X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie na usg jest 5 dni różnicy między dziećmi utrzymuje się tak od początku ale chyba takie wahania są w normie? Ofcoo masz jedno czy dwujajowe dzieciaczki?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka słyszałam że dziewczynki silniejsze mimo pozorów.

ofcoo a co lekarz mówił? Prawie dwa tyg to dużo na tym etapie wydaje mi się .....

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze i silniejsze ;) teraz sa na sali chlopcy z 37tc, waza po 3 kg i leza w inkubatorach.

Moje zeby jeszcze przybieraly na wadze szybciej byloby fajnie bo chce je juz zabra do domu ;)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo, no właśnie - co mówi lekarz? U mnie stale różnica 3 dni, ale mam się nie przejmować. Z tym że sama zapytałam, bo lekarka w ogóle tego nie komentowała ;)

PWZJp2.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultacje mam dopiero 12 września bo lekarka na urlopie. Jeszcze nikt mi nic
    na ten temat nie mówił.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    U mnie narazie na usg jest 5 dni różnicy między dziećmi utrzymuje się tak od początku ale chyba takie wahania są w normie? Ofcoo masz jedno czy dwujajowe dzieciaczki?
    Dwujajowe. Słyszałam ze właśnie dwujajowe to sa jak dwa oddzielne organizmy. Każdy rośnie i rozwija sie w swoim tempie

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam różnice niby między dziećmi choć zależy od lekarza i sprzętu u jednego wychodzi różnicy 100 a u drugiego 600g :/ zobaczymy w poniedziałek ile moje chłopaki ważą.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo koniecznie skolsultuj, zawsze może to być błąd pomiaru albo do zapłodnienia doszło w różnym czasie :)

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się raniutko i szybciutko,

Śmiało mogę Wam polecić laktator Canpol EasyStart, świetnie się spisuje ;)
    Karmienie piersią dla mnie jest straszne i przereklamowane, dużo bardziej wolę ściągać pokarm i karmić butelką, ale walczę.. nie chciały łapać, ale kupiłam nakładki MAM na sutki i o wiele lepiej. Stresuje mnie to jednak, bo nie wiem ile zjedzą, dostają czkawki i się jakoś zaksztuszają.

Niewiele przybierają na wadze, ale nie spadają więc to jest ważne. Szpital mi obrzydł już, dobrze że klinika Neonatologii ma świetną opiekę! Dzieci są bardzo zadbane i pielęgnowane, miło się do nich Panie odnoszą, z sercem <3

Ja nadal ledwo siedzę i chodzę,w poniedziałek mam ściągać szwy, mam nadzieję, że poczuję ulgę, bo chwilami nie mam siły z tego i chce się wyć. U dzieci siedziałabym cały dzień, ale tak mnie boli, że jak wracam to umieram z bólu :/
    Hormony dopiero po porodzie mi buzują, płaczę ile wlezie.

Dea28 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam o tym laktatorze. U mnie też się sprawdził

pirelka lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez polecam ten laktator :) i życzę pirelka wytrwałości w odciąganiu, mi jej starczyło na miesiąc, jak jak chłopaki byli szpitalu sumiennie odciągałam mleko, ale jak już mam ich w domu zwyczajnie nie ma czasu :( a piersi nie chcą.
    Fajnie, że dobra opieka w szpitalu, położne nie zawsze z sercem podchodzą do dzieci.

pirelka lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska czy Tobie polecano w szpitalu jakieś mleko żeby dokarmiac czy sama wybralas? Bo zawsze zapominam zapytać :p

Pirelka spokojnie przybiora moje tez kurczaki male Nikola miała 1920 spadła do 1780 a teraz ma 2160 :)
    Wczoraj przywieźli chłopca urodzony w 37 tyg z waga uwaga... 4800g! Leży w inkubatorku pod lampami i ma cpap,tak wiec waga nie jest najważniejsza :) wazne ze ida do przodu wszystko w swoim tempie :) mi te 2,5 tyg zlecialo momentalnie a i o ranie zapomnialam szybko :)

Co do opieki to u nas różnie. Dziś wspaniałe położne były ale niestety nie każda jest tam z powołania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 18:05

pirelka, Dea28, Fairuza lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje waza na dzien wczorajszy 1820 i 1850 takze byle do przodu.
    Troche karmie piersia ale przez kapturki bo inaczej ciezko. Ogolnie karmienie piersia dla mnie to nic przyjemnego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Nietupska czy Tobie polecano w szpitalu jakieś mleko żeby dokarmiac czy sama wybralas? Bo zawsze zapominam zapytać :p

Pirelka spokojnie przybiora moje tez kurczaki male Nikola miała 1920 spadła do 1780 a teraz ma 2160 :)
    Wczoraj przywieźli chłopca urodzony w 37 tyg z waga uwaga... 4800g! Leży w inkubatorku pod lampami i ma cpap,tak wiec waga nie jest najważniejsza :) wazne ze ida do przodu wszystko w swoim tempie :) mi te 2,5 tyg zlecialo momentalnie a i o ranie zapomnialam szybko :)

Co do opieki to u nas różnie. Dziś wspaniałe położne były ale niestety nie każda jest tam z powołania.
    W szpitalu jak brakowało mojego dawali PRE NAN także ja to kontynuowałam.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka: moja mniejsza tez ma jakoś tak i z dnia navdzien robi się okraglejsza :)
    Wiem ze to bol zostawiać maluchy ale staram się myśleć ze to dla nich lepsze żeby wyszły na prosta i nie musiały tam wracać!

Wzoraj pozwolili nam wyjąć już mała z inkubatora i kangurowala - oczywiście z tata bo jakby inaczej- czyli koniec sterylnych warunków i czekamy na przejście do lozeczka :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny narazie boję się porodu, o karmienie się jeszcze pomartwię..... czy to naprawde musi być takie skomplikowane przy dwóch. Fakt ja nawet jednego nie wykarmiłam ale przez 5 miesięcy coś tam sobie pociągał.

Pirelka Tobie po sn pewnie szybciej poleciało.
    A Nietupska, Ewa kiedy się pojawiło u Was? Ewa Ty odciągasz?
    Jednak już mi się zjeżył włos na głowie. Mojej kumpeli mały na początku spędzał przy cycku 1,5 godz , to przy dwóch jak? ?????? i tak w kółko?
    Jeśli chodzi o mm aspekt bliskości można obejść, zdrowotny gorzej ale finansowy to już fakt nie do obejścia...... zresztą co ja będę myśleć... życie pokarze.

Ja to wogóle jakaś niereformowalna jestem, miałam polegiwać i wszystko olać a wczoraj znowu nałaziłam się po chacie, potem dwa razy zakupy i wieczorem myślałam że urodzę...
    Już tak blisko, niech mnie ktoś przywoła do porządku

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszczędzaj się kochana!
    U mnie kilka godzin po powodzie przyszła polozna i cos tam samavodciagala zeby dzieciom dac. I tak od poczatku ile dalo rade to sciagalam nawet to 20 ml bylo cenne :) Kolezanka rodzila SN i nie miala pokarmu i mały nie jadł 24 h niby tzn myślę ze jak go przystawila to cos tam wyssal kilka kropel :p
    Ja troche źle zrobilam bo w ND po porodzie (poród środa) miałam najwięcej a ze na poczatku po powrocie nie u miałam się ogarnąć to miałam przerwy dłuższe niz 3 godziny. Gdybym została w szpitalu na pewno lepiej by było bo tam sciagalam systematycznie a w domu burdel po przeprowadzce, szpital i dojazdy, zanim sobie to poukladalam pokarm zaczął zanikać. Teraz pijam herbatki, femaltiker a i tak sciagam ok 100 ml na dobę :( tj na jeden posiłek ale mówią ze nawet tyle im przynosić no to walcze dalej :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Mi żadnego mleka nie polecano w szpitalu, ale później do domu kupiłam awaryjnie Pre-Nan.

ewa84 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka super, że dziewczynki mają dobra opieke to najważniejsze. moi od wczoraj mają disco w brzuchu :D chyba czują że jedziemy dziś na 18-tke :D

Jak sie zapytałam położnej o mleko to powiedziała by na razie nie kupować (chciałam Bebiko) bo dzieciom urodzonym przed terminem polecają bebilon lub enfamil ze względu na extra skład dla wcześniaków no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ