X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie namiary na siebie na fb to może mi się uda dodać was.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Tak. Urodziłam w tamten poniedziałek 22.08 o 10.12 Miłosza i o 10.14 Mikołaja, chłopcy leżeli dobę w inkubatorach, potem do wieczora na oiomie w łóżeczkach i później ze mną. W piatek 26.08 wyszliśmy. Gdzie ja te 6 kg zmieściłam to do tej pory się zastanawiam. Dziewczyny w donoszonej, pojedynczej ciąży mniejsze rodziły :D. JAk na razie to okazy zdrowia. Jedzą tylko moje mleko (butla/cyc na zmianę) i śpią. Płaczą tylko przy kąpaniu. Spią w nocy po 4/5 h. Żyć nie umierać :) A jak twoje dziewczynki?
    Oh jak masz cudownie z tym spaniem :D Moje teraz jedzą w odrobinę innych porach więc całą noc kursujemy, śpimy niewiele. Jakby w nocy spały tak jak w dzień byłoby cudownie :)
    Ja karmię mieszanym pokarmem, bo swojego nie mam aż na dwie, ale z butli, bo ciężko im złapać i się nie najadają.
    Ogólnie dobrze z nimi ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Pirelka,a ile razy dziennie karmisz?Odciągasz też mleko?Wiadomo,że im częściej przystawia się dzieci,tym pokarmu produkuje się więcej.No i obowiązkowo trzeba pic dużo wody,jeśli jest gorąco to nawet 3l dziennie.

Ja tylko ściągam pokarm, bo piersi nie mogą złapać, złoszczą się i płaczą, do tego się z niej nie najadają i tak butla musiała iść w ruch. Dokarmiam mm, bo nie mam aż na dwójkę. Średnio jedzą co 3 godziny, sporadycznie co 4 któraś się obudzi.

A Ty ?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Oh jak masz cudownie z tym spaniem :D Moje teraz jedzą w odrobinę innych porach więc całą noc kursujemy, śpimy niewiele. Jakby w nocy spały tak jak w dzień byłoby cudownie :)
    Ja karmię mieszanym pokarmem, bo swojego nie mam aż na dwie, ale z butli, bo ciężko im złapać i się nie najadają.
    Ogólnie dobrze z nimi ;)
    Też w szpitalu miałam przeboje z Miłoszem przez dokarmianie przez smoczki nuk. Pogryzł mnie do krwi ale teraz ciągną jak odkurzacze obaj. Raz jeden z cyca, a drugi z tommee tippee odciągnięte i potem zmiana. Budzą sie razem i zasypiają też, no może jest odstęp jakichś 10 min czasem. Niby fajnie ale za tydzień mojemu kończy się L4 i będę ich musiała ogarnąć jednocześnie. Karmienie jednoczesne cycem mi nie idzie. Albo za słabo ciągną albo są za mali albo ja jakaś lewa. Może jak będą główki trzymać? No nic, grunt, że mam pokarm. Tylko odciąganie wkurza ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Dajcie namiary na siebie na fb to może mi się uda dodać was.
    Nietupska dodaj mnie do przyjaciółek to wyślę namiary bo ja coś nie mogę ciebie dodać.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mieli problem z dobrym uchwyceniem cyca,więc jeszcze w szpitalu poszly w ruch kapturki i tak już zostało.Córę karmię cycem,a resztę odciągam(mnie też wkurza to odciąganie,jakie macie laktatory?)i jest dla syna(in leniuszek i nie lubi czekać azmu poleci,je z butelki),choć odkąd jesteśmy w domu jemu apetyt wzrósł dwukrotnie i też mojego mleka zaczyna być mało.Dlatego co jakiś czas dokarmiam Bebą.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mam lansinoh elektryczny i jestem zadowolona z niego. Doceniam za cenę i to, że jest dwufazowy i ma kilka mocy ssania. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ja wysłałam ci zaproszenie, zobacz powiadomienia :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam lansinoh elektryczny.jest ok,szkoda tylko ze tak buczy..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Jestem w 12 tygodniu i prowadze w artemidzie, ciaza dwukosmówkowa, a plci jeszcze nie znam :) Czuje sie juz dobrze, minely mdlosci, wymioty i zmeczenie.
    A jak opieka po porodzie ? Sale jakie są i warunki?
    Kto prowadzi ciąże? Ja też prowadziłam w Artemidzie

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    A dziewczyny przypomnijcie z jaka waga urodziły sie wasze dzieci i ile czasu byłyście w szpitalu?.
    1300g i 1460g. 36 dni, a drugi 42 dni
    Ja leżałam 10 dni, ale to ze względu na to, że miałam antybiotyk

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    U mnie też mieli problem z dobrym uchwyceniem cyca,więc jeszcze w szpitalu poszly w ruch kapturki i tak już zostało.Córę karmię cycem,a resztę odciągam(mnie też wkurza to odciąganie,jakie macie laktatory?)i jest dla syna(in leniuszek i nie lubi czekać azmu poleci,je z butelki),choć odkąd jesteśmy w domu jemu apetyt wzrósł dwukrotnie i też mojego mleka zaczyna być mało.Dlatego co jakiś czas dokarmiam Bebą.
    Ja mam elektryczny Canpol EasyStart. Od wczoraj mam więcej pokarmu, także cały dzień jestem w stanie dla obu ściągnąć, ale nocą już mm jedzie. Kupujemy PreNan.
    Noc tylko jedna była spokojna, teraz nie mogą zasnąć, ułożyć się. Nie śpimy prawie wcale :/ ledwo po 3-4 godziny z przerwami.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z nas biedaczki co?W ciąży nie mogłyśmy spać,bo albo zgaga ,albo co chwilę do wc,albo pozycji nie można było znaleźć..a teraz tak fajnie by się chrapało,ale się nie da..
    A propo Pirelko,jak u ciebie z zębami?Bo u mnie właśnie odezwał się ten co mam do wyrwania,a właściwie jego resztki.

pirelka, Dzierzba lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, u mnie niby kanałowy lepiej, ale wciąż coś czuję w zębach.. tylko, że w czasie karmienia ponoć też jest jak w ciąży z zębami :/ więc znowu pozostaje Nam czekam :/ ale do dentystki za jakiś czas się wybiorę na kontrolę i zrobić to co zostało na zaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za Nami pierwszy spacer :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd3707307a85.jpg

nietupska, Twix mama, Fairuza, villemo_gbm, Dzierzba, MatyldaG, gigsa, Dea28 lubią tę wiadomość

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ale urocza fotka:) i takie momenty wynagradzaja Wasz cały trud:)

pirelka lubi tę wiadomość

atdcgu1ryimgf87i.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super focia Pirelka!
    A co do dentysty ,to mi kazała się pokazac tak ok.listopada,zobaczymy jeszcze jak będę stała z kasą ;)

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wyslalam dane :)
    Pirelka sliczne foto :) jak czesto ściągasz pokarm? Ja mam problem z nocami teraz bo jak dziewczyny zasna po posiłku ok 24 to musze się przespać do tej 5 i później karmienie i zanim sie ogarne to 6/7 godzin przerwy się robi juz.
    Ja bym chciała karmic ale moje nie chcą. Poza zdrowym aspektem jest to jednak duza wygoda.To wyparzanie butli, ściąganie pokarmu zajmuje kilka godzin dziennie.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niby karmienie piersią przychodzi łatwo! Trzeba tylko chcieć! Pffff. Chyba żart! Moje dziś takie żarte, że w cyckach pustynia. Dostali mm bo ja nie jestem w stanie po 140 ml na łepek co 1,5 h produkować. :) Dostali mami lac. Smakuje, zobaczymy jak z brzuszkami będzie później

nietupska, pirelka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuaza mi też kazała przyjść na jesieni zrobić ten co mógł poczekać. Ewa ja ściągam w ciągu dnia na każde karmienie, nie zawsze jednak starczy dla dwóch więc jedzą na zmianę moje i mm. Do północy maks ściągam potem dopiero rano, bo tak jak mówisz wtedy nie spałabym nic.

Dzierzba aż 140 ml jedno je ??? :O moje dostają teraz po 70 ml i nie zawsze zjedzą. 60 ml do niedawna dostawały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 18:54

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ