X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupić w razie gorączki? Paracetamol w czopkach?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny przypomnijcie z jaka waga urodziły sie wasze dzieci i ile czasu byłyście w szpitalu?

U mnie w miare choć chciałabym być już w domu.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mniejsza 1510 spadła do 1380g większą 1920, spadła do 1700g w momencie wyjścia, dokładnie po 4 tyg waga prawie 2200g i ponad 2600g

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea domyslam się pobyt w szpitalu jest męczący :( czlowiek czuje sie slabszy od samej atmosfery. A ty jak sie czujesz?
    ja teraz lepiej się czuje niz jak musialam dojeżdżać bo wstawalam o 5 lecialam, tam jak dziewczyny spały to i mi się oko zamykało bo taka atmosfera, później do domu ok 18/19 i sprzątanie, prasowanie, robienie jedzenia i ogólne ogarnianie po przrprowadzce :/ a teraz mogę sobie robić miedzy posiłkami dużo. Teraz sobie kawke ( zbożowa tez kawa:p ) popijam i zamawiam aptekę a dziewczynki śpią obok na kanapie żeby tata pospal bo on reaguje na każde ich stekniecie taki sen ma ze mysz go obudzi :p Podczas ich pobytu w szpitalu nie miałam czasu usiąść na 15 minut.
    Najgorsze ze pokarmu juz prawie nie mam :(

W szpitalu dostawały rozne preparaty dla wcześniaków jedna bebilon druga pre nan. Lekarka kazała najpierw kupić mi obojętnie jakie mleko a ze nie było tych dla wcześniaków kupilam Nestle hypoalergiczne żeby ich nie obciążać za bardzo i teraz nie wiem czy dobrze zrobilam bo nie maja alergii i zadtanawiam sie czy nie bedzie problemu jak zechce zmienic zamowilam to dla wcześniaków i chciałam im dawać ze 2 butle dziennie. Mam nadzieję ze nie zrobilam głupoty dając takie mleko bez specjalnych wskazan.
    Mam tez pytanie czy uzywalyscie butelek antykolkowych?
    Kupilam te http://www.aptekagemini.pl/dr-brown-butelka-antykolkowa-standard-ze-smoczkiem-preemie-dla-wczesniakow-60ml.html i mam wrażenie ze bardzo słabo leci z nich mleko. Może ktoś używa/l? Bo znowu przy smoczkuhttp://www.aptekagemini.pl/smoczek-nutricia-preterm-teat-dla-wczesniakow-1-sztuka.html niby dla wcześniaków tez leci bardzo szybko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 08:35

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    pirelka mam aspirator Canpola. Duzo osób poleca Katarek ale nie wyobrażam sobie jak to z odkurzaczem? Jakoś nieporęcznie.
    Musze sie rozejrzec za aspiratorkiem, ale tez mam opory z tym do odkurzacza choc wiem ze polecaja. Na razie mam spray do noskai miekka gruszke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    A dziewczyny przypomnijcie z jaka waga urodziły sie wasze dzieci i ile czasu byłyście w szpitalu?

U mnie w miare choć chciałabym być już w domu.

Moje 1945g i 1980g. Dzieci lezaly 2 tyg.ja wyszlam na druga dobe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny co kupić w razie gorączki? Paracetamol w czopkach?

Ja myslalam o Pedicetanolu na zas.

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, Wczoraj dowiedziałam się że mam podwójnych lokatorów w brzuchu! Szok!
    Poryczałam się na kozetce i powiedziałam, że nie chce dwójki i wychodzę stąd.
    Dziewczyny to jest taki szok dla mnie, że nie mogę się pozbierać.
    Już mam jednego synka 2,5 roku ma teraz.
    Moja głowa tego zupełnie nie ogarnia :(

nietupska, Dea28 lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Cześć, tu chyba wszystkie rodziłyśmy na warszawskiej :) Są dziewczyny, które chyba dopero będą i być może w usk ;)Ogólnie niezależnie od szpitala dla dzieci warto mieć chusteczki i pampersy, ciuchy i kocyki niekoniecznie bo są szpitalne. Na warszawskiej dzieci zabierano na kąpiel także kosmetyki chyba też zbędne. Na stronie szpitala widziałam rozpiskę co wg niech trzeba mieć

http://usk.onestepcloud.pl/pl_PL/przyjecie-do-porodu-2.html

Jak samopoczucie ciążowe ogólnie?
    A gdzie ciążę prowadzisz? I który tydzień? Już płeć znana? A jaka to ciąża jednokosmówkowa, czy dwu- wiadomo już? :)

Jestem w 12 tygodniu i prowadze w artemidzie, ciaza dwukosmówkowa, a plci jeszcze nie znam :) Czuje sie juz dobrze, minely mdlosci, wymioty i zmeczenie.
    A jak opieka po porodzie ? Sale jakie są i warunki?

nietupska lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. To tylko ja urodziłam potworki? Obaj chłopcy w 35t5d z wagą 2960g i jeden 48 a drugi 52 cm :)v Zdrowi, grzeczni, bąblują moje mleczko i śpią.:)

nietupska, villemo_gbm, ewa84, Dea28 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Ja na początku też płakałam i nie chciałam dwóch, a teraz nie wyobrażam sobie, by było jedno. Oswoisz się :* wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 13:03

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba gratuluję !!! :) jak idzie opieka, jesteście w domku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Jestem w 12 tygodniu i prowadze w artemidzie, ciaza dwukosmówkowa, a plci jeszcze nie znam :) Czuje sie juz dobrze, minely mdlosci, wymioty i zmeczenie.
    A jak opieka po porodzie ? Sale jakie są i warunki?
    Miałam cc a potem dzieci leżały w inkubatorach, także ciężko mi oceniać poród, położne. Zazwyczaj młodsze położne bardziej przyjazne ;) Na porodówce jedna była ok, druga jakaś trochę nerwowa i niedelikatnie robiła ktg, uciskała mi brzuch, i furkała na mnie, ze nie wiem jak dzieci są ułożone (zrobiliby usg to by wiedzieli).
    Na oddziale wczeniaków trochę rozaczarowanie, bo czasem ciężko się było doprosić, żeby dzieci na ręce dostać, trochę są do tyłu z "trendami", jak weszła akcja "ośmiorniczki dla wcześniaków" t dla mnie niewypał - jak dzieci miały je tulić jak spowijane były.. Na izbie przyjęć bardzo w porządku (miałam nieprzyjemność być też na ip w usk na początku ciaży i tam to dramat)
    Sale dwuosobowe, panie po cc leż oddzielnie od tych rodzących sn. Wszystko czyste itp. Ale wiem, że się przenoszą z warszawskiej na skłodowskiej chyba?? Także zupełnie nowy budynek, wszystko nowe
    Też miałam mdłości straszne gdzieś do 13 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 17:17

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:

Będzie dobrze :) tez byłam w szoku i balam się mężowi powiedzieć :p a później nie wyobrazalismy sobie ze mogłoby być jedno :p dodam ze ciąża po ivf i z obawy o bliźniaki bralismy jeden zarodek :)
    Niedawno dowiedziała m się ze kuzynka będzie miała bliźniaki a ma córkę która w momencie planowanego porodu będzie miała 17 miesięcy

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej kobitki. To tylko ja urodziłam potworki? Obaj chłopcy w 35t5d z wagą 2960g i jeden 48 a drugi 52 cm :)v Zdrowi, grzeczni, bąblują moje mleczko i śpią.:)

Gratuluje!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dzierzba gratuluję !!! :) jak idzie opieka, jesteście w domku?
    Tak. Urodziłam w tamten poniedziałek 22.08 o 10.12 Miłosza i o 10.14 Mikołaja, chłopcy leżeli dobę w inkubatorach, potem do wieczora na oiomie w łóżeczkach i później ze mną. W piatek 26.08 wyszliśmy. Gdzie ja te 6 kg zmieściłam to do tej pory się zastanawiam. Dziewczyny w donoszonej, pojedynczej ciąży mniejsze rodziły :D. JAk na razie to okazy zdrowia. Jedzą tylko moje mleko (butla/cyc na zmianę) i śpią. Płaczą tylko przy kąpaniu. Spią w nocy po 4/5 h. Żyć nie umierać :) A jak twoje dziewczynki?

Dea28 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba gratulacje :) w którym tygodniu urodziłaś? CC? Dawaj do grupy na fb i fotkami sie pochwal :)

Niesmiala jak wyjdziesz z dwójką na spacer to taka duma cię będzie rozpierać... zobaczysz... to szczęście mieć dwójkę na raz, wyjątkowy prezent od losu,głowa do góry :) Masz już jakieś dzieciątko w domu jak widzę? Dasz radę, nie martw sie na zapas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 15:42

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:

Głowa do góry,dla każdej z nas na początku to był szok,ale jest czas na oswojenie się z tymi myślami.Potem ciężko sobie wyobrazić,że mogłoby się mieć tylko 1 bąbla w brzuszku..

Dzierzba gratulacje!super,że masz takie grzeczne "maluchy" !

Magenta oczywiście,że cie pamiętamy!A jaka to ta tajna grupa na fb?

Ewa,wydaje mi się,że nie będzie problemu z tym mlekiem nestle,a na pewno nie powinnaś się martwić na zapas.W razie czego podpytaj na najbliższej wizycie u pediatry.

Pirelka,a ile razy dziennie karmisz?Odciągasz też mleko?Wiadomo,że im częściej przystawia się dzieci,tym pokarmu produkuje się więcej.No i obowiązkowo trzeba pic dużo wody,jeśli jest gorąco to nawet 3l dziennie.

A moja córa dała dziś popis.Mój mierzył jej temperaturę,a jej to pomogło zrobić kupkę,ale jaki to był wystrzał!Dosłownie na 2 metry,nie pomijając nic po drodze,tym bardziej jego ;)
    Tymczasem o 6 rano oboje zbudzili się i zaczęli głośno płakać jak na komendę,budząc tym pewnie połowę ludzi w bloku..

Dziewczyny,może wstawicie jakieś fotki waszych bobasków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 15:45

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Dzierzba gratulacje :) w którym tygodniu urodziłaś? CC? Dawaj do grupy na fb i fotkami sie pochwal :)

Niesmiala jak wyjdziesz z dwójką na spacer to taka duma cię będzie rozpierać... zobaczysz... to szczęście mieć dwójkę na raz, wyjątkowy prezent od losu,głowa do góry :) Masz już jakieś dzieciątko w domu jak widzę? Dasz radę, nie martw sie na zapas :)
    A jaka grupa? Podaj link. :) Urodziłam 35t5d. CC 22.08. Miało być dwa dni później ale jednemu tętno skakało do 200 i wyjęli wcześniej chłopców.

nietupska lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzeba priva do syliki wsłać z imieniem i nazwiskiem. Grupa tajna czyli nikt nawet nie zobaczy że istnieje.
    Dawajcie tam będzie prościej

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ