Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, melduję sie po długim urlopie w polsce.
Likable- trzymam kciuki!
reszcie zdrówka i szybkich rozwiązań
maju- a ty już wiesz co :*
my ochrzciliśmy dziewczyny w pl po wielkich trudach i znojach. teraz znowu zostałam sama z dziewczynami i mam juz dosyć. jestem wykończona. baby już siedziec spokojnie nie poleżą tylko przewracają sie na boki. ale fajnei bo już jest z nimi kontakt bo gadają i bawią się
a gdzie pozostałe mamuśki?Gośśśka lubi tę wiadomość
-
Ulala przesłodkie masz te córcie,że ąż bym je z chęcią wyściskała i wycalowała.
My dopiero zaczeliśmy staranka więc na wieści muszę poczekać do następnej @ ok.18 maja.Oby ten czas szybko zleciał i się udało.
Pozdrawiam was gorąco.Ulala, Gośśśka lubią tę wiadomość
-
maja35 wrote:Ulala przesłodkie masz te córcie,że ąż bym je z chęcią wyściskała i wycalowała.
My dopiero zaczeliśmy staranka więc na wieści muszę poczekać do następnej @ ok.18 maja.Oby ten czas szybko zleciał i się udało.
Pozdrawiam was gorąco. -
Ale one są przesłodkie.Chyba wsiąde w samolot i przylece je wyściskać.
Ja Maja mam nadzieję na pozytywny test w Maju he
Ściskam was mocno i życzę udanej Majówki.Ulala, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie. Pękły mi 2 pęcherzyki ( potwierdzone monitoringiem )
moje wyniki
progesteron 63,9- 5 tydzien 4 dzień
beta 19 dpo 1450
beta 25 dpo 12976
myślicie, że mogą być z takiego wyniku bliźniaki?
na usg w 5 tyg 4 dniu bylo widac tylko pęcherzyk.
Dziękuje za odp i trzymam kciuki za wszystkie przyszle mamusie:) -
zielona_kropeczka może jeszcze chwilę wytrzymają. Trzymam kciuki co by wszystko było dobrze.
koral - skupiają się na czerwonym, czarnym lub białym kolorze? To trzy kolory, na których się skupiają dzieci na etapie gdy skupiają wzrok na twarzy Matki (z rozmowy z położną 2 dni temu).
U nas TTTS w 1szym stadium. Pęcherz u mniejszej ledwo widoczny. Różnica masy ponad 20%. Lekarz na tym etapie nie podejmie się ryzyka operacji, czekamy 2 kolejne tygodnie do ewentualnej decyzji o fotokoagulacji29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
Likable trzymam kciuki.U mnie też było 20 % różnicy i za wczesśnie na operacje.Modlę się,żeby Twoje dzieciaczki dały rade . Nastepną wizyte masz dopiero za 2 tyg? W Twojej sytuacji powinnaś mieć chyba częściej,bo u mnie było tak,żę wszystko się zmieniło w ciągu paru dni.Jestem cały czas z Tobą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 13:05
-
Pytałam o częstsze sprawdzanie ale dr powiedział, że nie będzie w stanie po tygodniu stwierdzić postępu różnic w rozwoju czy wynikają z TTTS czy z błędów pomiaru (pomimo sprzętu trzeba sobie zdawać sprawę, że obraz usg nie jest przejrzyście dokładny). Mówił że książkowo nawet czeka się 3 tyg na co akurat bym się nie zgodziła.
W Luxmedzie żaden lekarz nie zgodził się na badanie w przyszłym tygodniu i wydanie drugiej opinii, bo się tchórze boją a chronią ich regulacje dyrekcji, że mogą mi odmówić. Pozostaje ew. izba przyjęć w szpitalu... no ale to dopiero w tym tygodniu jakoś w środę bo usg co 3ci dzień rzeczywiście nie ma sensu.29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
zielona_kropeczka wrote:Ptys jak ja bym chciala byc na Twoim miejscu.. 34/35 tc..
Dzisuaj bylam u lekarza, szyjka mi sie skrocila do 2,35 w poniedzialek ide do szpitala.. tak mi smutno, myslalam, ze wytrzymam o wiele dluzej..strasznie sie boje o moje maluszki.. -
No to sie rozpakowalam moje coreczki sa na swiecie od poniedzialku:-) Lenka - 2150g, 47cm godzina 13.45, Blanka - 2130g, 47 cm godzina 13.46. Lena dostala 9 punktow, Blanka w pierwszej minucie 5, w piatej 8 i dziesiatej 9 (miala problem z oddechem) Sa przesliczne ale musza byc w inkubatorze, oddychaja samodzielnie. Ja niestety nie moge ich sama nakarmic - licze ze niedlugo to sie zmieni i bede mogla je przytulic. Czy wasze blizniaczki byly w inkubatorze ? Jak dlugo? A tak poza tym nie wiedzialam ze uzyskanie pokarmu po cc jest takie trudne.
kark, Likable, evas, Paulina1986, Gośśśka lubią tę wiadomość
-
Kochana gratulacje.Fajnie,że już po wszystkim i córcie są już na świecie a jakie ładne mają imiona Dużo zdrówka wam życze i niech malutkie szybko przybiorą na wadze,żebys mogła mieć je juz przy sobie.
-
Ptyś wrote:No to sie rozpakowalam moje coreczki sa na swiecie od poniedzialku:-)
Gratulacje !!
Ptyś wrote:nie wiedzialam ze uzyskanie pokarmu po cc jest takie trudne.29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
Ptys wlasnie o Was myslalam. Gratuluje w ktorym tygodniu urodzilas? 35? Wczoraj wyszlismy ze szpitala, mam caly czas lezec i wypoczywac.w poniedzialek jakas stazystka tak mi szyjke przebadala, ze plamilam 3 dni 26 mam wizyte u ginekologa- mam nadzieje, ze szyjka sie nie bedzie skracac i wytrzymamy jeszcze chociaz 3 tygodnie. A jakby tego bylo malo to sie okazalo, ze szpital w moim miescie nie jest przystosowany do opieki nad wczesniakami i lekarz radzil mi, bym w razie czego jechala do innego miasta..