X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj byłam u lekarza, dzieciaczki rosną i nie chcą współpracować z lekarzami :) Szyjka 4 cm, więc jest wszystko ok :)

Koral waga maluszków piękna, już niedługo przytulisz maluchy..

darijka przesłodkie maleństwa :)

Ulala lubi tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka piękne dzieciaki i śliczne wielkie oczy mają :)

e7835254a1.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia na początku to takie autosugestywne. Zwykle są to wzdęcia. Brzuch raz jest większy po kilku znowu dniach się zmniejsza.

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm

Wysłany: 4 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable, tez myślałam ze to wzdęcia, ale to nie to :) To nasze dzieci, dlatego tez sie zastanawiałam czy u was było to samo :)
    Brzuch nie jest napuchniętych czy wzdety, brzuch jest zwyczajnie urosniety i idzie już spod piersi :)

e7835254a1.png

Wysłany: 4 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. Mój sie nie zmniejsza w żaden sposób on tylko sie zwiększa już od jakiegoś dobrego tygodnia jest mocno widoczny :)

e7835254a1.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala spokojnie ja mialam tak samo- jeszcze zanim się dowiedziałam,że to sa bliźniaki. myślałam,że mam zwidy,że już mi cos tam urosło ale nie- to żadne wzdęcia czy gazy- jednak to były dwa woreczki i dwie dzidzie. wiadomo nie każdej się tak pojawia ale mi szybko wyszło i tez od razu getry cązowe :)
    jak chcesz to poszperam swoje zdjęcie z tego tygodnia to dodam :)

i mnie kuło w prawym boku :D

zielona byle do przodu :)

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• darijka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też kuło od samego początku a w 8 tyg już sie w spodnie nie zapinałam.
    dzieki dziewczyny.
    a jeżeli chodzi o ból spojenia to był masakryczny u mnie tak po 28 tyg im bliżej porodu to było coraz gorzej.wstanie na siusiu w nocy *(wstawalam nawet po 15 razy ) i przekrecanie bylo nie lada wyzwaniem.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wysłałam maila. mam jeszcze chyba z 4 pajace na 50 cm jutro puszcze ci fotki.

Wysłany: 5 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka a dla dziewczynki też sprzedajesz? :) ja bym z chęcią zobaczyła ciuszki na które koral się nie zdecydowała :) ciężko znaleźć coś fajnego i w przystępnej cenie dla maluchów.

czy też tak macie/ miałyście, że jak próbujecie iść za szybko to zaczyna Was pobolewać brzuch na dole? brzuch zaczyna mnie też pobolewać jak wracam ze sklepu- a przecież to 5 min od domu i idę po chleb i jakąś wędlinę, serek.. :( Straszne to.. Chodzę jak ślimak, żółw by mnie przegonił a do tego światło zielone za szybko zmienia się na czerwone :/

ehh i zauważyłam, że schudłam.. tyłek mam kościsty (muszę mieć kocyk na krześle, w wannie nie mogę usiąść bo mnie 4 litery bolą) i nogi mi bardzo schudły.. na wadze przybieram- aktualnie 4 kg+, ale to chyba wody i dzieciaczki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 10:19

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona,ja co prawda nie z bliźniakami,ale też mam takie pobolewania,wystarczy,że szybciej chodzę i w dole brzucha pojawia się takie upierdliwy kłujący ból.Ale w środku wszystko gra,badania dobre,usg dobre,nie wiem z czego to wynika,może po prostu z rosnącej ciąży.

• Ulala Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral ja wiem,że ludzie nie lubią szpitali ale ja już pod koniec wolałam byc pod kontrolą nawet jak to się wiżało z poytem w szpitalu. pamiętaj to jest 2 dzieci a zatrucie ciązowe zagraża i tobie i im więc jak lekarze będą chcieli ciebie zostawić to ja bym została.

zielona ja jak chodziłam to trzymałam sie pod brzuchem bo też mnie bolało. to jest jednak podwójne obciążenie.
    aaa ja w całej ciązy przytyłam z 11 kg więc też nie dużo. później się przybiera szybciej więc jeszcze ci tyłek nabierze :P

201311191581.png

Wysłany: 5 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral daj znać jutro co lekarze postanowili, bardzo mocno trzymam za Was kciuki !

zem32n0a1hnazr6e.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam zatrucie ciążowe. całą ciąze niskie cisnienie a po 30 tyg. zaczelo rosną bylo tak 130/80. pamietam ze jeszcze na ktg w 37 tyg. mialam 120/80 *(to byla sobota, a w poniedzialek wyszlo mi bialko w moczu i na wizycie u ginka mialam 190/130 i o dziwo bardzo dobrze sie czułam.na zbicie dopegyt, a po badaniach *( zbiorka dobowa moczu na bialko, próby watrobowe, spadek płytek krwi )szybkie cc. ogolnie mialam ciężkie zatrucie ciązowe o nazwie heelp i stany przedrzucawkowe zagrażające mojemu życiu. najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo. koral kontroluj to cisnienie.

• darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.podaj mi maila to ci wysle.

Wysłany: 6 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] :)

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny:)ja jeszcze nie wiem czy będę bliźniacza mamą. Na pierwszym usg gin stwierdził obecnośc pęcherzyka ciążowego i jakąs małą kropkę obok, tydz. póxniej stwierdził, że jednak jet jeden, a w 7tc że jeden pęcherzyk prawidłowy żywy, ale obok jest drugi, z zarodkiem, tylko o połowę mniejszy i bez serduszka jeszcze. miała któras taką sytuację, że pęcherzyki były różne i zostały oba?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Madzialenka. mi się zdaje,że jeszcze moze serduszko sie pojawić bo to dosyć wczesny etap. daj znac co i jak!

201311191581.png

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ulala, czytałam o Tobie i Twoich dziewczynach:), odezwę się napewno

Ulala lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png

Wysłany: 6 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka drugie jajeczko mogło zostać później zapłodnione i dlatego też jest między jednym a drugi różnica. Trzeba być dobrej myśli- trzymam kciuki za dwa bąbelki :)

zem32n0a1hnazr6e.png

Wysłany: 6 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral mój gin ostatnio mówił, abym wytrzymała jeszcze 14-15 tygodni, więc chyba tak lekarze obstawiają 36/37 tydzień dla Nas.. Ja już się źle czuje i naprawdę bardzo Ci współczuje, bo tylko mogę sobie wyobrazić jak Ty się czujesz.. Trzymam mocno kciuki za Was.

zem32n0a1hnazr6e.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ