X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. :) Jutro mam usg więc sprawdzimy czy to tak chłopcy rosną czy to te wody :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my zdjęcie z wczoraj ;)

http://static.pokazywarka.pl/i/6603267/850356/my-20-tydzien.jpg

Dzierzba lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udało się kupić spodnie ciążowe w H&M i koszulkę, w końcu wygodnie mi i nic nie ściska, a brzuszek wygląda jak w ciąży w końcu :D
    Niestety większość rzeczy kompletnie nie leży :/ a wybór znikomy.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuje za bardzo nic ciążowego, póki co legginsy wystarczają i na szmatkach kupiłam pare większych bluzek, kilka ciążowych i od sąsiadki po ciąży mam kilka sukienek może mi wystarczy :D

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba,bedzie dobrze,zobaczysz.
    Dea,tez masz już sporawy ten brzuszek :)
    Pierlka,mowilam ci ze górki się wyrównają i będzie super brzusio!

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza nom mam zwłaszcza, że przed ciążą również oponke miałam więc wiesz...

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea - wow, ale masz juz brzuszek, prawdziwie ciazowy :D Jak mi sie uda to wrzuce foto mojego ;)

Jesli chodzi o rzeczy ciazowe to ja inwestuje tylko w spodnie, bo jednak bez dzinsow to ciezko, a te z gumka sa megawygodne - mam 2 pary z H&M i jedna z C&A. Reszte ciuchow staram sie po prostu kupowac w wiekszym rozmiarze, z miejscem na rosnacy brzuszek. Ciezko mi przelknac ceny tych typowoe ciazowych rzeczy, ktorych prawdopodobnie nigdy wiecej nie zaloze...A i wybor jak piszecie slaby. Na razie daje rade :D

Dea28 lubi tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Dzierzba,bedzie dobrze,zobaczysz.
    Dea,tez masz już sporawy ten brzuszek :)
    Pierlka,mowilam ci ze górki się wyrównają i będzie super brzusio!
    Wyrównują się tylko w spodniach ciążowych, wgłębienie nadal jest, a górę mam czasem większą niż dół :P ale to chyba jelita i żołądek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wózeczek zamówiony, problemy były ale koniec końców będzie na lipiec :D szary z 2016 r.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b35ac40f1dc.jpg

Spacerówka plus gondole (czarne).

U lekarza ok, nie mam zdjęć, mało widać jak zawsze :P ale wszystko co sprawdza lekarka jest ok i sama mówi, że na razie jest bardzo zadowolona z dzieci ;)
    I dostałam dwie paczuszki próbek :D chyba jakiś sponsor przekazał do dania. Miłe to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 18:48

nietupska lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no widze ze brzuszki pieknie rosna :D

Pirelka: rzeczywiscie ciekawa sprawa z tym wcieciem u ciebie, ja mam takie czasami ale w pionie delikatne jak sie macica napina- jakby dwie kulki po bokach

Ja dzis po usg i znowu komplikacje :( moje dziewczyny coraz bardziej roznia sie waga jedna ma 393g a druga 580g - mala jest na granicy ;/
    przeplywy w normie, wod ma wiecej wieksza ale dr mowi ze to normalne bo jest wieksza i wiecej sika, a wody mniejszej sa w normie - 35mm
    nierowno podzielily sie lozyskiem i najgorsze ze nie mozna tego leczyc, ehhhh ciagle cos.

Narazie mam nakaz jesc wiecej bialka zeby dziewczyny podrosly za 2 tyg kontrola i decyzja co dalej... duzo zalezy od przeplywow, jesli cos sie popsuje to na patologie najprawdopodobniej.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    no no widze ze brzuszki pieknie rosna :D

Pirelka: rzeczywiscie ciekawa sprawa z tym wcieciem u ciebie, ja mam takie czasami ale w pionie delikatne jak sie macica napina- jakby dwie kulki po bokach

Ja dzis po usg i znowu komplikacje :( moje dziewczyny coraz bardziej roznia sie waga jedna ma 393g a druga 580g - mala jest na granicy ;/
    przeplywy w normie, wod ma wiecej wieksza ale dr mowi ze to normalne bo jest wieksza i wiecej sika, a wody mniejszej sa w normie - 35mm
    nierowno podzielily sie lozyskiem i najgorsze ze nie mozna tego leczyc, ehhhh ciagle cos.

Narazie mam nakaz jesc wiecej bialka zeby dziewczyny podrosly za 2 tyg kontrola i decyzja co dalej... duzo zalezy od przeplywow, jesli cos sie popsuje to na patologie najprawdopodobniej.
    Trzymam kciuki. U mnie też jest nierówno z tymi łożyskami choć chłopcy ważyli ostatnio tyle samo. Zobaczymy jutro jak będzie. Aż się boję.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was kciuki. Ja w poniedziałek mam usg. Boję się, że będę musiała też iść do szpitala.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska a dzieje się coś złego? Kurdę niby podwójne szczęście ale niestety kłopoty też podwójne.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa trzymamy mocno za ciebie i twoje dzieciaczki kciuki .
    Nietupska,czemu do szpitala,stało się cos?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wczesniej, ze jeden maluszek ma mało wód.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny... mam nadzieje ze zaczna sie dzielic sprawiedliwiej

nietupska: mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie bedzie takiej potrzeby! nie wiesz co planuja gdyby nadal roznica byla duza? beda uzupelniac wody?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co prawda wody jeszcze w normie ale jeden synek ma ich za dużo, na granicy. Dudarewicz mi mówił, że jak będzie duże wielowodzie to amnio i odciąganie wód a jak stwierdzą inne anomalie to operacja zamykania połączeń w łożysku. Nie wiem jak to to jest z uzupełnianiem.
    Nietupska teraz już pamiętam. Przepraszam, że mi umknęło. Trzymam kciuki i wy za mnie też trzymajcie bo ja dziś mam kontrolę i kurcze nie wiem u kogo bo to jakaś placówka partnerska enel-medu specjalizująca się w chirurgii plastycznej wagin i takie tam choć radiologa ponoć mają dobrego. :/

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,trzymam kciuki za was wszystkie,będzie dobrze bo musi być dobrze.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    dzieki dziewczyny... mam nadzieje ze zaczna sie dzielic sprawiedliwiej

nietupska: mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie bedzie takiej potrzeby! nie wiesz co planuja gdyby nadal różnica byla duza? beda uzupelniac wody?
    Nie mam pojęcia... usg na którym to wykryto miałam robione z pakietu z pracy, lekarz powiedział, że nic się nie robi oprócz monitorowania, ale i tak się boję, ze do kolejnego usg się pogorszy :/ Mam nadzieję, ze to była drobna pomyłka przy pomiarze :) I czekam na wizytę u swojego lekarza.

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wychodzi na to że żeby cieszyć się podwójnym szczęściem najpierw trzeba się podwójnie pomartwić.Trzymam kciuki za wszystkie bobasy. I jednocześnie martwie sie że jeszcze wszystko przedemną, patrze dopiero od połowy się zaczyna. Choć u mnie mają wszystko swoje.

Fairuza ani jak nie otwiera mi się twój link a ciekawa jestem :)

Pragnąca jak jeszcze zaglądasz to napisz proszę jaka przyczyna była prawie dwóch tyg w szpitalu, przecież dzieciaczki wcale nie małe? Myślałam że jak wszystko dobrze to szybciej wypuszczają

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ