Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po dzisiejszej wizycie same dobre wiadomości moje serducha całkiem spore chyba, Kuba 2250 g, Ola 2190 g, bardzo się ciesze, szyjka zamknięta, dobrze trzyma, na KTG żadnych skurczy, mam się zgłaszać co 3 dni na KTG, wizyta za tydzień, termin cesarki jeszcze nie ustalony, wszystko zależy od rozwoju sytuacji ale najprawdopodobniej po skończonym 36 tygodniu.
Wzięłam się za pakowanie walizek do szpitala, żeby nie zostawić wszystkiego na ostatnia chwile. Dla brzdąców już spakowana, teraz pora na moja, a z tego wszystkiego takiej werwy dostałam, ze nawet biodro już mi tak nie dolega
Koral dasz rade, juz niewiele zostało do końca
Ulala twoje córunie jak laleczkiUlala, darijka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Koral trzymam kciuki za Ciebie
Ja byłam dziś u lekarza i okazuje sie ze wszystko dobrze i Dzidzie są dwie!!!!!!!! Serca biją jak dzwony (Taka ulga, ze ja cię)
http://imageshack.com/a/img69/3319/80se.jpg
Mam nadzieje, ze tak jak Ty Koral będę cierpiała...byłabym wiedziała ze są tak całe, zdrowe i donoszone
Natomiast Tobie Ewela zazdroszczę parki
Magdzialenka zobaczysz ze już tu zostaniemy i będziemy razem sie męczyć do porodu
Fajnie ze nie jestem sama na początku bliźniaczej ciazyUlala lubi tę wiadomość
-
Magdzialenko u mnie była dwukrotna różnica pomiędzy pecherzykami i udało sie. Podgonila Dwojka Jedynkę )
Jak sie czujesz? Na dwójkę czy niebardzo? Ja sie czułam na dwójkę cały czas, po za tym non stop czuje ich ułożenie w macicy po prostu mnie czasem bolą )
Już sie nie mogę doczekać kolejnej wizyty Mam za 3tyg a prrenatalne za 4tyg
Wierze ze będzie dobrze i u Ciebie -
Magdzialenka ja przechodzę ciąże właściwie bez objawowo. Tylko plecy i brzuch. Dopiero od tego tyg zmęczenie i senność. Żadnych wymiotów a mdłości to tak naprawdę kilka razy. Tez bolą mnie plecy i rozpieranie w brzuszku czuje. No i rosnę....
Jeśli bardzo sie martwisz zrób sobie Bete i jej przyrost. Może to Cię jakoś uspokoi. -
Koral ma racje, wyjatkowo dobrze znosze ciaze, nie mialam zadnych mdlosci, do tej pory w sumie jest bardzo dobrze, wszystkie badania wychodza dobrze, wiec tylko sie cieszyc wiadomo, ze ciezko, ze nogi puchna, zgaga i inne rozrywki, ale to pikus, wszystko zniose
-
Aj sa emocje są
Natalia no to oficjalńie witaj w klubie ciekawa juz jestem co tam sie u ciebie wykluje
Koral, ewela juz końcówka juz. Dacie rade no a wy cesarka z konkretnych względów czy po prostu bo bliznaki? Ja tam naturalnie urodziłam Hihih
Madzia czekamy na ciebie. Ja tam sie w ogóle nie czułam sie na blizniaki- chyba aż do porodu, a dziewczynom w pojedynczej ciazy zazdroszczę tego względnego spokoju bo jednak u nas o wiele wiecej strachu. Z racji tego nie brakuje mi ciazy- brakuje mi brzuszka -
Koral wszystkie Ci dopingujemy - dasz radę to jeszcze dosłownie chwila jak pisała Ulala.
Ja mam za tydzień prenatalne. W zeszłym tygodniu gin nie chciał ich męczyć dla szukania płci, ale jak będzie je teraz obracał do pomiarów to zapewne wypatrzy. Obstawiamy dziewczyny, tak by wynikało z ich wielkości (ovu) i czasu zbliżenia.
Gin wspomniał też o odstawieniu już Dupka, ale boję się czy produkuję wystarczająco progesteronu.
29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
no ja je miałam całkiem osobno, więc jak oby dwie były obrócone głowami w dół to nie było problemu rodzić.Hania sie obróciła dopiero jak Werka wyszła ale od tego byli lekarze i pomogli.ale w pl bym się chyba nie zdecydowała- ja tuim bardziej ufam a poza tym ja sobie nie wyobrażam,że miałabym po cc tak je poodnosić, karmić, przewijać, wstawać itp. i Bogu dziękuje,że udało mi się urodzić naturalnie bo sama w szpitalu to nie wiem jak bym sobie dała rady...
Koral a ty będziesz miała jakąś pomoc po cc? -
Wygląda na to, że straciliśmy jednego bliźniaka.
Zawsze chciałam mieć parkę. Niestety - beta była super - w połowie 6 tc 14700, potem spadła. Byłam pewna, że znów poroniłam, ale po 3 dniach beta wzrosła ponad 200%. A dziś na usg uwidoczniony 1 zarodek - ale z serduszkiem i duży krwiak - pozostałość po drugim?
Na razie jeszcze nie jest super, ale jest nadzieja, a już ją prawie straciłam. -
boju nati ściskam mocno! ja też miałam krwiaka w ciąży i wszystko skończyło się dobrze więc mysl pozytywnie i trzymam kocno kciuki!
Nati74 lubi tę wiadomość
-
Pępek? Kluje? Nie przypominam sobie aby mnie pępek kul, ale słońce jak dla mnie to nic strasznego bo dzieci sa o wiele niżej niz pępek. Moze masz jakies zrosty?
-
Witam wszystkie dziewczyny!
Pozwolilam sobie do Was zagladnac, bo przedwczoraj dowiedzialam sie,ze mam dwojeczke w brzuszku!
Po krotce- w 6tc ginka widziala zarodeczek, 4mm, bardzo wyrazna akcja serca. Malenstwo bylo schowane przy sciance pecherzyka, ledwo widoczne.
W 8tc inny gin pokazal nam dwa malenstwa, serducha bily 164 ud/sek. Slyszelismy wyraznie doktor powiedzial, ze wydaje sie mu na chwile obecna, iz sa 2kosm/2ow
Moje pyt. Dlaczego wczesniej nie bylo widac drugiego?
Jak to interpretowac?
Pozdrawiam Was :*