Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulala wrote:no wczoraj się ważyłam i było równo 10 kg na plusie. ja do tego tez nie puchnę na całym ciele- tylko palce u rąk i nogi jak za długo stoję.
no kochana będą jadły coraz więcej oj będą ja w sumie nie dziwię się,że musisz dokarmiać bo jednak to są dwa osobne ciałka chcące się nasycić. niektóre kobiety muszą dokarmiać jedno. ja jestem w pełni przygotowana na oby dwa rodzaje karmienia
a to masz sam pas? bo ja mam takie majtochy ściągające, które sięgają prawie pod cyck- myślisz te to zadziała tak samo? jak szybko po cc zaczęłaś nosić pas? -
Ptys witaj no dziewczyny to teraz letnio-jesienny wysyp bliźniaczy i dobrze, bo ktoś musi kontynuować
moja beta nie była jakoś podwyższona,więc to nie ma reguły.
no darkija moje gacie też są tak wąskie, że siedzieć w nich to nie lada wyczyn więc chyba się sprawdzą
a jak u mnie....masakra. wczoraj usg i mała jedna w miednicy a dzisiaj takie mam bóle,że myślałam,że zejde. zobaczę czy miną, jak nie to pojadę na kontrol. niby wczoraj ktg było i nic nie było, ale dzisiaj to mnie plecy torturują, chodzę zgięta w pół, brzuch mi się zmienił- znaczy na dole nie ma kuleczki tylko zrobił sie już taki lejek do macicy i do tego te upławy...zpbaczymy
co do wóżka to ja na początku ne chciałam jednego za drugim. to jednak maleństwa i ja wole mnieć je na oku- łatwiej smoczka włożyć w biegu, wytrzeć czy zauważyć jak się uleje. można coś zrobić bez zatrzymana i to mnie skłoniło do kupienia koło siebie. poza tym ja uwielbiam małe dzieci w wózkach i będe sie mogła na nie patrzeć
ja mam taki:
http://allegro.pl/freestyle-twins-gratisy-nowe-kolory-i3698163248.html
wózek solidny i po domu skręcał 1 ręką więc czekam,żeby wypróbować z dzieciakami. z wchodzeniem i wychodzeniem nie będzie problemu,gdyż godnole czy spacerówki są na zatrzask- rozkładasz stelaż na dworze, małe ubierasz w domu i wynosisz już w gondoli i tylko wkładasz- jest klik i koniec. banalnie proste. koszyk ogromny, do tego plecaczek na pierdoły, spacerówki- wszytko możesz mieszacć, albo ustawiać w którą chcesz stronę.
idę sie położyć bo zaraz zejdę...darijka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
koral- no to jak są dwuowodniowe to najlepszy wariant z tych możliwych. nie martw się, ja z osobnymi tez miałam krwawienia, szpitale bo przedwczesny poród zagrażał w 26 tyg itp więc było trochę przejść. i teraz jakoś nie dowierzam,że to mi zostało niecałe 5 dni!!tylko 5 dni po tych latach oczekiwań....masakra
ten xlander dno mnie nie przemawia- nie ma twardej gondoli tylko wkłady i nie ma możliwości ułożenia dzieci twarzą do rodzica, więc dla mnie dopada.
ostatni ma wbudowaną spacerówkę więc dla mnie też już nie...
najbardziej ten w środku- danny sport- bo bardzo podobny do tego co ja mam-jesteś w stanie wszystko ściągnąć, złożyć, nałożyć foteliki itp.
ale tak jak mówicie- z wózkami dla bliźniaków to jest loteria bo każda ceni sobie cos innego i na co innego patrzy.
dziewczyny ja kopiłam wózek używany za 500zł i wygląda jak nówka mam moskitiery, folie przeciwdeszczowe,torby, foteliki, stelaż złożysz na płasko tak,że nie wygląda na wózek dla bliźniaków, koła można ściągnąć, są pompowane i skrętne- co było dla mnie bardzo ważne,żeby można łatwo manewrować.
na pewno z czasem kupię taką samą spacerówkę jeden za drugim- ale to wiadomo jak dzieci będa wieksze. ale wtedy tak,żeby jedno było wyżej niż drugie:
http://tablica.pl/oferta/jane-powertwin-ID3uRcT.html
http://tablica.pl/oferta/wozek-dzieciecy-baby-jogger-city-select-duo-ID436sR.html#cb9ea6c75fAndzia33 lubi tę wiadomość
-
co do bycia w szpitalu to ja bylam 3 razy, najpierw ze skroconą szyja, potem z skurczami ktore wyszly na ktg i ostatnie ktore zakonczylo sie rozwiazaniem przez zatrucie ciazowe i wtedy bylo juz ze mna nieciekawie ale wszystko sie dobrze skonczylo. wiec dziewczyny radze oszczedzajcie sie ile mozecie bo jest to ciezsza ciaza niz pojedyncza i kontrolujcie podstawowe badania, żeby w razie czego szybko interweniowac.
ja mialam bete po 14 dniach od owu 3505.
co do wozka ja mam baby joggera city select i jest rewelacyjny prowadzi sie go jak pojedynczy. przymierzalam sie do abc desin ale jak dla mnie to fatalnie sie nim jezdzilo i jest mega dlugi w porownaniu do mojego. tu podje link mojego wozka.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://megaurwis.pl/baby%2520jogger/citi%2520select/1.jpg&imgrefurl=http://megaurwis.pl/wozek-baby-jogger-city-select-amethyst-dodsiedzisko-wysgratis-p1734.html&h=626&w=625&sz=135&tbnid=zN4xHJpBGYl_CM:&tbnh=90&tbnw=90&zoom=1&usg=__g_mWYXynwlyweuTZE5ro-2mkUzI=&docid=Hr5ZinpCfHBABM&sa=X&ei=5i6FUuyDIIWqhAfg2YGoAg&ved=0CEwQ9QEwAgAndzia33 lubi tę wiadomość
-
fajne w tym wozku jest to ze jak jest np., jedno dziecko chore to mozesz wyjsc z jednym na spacer, zrobic pojedyncza wersje. latwy w skladaniu i stelaz nie zajmuje duzo miejsca w bagazniku. ja go kupilam 3 w jednym z fotelikami maxi cosi za 3400.
-
a no i ja kupilam wozek wlasnie w bobo wozkach bylam w poznaniu i ogladalam wszystkie te wozki jak sie jezdzi i sklada. jak ktos ma mozliwosc to polecam zabaczyc i wyprobowac sobie wozek. jest tam duzo modeli podobno wszystkie dostepne na rynku.
spadam kapac moje kruszynki -
widzisz darijka, ja niestety nie mialam mozliwosci sprawdzenia jak sie prowadzi abc i szczerze powiedziawszy"na zywo" widzialam tylko peg perego, ale odpada, mimo, ze ma skretna kierownice, jest meeega dlugi.
Dobrze ze podalas linka, bo nie zwrocilam uwagi na model, ktory ty posiadasz.
dzieki za opinie o abc -
Witam nowe mamy bliżniacze,ale wysyp.
Ulala trzymam kciuki,to już za moment i będziesz tulic swoje dziewczyny!
U mnie beta negatywna,więc pomimo dwóch pęcherzyków i dwóch ciałek żóltych nie udało mi się zajśc w ciąże.Może za miesiąc.A że co miesiąc mam podwójne owulki to będę zaglądac do Was!Pozdrawiam!Ulala lubi tę wiadomość
Andzia33 -
ja cala ciaze uzywalam oliwki w zelu z johnsona i nie wyszedl mi zaden rozstep choc mam skore podatna na rozstepy. smarowalam sie dosc grubo ta oliwka mialam 3 bluzki typowo przeznaczone do przetluszczenia no i 2 razy w tygodniu szorowalam sie mocno gabka.
Andzia33 lubi tę wiadomość