Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie narazie na usg jest 5 dni różnicy między dziećmi utrzymuje się tak od początku ale chyba takie wahania są w normie? Ofcoo masz jedno czy dwujajowe dzieciaczki?
-
nick nieaktualny
-
MatyldaG wrote:U mnie narazie na usg jest 5 dni różnicy między dziećmi utrzymuje się tak od początku ale chyba takie wahania są w normie? Ofcoo masz jedno czy dwujajowe dzieciaczki?
-
nick nieaktualnyWitam się raniutko i szybciutko,
Śmiało mogę Wam polecić laktator Canpol EasyStart, świetnie się spisuje
Karmienie piersią dla mnie jest straszne i przereklamowane, dużo bardziej wolę ściągać pokarm i karmić butelką, ale walczę.. nie chciały łapać, ale kupiłam nakładki MAM na sutki i o wiele lepiej. Stresuje mnie to jednak, bo nie wiem ile zjedzą, dostają czkawki i się jakoś zaksztuszają.
Niewiele przybierają na wadze, ale nie spadają więc to jest ważne. Szpital mi obrzydł już, dobrze że klinika Neonatologii ma świetną opiekę! Dzieci są bardzo zadbane i pielęgnowane, miło się do nich Panie odnoszą, z sercem
Ja nadal ledwo siedzę i chodzę,w poniedziałek mam ściągać szwy, mam nadzieję, że poczuję ulgę, bo chwilami nie mam siły z tego i chce się wyć. U dzieci siedziałabym cały dzień, ale tak mnie boli, że jak wracam to umieram z bólu
Hormony dopiero po porodzie mi buzują, płaczę ile wlezie.Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja tez polecam ten laktator i życzę pirelka wytrwałości w odciąganiu, mi jej starczyło na miesiąc, jak jak chłopaki byli szpitalu sumiennie odciągałam mleko, ale jak już mam ich w domu zwyczajnie nie ma czasu a piersi nie chcą.
Fajnie, że dobra opieka w szpitalu, położne nie zawsze z sercem podchodzą do dzieci.pirelka lubi tę wiadomość
-
Nietupska czy Tobie polecano w szpitalu jakieś mleko żeby dokarmiac czy sama wybralas? Bo zawsze zapominam zapytać :p
Pirelka spokojnie przybiora moje tez kurczaki male Nikola miała 1920 spadła do 1780 a teraz ma 2160
Wczoraj przywieźli chłopca urodzony w 37 tyg z waga uwaga... 4800g! Leży w inkubatorku pod lampami i ma cpap,tak wiec waga nie jest najważniejsza wazne ze ida do przodu wszystko w swoim tempie mi te 2,5 tyg zlecialo momentalnie a i o ranie zapomnialam szybko
Co do opieki to u nas różnie. Dziś wspaniałe położne były ale niestety nie każda jest tam z powołania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 18:05
pirelka, Dea28, Fairuza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Nietupska czy Tobie polecano w szpitalu jakieś mleko żeby dokarmiac czy sama wybralas? Bo zawsze zapominam zapytać :p
Pirelka spokojnie przybiora moje tez kurczaki male Nikola miała 1920 spadła do 1780 a teraz ma 2160
Wczoraj przywieźli chłopca urodzony w 37 tyg z waga uwaga... 4800g! Leży w inkubatorku pod lampami i ma cpap,tak wiec waga nie jest najważniejsza wazne ze ida do przodu wszystko w swoim tempie mi te 2,5 tyg zlecialo momentalnie a i o ranie zapomnialam szybko
Co do opieki to u nas różnie. Dziś wspaniałe położne były ale niestety nie każda jest tam z powołania. -
Pirelka: moja mniejsza tez ma jakoś tak i z dnia navdzien robi się okraglejsza
Wiem ze to bol zostawiać maluchy ale staram się myśleć ze to dla nich lepsze żeby wyszły na prosta i nie musiały tam wracać!
Wzoraj pozwolili nam wyjąć już mała z inkubatora i kangurowala - oczywiście z tata bo jakby inaczej- czyli koniec sterylnych warunków i czekamy na przejście do lozeczka
-
Dziewczyny narazie boję się porodu, o karmienie się jeszcze pomartwię..... czy to naprawde musi być takie skomplikowane przy dwóch. Fakt ja nawet jednego nie wykarmiłam ale przez 5 miesięcy coś tam sobie pociągał.
Pirelka Tobie po sn pewnie szybciej poleciało.
A Nietupska, Ewa kiedy się pojawiło u Was? Ewa Ty odciągasz?
Jednak już mi się zjeżył włos na głowie. Mojej kumpeli mały na początku spędzał przy cycku 1,5 godz , to przy dwóch jak? ?????? i tak w kółko?
Jeśli chodzi o mm aspekt bliskości można obejść, zdrowotny gorzej ale finansowy to już fakt nie do obejścia...... zresztą co ja będę myśleć... życie pokarze.
Ja to wogóle jakaś niereformowalna jestem, miałam polegiwać i wszystko olać a wczoraj znowu nałaziłam się po chacie, potem dwa razy zakupy i wieczorem myślałam że urodzę...
Już tak blisko, niech mnie ktoś przywoła do porządku -
Oszczędzaj się kochana!
U mnie kilka godzin po powodzie przyszła polozna i cos tam samavodciagala zeby dzieciom dac. I tak od poczatku ile dalo rade to sciagalam nawet to 20 ml bylo cenne Kolezanka rodzila SN i nie miala pokarmu i mały nie jadł 24 h niby tzn myślę ze jak go przystawila to cos tam wyssal kilka kropel :p
Ja troche źle zrobilam bo w ND po porodzie (poród środa) miałam najwięcej a ze na poczatku po powrocie nie u miałam się ogarnąć to miałam przerwy dłuższe niz 3 godziny. Gdybym została w szpitalu na pewno lepiej by było bo tam sciagalam systematycznie a w domu burdel po przeprowadzce, szpital i dojazdy, zanim sobie to poukladalam pokarm zaczął zanikać. Teraz pijam herbatki, femaltiker a i tak sciagam ok 100 ml na dobę tj na jeden posiłek ale mówią ze nawet tyle im przynosić no to walcze dalej :p -
ewa84 wrote:Nietupska czy Tobie polecano w szpitalu jakieś mleko żeby dokarmiac czy sama wybralas? Bo zawsze zapominam zapytać :p
ewa84 lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
pirelka super, że dziewczynki mają dobra opieke to najważniejsze. moi od wczoraj mają disco w brzuchu chyba czują że jedziemy dziś na 18-tke
Jak sie zapytałam położnej o mleko to powiedziała by na razie nie kupować (chciałam Bebiko) bo dzieciom urodzonym przed terminem polecają bebilon lub enfamil ze względu na extra skład dla wcześniaków no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.