X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już w domku :)

Pirelka i Dea gratulacje i wiele zdrówka!

Jutro napiszę coś więcej, bo dziś już padam ze zmęczenia a o 22 karmienie.

Dobrej spokojnej nocy!

justa183, Dea28 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super, że już jesteście w domku :) Jak u Ciebie z karmieniem piersią?

My będziemy kupować monitory oddechu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 20:50

• Sylika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dawno mnie tu nie było ale poświęcam się maluchom ile mogę trochę są niesforne ale wspaniałe widze że sporo z was już urodziło bardzo się cieszę i gratuluje wam serdecznie byłyście dzielne.
    A i dziewczyny mam do was pytanie otóż ciężko wchodzić tu na grupe przez telefon wiec moze by założyć grupe mam blizniaczych na fejsie grupa tajna nikt nie bedzie ze znajomych mic widział i bedzie mozna zdjecie wsrawic czy.cos o wiele dyskretniwj niz tu ;)

Dea28, nietupska, jenny88, Fairuza, Magenta, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko nie jestem jeszcze w domu.leże z chłopcami w szpitalu i bede z nimi razem wychodzić najprawdopodobniej. U nas nie praktykuja wypisania samej matki bo powiedziała lekarka że moje rece mają moc zbawczą i mam do nich chodzić głaskać,mówić itp
    Pokarmu nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 07:48

ewa84 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się porobilo, tydzień mnie nie było a tu tyle dzieci!

Fairuza, Dea gratulacje! Dużo zdrowka!

Sylika jestem za :)

Fairuza, Dea28 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za grupą. Fairuza ale wszystko fajnie i sprawnie u Ciebie. Super
    Dea no to dobra filozofia, jeszcze zależy ile dzieci leżą. A maluszki przybierają czy jeszcze spadek odrabiają?
    Ewa a jak twoje dziewczęta?

Fairuza lubi tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea: super szpital ze pozwolą Ci zostać :) to bardzo dobra praktyka i mama wypoczeta. Mnie dojazdy strasznue mecza wstaje o 5/6 a padam o 22/23 i w szpitalu tez jest nacisk zeby byc jak najwiecej z dziecmi bo ma to miec na nie dobry wplyw wiec czasami siedze od 8 do 19 ale nie oszukujmy sie jest to tez dla nich bardzo wygodne bo juz nic nie musza przy dziecku robic jak jest rodzic :p a w tym czasie jak dzieci śpią to bym w domu tyle rzeczy zrobiła a tak po powrocie muszę nadrobić. Będąc w szpitalu polezysz chociaż sobie i do dzieci tez z oddziału pewnie możesz wejść poza godzinami odwiedzin?
    widzę ze rodzilysmy, na tym samym etapie ciąży ja 33t4db:) tylko Twoje maluszki nieco większe są. Moje po porodzie jeszcze spadły po 10%
    My jeszcze w szpitalu ale dziewczynki są juz na butlach i mamy iść w tygodniu do domu :) mimo ze Maja nie ma tych 2 kg jeszcze ( może do wyjścia osiągnie magiczny próg:) )
    Trochę niepodobna mi się to karmienie w szpitalu na czas i na sile bo moja Nikola ostatnio nie zjadła 15 ml z 55 które jej dają i juz było strasznie sondą bo za dużo zostawiła...(a dzieciak juz dawno je sam) wiec męczył am ja 40 minut żeby zjadła to 15 ml a 3 godziny później 55ml było jej zamalo i zjadlaby więcej.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu siedzimy zazwyczaj od po 11 do około 16. I tak ledwo Nam starcza czasu rano i eieczorem by coś w domu ogarnąć, pozałatwiać sprawy..o odpoczynku nie mowy.
    Nawet mąż już za prasowanie się zabrał bo pokoik jeszcze trochę zawalony.

Ewa u mnie podobnie w szpitalu, też nie podoba mi się to wybudzanie, karmienie o czasie, pośpiech. Nie raz dziewczynki nie chcą i zwracają :/
    Niestety u Nas poniżej 2 kg nie wypuszczą, ale liczę na ten poniedziałek-wtorek, że osiągną próg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 09:33

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka tez czasami jestem tylko kilka godzin bo bym nic nie zrobiła a po przeprowadzcce było sporo roboty w domu. Jeszcze dziś jak wrocimy będę na mopie leciała ostro bo zaraz dziewczyny wrócą to chce mieć kąty wysprzatane :)
    No i jeszcze pranie firanek od nowa bo maz wiercil otwór w ścianie i wszędzie pył był :p
    Ranek zrobiłam sobie prawie wolny bo już od godziny odpoczywam a zaraz lecimy do szpitala

iv094x39ir3hgbzx.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    A i dziewczyny mam do was pytanie otóż ciężko wchodzić tu na grupe przez telefon wiec moze by założyć grupe mam blizniaczych na fejsie grupa tajna nikt nie bedzie ze znajomych mic widział i bedzie mozna zdjecie wsrawic czy.cos o wiele dyskretniwj niz tu ;)
    Dobry pomysł :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,a oto moje maluchy,fotki robione w szpitalu.Nie wiem kiedy będę miała czas,aby wreszcie napisac coś więcej o porodzie..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95348ee14044.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/437a679c06bc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d1cc60f2ff.jpg

Pirelka,Ewa i Dea trzymajcie się ..jeszcze chwilę ,a będziecie mieć dzieciaczki w domu.

Sylika,jestem za.

Lianna, nietupska, Dea28, Zetzet, pirelka, MatyldaG, gigsa, pragnaca dzidziusia, ofcooo lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysł z grupą.

Fairuza, świetnie, że możecie być już w komplecie w domu.

Dea, nabieraj sił i naprawdę to duże ułatwienie, że możesz być w szpitalu do wyjścia maluchów.

Pirelka, Ewa, mam nadzieję, że Wasze dzieciaczki niedługo będą mogły do Was dołączyć i skończy się męczące kursowanie.

Asiuś, Ty teraz następna w kolejce :) Jak się czujesz?

U mnie czas rozciągania - aż czuję kości bioder ;) Matylda, ofcoo - też tak macie?

Fairuza, Dea28, pirelka lubią tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuś jeszcze spada Adrian na wadze.Krystianek sie zatrzymał i powinien od jutra przybierać.

Ewa u nas praktykuje sie wypis matki z dziećmi :-) mam do nich chodzić i głaskać jak nie śpia. Jak śpia nie ruszać. W czwartek jedli po 2ml a dziś 10ml i 15ml.ile już Twoje dziewczynki leżą? Moge wchodzić do nich kiedy chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 15:39

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza śliczoty :)

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie nie bylo, a tu taki rozwoj sytuacji ;)

Fairuza, Pirelka, Dea - gratulacje!!! Trzymam kciuki za Was i dajcie znac, jak Wam idzie z dwojka :D

Sylika - fajny pomysl z ta prywatna grupa :D

Ja nadal z pessarem i w trojpaku, wizyte u lekarza mam w srode, a w szpitalu 6 wrzesnia - wtedy wyjma mi pessar i zobaczymy, co sie zadzieje. Czuje sie coraz ciezej, ale to juz ostatnia prosta...

Dea - urodzilas sn czy cc, bo chyba nie doczytalam?

Milej niedzieli dziewczyny :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza śliczne malentwa, zdrówka dla Was życze :)

Lianna ja tez czuje ciagłe rozpieranie i rozpychanie najbardziej w pachwinach ciagnie i uslyszalam od lekarza ze bedzie jeszcze gorzej.

W piątek mielismy prenatalne, dzieciaki zdrowe i jak to powiedziała Pani doktor wyjątkowo ładne jak na bliźniaki ;) prawie po 7 cm szczęścia :) jeden ujawnił siusiaka. Na poczucie szybko ruchów tez sie nie nastawiam bo oba łożyska na przedniej ścianie.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Lianna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, super, że ładny wynik prenatalnych! No i tak coś czułam, że będzie jeszcze weselej z rozpychaniem...

Zetzet, witaj! Ty już niemal na finiszu :) Dużo sił na tę końcówkę!

Ania_84, MatyldaG lubią tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Matylda, super, że ładny wynik prenatalnych! No i tak coś czułam, że będzie jeszcze weselej z rozpychaniem...

Zetzet, witaj! Ty już niemal na finiszu :) Dużo sił na tę końcówkę!
    Aaaa kochana Gratulacje :D teraz Cie dojrzałam :)

Lianna, MatyldaG lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza jakie cudaki!!! Też chcę takie
    No jednak nie jestem następna w kolejce, Zet równo 3 tyg do przodu, nie uciekaj teraz.
    Dea napewno to że jesteś w szpitalu przyczyni się do tego że chłopcy szybciej będą gotowi wyjść.

Ja jutro mam wizytę w końcu. Nie wiem jak ja to wytrzymałam. Na szczęście to już ostatnia taka rozłąka. Liczę że jutro dostane skierowanie, no i jestem ciekawa jak leżą bo nie mam pojęcia.
    Jak dobrze że jesień idzie....

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam sie z Wami. Termin mam na marzec, jestem z Bialegostoku. Widzialam, ze sq tu mamy z mojego miasta. Jak to jest w usk dokladnie, jak pielegnarki, co trzeba miec dla siebie i dla dzieci? Jak sale i warunki? Wczesniej rodzilam prywtanie, teraz ze wzgledu na blizniaki musze w panstwowym szpitalu i zupelnie nie wiem czego sie spodziewac.

nietupska lubi tę wiadomość

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ