X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • frutka. Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, Emilka to ładne imię :)
    fairuza śliczne zdjęcia i dzieciaczki już jakie duże, piękna trójka :)

Fairuza lubi tę wiadomość

f2w3rjjgxg214rxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza cudne zdjęcia !! Ty taka laseczka, że hoho :) córka piękna ! No a bliźniaki to wiesz..uwielbiam :)

• _tika Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, ale laski z was obudwoch:) a blizniaki slodkie i jak ladnie ubrane!

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

U Nas kiepska noc, niewiele dały nam dziewczyny pospać, generalnie non stop się tej nocy budziły, nie zdążyliśmy zasnąć, a już któraś płakała i jęczała. Emila ciągle lądowała na brzuchu więc też stękała.

Dzisiaj my po długim spacerze, strasznie zimno u Nas, niby tylko -5, ale wiatr tak potęguje, że twarz zamarza! A dzieci teraz śpią i śpią jak zabite kilka godzin :O z przerwą na jedzenie oczywiście i chwilową aktywnością.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pirelko,oby ci się tylko nie przestawiły na spanie w dzień,bo to przekichane...wiesz ile ja się namęczyłam,kiedy nie chciały spać mi w nocy :/

Tu nie jest aż tak zimno,dzisiaj to mi się nawet ciepławo wydawało,ale pewnie było ok.zera,bo śnieg nie topnieje.

A gdzie reszta mam?Co u was?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!!!!!

08.02.2017r. O godz. 8:33 przyszedł na świat Wiktor 2790g, 48cm 10/10 APGAR oraz o godz. 8:34 Karol 2200g, 48cm 10/10 APGAR. Mama czuje się dobrze a tata przepełniony jest duma.
    Fotki będą później :)

pirelka, bulkaasia, MatyldaG, frutka. lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza na spanie w dzień to na pewno sie nie przestawią, prędzej przestaną spać całkowicie :P
    Dzisiejsza noc też nie ciekawa, chyba jutro spróbujemy im mleka nocą nie dawać jak będą się na smoku uspokajać, bo po jedzeniu to już całkiem kursować trzeba co 20-30 min, a o 6:30 już nie śpią i płaczą.

ofcooo super wieści, gratuluję rodzicom i dużo zdrówka oraz siły!

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Uwaga!!!!!

08.02.2017r. O godz. 8:33 przyszedł na świat Wiktor 2790g, 48cm 10/10 APGAR oraz o godz. 8:34 Karol 2200g, 48cm 10/10 APGAR. Mama czuje się dobrze a tata przepełniony jest duma.
    Fotki będą później :)

Moje gratulacje!!!! :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko,a próbowałaś dawac im mleko na śpiocha?Ja tak robię,wtedy praktycznie się nie wybudzają,a najedzone śpią dalej.
    U mnie wczoraj usnęli dopiero po 1 w nocy,ale za to pospali do ok 9rano(w tym jedno karmienie w nocy właśnie).A smoczki wypluwają sami,kiedy mocniej zaśpią,potem im ich już nie dajemy,chyba że zapłaczą przez sen.

Ofco gratulacje i zdrówka!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja nie chcę karmić ich na siłę, bo nie raz nawet jak płaczą nie zjedzą całej butelki. Karmię tylko na żądanie, zresztą czytałam, że po ukończeniu 6 mies. dzieci powinny już nie jeść w nocy, więc nie chcę ich napychać na siłę, zwłaszcza że to niejadki są. Całą noc i tak budzą się, płaczą, jęczą więc nic to by nie dało.

• bizona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie mi..robilyscie test Pappa? Pisze z tel, i nie dziala mi wyszukiwarka, wiec nie moge sprawdzic w historii. Jestem ciekawa czy robilyscie i czy ogolnie lekarze Wam polecali w ciazy mnogiej. Mi lekarz ktory prowadzi ciaze nie odradzal zrobienia..mam 33 lata jak cos. W onternecie przerozne opinie..dajcie znac jak bylo u Was. Dzieki!

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona, ja robiłam ale żałuję i nikomu nie polecam, bo to tylko statystyka i nie jest miarodajna zwłaszcza w ciąży mnogiej, teraz to wiem..ale stresu się najadła do samego końca :/
    Moja lekarka jakoś mnie nie namawiała, poinformowała tylko i na moje pytanie powiedziała, że ona by zrobiła dla spokoju, bo usg nic niepokojącego nie pokazuje to warto zrobić. Ale to była moja decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 18:47

• bizona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem..czytam w necie co moze falszowac wyniki i mam chyba wszystko..ciaza mnoga, po icsi, krwiak i duze dawki progesteronu..
    Dzieki za opinie!

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam Walentynek pełnych miłości !!!
    U mnie podwójne świętowanie i tak będzie co roku, bo w każde walentynki moje córcie będą starsze o pół roku :) tak więc dzisiaj obchodzimy również 6 mies.!

Później wstawię zdjęcie :)

frutka. lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za życzenia Pirelko,wszystkiego naj dla twoich perełek! Pół roku...wierzyć się nie chce..A my świętujemy jutro ;)

Czekamy na fotki oczywiście :)

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • frutka. Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcoo gratulacje!
    ja już ledwo dycham, a najgorsze że po antybiotyku na zatoki jakas infekcja mi sie przypałętała,tylko mogła mi sie ujawnić przed ostatnią wizytą, a tak to cóż, dziś znowu do lekarza żeby jeszcze zdążyć się wyleczyć przed porodem

f2w3rjjgxg214rxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moje gwiazdki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4517be91fae.jpg

frutka., bulkaasia, Fairuza, _tika lubią tę wiadomość

• frutka. Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka - śliczności :)

f2w3rjjgxg214rxd.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko córcie cudne,do schrupania.I jakie ładne ubranka!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ