X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: wierzyć się nie chce ze możesz mieć taka prawie dorosła córkę...
    Tak myslalam ze raczej 8 latka byłaby bardziej zainteresowana niż nastolatka no ale w razie wyższej koniecznosci za pewne pomoże :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,cóż zrobić,stara ze mnie d..a ;) i mnie też już plecy siadają od noszenia dzieci na ręcach...Paola waży 6200 a Oliver 6600 uff biedna ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:00

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg faktycznie masz co nosić! U nas 4450 i 5300 :) ale z każdym miesiącem będzie więcej.
    Jaka stara, pewnie mlodziutka bylas jak core rodzilas i młodo wygladasz i to się liczy!

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córę urodziłam mając prawie 22 lata,ale wyglądałam na dużo młodszą(u nas to rodzinne),do dziś pamiętam jak pewna staruszka zareagowała na mój brzemienny brzuch : "dzieci rodzą dzieci".A ja już byłam od paru lat dorosła i zamężna..

Pochwalę się a co! Moja córa to ta po prawej

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b34501571d3b.jpg

nietupska, pirelka, ewa84, ofcooo, MatyldaG lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, pięknie wyglądacie :)

Moje ważą 4940 i 5010, świeża waga z dzisiaj :D

ewa84, Fairuza lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Twoja cora i podobna do Ciebie :)

Fairuza lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka Twoje dziewczyny rowniutko rosną :) super
    Moje jeszcze trochę i ludzie nie uwierza ze to bliźniaczki :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa u mnie waga z wczoraj 8100 i 6100 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie moje dziewczyny od brzuszka równo rosną, różnica jest niewielka :)
    Bałam się, że staną albo spadać zaczną, bo coś ostatnio nie mają apetytu, ale na szczęście nie ;)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa dzięki :)
    A czemu piszesz,że ludzie nie uwierzą?Tak się różnią?
    Pirelka,na fotce moja córa Emilka :) jest ze swoją kuzynką.Ale dzięki :)
    A jak to robisz,że córcie prawie taka sama waga?

U mnie Paola jakoś dziwnie reaguje ostatnio na kp.Muszę ją karmic na stojąco i do tego huśtac,bo się drze i wygina.Trwa to parę chwil dopóki nie zacznie leciec mleko,pózniej jest już raczej ok.Też tak miałyście?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska u nas pewnie tez tak będzie jak osiągnie Nikola 8 kg
    Fairuza: jest prawie kg różnicy zaraz będzie więcej bo cały czas jest to 20% i jak się na nie spojrzy to wydaje się ze Maja jest młodsza :)

U mnie dziewczyny tez tak czasem maja a jedzą tylko z butli i juz wyłącznie mm
    Robią tak jak są zmęczone i zdenerwowane czasami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 23:15

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci chyba zasnęły już na całą noc,więc mam chwilę tylko dla siebie.Sama ze sobą i swoimi myślami,wrażeniami i uczuciami..
    I muszę napisac,że moje dzieci już na siebie reagują,widac po oczach ,że mają już siebie wzajemną świadomość.Ale się wzruszyłam,kiedy Oliver patrząc na Paolę "mówił" coś po swojemu,a ona zaśmiała się na głos!i też patrząc na niego coś mu odpowiedziała..<3 <3 <3
    A jak u was w tej kwestii?
    Ewa,1kg różnicy to faktycznie sporo...Pokaż nam twoje córunie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 01:56

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, ja nic nie robię. Już od brzuszka tak idą fajnie wagą równo, a największa różnica między nimi to ok. 200g była.
    Jedzą jak chcą, raz więcej jedna, raz mniej.. zależy. Ostatnio mają mały apetyt. Czasem w nocy wytrzymają 7 godzin, jak dzisiaj i jadły już 4 godziny temu, a w cale do jedzenia się nie rwą :)

Fairuza, ale cudowne że tak się komunikują, aż łezka się kręci. Moje to średnio sobą zainteresowane.. czasem siebie już zauważą, mówią coś na zmianę ostatnio jakby odpowiadając sobie, ale nie patrzą specjalnie na siebie. Chyba potrzebują czasu ;) nie dotykają się też.. czasem wrzeszczą jak są za blisko, ale chyba od humoru zależy ;P

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,ja ich często kładę razem w łóżeczku z grzechotkami(taka zawieszona od prawej strony do lewej) i bawią się razem,myśle że to też dużo daje.Paola nakręca zabawę,bo ona nerwuska,macha rękami i nogami,a Oliver bardziej opanowany i "konkretny",stara się poznac budowę poszczególnych elementów.Na razie to jego poznawanie to tylko próby uchwycenia przedmiotu w obie ręce i poruszanie nim,ale już coraz lepiej manipuluje rękoma :) A do tego jest strasznie łaskotliwy,więc go łaskotam bo tak bosko śmeje się na głos..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam na imię Asia, 38 lat, córka prawie 17 lat i synek 4 lata. Dowiedziałam się, że jestem w ciąży bliźniaczej. Szok, niedowierzanie na początek ;) Teraz już emocje opadły a dopadł strach. Są to jednokosmówkowe bliźniaki. We wtorek dowiem się czy jedno czy dwuowodniowe. Ehhhh

MatyldaG, jenny88 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza to moje jeszcze nie łapią świadomie zabawek, czasem dotkną ale to jeszcze nie ten etap. Już na pewno nic nie nakręcą. Kładąc razem często się złoszczą i któraś płacze. Sobą się nie specjalnie interesują i nie lubią na razie być za blisko. Bardziej chyba chcą indywidualnej uwagi dla siebie.

Asia gratuluję :) U mnie też bliźniaki są jednokosmówkowe, ale właśnie dwuowodniowe :)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka bardzo bym chciała by też tak było. W którym tc urodzilas i czy było ciężko?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,spokojnie,za chwilę i twoje córcie będą się tak bawic :)

Asia witamy :) Ja tez 38l, córka 16 i bliźniaki prawie 4mc :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiA witam :) my tez 2 owodniowe i jednokosmowkowe ale na poczatku miałam w opisie USG ze w jednym worku owodniowym ale okazało sie ze jest przegroda :)
    Ja miałam sporo komplikacji ale dziewczynki urodziły się zdrowe i silne

Moje dziewczyny często mówią do siebie leżąc na wprost obrócone buzkami, chwytają zavraczke czy pezytulaja mam nawet takie filmiki nagrane a na poczatku przecież Nikola płakała na widok Mai, ale często ukladalam je razem i jak widać pomogło. Na grupie wystawie córki jak śpią wtulone :)

Dziś byliśmy u chirurga i mamy wyznaczona datę operacji rozszczepu Nikoli na marzec. Doktor mówi ze pewnie gdyby nie kontrola u audiologa to wyszło by to dopiero gdy zaczelaby mówić niewyraźnie.

Z Nikolii zrobił się mały kinomaniak uwielbia oglądać bajki w TV :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 14:53

bulkaasia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Pirelka bardzo bym chciała by też tak było. W którym tc urodzilas i czy było ciężko?
    Urodziłam 34+5 tc, było masakrycznie.. ale po znieczuleniu było dobrze i poszło szybko :) z perspektywy czasu ciesze się, że było sn jednak.

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ