Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
my rowniez spodziewamy sie blizniakow nie znamy jeszcze plci, dzieci nie chcialy sie pokazac, ale mam nadzieje, ze wkrotce sie dowiemy. U nas to 17 tc.
Zielona_kropeczko witamypasia27, Ulala, vivien, Makcza, darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoraz więcej Was tu! Ja ostatnio zastanawiałam się "co by było gdyby.." i zazdroszczę Wam! Ja mam jednego bąbelka ale nie ukrywam, że będziemy starać się o rodzeństwo dla Małego Oboje nawet śmialiśmy, że może by tak bliźniaki I zaczęłam się interesować czy można jakoś te bliźniaki sobie "zażyczyć" wspomagając lekami czy coś? Jak to było u was? Pomoc lekarska czy szczęśliwy traf?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
No witamy nowe dziewczyny! W koncu ktoś do nas dołącza, bo mi zostało 6 dni i wypakunek
Zielona - ewela polecam sie jakby co a dziewczyny jakie blizniaki u was? U mnie dwujajowe, dwuowodniowe i dwułozyskowe czyli najbezpieczniejszy wariant bo sa osobno, ale to i taj nie przeszkadza im w biciu sie. Byłam dzisiaj na ostatnim usg i akurat jedna drugą targała za ucho!
Zielona- ja tez tak szybko sie dowiedziałam o bliźniakach - a raczej pannicach
Sla.s u mnie była wspomagana owu, ale ze względu, ze naturalnie jej nie było w ogóle, dwa razy była ciaza pojedyncza a ta jest bliźniacza wiec nie zawsze wyjdą dwa jajcaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 16:34
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Darijka świetne dzieciaki!! Jak obejrzałam Twoje foty to w nocy mi sie śniło, ze urodziłam teraz (mając juz moich chłopców) jeszcze jedne bliznieta, dziewczynke i chłopca i wszyscy w tym snie sie zastanawiali jak lekarz mógł nie zauważyć że jeszcze dwójke miałam w brzsuchu przez caly czas hahahahahahaa zryty mózg z tymi snami
darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Ulala a Ty pięknie wyglądasz, tylko 10kg na plusie, zniknie Ci to wraz z porodem a może nawet więcej Trzymam kciuki za Ciebie, żeby wszystko było dobrze!!
Darijka, mi też zostało 4-5kg i troche brzucha. No i niestety te pare kg mi starcza do tego żeby w żadne spodnie sprzed ciąży nie wchodzić Pasa poporodowego nie używałam, bo niby wtedy mięśnie nie pracują brzuch obwisa...jak zawsze są jakieś za i przeciw.. mam tylko majtki ściągające, czasem ich używam.
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i gina, wszystko jest ok zagojone i obkurczoneUlala, darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
u nas, podobnie jak u ciebie Ulala tez dwujajowe, dwuowodniowe. Caly czas mamy nadzieje na parke, okaze sie wkrotce, mam nadzieje. Dam Wam dziewczyny znac kto sie u mnie w brzuszku kryje :)My dowiedzielismy sie, ze to blizniaki na drugim USG w 5t5d ciazy.
U nas udalo sie po osmiu miesiacach leczenia w poradni nieplodnosci, stymulacjach owulacji, zastrzykach, inseminacjach.....
Dla nas to jest najprawdziwszy CUD......vivien, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny to co tak długo sie ukrywalyscie- w gronie zawsze razniej
Ewela no to witaj w klubie- u nas tez były problemy, brak owu, poronienia itp ja tez leczylam na parkę, tym bardziej ze nie miałam żadnych zachcianek, fizycznych objawow typu zabiera urodę mamie itp a ti dwie dziewuchy
Koral witaj jednojajowych tu jeszcze nie mamy a wiesz jaki rodzaj-dwuowodniowe? Pewno jak jednojajowe to jestes pod znaczna kontrolą co?
No to chłopcy górą- Karola dwóch, koral dwóch, ja dwie dziewczyny a darijka po jednym- ewela liczę na ciebieewela84, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
To ja też się zapisuję bliźniaczki odkryte w 8 tyg. 4 dniu - mało nie spadłam z kozetki To moja pierwsza ciąża, niczym nie wspomagana. Pozostaje się cieszyć Pozdrawiam
P.S. a może te pytanie już było ale może któraś z was będzie tak miła i podpowie mi jak umieścić ten "suwaczek" ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 07:20
Makcza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jaką betę miałyście?
u mnie wyglądało to tak:
04,11 beta 1 783
06,11 beta 3 588
12,11 beta 27 627
Może się komuś przyda
sla.s u mnie w rodzinie i u męża nigdy nie było bliźniaków, nie leczyłam się na niepłodność, nie brałam leków wspomagających. Jestem szczupła i zastanawiam się, gdzie maluchy pomieszczę. U nas to był szczęśliwy traf Mężowi powiedziałam, że trafiliśmy 6 w lotto
We wrześniu poroniłam naturalnie, zaszłam w ciąże po pierwszej @- może dlatego mam dwa serduszka?Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPtyś wrote:To ja też się zapisuję bliźniaczki odkryte w 8 tyg. 4 dniu - mało nie spadłam z kozetki To moja pierwsza ciąża, niczym nie wspomagana. Pozostaje się cieszyć Pozdrawiam
P.S. a może te pytanie już było ale może któraś z was będzie tak miła i podpowie mi jak umieścić ten "suwaczek" ?
https://www.suwaczki.com/ Termin porodu i ciąża - tam sobie poradzisz.
Wklejasz w Ustawienia (prawy górny róg strony :p) --> Społeczeństwo i na na dole jest "Podpis na forum" i tam wklejach lik skopiowany ze strony jak już suwaczek sobie zrobisz.
-
dzięki za wyjaśnienia odnośnie "suwaczka"
U mnie jeszcze dokładnie nie wiadomo czy są to jednojajowe czy dwu. Widziałam dwa bobaski każdy w oddzielnym lokum (dwuowodniowe) z (jak to określiła lekarka) objawem lambda - czyli prawdopodobnie dwujajoweAndzia33 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ale nagle sie tu was posypalo super. ja nie mialam zadnej stymulacji ani żadnych blizniakow w rodzinie.
życze wam szczesliwie donoszonych ciąż.
ulala u ciebie zostalo wielkie odlicznie, jak tam sie masz przed wielkim dniem lekki stresik jest.
ja jak siedzialam na stole i czekalam pol godziny az wszystko przygotuja to dopiero zdalam sobie sprawe ze to juz wszesniej do mnie to nie docieralo.
ogolnie ciąze mialam ciezka ale brakuje mi bardzo brzuszka i tych niesamowitych ruchów. dziewczyny cieszcie sie tym stanem bo pozniej tego brakuje.Andzia33, Twins_88 lubią tę wiadomość