Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
hej hej bliźniacze mamuśki.
no mnie ze szpitala odesłali do domu- pozostaje jeszcze te 2 dni czekać.
ale mi sie piwa chce!!!! ogólnie pić tak,że masakra a woda taka niedobra....
ja się smarowałam biooilem cały czas i tez nie mam ani jednego dziada- a tez mam skórę podatną, bo jak chudłam w przeszłości to zrobiły mi sie na biodrach o łydkach. jak mi się biooil skończył to oliwka dla dzieci, albo cocca butter. jak to ktoś kiedyś napisał- nie ważne czym,ważne żeby skóra była nawilżona- nie natłuszczona- bo wtedy się ładnie rozciąga.
Mila- dla mnie bombaale widać,że nie są identyczne
dlatego mi ciągle położna mówi,żeby na początki trzymać je razem- czy w łóżeczku czy w koszyku, że oni po cc też kładą je w jednym leżaczku
Andzia- kochana ja trzymam kciuki mocno mocno!!!!
Karolcia- jak tam maluchy???Andzia33, MILA lubią tę wiadomość
-
koral kochana ja też miałam- akcje z biegunkami, potem akcje z zaparciami- organizm wariuje. ale za długo to też źle, bo się odwodnisz. moja mama poleca gotowaną marchewkę na biegunkę.
a dostałaś żelazo do brania?? moja hemo to 10,4, krwawienie z nosa co najmniej raz w tyg co nie polepsza sprawy. mam żelazo do brania 3x dziennie- jestem śpiąca ale cóż- jednak co dwa odkurzacze w brzuchu to nie jeden
każda z nas chyba miała akcje- czy dotrwa czy nie. jak wylądowałam w szpitalu w 26 tyg ze skurczami itp też myślałam,że nie dotrwam- a tu popatrz one nawet nie maja zamiaru wychodzić :)blixniaki uważa się za donoszone juz od 36 tyg- przynajmniej mi tak powiedzieli- wieć 40 tydz to mało która doczekujegłowa do góry
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak wyglądały wasze brzuszki w 11 tyg np.? Kiedy brzuszek był już wyraźny? Bo po mnie jeszcze nic nie widać. Wyglądam tylko jakbym najadła się gruszek
a tak nawet wszystkie ubrania są na mnie dobre. Co prawda nie ważę dużo bo 52 kg przy 170 cm ale to chyba tym bardziej powinno być już coś widać. Mam nadzieję że wszystko jest ok
-
ptys moj brzuszek bylo dopiro powoli widac po 20 tygodniu i do konca nie byl za duzy taki normalny jak w kazdej ciazy.
ulala ja swoje dzieciaki urodzilam w polowie 38 tyg. w ksiazeczce zapisali mi 37 tydzien a w szpitalu mowili na nie wczesniaczki.przez to ze mam wpisane ze 37 tydzien to dostane za darmo szczepionki na pneumokoki.
kolezanka moja mila tez biegunki w ciazy.podobno normalne jak nie sa za czesto.i spokojnie ciaze donosisz ja tez myslalam jak kazda z nas ze nie dam rady, w szpitalu bylam 3 razy. musisz sie oszczedzac. czas tak szybko mija. pamietam jak test robilam, dzisiaj moje dzieciaczki maja juz 1 miesiac,
ulala to twoj wielki dzien juz dzisiaj czy jutro. powodzenia trzymam kciuki.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
hej hej.
wielki dzień jutro- dzisiaj muszę się naszykować- pozbyć lakieru do paznokci, ogolić, umyć się żelem antybakteryjnym i rano szpital. jakoś to kurcze nie dociera....
darijke u nas szczepionki na pneumokoki i rotawirusy są w standardzie i każde dziecko je dostaje, dziewczynki w wieku 13 lat dostają też szczepionkę przeciwko HPV- tez za darmo!! polska to jednak- byle sie nachłapać kasy...
a jakie miałaś objawy tej cholestazy- bo mnie tak od 2 dni swędzi skóra,że masakra i mam takie pragnienie,że litry wody nie pomagają...
kochana juz miesiać?! suwaczek zmnień
ptyś- mój brzuch w 11 tygodniu w opiętej koszuli- w normalnych ciuchach nic nie widać. ja uważam,że to że bliźniaki i brzuch widać wcześniej to lekki mitja tez mam brzuch normalny, i nawet mniejszy niż niektóre kobiety w pojedynczej ciąży!!
-
nina do mnie to nie dociera....już tyle razy byłam w szpitalu a teraz mam iść i wrócić do domu z 2 dzieci??!!! to jak jakby ktoś mi powiedział,że jutro królowa Elżunia do mnie wpadnie na obiad.....taaa na pewno
-
no teraz mówię,że szybko leci- a jak sie dowiadujesz to te tygodnie ciagną sie niemiłosiernie
może jakbym czekała na naturalny poród to jednak było by nieco inaczej...że czuło by sie to napięcie....cały ten poród i jego otoczenie itp...a tu pach i po ptokachdlatego się śmiałam,że chociaż te wody mogłyby odejść,żebym wiedziała jak to jest
-
Jestem jestem z małymi. Nie powiem było całkiem inaczej niż zakładaliśmy bo małe uridzily sie naturalnie! Dzisiaj pewno do domu wiec wszystko opisze i dodam foto. A Werka 2500 Hania 2200! Buziaki!
Ana27, aiwlys, Agusia2312, Martynika, blueberry, darijka, MILA, plemniczka, Andzia33, vivien, Fairuza lubią tę wiadomość