X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim, dzisiaj się dowiedziałam, że będę miała bliźniaki :) Na usg widziałam dwa bijące serduszka. Jestem dopiero w 6 tygodniu ciąży :)

blueberry, aiwlys, pasia27, Ulala, vivien, Makcza, darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my rowniez spodziewamy sie blizniakow ;) nie znamy jeszcze plci, dzieci nie chcialy sie pokazac, ale mam nadzieje, ze wkrotce sie dowiemy. U nas to 17 tc.
    Zielona_kropeczko witamy ;)

pasia27, Ulala, vivien, Makcza, darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej Was tu! Ja ostatnio zastanawiałam się "co by było gdyby.." i zazdroszczę Wam! :) Ja mam jednego bąbelka ale nie ukrywam, że będziemy starać się o rodzeństwo dla Małego :) Oboje nawet śmialiśmy, że może by tak bliźniaki :) I zaczęłam się interesować czy można jakoś te bliźniaki sobie "zażyczyć" wspomagając lekami czy coś? :) Jak to było u was? Pomoc lekarska czy szczęśliwy traf? :D

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Ulala Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witamy nowe dziewczyny! W koncu ktoś do nas dołącza, bo mi zostało 6 dni i wypakunek :)

Zielona - ewela polecam sie jakby co ;) a dziewczyny jakie blizniaki u was? U mnie dwujajowe, dwuowodniowe i dwułozyskowe czyli najbezpieczniejszy wariant bo sa osobno, ale to i taj nie przeszkadza im w biciu sie. Byłam dzisiaj na ostatnim usg i akurat jedna drugą targała za ucho! :)

Zielona- ja tez tak szybko sie dowiedziałam o bliźniakach - a raczej pannicach ;)

Sla.s u mnie była wspomagana owu, ale ze względu, ze naturalnie jej nie było w ogóle, dwa razy była ciaza pojedyncza a ta jest bliźniacza wiec nie zawsze wyjdą dwa jajca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 16:34

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka świetne dzieciaki!! Jak obejrzałam Twoje foty to w nocy mi sie śniło, ze urodziłam teraz (mając juz moich chłopców) jeszcze jedne bliznieta, dziewczynke i chłopca :) i wszyscy w tym snie sie zastanawiali jak lekarz mógł nie zauważyć że jeszcze dwójke miałam w brzsuchu przez caly czas hahahahahahaa zryty mózg z tymi snami ;)

darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala a Ty pięknie wyglądasz, tylko 10kg na plusie, zniknie Ci to wraz z porodem :) a może nawet więcej :) Trzymam kciuki za Ciebie, żeby wszystko było dobrze!!

Darijka, mi też zostało 4-5kg i troche brzucha. No i niestety te pare kg mi starcza do tego żeby w żadne spodnie sprzed ciąży nie wchodzić :( Pasa poporodowego nie używałam, bo niby wtedy mięśnie nie pracują brzuch obwisa...jak zawsze są jakieś za i przeciw.. mam tylko majtki ściągające, czasem ich używam.
    Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i gina, wszystko jest ok zagojone i obkurczone :)

Ulala, darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka piękne maluszki :-D

Ulala jak ty pięknie wyglądasz :-) cudnie :-) pozazdrościć :-) czekam na zdjęcia twoich dziewczątek :-)

Ulala, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • koral Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:19

vivien, aiwlys, Makcza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas, podobnie jak u ciebie Ulala tez dwujajowe, dwuowodniowe. Caly czas mamy nadzieje na parke, okaze sie wkrotce, mam nadzieje. Dam Wam dziewczyny znac kto sie u mnie w brzuszku kryje :)My dowiedzielismy sie, ze to blizniaki na drugim USG w 5t5d ciazy.
    U nas udalo sie po osmiu miesiacach leczenia w poradni nieplodnosci, stymulacjach owulacji, zastrzykach, inseminacjach.....
    Dla nas to jest najprawdziwszy CUD......

vivien, Andzia33 lubią tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to co tak długo sie ukrywalyscie- w gronie zawsze razniej :)

Ewela no to witaj w klubie- u nas tez były problemy, brak owu, poronienia itp ja tez leczylam na parkę, tym bardziej ze nie miałam żadnych zachcianek, fizycznych objawow typu zabiera urodę mamie itp a ti dwie dziewuchy :)

Koral witaj :) jednojajowych tu jeszcze nie mamy :) a wiesz jaki rodzaj-dwuowodniowe? Pewno jak jednojajowe to jestes pod znaczna kontrolą co?

No to chłopcy górą- Karola dwóch, koral dwóch, ja dwie dziewczyny a darijka po jednym- ewela liczę na ciebie ;)

ewela84, Andzia33 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie blizniaczych mam posypalo ;)

Ulala trzymam kciuki za twoje ksiezniczki juz niedługo je utulisz ;)

Ulala, Andzia33 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Ptyś Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się zapisuję :) bliźniaczki odkryte w 8 tyg. 4 dniu - mało nie spadłam z kozetki :) To moja pierwsza ciąża, niczym nie wspomagana. Pozostaje się cieszyć :) Pozdrawiam

P.S. a może te pytanie już było ale może któraś z was będzie tak miła i podpowie mi jak umieścić ten "suwaczek" ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 07:20

Makcza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• koral Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaką betę miałyście?
    u mnie wyglądało to tak:
    04,11 beta 1 783
    06,11 beta 3 588
    12,11 beta 27 627

Może się komuś przyda :)

sla.s u mnie w rodzinie i u męża nigdy nie było bliźniaków, nie leczyłam się na niepłodność, nie brałam leków wspomagających. Jestem szczupła i zastanawiam się, gdzie maluchy pomieszczę. U nas to był szczęśliwy traf :) Mężowi powiedziałam, że trafiliśmy 6 w lotto :)
    We wrześniu poroniłam naturalnie, zaszłam w ciąże po pierwszej @- może dlatego mam dwa serduszka?

zem32n0a1hnazr6e.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ;) Ja idę jutro na USG, ale mam nadzieję że jednak będzie jedna kruszynka.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptyś wrote:
    To ja też się zapisuję :) bliźniaczki odkryte w 8 tyg. 4 dniu - mało nie spadłam z kozetki :) To moja pierwsza ciąża, niczym nie wspomagana. Pozostaje się cieszyć :) Pozdrawiam

P.S. a może te pytanie już było ale może któraś z was będzie tak miła i podpowie mi jak umieścić ten "suwaczek" ? :)

https://www.suwaczki.com/ Termin porodu i ciąża - tam sobie poradzisz.
    Wklejasz w Ustawienia (prawy górny róg strony :p) --> Społeczeństwo i na na dole jest "Podpis na forum" i tam wklejach lik skopiowany ze strony jak już suwaczek sobie zrobisz. :)

• koral Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ptyś Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wyjaśnienia odnośnie "suwaczka" :)
    U mnie jeszcze dokładnie nie wiadomo czy są to jednojajowe czy dwu. Widziałam dwa bobaski każdy w oddzielnym lokum (dwuowodniowe) z (jak to określiła lekarka) objawem lambda - czyli prawdopodobnie dwujajowe :)

• koral Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• darijka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale nagle sie tu was posypalo super. ja nie mialam zadnej stymulacji ani żadnych blizniakow w rodzinie.
    życze wam szczesliwie donoszonych ciąż.
    ulala u ciebie zostalo wielkie odlicznie, jak tam sie masz przed wielkim dniem lekki stresik jest.
    ja jak siedzialam na stole i czekalam pol godziny az wszystko przygotuja to dopiero zdalam sobie sprawe ze to juz wszesniej do mnie to nie docieralo.
    ogolnie ciąze mialam ciezka ale brakuje mi bardzo brzuszka i tych niesamowitych ruchów. dziewczyny cieszcie sie tym stanem bo pozniej tego brakuje.

Andzia33, Twins_88 lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ