X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. :) Jutro mam usg więc sprawdzimy czy to tak chłopcy rosną czy to te wody :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my zdjęcie z wczoraj ;)

http://static.pokazywarka.pl/i/6603267/850356/my-20-tydzien.jpg

Dzierzba lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udało się kupić spodnie ciążowe w H&M i koszulkę, w końcu wygodnie mi i nic nie ściska, a brzuszek wygląda jak w ciąży w końcu :D
    Niestety większość rzeczy kompletnie nie leży :/ a wybór znikomy.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuje za bardzo nic ciążowego, póki co legginsy wystarczają i na szmatkach kupiłam pare większych bluzek, kilka ciążowych i od sąsiadki po ciąży mam kilka sukienek może mi wystarczy :D

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba,bedzie dobrze,zobaczysz.
    Dea,tez masz już sporawy ten brzuszek :)
    Pierlka,mowilam ci ze górki się wyrównają i będzie super brzusio!

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza nom mam zwłaszcza, że przed ciążą również oponke miałam więc wiesz...

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea - wow, ale masz juz brzuszek, prawdziwie ciazowy :D Jak mi sie uda to wrzuce foto mojego ;)

Jesli chodzi o rzeczy ciazowe to ja inwestuje tylko w spodnie, bo jednak bez dzinsow to ciezko, a te z gumka sa megawygodne - mam 2 pary z H&M i jedna z C&A. Reszte ciuchow staram sie po prostu kupowac w wiekszym rozmiarze, z miejscem na rosnacy brzuszek. Ciezko mi przelknac ceny tych typowoe ciazowych rzeczy, ktorych prawdopodobnie nigdy wiecej nie zaloze...A i wybor jak piszecie slaby. Na razie daje rade :D

Dea28 lubi tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Dzierzba,bedzie dobrze,zobaczysz.
    Dea,tez masz już sporawy ten brzuszek :)
    Pierlka,mowilam ci ze górki się wyrównają i będzie super brzusio!
    Wyrównują się tylko w spodniach ciążowych, wgłębienie nadal jest, a górę mam czasem większą niż dół :P ale to chyba jelita i żołądek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wózeczek zamówiony, problemy były ale koniec końców będzie na lipiec :D szary z 2016 r.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b35ac40f1dc.jpg

Spacerówka plus gondole (czarne).

U lekarza ok, nie mam zdjęć, mało widać jak zawsze :P ale wszystko co sprawdza lekarka jest ok i sama mówi, że na razie jest bardzo zadowolona z dzieci ;)
    I dostałam dwie paczuszki próbek :D chyba jakiś sponsor przekazał do dania. Miłe to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 18:48

nietupska lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no widze ze brzuszki pieknie rosna :D

Pirelka: rzeczywiscie ciekawa sprawa z tym wcieciem u ciebie, ja mam takie czasami ale w pionie delikatne jak sie macica napina- jakby dwie kulki po bokach

Ja dzis po usg i znowu komplikacje :( moje dziewczyny coraz bardziej roznia sie waga jedna ma 393g a druga 580g - mala jest na granicy ;/
    przeplywy w normie, wod ma wiecej wieksza ale dr mowi ze to normalne bo jest wieksza i wiecej sika, a wody mniejszej sa w normie - 35mm
    nierowno podzielily sie lozyskiem i najgorsze ze nie mozna tego leczyc, ehhhh ciagle cos.

Narazie mam nakaz jesc wiecej bialka zeby dziewczyny podrosly za 2 tyg kontrola i decyzja co dalej... duzo zalezy od przeplywow, jesli cos sie popsuje to na patologie najprawdopodobniej.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    no no widze ze brzuszki pieknie rosna :D

Pirelka: rzeczywiscie ciekawa sprawa z tym wcieciem u ciebie, ja mam takie czasami ale w pionie delikatne jak sie macica napina- jakby dwie kulki po bokach

Ja dzis po usg i znowu komplikacje :( moje dziewczyny coraz bardziej roznia sie waga jedna ma 393g a druga 580g - mala jest na granicy ;/
    przeplywy w normie, wod ma wiecej wieksza ale dr mowi ze to normalne bo jest wieksza i wiecej sika, a wody mniejszej sa w normie - 35mm
    nierowno podzielily sie lozyskiem i najgorsze ze nie mozna tego leczyc, ehhhh ciagle cos.

Narazie mam nakaz jesc wiecej bialka zeby dziewczyny podrosly za 2 tyg kontrola i decyzja co dalej... duzo zalezy od przeplywow, jesli cos sie popsuje to na patologie najprawdopodobniej.
    Trzymam kciuki. U mnie też jest nierówno z tymi łożyskami choć chłopcy ważyli ostatnio tyle samo. Zobaczymy jutro jak będzie. Aż się boję.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was kciuki. Ja w poniedziałek mam usg. Boję się, że będę musiała też iść do szpitala.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska a dzieje się coś złego? Kurdę niby podwójne szczęście ale niestety kłopoty też podwójne.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa trzymamy mocno za ciebie i twoje dzieciaczki kciuki .
    Nietupska,czemu do szpitala,stało się cos?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wczesniej, ze jeden maluszek ma mało wód.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny... mam nadzieje ze zaczna sie dzielic sprawiedliwiej

nietupska: mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie bedzie takiej potrzeby! nie wiesz co planuja gdyby nadal roznica byla duza? beda uzupelniac wody?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co prawda wody jeszcze w normie ale jeden synek ma ich za dużo, na granicy. Dudarewicz mi mówił, że jak będzie duże wielowodzie to amnio i odciąganie wód a jak stwierdzą inne anomalie to operacja zamykania połączeń w łożysku. Nie wiem jak to to jest z uzupełnianiem.
    Nietupska teraz już pamiętam. Przepraszam, że mi umknęło. Trzymam kciuki i wy za mnie też trzymajcie bo ja dziś mam kontrolę i kurcze nie wiem u kogo bo to jakaś placówka partnerska enel-medu specjalizująca się w chirurgii plastycznej wagin i takie tam choć radiologa ponoć mają dobrego. :/

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,trzymam kciuki za was wszystkie,będzie dobrze bo musi być dobrze.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    dzieki dziewczyny... mam nadzieje ze zaczna sie dzielic sprawiedliwiej

nietupska: mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie bedzie takiej potrzeby! nie wiesz co planuja gdyby nadal różnica byla duza? beda uzupelniac wody?
    Nie mam pojęcia... usg na którym to wykryto miałam robione z pakietu z pracy, lekarz powiedział, że nic się nie robi oprócz monitorowania, ale i tak się boję, ze do kolejnego usg się pogorszy :/ Mam nadzieję, ze to była drobna pomyłka przy pomiarze :) I czekam na wizytę u swojego lekarza.

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wychodzi na to że żeby cieszyć się podwójnym szczęściem najpierw trzeba się podwójnie pomartwić.Trzymam kciuki za wszystkie bobasy. I jednocześnie martwie sie że jeszcze wszystko przedemną, patrze dopiero od połowy się zaczyna. Choć u mnie mają wszystko swoje.

Fairuza ani jak nie otwiera mi się twój link a ciekawa jestem :)

Pragnąca jak jeszcze zaglądasz to napisz proszę jaka przyczyna była prawie dwóch tyg w szpitalu, przecież dzieciaczki wcale nie małe? Myślałam że jak wszystko dobrze to szybciej wypuszczają

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ