X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, współczuję stresu i negatywnych wrażeń... Dobrze, że to był fałszywy alarm!

Słuchajcie, a jak to jest z planowanym porodem bliźniaków? U mnie pierwsza ciąża, dwuowodniowa, dwukosmówkowa i lekarka powiedziała, że w 36tc (oczywiście o ile dotrwam) będę hospitalizowana i gdy będzie to możliwe - cc, jeśli dzieci nie będą gotowe - leki i cc w 37tc.
    A Wam co lekarze mówili...? Może jest jakaś inna opcja i mogłabym - w przypadku korzystnego ułożenia dzieci - rodzić sn?

PWZJp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna,mnie nic nie mówili o hospitalizacji i ewewnttualnym cc.Postawiono na to,abym donosiła jak najdłużej.Wspomniałam ,że chciałabym rodzic sn,to mi powiedzieli,że jest to możliwe jeśli donoszę do końca 36tyg,dzieci ułożą się główkami w dół i nie będzie innych przeszkód czy przeciwskazań,czyli jeśli nie będzie się działo nic złego ani ze mną,ani z dziećmi.
    Właśnie idzie mi 37tydz i na razie nic nie wskazuje na to,bym nie mogła rodzic sn.Ty też wolisz sn?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, super, że masz taką opcję!
    Chciałabym mieć przynajmniej wybór. Zapytam lekarkę jak już będzie nieco bliżej właściwej daty.
    Nie łudzę się - sn byłoby ciężko (delikatnie mówiąc), ale cc to jednak operacja. A ja mam endometriozę i boję się dodatkowych komplikacji z blizną.

To już teraz może być w każdej chwili :) Życzę Ci, by wszystko się odbyło sprawnie i po Twojej myśli :)

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Chcialam Wam napisac,ze 14.08.2016 przyszly na swiat Nasze coreczki przez porod sn.
    Dziewczynki mialy po 1945g i 1980g, 49 i 47 cm. Zdobyly 9/10 i 8/10 pkt.

Ze wzgledu na to ze sa to wczesniaczki to leza na oddziale a nie ze mna. Na razie karmione mm ale od jutra chce probowsc sciagac swoj.

Nie wiem ile bedziemy w szpitalu, bo dopiero minela jedna doba.

Porod to byl dla mnie horror, istny koszmar. Chcialam umrzec,myslalam ze tego nieprzezyje. Dzis zaluje ze zzo nie wzielam szybciej.Szpital tez mnie rozczarowal i wkurzyl. Nie bede Wa straszyc bo wie ze kazdy jest inny i szpitale tez rozne.

Jak widac alarm nie byl falszywy bo w nocy wrocilan z porzadnym odejsciem wod.

Teraz ledwo siedze i czekam az cos sie poprawi bo dupa zaszyta nie daje siedziec ani nic .

ofcooo, MatyldaG, Misty87, ewa84, Dea28, nietupska, Fairuza lubią tę wiadomość

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka mimo tego bólu i w ogóle to strasznie Ci gratuluję :) Następnym razem będziesz mądrzejsza i będziesz wiedziała co robić a dzisiaj ciesz się dziewczynkami, bo najważniejsze, że z nimi wszystko ok <3 <3 <3

pirelka lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ogromne gratulacje!!! zdrówka dla Ciebie i dla córeczek :* blizniaki sn wow!! tak sie da? ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko gratulacje :) mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie :*

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Lianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, gratulacje :) :) :) Dużo zdrowia dla dziewczynek, a Tobie życzę prędkiego powrotu do pełni sił <3

PWZJp2.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka wielkie gratulacje za sn i zdrowe córeczki! Mozesz byc dumna z siebie :-)
    Duze panny :-)

Ewa Tobie rowniez gratuluje rozwiazania! U mnie byla podobna waga chlopcow.
    Ja mialam 100 km do szpitala, w sobote rano cc, we wtorek wypis. Pierwszy tydz po cc u mnie tragedia. Gdyby nie maz, to bym chyba umarla :-D
    Dowozilam pokarm te 100 km co drugi dzien.
    Dzieciaki po 29 dniach wyszly :-)

Justa ja rodzilam w Krakowie,w uniwersyteckim :-) lezalam tam wczesniej na patologii 3 tyg.
    Ale kiepsko wspominam pobyt, duzo milsze i zyczliwsze panie u nas w Zakopanem.

Jenny co ja widze?? Jestes w ciazy ? :-) podziwiam, ja przy moich 2 letnich urwisach jestem znerwicowana jak cholera hehe i nie wyobrazam sobie kolejnego dzidziusia chociaz jak patrze na takie maluszki to mi sie chce. Moze za 3 lata kto wie :-D ale jeszcze jakby mi ktoś zagwarantowal dziewczynke :-)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Justa ja rodzilam w Krakowie,w uniwersyteckim :-) lezalam tam wczesniej na patologii 3 tyg.
    Ale kiepsko wspominam pobyt, duzo milsze i zyczliwsze panie u nas w Zakopanem.

Misty ja również będę tam rodziła. Opinię słyszałam różne, także mam nadzieję że będę w stanie potwierdzić te lepsze ;) Kto był Twoim lekarzem prowadzącym?

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka gratulacje!!! szacun za sn naprawdę.
    Ze mną na wcześniakach leżały 2 dziewczynki z 35 tyg to bardzo szybko je wypisali także bądź dobrej myśli

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja jestem z Podhala i tu chodziłam do gina. Tam opiekował się mną przez te 3 tyg dr Sajewicz, a poród odbierał wtedy ordynator Huras.
    Leżałam po cc z dziewczyną, która 2 dni przede mną urodziła trojaczki. Też 1 dziewczynka i 2 chlopców :-)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Justa, ja jestem z Podhala i tu chodziłam do gina. Tam opiekował się mną przez te 3 tyg dr Sajewicz, a poród odbierał wtedy ordynator Huras.
    Leżałam po cc z dziewczyną, która 2 dni przede mną urodziła trojaczki. Też 1 dziewczynka i 2 chlopców :-)

No właśnie moim lekarzem prowadzącym jest prof. Huras :) Dzisiaj miałam wizytę i już mamy ustalony plan. 5 września przyjęcie do szpitala i powiedział, żebym się już nie nastawiała na powrót do domu :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka! Gratulacje! Duzo zdrowka dla was. Dziewczynki duże wiec pewnie będziesz mogła zostać w szpitalu i niedługo dostaniesz je na sale ,:) najważniejsze ze jesteś na miejscu i możesz je odwiedzać kilka razy dziennie i pewnie o każdej porze dnia i nocy bo na karmienie wiem ze w wielu szpitalach wpuszczają mamy.
    Podziwiam za SN ! Ja bym chyba zeszla bo po CC jak mnie postawili i zaczęło się ze mnie lac a nogi się uginaly to myslalam ze koniec ze mną taki ból to był dla mnie ze brak słow :p

Misty dzięki :) mam nadzieję ze i moje wyjdą szybko.

Niestety mała złapała gronkowca skórnego, ktory na szczęście jest wrażliwy na antybiotyk i już prawie nie ma śladu na skórze ale jaszcze 9 dni antybiotyku. Jest już spokojna ale nawet dotknąć nie mogę normalnie bo wszystko w jałowych rękawiczkach, jałowe pieluszki itd...
    Za to większą lezy w lozeczku i juz zjada z butli prawie cale porcje tak wiec obawiam się ze będą chcieli mi dac jedna wcześniej. Niby ustalają to z rodzicami ale wiadomo zawsze jest argument żeby czegos nie złapała w szpitalu...

Pokarmu prawie nie mam :/ ale ciężko mi odpocząć i się zrelaksowac, zjeść jak człowiek totez nie ma się co dziwić. Może pozwolą mi przestawiać mała troszkę to cos ruszy ale czarno to widzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:38

pirelka, macduska lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa bierz laktator i pobudzaj metodą 77-55-33 :)
    u mnie dość długo wystarczało pokarmu ale w domu z nawału obowiązków nie ma kiedy ściągać, ilość drastycnie spadła i już prawie cały czas jesteśmy na modyfikowanym :/
    chłopaki ważą 3050 gr i 4400 :)

Dea28 lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka gratulacje :-)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska walczę walczę ale jak jadę do szpitala to mam przerwę ok 5/6 h widziałam coprawda dziewczyny scuagajace pokarm w szpitalnych kątach gdzie są szafki dla rodziców dzieci z patologii noworodka ale dla mnie byłoby to strasznie krepujace i jakosniehigieniczne :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    pirelka mimo tego bólu i w ogóle to strasznie Ci gratuluję :) Następnym razem będziesz mądrzejsza i będziesz wiedziała co robić a dzisiaj ciesz się dziewczynkami, bo najważniejsze, że z nimi wszystko ok <3 <3 <3
    Nie będzie następnego razu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    pirelka ogromne gratulacje!!! zdrówka dla Ciebie i dla córeczek :* blizniaki sn wow!! tak sie da? ;P
    Jestem na to najlepszym przykładem i to w ciąży jednokosmówkowej :)

nietupska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    pirelka gratulacje!!! szacun za sn naprawdę.
    Ze mną na wcześniakach leżały 2 dziewczynki z 35 tyg to bardzo szybko je wypisali także bądź dobrej myśli
    Mnie wypisali już wczoraj w drugiej dobie, ale dziewczynki zostały. Wszystko dobrze, ale muszą przybrać na wadze bo spadły do 1810g.
    We wszystkich ciuszkach się topią, ale już nie leżą pod lampami i odstawione mają wszystkie leki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:49

ofcooo lubi tę wiadomość

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ