X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Fairuaza mi też kazała przyjść na jesieni zrobić ten co mógł poczekać. Ewa ja ściągam w ciągu dnia na każde karmienie, nie zawsze jednak starczy dla dwóch więc jedzą na zmianę moje i mm. Do północy maks ściągam potem dopiero rano, bo tak jak mówisz wtedy nie spałabym nic.

Dzierzba aż 140 ml jedno je ??? :O moje dostają teraz po 70 ml i nie zawsze zjedzą. 60 ml do niedawna dostawały.
    Ogólnie jedli po 90-120 ml, dziś ciągną po 140. Masakra. Nie wiem czy ja wodę daję z cycków czy to faktycznie takie żarte bobasy. Mutanty ot co! mami laca też zjedli dziś po 110. Normalnie nienormalne :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dzierzba no faktycznie masz jakies głodomorki..U mnie też jedza do 90 ml a córa nawet mniej.Czym wspomagasz laktację?Karmisz co 1,5h??

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś chce opakowanie Femaltikera? Oddam nieodpłatnie ;) bo mi niepotrzebny :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Kurcze Dzierzba no faktycznie masz jakies głodomorki..U mnie też jedza do 90 ml a córa nawet mniej.Czym wspomagasz laktację?Karmisz co 1,5h??
    Ja biore femaltiker, piję karmi, melisę i koper włoski i coś koło 5 litrów płynów, głównie wody, no i staram się wysypiać i być spokojną. Do tej pory jedli co 2-3 h w dzień i co 4-5 w nocy ale dziś do 16 miałam godzinę przerwy bo jedli na zmianę albo marudzili i wychodziło tak, że co godzinę, półtorej każdy jadł. Po spacerze się uspokoili, zjedli z cyca i mm i dopiero teraz jeden z cyca i drugi moje mleko z flaszki (120 ml) i ciągle szuka jedzenia. Może to jakiś skok albo cycowy dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:12

Fairuza lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kojarzę, ze któraś jest tu księgową (kadrową). Obiło mi się o uszy, ze jak na macierzyńskim/rodzicielskim wybiera się opcję wypłaty 100/60% to jeśli te 60% jest niższe niż 1000 zł to jest jakieś wyrównanie do 1000 zł? Prawda to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba to faktycznie wielkie wow !!!! Moje dzis po 70 dostaly i sie objadly ze ulewaly po 2 godzinach bo bylo za duzo, a teraz juz 3.5 h minely. Ale moje w szpitalu zaczynaly od 10 ml.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dzierzba to faktycznie wielkie wow !!!! Moje dzis po 70 dostaly i sie objadly ze ulewaly po 2 godzinach bo bylo za duzo, a teraz juz 3.5 h minely. Ale moje w szpitalu zaczynaly od 10 ml.
    Moi też zaczynali od 10 ml. Będzie położna we wtorek to zapytam co z tym ich jedzeniem.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u pediatry tez musze spytac jak zwiekszac i kiedy dawki. Narazie zostane przy 60 ml bo zle im bylo po wiekszej dawce.

A jak u Was z kapaniem???

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze dzieciaki maja apetyt i są napojone. Moje wychodząc ze szpitala w srode jadły 40 i 55 to malutko a w domu teraz różnie ale ok 60 nie wyliczam już im. Dziś od 18 do 21 nie spały omg i tylko na rekach. Mała zasnęła po posiłku o 21 a większą dalej oczy jak 5 zł i smoka chciała a ze wypluwa po chwili to jazda bo ktoś musi jej podawać co chwile :p wiec znowu butle jej wcisnelam zjadła 15 ml i padła :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj była próba bo w środę i czwartek miały tylko toaletke. W szpitalu nie byly kapane nigdy! Tylko toaletka. Po wczorajszej kąpieli tzn po wyjęciu z wody mala z wrażenia posikala mi się na ręcznik :p ale nie płakała a większa darla się trochę :p a dziś kapanie na sucho znowu bo wieksza kicha i coś jej z nosa wyskakuje czasem :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa moje też jedzą po 60. Z podobną dawką jak Twoje wyszły ze szpitala. U Nas w dzień śpią jak zabite a w nocy nie mogą zasnąć jakby traume po szpitalu miały, podobnie było z kąpaniem ale w domu jest im przyjemniej i tylko gołe popłakują przed i po chwilkę.

U Nas jeden monitor oddchu nawala,włączył się 5 razy już a z dzieckiem ok tylko mocno śpi,zmieniliśmy je łóżeczkami na dobę i też się właczył a mała ruszała sę. Dziś zmienimy sensor ba drugi i zobaczymy.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,z tym monitorem to sprawdzcie czy deska jest położona dokładnie pod córcią,albo czy ona w czasie spania nie przesuwa się trochę,bo u mnie była identyczna sytuacja w szpitalu i alarm co trochę wył.Jeszcze trochę i ja wyłabym razem z nim z tego stresu.
    Druga sprawa,w czasie snu dzieciom trochę spłyca się oddech,a jeśli sensor jest bardzo czuły,może uznac takie spłycenie za brak oddechu i reaguje natychmiast.
    A moja po 2h od karmienia wypiła właśnie stówkę,chyba chce dogonić brata ;)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja u pediatry tez musze spytac jak zwiekszac i kiedy dawki. Narazie zostane przy 60 ml bo zle im bylo po wiekszej dawce.

A jak u Was z kapaniem???
    Powiem ci pirelka, że ja też nie ogarniam jak zwiększać ilość, to po prostu samo przychodzi, dzieci po prostu domagają się więcej albo częściej, a każde je inaczej jak nawet na forum u nas widać. Ogólnie jest taka zasada, że podaje się 100 ml plus miesiąc życia x10 (czyli 3 miesiąc - 130 ml itd) ale ciężko to stosować do nowo narodzonych dzieci.

U mnie jeden też obżartuch, ile bym nie dała tyle zje, trudno dziecku odmówić ale boję się, że żołądek rozciągnę, podobno na sztucznym mleko łatwo przekarmić ;/
    jak do tej pory przybiera na wadze ponad normę także na pewno nie głoduje.

Kąpiele u nas na początku też dramat, ale teraz to lubią bardzo.
    tu są fajne porady co do kapieli http://www.blogojciec.pl/dzieci/kapiel-noworodka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza dzięki za podpowiedzi z monitorem, faktycznie mieliśmy wrażenie, że on nie wyczuwa tych płytkich i lekkich oddechów. Drugi jednak się nie włączył ani razu, musimy sensor poprawić albo zmienić na drugi z kompletu.

U Nas na razie moja Mama kąpie dzieci, ale spodziewałam się większych wrzasków, zobaczymy jak ja będę kąpać :P

Mnie stresuje jak mała się budzi i mleko z buzi i noskiem cieknie, ona nie może oddychać i trzeba odciągać. Płacze, czerwona i wygina się biedna..muszę spróbować aspirator, choć boję się, że coś w nosku uszkodzę.
    Dodatkowo czasami przy jedzeniu im zaleci i się krztuszą. Wszystko tak stresuje, że najchętniej latałabym od łóżeczka do łóżeczka i zaglądała do nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:57

Fairuza lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja sie czuje już dobrze ale tak jak mówisz atmosfera w szpitalu wykańcza. Z nocki zeszła taka położna że bym zajeb...kazda już mnie zna i sama biore mleko itp a ta skakała po mnie od wczoraj wieczora- mleka nie ruszać,przesunać sie,nie brac czystych butelek tylko sobie umyć bo one też muszą czekac na sterylizatornie.kur...jeszcze raz a jej powiem żeby wzieła dzieci to ja bede cały dzień butelki wyparzać. Ech... Ja chce do domu. Jeszcze maż ma od dziś 2 zmiany i będzie tylko nq chwile wpadał rano :-/

Pirelka dodaj mnie na fejsie do tajnej grupy.

Witam nowe bliźniacze mamusie :-)

Moi chłopcy jedzą różnie ale tak miedzy 20-40ml zależy jak na jedno karmienie zjedzą więcej to na drugie mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 07:17

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, ja nie jestem w tajnej grupie.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Hejka, Wczoraj dowiedziałam się że mam podwójnych lokatorów w brzuchu! Szok!
    Poryczałam się na kozetce i powiedziałam, że nie chce dwójki i wychodzę stąd.
    Dziewczyny to jest taki szok dla mnie, że nie mogę się pozbierać.
    Już mam jednego synka 2,5 roku ma teraz.
    Moja głowa tego zupełnie nie ogarnia :(
    witaj w klubie :) tak samo sie poczułąm kiedy usłysząłam "bliźniaki" - mam już 2 letnia córeczke. Głowa do góry będzie dobrze :) Najważniejsze zeby były zdrowe a reszte sie ogarnie

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Fairuza dzięki za podpowiedzi z monitorem, faktycznie mieliśmy wrażenie, że on nie wyczuwa tych płytkich i lekkich oddechów. Drugi jednak się nie włączył ani razu, musimy sensor poprawić albo zmienić na drugi z kompletu.
    [...]
    te monitory oddechu sa bardzo czułe. Ja sprawdzałam to w ten sposób, ze właczałąm monitor oddechu w pustym łóżeczku i sama tylko opierałam sie obydwiema rekoma o brzeg łóżka (nawet nie o materac tylko o te drewniane cześci), kiedy zdejmowałam rece dopiero wówczas monitor sie włączał. My mamy angle care

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    te monitory oddechu sa bardzo czułe. Ja sprawdzałam to w ten sposób, ze właczałąm monitor oddechu w pustym łóżeczku i sama tylko opierałam sie obydwiema rekoma o brzeg łóżka (nawet nie o materac tylko o te drewniane cześci), kiedy zdejmowałam rece dopiero wówczas monitor sie włączał. My mamy angle care
    My mamy BabySense 5, zmieniliśmy ten sensor na drugi i od wczoraj się nie włączył, ale faktycznie są czułe bo jak moja mama trzymała na rączkach wnuczkę i specjalnie nie dotykała łóżeczka, ale starła blisko bardzo niemal się opierając to też się nie włączył. Nie włącza się też jak dziecko jest na przewijaku.

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Kto prowadzi ciąże? Ja też prowadziłam w Artemidzie

Prof. Wołczyński, a Twoją ?

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ