X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo u Nas też AR to był dramat, dzieci głodne, a tu ileś tam min.trzeba czekac.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo ja zwykły nan optipro plus. A Frankowi do niego nutriton dodaje na ulewania. Tych mlek z dodatkami nie probowalam zadnych.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu bebilon pepti u jednej i neocate u drugiej.ale my mamy podejrzenie alergii i nietolerancji latozy więc to mleczka na receptę...no i jednej i drugiej od stycznia dodaje nutriton.

atdcgu1ryimgf87i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile trzeba czekać przy nutritrionie aż zgestnieje zanim sie poda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dziewczyny ile trzeba czekać przy nutritrionie aż zgestnieje zanim sie poda?

7 minut

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra.. to tak jak po mlekach AR.

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja nie czekam nawet minuty.podaje,a myślę,ze gęstnieje też w brzuchu bo problem zniknął jak wprowadziłam.

atdcgu1ryimgf87i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twix mama wrote:
    Pirelko ja nie czekam nawet minuty.podaje,a myślę,ze gęstnieje też w brzuchu bo problem zniknął jak wprowadziłam.
    A mi lekarka mówiła, że kluczem jest właśnie poczekać aż zgęstnieje, bo brzuszek może boleć jak zgęstnieje już w brzuszku i to w sumie u Nas by było prawdą, bo jak podawaliśmy AR i początkowo nie doczytałam, że trzeba czekać to tak strasznie płakały dziewczynki, potem doczytałam i płacz minął, ulewanie było, ale ciut mniejsze.. tylko to czekanie to była masakra, dzieci krzyczą, że głodne zwłaszcza nocą a trzeba je na siłe przetrzymywać :/ trafiało Nas z mężem. Dodatkowo dzieci się wkurzały, bo mimo większego smoczka nie leciało tak lekko i musiały mocniej ciągnąć smok, więc się wkurzały, że nie leci jak zwykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:10

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak nie czekaliśmy tych 7 minut to rez plakal i ulewal dalej bo to jednak soe nadal cofa i jezdzi po przełyku. Zupelniw innw dziecko jak mleko odstoi. I juz wiem ze wole sie z nim przemeczyc 7 minut niz potem godziny po jedzeniu.
    Pirelko ale nutriton mozna podac tez w formie papki przed jedzeniem lyzeczka

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,to może dlatego moje w nocy takie niespokojne ale w dzień to ani bólu brzuszka ani ulewania nie było więc u mas na to pomogło ma 100%. O ile teraz może już czas abym spróbowała odstawić i by nie ulewaly to wcześniej problem był,a po zageszczaniu nie.i tak narazie nie zdecyduje się odstawić dopóki małe nie siedzą bo dodatkowego ewentualnego problemu nie zniosę...

atdcgu1ryimgf87i.png
  • Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko a syrop podawalas?ciekawa jestem Twojej oceny.

atdcgu1ryimgf87i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, dopiero jutro będę go odbierać i wtedy spróbujemy. Z tego co czytałam to jakoś przed i po się go podaje :/

Dziewczyny zapisane na usg jamy brzusznej na za miesiąc, termin nie jest zły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 19:01

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to mam bliźniaki!!!
    Dziś poszłam z nimi do przychodni bo jednak liczyłam,ze coś się dowiem ale oprócz tego,ze sama poprosiłam skierowanie na mocz chodzisz to nic więcej się nie dowiedziałam.dr stwierdziła,ze piękne,zdrowe itd.i na tym w sumie koniec i,ze to najpewniej ząbki,moze u jednej wprowadzane mleczko ale mam kontynuować,a może takie wrażliwe,ze odreagowuja emocje.no ale pomijając, że niczego nie wnioslam do swojej wiedzy to jedna córeczkę mam futrowac więcej kaszą,a drugiej trochę odjąć od ust:) No normalnie szok.roznica wagowo nadal się powiększa.jedna waży 6050,a druga 7400.no i twraz to już wiem czemu ona taka ciezka mi się wydaje,a ta druga jakbym nic w rękach nie miała gdy ja biorę jako druga...eh bliźniaczki:)

atdcgu1ryimgf87i.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Twix_mama :) duże damy! Większe od moich dziewczyn...
    Tez tak mam że cały czas Maja wydaje się być jak piórko:)
    U nas 1kg różnicy

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka super z tym USG całkiem dobry termin jak na NFZ :)

A jak rozszerzanie diety idzie?
    Dajesz im już normalne jedzenie?

My próbowaliśmy deserów z hipp jogurtowych i spoko, jajko idzie średnio więcej w tym zabawy no i bułka z masłem im smakuje:) no i próbujemy innych cudów pomału

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa na razie dostają słoiczki warzyw z mięskiem, dzisiaj próbuję znowu owocka no i kaszki dostają. No i mleko wiadomo.
    Takich zwykłych typu bułka, masło to nie i prędko chyba nie spróbuję z ich problemami to wolę dmuchać na zimne.

My dzisiaj mamy wizytę u ortopedy z tymi paluszkami, niestety poprawy nie widzę, więc ciekawe co lekarz powie. Mam nadzieję, że poleci coś innego.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twix mama naprawde duze dziewczyny:)
    My wrocilismy z wyjazdu, było super dawno nie bylam nigdzie sama z mezem potrzebowalismy takiego czasu dla siebie. W donu pierwsze co zauważyłam to ze babcie spasly mi Franka taki sie pucek zrobil ze masakra. Jadl im przy kazdym posilku po 180 ml czyli 5 razy dziennie. Wazylismy ich wieczorem z ciekawosci i jak Franek byl 300 gram lżejszy to teraz dogonil brata. Do 5 kg brakuje im 20 gram! Jeszcze chwila i podwoja swoja wage urodzeniowa.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Twix mama Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę dziewczyny tego,ze już Wasze jedzą coś oprócz mleka..ja walczę dwa tygodnie przeszło i wszystko co wsadzę do buzki wypluja.niby nie widzę aby im niesmakowal smak tylko nie umieją łykać z łyżeczki.brak mi pomysłów jak je przekonać...
    Pirelko i co ortopeda zalecił?
    Fajnie Matylda,ze taki wyjazd Wam się trafil.Wy odsapneliscie,a synek się mocno dozywil:) tak to właśnie z babciami jest:)
    Fairuza mam nadzieję,ze Paola już odpuściła.mize faktycznie to ząbki.

atdcgu1ryimgf87i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ortopeda kazał dalej wiążąc, teraz inny paluszek, by wyciągnąć go do góry i znowu za miesiąc do kontroli. Mam dość tych kontroli.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twix_mama wszystkiego naj naj na te 5 miesięcy ! :)

Jeszcze chwilka i zaczną jeść
    Moje na początku nie chciały słoików jeść :p musiałam robić aż pojawiły się problemy brzuszkowe i wróciłam do tego jeczenia i już nagle smakowało :p
    Tak na prawdę po 6 mcu zaczęły coś tam jeść wcześniej tylko łyżeczka dwie trzy max

My dziś po szczepieniu na pneumokoki... Czy któraś z was szczepila synflorixem?

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ