X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim, dzisiaj się dowiedziałam, że będę miała bliźniaki :) Na usg widziałam dwa bijące serduszka. Jestem dopiero w 6 tygodniu ciąży :)

blueberry, aiwlys, pasia27, Ulala, vivien, Makcza, darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my rowniez spodziewamy sie blizniakow ;) nie znamy jeszcze plci, dzieci nie chcialy sie pokazac, ale mam nadzieje, ze wkrotce sie dowiemy. U nas to 17 tc.
    Zielona_kropeczko witamy ;)

pasia27, Ulala, vivien, Makcza, darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej Was tu! Ja ostatnio zastanawiałam się "co by było gdyby.." i zazdroszczę Wam! :) Ja mam jednego bąbelka ale nie ukrywam, że będziemy starać się o rodzeństwo dla Małego :) Oboje nawet śmialiśmy, że może by tak bliźniaki :) I zaczęłam się interesować czy można jakoś te bliźniaki sobie "zażyczyć" wspomagając lekami czy coś? :) Jak to było u was? Pomoc lekarska czy szczęśliwy traf? :D

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Ulala Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witamy nowe dziewczyny! W koncu ktoś do nas dołącza, bo mi zostało 6 dni i wypakunek :)

Zielona - ewela polecam sie jakby co ;) a dziewczyny jakie blizniaki u was? U mnie dwujajowe, dwuowodniowe i dwułozyskowe czyli najbezpieczniejszy wariant bo sa osobno, ale to i taj nie przeszkadza im w biciu sie. Byłam dzisiaj na ostatnim usg i akurat jedna drugą targała za ucho! :)

Zielona- ja tez tak szybko sie dowiedziałam o bliźniakach - a raczej pannicach ;)

Sla.s u mnie była wspomagana owu, ale ze względu, ze naturalnie jej nie było w ogóle, dwa razy była ciaza pojedyncza a ta jest bliźniacza wiec nie zawsze wyjdą dwa jajca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 16:34

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka świetne dzieciaki!! Jak obejrzałam Twoje foty to w nocy mi sie śniło, ze urodziłam teraz (mając juz moich chłopców) jeszcze jedne bliznieta, dziewczynke i chłopca :) i wszyscy w tym snie sie zastanawiali jak lekarz mógł nie zauważyć że jeszcze dwójke miałam w brzsuchu przez caly czas hahahahahahaa zryty mózg z tymi snami ;)

darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala a Ty pięknie wyglądasz, tylko 10kg na plusie, zniknie Ci to wraz z porodem :) a może nawet więcej :) Trzymam kciuki za Ciebie, żeby wszystko było dobrze!!

Darijka, mi też zostało 4-5kg i troche brzucha. No i niestety te pare kg mi starcza do tego żeby w żadne spodnie sprzed ciąży nie wchodzić :( Pasa poporodowego nie używałam, bo niby wtedy mięśnie nie pracują brzuch obwisa...jak zawsze są jakieś za i przeciw.. mam tylko majtki ściągające, czasem ich używam.
    Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i gina, wszystko jest ok zagojone i obkurczone :)

Ulala, darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka piękne maluszki :-D

Ulala jak ty pięknie wyglądasz :-) cudnie :-) pozazdrościć :-) czekam na zdjęcia twoich dziewczątek :-)

Ulala, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • koral Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:19

vivien, aiwlys, Makcza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas, podobnie jak u ciebie Ulala tez dwujajowe, dwuowodniowe. Caly czas mamy nadzieje na parke, okaze sie wkrotce, mam nadzieje. Dam Wam dziewczyny znac kto sie u mnie w brzuszku kryje :)My dowiedzielismy sie, ze to blizniaki na drugim USG w 5t5d ciazy.
    U nas udalo sie po osmiu miesiacach leczenia w poradni nieplodnosci, stymulacjach owulacji, zastrzykach, inseminacjach.....
    Dla nas to jest najprawdziwszy CUD......

vivien, Andzia33 lubią tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to co tak długo sie ukrywalyscie- w gronie zawsze razniej :)

Ewela no to witaj w klubie- u nas tez były problemy, brak owu, poronienia itp ja tez leczylam na parkę, tym bardziej ze nie miałam żadnych zachcianek, fizycznych objawow typu zabiera urodę mamie itp a ti dwie dziewuchy :)

Koral witaj :) jednojajowych tu jeszcze nie mamy :) a wiesz jaki rodzaj-dwuowodniowe? Pewno jak jednojajowe to jestes pod znaczna kontrolą co?

No to chłopcy górą- Karola dwóch, koral dwóch, ja dwie dziewczyny a darijka po jednym- ewela liczę na ciebie ;)

ewela84, Andzia33 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie blizniaczych mam posypalo ;)

Ulala trzymam kciuki za twoje ksiezniczki juz niedługo je utulisz ;)

Ulala, Andzia33 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Ptyś Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się zapisuję :) bliźniaczki odkryte w 8 tyg. 4 dniu - mało nie spadłam z kozetki :) To moja pierwsza ciąża, niczym nie wspomagana. Pozostaje się cieszyć :) Pozdrawiam

P.S. a może te pytanie już było ale może któraś z was będzie tak miła i podpowie mi jak umieścić ten "suwaczek" ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 07:20

Makcza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• koral Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaką betę miałyście?
    u mnie wyglądało to tak:
    04,11 beta 1 783
    06,11 beta 3 588
    12,11 beta 27 627

Może się komuś przyda :)

sla.s u mnie w rodzinie i u męża nigdy nie było bliźniaków, nie leczyłam się na niepłodność, nie brałam leków wspomagających. Jestem szczupła i zastanawiam się, gdzie maluchy pomieszczę. U nas to był szczęśliwy traf :) Mężowi powiedziałam, że trafiliśmy 6 w lotto :)
    We wrześniu poroniłam naturalnie, zaszłam w ciąże po pierwszej @- może dlatego mam dwa serduszka?

zem32n0a1hnazr6e.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ;) Ja idę jutro na USG, ale mam nadzieję że jednak będzie jedna kruszynka.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptyś wrote:
    To ja też się zapisuję :) bliźniaczki odkryte w 8 tyg. 4 dniu - mało nie spadłam z kozetki :) To moja pierwsza ciąża, niczym nie wspomagana. Pozostaje się cieszyć :) Pozdrawiam

P.S. a może te pytanie już było ale może któraś z was będzie tak miła i podpowie mi jak umieścić ten "suwaczek" ? :)

https://www.suwaczki.com/ Termin porodu i ciąża - tam sobie poradzisz.
    Wklejasz w Ustawienia (prawy górny róg strony :p) --> Społeczeństwo i na na dole jest "Podpis na forum" i tam wklejach lik skopiowany ze strony jak już suwaczek sobie zrobisz. :)

• koral Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ptyś Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wyjaśnienia odnośnie "suwaczka" :)
    U mnie jeszcze dokładnie nie wiadomo czy są to jednojajowe czy dwu. Widziałam dwa bobaski każdy w oddzielnym lokum (dwuowodniowe) z (jak to określiła lekarka) objawem lambda - czyli prawdopodobnie dwujajowe :)

• koral Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• darijka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale nagle sie tu was posypalo super. ja nie mialam zadnej stymulacji ani żadnych blizniakow w rodzinie.
    życze wam szczesliwie donoszonych ciąż.
    ulala u ciebie zostalo wielkie odlicznie, jak tam sie masz przed wielkim dniem lekki stresik jest.
    ja jak siedzialam na stole i czekalam pol godziny az wszystko przygotuja to dopiero zdalam sobie sprawe ze to juz wszesniej do mnie to nie docieralo.
    ogolnie ciąze mialam ciezka ale brakuje mi bardzo brzuszka i tych niesamowitych ruchów. dziewczyny cieszcie sie tym stanem bo pozniej tego brakuje.

Andzia33, Twins_88 lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ