X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Fairuaza mi też kazała przyjść na jesieni zrobić ten co mógł poczekać. Ewa ja ściągam w ciągu dnia na każde karmienie, nie zawsze jednak starczy dla dwóch więc jedzą na zmianę moje i mm. Do północy maks ściągam potem dopiero rano, bo tak jak mówisz wtedy nie spałabym nic.

Dzierzba aż 140 ml jedno je ??? :O moje dostają teraz po 70 ml i nie zawsze zjedzą. 60 ml do niedawna dostawały.
    Ogólnie jedli po 90-120 ml, dziś ciągną po 140. Masakra. Nie wiem czy ja wodę daję z cycków czy to faktycznie takie żarte bobasy. Mutanty ot co! mami laca też zjedli dziś po 110. Normalnie nienormalne :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dzierzba no faktycznie masz jakies głodomorki..U mnie też jedza do 90 ml a córa nawet mniej.Czym wspomagasz laktację?Karmisz co 1,5h??

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś chce opakowanie Femaltikera? Oddam nieodpłatnie ;) bo mi niepotrzebny :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Kurcze Dzierzba no faktycznie masz jakies głodomorki..U mnie też jedza do 90 ml a córa nawet mniej.Czym wspomagasz laktację?Karmisz co 1,5h??
    Ja biore femaltiker, piję karmi, melisę i koper włoski i coś koło 5 litrów płynów, głównie wody, no i staram się wysypiać i być spokojną. Do tej pory jedli co 2-3 h w dzień i co 4-5 w nocy ale dziś do 16 miałam godzinę przerwy bo jedli na zmianę albo marudzili i wychodziło tak, że co godzinę, półtorej każdy jadł. Po spacerze się uspokoili, zjedli z cyca i mm i dopiero teraz jeden z cyca i drugi moje mleko z flaszki (120 ml) i ciągle szuka jedzenia. Może to jakiś skok albo cycowy dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:12

Fairuza lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kojarzę, ze któraś jest tu księgową (kadrową). Obiło mi się o uszy, ze jak na macierzyńskim/rodzicielskim wybiera się opcję wypłaty 100/60% to jeśli te 60% jest niższe niż 1000 zł to jest jakieś wyrównanie do 1000 zł? Prawda to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba to faktycznie wielkie wow !!!! Moje dzis po 70 dostaly i sie objadly ze ulewaly po 2 godzinach bo bylo za duzo, a teraz juz 3.5 h minely. Ale moje w szpitalu zaczynaly od 10 ml.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dzierzba to faktycznie wielkie wow !!!! Moje dzis po 70 dostaly i sie objadly ze ulewaly po 2 godzinach bo bylo za duzo, a teraz juz 3.5 h minely. Ale moje w szpitalu zaczynaly od 10 ml.
    Moi też zaczynali od 10 ml. Będzie położna we wtorek to zapytam co z tym ich jedzeniem.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u pediatry tez musze spytac jak zwiekszac i kiedy dawki. Narazie zostane przy 60 ml bo zle im bylo po wiekszej dawce.

A jak u Was z kapaniem???

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze dzieciaki maja apetyt i są napojone. Moje wychodząc ze szpitala w srode jadły 40 i 55 to malutko a w domu teraz różnie ale ok 60 nie wyliczam już im. Dziś od 18 do 21 nie spały omg i tylko na rekach. Mała zasnęła po posiłku o 21 a większą dalej oczy jak 5 zł i smoka chciała a ze wypluwa po chwili to jazda bo ktoś musi jej podawać co chwile :p wiec znowu butle jej wcisnelam zjadła 15 ml i padła :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj była próba bo w środę i czwartek miały tylko toaletke. W szpitalu nie byly kapane nigdy! Tylko toaletka. Po wczorajszej kąpieli tzn po wyjęciu z wody mala z wrażenia posikala mi się na ręcznik :p ale nie płakała a większa darla się trochę :p a dziś kapanie na sucho znowu bo wieksza kicha i coś jej z nosa wyskakuje czasem :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa moje też jedzą po 60. Z podobną dawką jak Twoje wyszły ze szpitala. U Nas w dzień śpią jak zabite a w nocy nie mogą zasnąć jakby traume po szpitalu miały, podobnie było z kąpaniem ale w domu jest im przyjemniej i tylko gołe popłakują przed i po chwilkę.

U Nas jeden monitor oddchu nawala,włączył się 5 razy już a z dzieckiem ok tylko mocno śpi,zmieniliśmy je łóżeczkami na dobę i też się właczył a mała ruszała sę. Dziś zmienimy sensor ba drugi i zobaczymy.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,z tym monitorem to sprawdzcie czy deska jest położona dokładnie pod córcią,albo czy ona w czasie spania nie przesuwa się trochę,bo u mnie była identyczna sytuacja w szpitalu i alarm co trochę wył.Jeszcze trochę i ja wyłabym razem z nim z tego stresu.
    Druga sprawa,w czasie snu dzieciom trochę spłyca się oddech,a jeśli sensor jest bardzo czuły,może uznac takie spłycenie za brak oddechu i reaguje natychmiast.
    A moja po 2h od karmienia wypiła właśnie stówkę,chyba chce dogonić brata ;)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja u pediatry tez musze spytac jak zwiekszac i kiedy dawki. Narazie zostane przy 60 ml bo zle im bylo po wiekszej dawce.

A jak u Was z kapaniem???
    Powiem ci pirelka, że ja też nie ogarniam jak zwiększać ilość, to po prostu samo przychodzi, dzieci po prostu domagają się więcej albo częściej, a każde je inaczej jak nawet na forum u nas widać. Ogólnie jest taka zasada, że podaje się 100 ml plus miesiąc życia x10 (czyli 3 miesiąc - 130 ml itd) ale ciężko to stosować do nowo narodzonych dzieci.

U mnie jeden też obżartuch, ile bym nie dała tyle zje, trudno dziecku odmówić ale boję się, że żołądek rozciągnę, podobno na sztucznym mleko łatwo przekarmić ;/
    jak do tej pory przybiera na wadze ponad normę także na pewno nie głoduje.

Kąpiele u nas na początku też dramat, ale teraz to lubią bardzo.
    tu są fajne porady co do kapieli http://www.blogojciec.pl/dzieci/kapiel-noworodka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza dzięki za podpowiedzi z monitorem, faktycznie mieliśmy wrażenie, że on nie wyczuwa tych płytkich i lekkich oddechów. Drugi jednak się nie włączył ani razu, musimy sensor poprawić albo zmienić na drugi z kompletu.

U Nas na razie moja Mama kąpie dzieci, ale spodziewałam się większych wrzasków, zobaczymy jak ja będę kąpać :P

Mnie stresuje jak mała się budzi i mleko z buzi i noskiem cieknie, ona nie może oddychać i trzeba odciągać. Płacze, czerwona i wygina się biedna..muszę spróbować aspirator, choć boję się, że coś w nosku uszkodzę.
    Dodatkowo czasami przy jedzeniu im zaleci i się krztuszą. Wszystko tak stresuje, że najchętniej latałabym od łóżeczka do łóżeczka i zaglądała do nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:57

Fairuza lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja sie czuje już dobrze ale tak jak mówisz atmosfera w szpitalu wykańcza. Z nocki zeszła taka położna że bym zajeb...kazda już mnie zna i sama biore mleko itp a ta skakała po mnie od wczoraj wieczora- mleka nie ruszać,przesunać sie,nie brac czystych butelek tylko sobie umyć bo one też muszą czekac na sterylizatornie.kur...jeszcze raz a jej powiem żeby wzieła dzieci to ja bede cały dzień butelki wyparzać. Ech... Ja chce do domu. Jeszcze maż ma od dziś 2 zmiany i będzie tylko nq chwile wpadał rano :-/

Pirelka dodaj mnie na fejsie do tajnej grupy.

Witam nowe bliźniacze mamusie :-)

Moi chłopcy jedzą różnie ale tak miedzy 20-40ml zależy jak na jedno karmienie zjedzą więcej to na drugie mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 07:17

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, ja nie jestem w tajnej grupie.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Hejka, Wczoraj dowiedziałam się że mam podwójnych lokatorów w brzuchu! Szok!
    Poryczałam się na kozetce i powiedziałam, że nie chce dwójki i wychodzę stąd.
    Dziewczyny to jest taki szok dla mnie, że nie mogę się pozbierać.
    Już mam jednego synka 2,5 roku ma teraz.
    Moja głowa tego zupełnie nie ogarnia :(
    witaj w klubie :) tak samo sie poczułąm kiedy usłysząłam "bliźniaki" - mam już 2 letnia córeczke. Głowa do góry będzie dobrze :) Najważniejsze zeby były zdrowe a reszte sie ogarnie

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Fairuza dzięki za podpowiedzi z monitorem, faktycznie mieliśmy wrażenie, że on nie wyczuwa tych płytkich i lekkich oddechów. Drugi jednak się nie włączył ani razu, musimy sensor poprawić albo zmienić na drugi z kompletu.
    [...]
    te monitory oddechu sa bardzo czułe. Ja sprawdzałam to w ten sposób, ze właczałąm monitor oddechu w pustym łóżeczku i sama tylko opierałam sie obydwiema rekoma o brzeg łóżka (nawet nie o materac tylko o te drewniane cześci), kiedy zdejmowałam rece dopiero wówczas monitor sie włączał. My mamy angle care

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    te monitory oddechu sa bardzo czułe. Ja sprawdzałam to w ten sposób, ze właczałąm monitor oddechu w pustym łóżeczku i sama tylko opierałam sie obydwiema rekoma o brzeg łóżka (nawet nie o materac tylko o te drewniane cześci), kiedy zdejmowałam rece dopiero wówczas monitor sie włączał. My mamy angle care
    My mamy BabySense 5, zmieniliśmy ten sensor na drugi i od wczoraj się nie włączył, ale faktycznie są czułe bo jak moja mama trzymała na rączkach wnuczkę i specjalnie nie dotykała łóżeczka, ale starła blisko bardzo niemal się opierając to też się nie włączył. Nie włącza się też jak dziecko jest na przewijaku.

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Kto prowadzi ciąże? Ja też prowadziłam w Artemidzie

Prof. Wołczyński, a Twoją ?

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ