam scisniety i czuje duzy dyskomfort jak zjem normalna porcje jak na zlosc po prostu... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyasiuś wrote:Kurcze dziewczyny wychodzi na to że żeby cieszyć się podwójnym szczęściem najpierw trzeba się podwójnie pomartwić.Trzymam kciuki za wszystkie bobasy. I jednocześnie martwie sie że jeszcze wszystko przedemną, patrze dopiero od połowy się zaczyna. Choć u mnie mają wszystko swoje.
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:
nietupska: czytalam ze jest mozliwosc uzupelniania wod poprzez amnio i odwrotnie jak pisze dzierzba, oczywiscie to odrazu pewnie idzie w parze z podaniem jakis sterydow maluszkom na rozwoj pluc i rozwiazanie ciazy w odpowiednim czasie.
Ja mysle ze juz lepiej byc w tym szpitalu zeby obserwowali, podawali co potrzeba bo choc nie ejst to przyjemne to jest swiadomosc ze kontroluja wszystko caly czas.
-
Dzięki Zetzet a nie myślałaś żeby sie wybrać na jakiś szmateks? ja ostatnio kupiłam dwie super tuniki ciążowe po 6zł, potem oddam jakiejś potrzebującej koleżance albo przerobie na ścierki do podłogi
ewa84 życzę Ci by się wszystko poprawiło i byś nie musiała iść na żadna patologie, mój gin jest póki co bardzo zadowolony, mieliśmy spotykać sie co 2 tyg ale mówi, że nie widzi potrzeby i wizyte mam 8 czerwca na nfz a 9 usg u tego samego gina oczywiście. -
Asiuś ,co do linku to nie wiem co ci doradzić,innym dziewczynom udało się podejrzeć
Pirelka,no możliwe,ze to przez jedzenie za dużo,ja ostatnio sobie trochę pofolgowałam i od razu było mi zle na żołądku i do tego zgaga.I pomyśleć,ze Ewa zazdrości apetytu
Ewa, Dzierzba i Nietupska,trzeba wierzyc ze będzie dobrze,wiem ze ciężko nie myslec i się nie martwic,ale zamartwianie się na zapas tez nie pomoze.Głowy do góry,jesteśmy z wami!pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFairuza wrote:Asiuś ,co do linku to nie wiem co ci doradzić,innym dziewczynom udało się podejrzeć
Pirelka,no możliwe,ze to przez jedzenie za dużo,ja ostatnio sobie trochę pofolgowałam i od razu było mi zle na żołądku i do tego zgaga.I pomyśleć,ze Ewa zazdrości apetytu
Ewa, Dzierzba i Nietupska,trzeba wierzyc ze będzie dobrze,wiem ze ciężko nie myslec i się nie martwic,ale zamartwianie się na zapas tez nie pomoze.Głowy do góry,jesteśmy z wami! -
Witam serdecznie!
w koncu odwazylam sie napisac po fioletowej stronie. Spodziewam sie blizniakow, to wyczekana i wymodlona ciaza... jest wynikiem in vitro. Staram sie cieszyc kazdym dniem, wpatruje sie w rosnacy brzuszek ale widze, ze tak jak u wiekszosci z Was u mnie tez jest lek o moje maluszki. Badania prenatalne wyszly bardzo dobrze, w piatek mam kolejna wizyte u doktora. Czytam Was od jakiegos czasu i wspieram każdą...
Napiszcie mi prosze kiedy zaczelyscie robic pierwsze zakupy dla swoich bobasow, widzę, ze ja jestem jeszcze poczatkująca. U mnie to 17 tydzien...pirelka, Dea28, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcia89 wrote:Dzieki za mile przywitanie Fairuza!! U Ciebie to juz tak niedlugo u nas jest najwiekszy problem z wozkiem, bo mamy sporo wymagan i nie chcemy zmieniac auta... nie jest to prosta sprawa
A wózek polecam Baby Jogger City Mini Double GT, my się zakochaliśmy w nim choć kompletnie żadne nie wchodziły w grę bliźniacze.. zamówione i nie mogę się go doczekać. -
Pirelka, dziekuje bardzo!! :*
City mini byl na pierwszym miejscu, jednak nie mozna do niego zamontowac dwoch fotelikow samochodowych a na tym na zalezalo i kiedys "pan specjalista" na targach dzieciecych powiedzial nam, ze gondoli tez nie mozna wpiac w ten stelaz ale to chyba brednie... zastanawiamy sie na bugaboo donkey, cena troche odstrasza ale ma wiecej plusow niz inne... -
nick nieaktualnyMarcia89 wrote:Witam serdecznie!
w koncu odwazylam sie napisac po fioletowej stronie. Spodziewam sie blizniakow, to wyczekana i wymodlona ciaza... jest wynikiem in vitro. Staram sie cieszyc kazdym dniem, wpatruje sie w rosnacy brzuszek ale widze, ze tak jak u wiekszosci z Was u mnie tez jest lek o moje maluszki. Badania prenatalne wyszly bardzo dobrze, w piatek mam kolejna wizyte u doktora. Czytam Was od jakiegos czasu i wspieram każdą...
Napiszcie mi prosze kiedy zaczelyscie robic pierwsze zakupy dla swoich bobasow, widzę, ze ja jestem jeszcze poczatkująca. U mnie to 17 tydzien...
Witaj
z zakupami to ja nie szalałam, dopiero zaczynam kupować, chociaż też miałam taki czas w połowie ciąży, ze już wszystko chciałam mieć
Marcia89 lubi tę wiadomość
-
Marcia witamy i gratuluję bliźniaków.
Wiecie co no normalnie cyrk na kółkach. Lekarz mnie odesłał bo stwierdził, że się nie podejmie usg bliźniąt. Ok. Rozumiem, jak się nie zna to dobrze, że nie robi ale mi powiedział, że jak mam bliźniaki to żebym sobie do szpitala poszła na usg bo jestem niepoważna. W enel med oczy zrobili, bo jak wysyłali zgłoszenie to się zgodził. Awantura, nawet dyrektor się zainteresował. Tylko się najeździłam. Ciekawe czy mi znajdą inną placówkę. Normalnie robię u nich ale nie mają teraz jednego lekarza i termin na za miesiąc a tyle czekać nie mogę z kontrolą.