Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie, trzymali mnie 4h. Usg miałam 3 robione przez 3 lekarzy i okazało się, że mamy Zespół przetoczenia krwi między płodami. Jedna waży 238g a druga 197g. Za tydzień kolejne usg, jak się pogorszy to czeka mnie operacja rozdzielenia dzieci w brzuchu laserem.
Jestem załamana i łzy lecą... -
nick nieaktualnybulkaasia strasznie mi przykro, ale Kochana bądź dobrej myśli. Na razie taka różnica jest nieznaczna, mała.. wszystko może się jeszcze unormować. Staraj się nie denerwować na zapas, myśl pozytywnie a wszystko dobrze będzie !!!
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFairuza, ja widziałam i są cudne i fotki i dzieci! Zwłaszcza dzieci.. a ubierasz je czadowo, nawet mój mąż to mówił, że fajnie ubrane są !
My jutro do pediatry na szczepienie i zobaczymy ile urosły, może uda nam się wyprosić skierowanie na badanie pod kątem refluksu. A moje dzisiaj coś kichają a jeszcze dzisiaj mamy rehabilitacje. -
Dzięki Pirelko,kochana jesteś :* Lubię dzieci stroić,siebie zresztą też
A z tym kichaniem u twoich córuń,to mam nadzieję nic poważnego,w razie czego niech doktor je dobrze przebada,jeśli mają być szczepione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lekarz zalecil podawac takie mm zeby w nazwie bylo 1HA. Wyczytałam, ze to dla alergikow. No ale jesli urodziły sie w 37t4d to chyba mozna potraktowac je ulgowo. W sensie nie chce niepotrzenie dawac mleka przeciwalergicznego jesli nie ma takiej potrzeby....
A słuchajcie czy tez Wam zalecono i podajecie zelazo dzieciom? -
nick nieaktualnyMy początkowo podawaliśmy takie dla wcześniaków. Jeśli nie mają stwierdzonej alergii lub nic na to nie wskazuje to ja bym nie podawała takiego, bo potem może być problem z przejściem na zwykłe.
My żelazo mamy zlecone profilaktycznie dopiero od ok. 2 mies. i tak podawać mamy do końca 1 roku.
A co do mleka, to niedługo będziemy na 2-kę przechodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 08:54
-
ofcooo wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy wlaczylyscie mleko modyfikowane zaraz po urodzeniu? Albo w jakim czasie po urodzeniu? I jakie konkretnie kupowaliście mleka?
U nas już po porodzie zaczęto dawać mm,bo dzieci zostały przeniesione na oddział wcześniaków,gdy ja zostałam na porodówce.Potem trwało parę dni,aby rozkręciła się laktacja,mimo to mleka nigdy nie starczało dla 2dzieci.Moje mają 6m-cy,nadal kp+ dokarmiam mm(Beba).
Żelaza nie kazano nam podawać,jedynie witaminę D3.
Dziewczyny co u was?Jak zwykle w weekend cisza tu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 21:58
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny po krótkiej nieobecności
Mieliśmy chrzciny dziewczyn i zostałam trochę u rodziny przez co trochę zabrakło czasu żeby nawet do was zajrzeć
Ofcooo ja dostałam żelazo
Nietupska też z tego co pamiętam pisała że od początku dostała.
Ja dawałam ha na początku ale nie było to zalecenie lekarza, kto was prowadził?
U mnie po Nestle nan ha strasznie ulewaly a dałam im bo nie mogłam dostać tego dla wcześniaków na początku i był problem , kupa mi po tych dla wcześniaków w szpitalu. Szybko przeszłam na Nestle nan optipro plus i jestem zadowolona