X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral nawet nie wiesz jak się cieszę,że jesteście już wszyscy w komplecie.Teraz to czekam na fotki Twoich małych mężczyzn. Ucałuj ich mocno :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie się kobitki podziewacie? Jak tam samopoczucie?
    Ja wróciłam dzisiaj do pracy.Nie obyło sie oczywiście bez kropelek uspokajających ale dałam rade i myslę,że juz teraz będzie lepiej.Nie mogę się juz doczekać nastepnej @,żeby zacząć działać.Pozdrawiam was gorąco i przesyłam buziaczki

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zaczęła wyciekać Wam siara z piersi? W książce napisane jest, że w powinna w 8 miesiącu, moja siostra też miała miesiąc przed porodem... A mi wycieka już w 6 miesiącu. Na początku były to małe plamki, prawie niewidoczne a dzisiaj 26 tydzień ciąży i miałam dużą plamę na bluzce.. To normalne? Nie za szybko?

maja jesteś bardzo dzielna, trzymam mocno zaciśnięte kciuki za starania..

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona a czy twoja siostra miała bliznaki? Albo w książce pisze p,ze to dotyczy tez bliźniaczej ciazy? pamiętaj u nas wszytko jest inaczej. Tak samo jak mdłości w 12 tyg przechodzące u nas to czesto mit ;)

Mi zaczęło lecieć w 20 tygodniu i to tak,ze wkładki laktacyjnemu obowiązkowe były. Nasz organizm wie ze bedzie razy dwa i jest tego wiecej.

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Ulala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Gdzie się kobitki podziewacie? Jak tam samopoczucie?
    Ja wróciłam dzisiaj do pracy.Nie obyło sie oczywiście bez kropelek uspokajających ale dałam rade i myslę,że juz teraz będzie lepiej.Nie mogę się juz doczekać nastepnej @,żeby zacząć działać.Pozdrawiam was gorąco i przesyłam buziaczki
    Maju trzymam kciuki mocno mocno!
    Ja nadal sie urlopuje i teraz jestem u siostry, niestety jutro z Hania do lekarza bo cos ma gardło chore, mowi jak przez kłuche i ma czerwone,

201311191581.png

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w mojej rodzinie jestem pierwszą podwójną mamuśką :) Zdziwiłam się tylko, że tak szybko dostałam ;) Biedna Hania- to pewnie przez tą pogodę- raz jest ciepło a raz zimno..

Koral jak tam u Ciebie?

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja cieszę się również, że wróciłaś do pracy i że powracasz do sił.

I jeszcze dodatkowe pytanie mi się nasunęło. Kiedy po raz pierwszy czułyście ruchy dzieci ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:29

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale sie najadlam strachu, byłam u pediatry a ona,ze od razu szpital. Kurcze jak szpital? Jak zostawię jedna a pójdę z druga do szpitala? Jednak postanowiłam zasięgnąć drugiej opini bo Hania ani gorączki, je normalnie i pije, no i dostałam antybiotyk na 5 dni i tyle. Zadnego szpitala ani nic!
    Likable a czujesz juz? Bo ja poczułam bardzo szybko, oczywiście nie mówie o kompania h tylko o smyraniu takim :)

201311191581.png

• Ulala Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral no to cudownie. A pokażesz chlopakow?
    To duzo co jedzą bo moje jadły co 2 h po 15-30 ml przez długi czas.

Maju słońce buziaki dla ciebie

201311191581.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!

Ulala jak tam zdrówko dzieciaczków?
    Koral pokaż nam swoich bąbelków.
    Likable napisz jak tam po wizycie u lekarza.Mam nadzieje ze wszystko ok.
    U mnie jakiś leci.Za ok 10 dni powinnam dostac @ i bedziemy mogli w koncu dzialac.Zastanawiam sie tylko jeszcze,czy nie isc najpierw do lekarza sie przebadac czy wszystko jest ok.
    Caluje was mocno.Musze uciekac,bo mam koniec przerwy w pracy.Bede czekala na wiesci.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Dzisiaj czysto kontrolnie, bez mierzenia (aż się zdziwiłam), za to chwilę w 3D. Dzieciaci się tłuką i kopią co nie miara. Mam nadzieję, że po narodzinach będą delikatniejsze wobec siebie :P Póki co wszystko OK. Sądziłam, że zostaną zmierzone chociaż w długości co by sprawdzić czy równo rosną.

Wydaje mi się, że trochę czasem czuję ich ruchy. Jak leżę i przyłożę ręce do brzucha, odfiltruję bulgotanie i moje własne bicie serca. Ale może to tylko póki co moje wrażenie a nie rzeczywiste odczucia.

Zaraz po świętach będą znowu dokładnie mierzone.

A! Zapomniałam. Przez ostanie dwa tygodnie często i dość intensywnie bolała mnie głowa. Dostałam od internisty żelazo na receptę, bo nadal nie mam apetytu (gin zatwierdził). Zobaczymy czy się poprawi.
    I mam ogromny brzuch. Jak na moje doświadczenie z "mamami pojedynczymi", to bynajmniej nie wyglądam na 4ty miesiąc.

Pozdrowienia dla Was wszystkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 21:30

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej likable! To fajnie,że jest wszystko ok. U mnie za każdym razem wszystko mierzyli,główki,rączki,nózki.Brzusio też miałam bardzo duzy,bo to jednak była dwójka.Ja też brałam żelazo bo miałam nie dobór i biorę go do tej pory,bo lekarka mi kazała jak chcemy się starać znowu. Pozdrawiam gorąco.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwalę się :) Dzisiaj byliśmy na badaniach prenatalnych :) Wszystko jest ok, dzieci rozwijają się tak jak byłaby to ciąża pojedyncza. Synuś waży 1049 g. a maleńka 929 g.

Gośśśka lubi tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona kropeczka super,że u ciebie wszystko ok.

Koral ale masz już duzych chłopaczków sądząc po wadze :-) Rozumiem,że nie chcesz pokazac zdjęc swoich maluszków,bo to najważniejsze skarby mamusi :-)

Pozdrawiam was wszystkie gorąco :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny ;)
    Dawno mnie nie bylo, ale chce wam przekazac radosna nowine, a mianowicie, moje dzieciatka sa juz na swiecie ;)w nocy 31. o3 odeszly mi wody i pedem udalismy sie do szpitala. moje skarby urodzily sie 1. 04. 2014 Olunia 5.53 2730g 53 cm dl. Kubus 5.54 3020g 56 cm dl. szkrabki sa zdrowe, piekne i kochane. Niestety pokarmu mam jak na lekarstwo, pewnie dlatego, ze dzieci nie zabardzo potrafia chwytac brodawki, ktore nie dosc ze sa plaskie, to jeszcze otoczka dziwnie twardnieje i nie moga jej zassac. Tak, ze pozostaje nam mleko modyfikowane, czasem dostaja moje, ktore sciagam laktatorem. ciagle jestem zmeczona, niewyspana, ale moje serduszka wszystko wynagradzaja ;) Maz jest na urlopie, wiec poki co, radzimy sobie bardzo dobrze,

Gośśśka, kark, Martynika, Paulina1986, Likable lubią tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela moje gratulacje! Duże te twoje bobaski :-) Fajną mają date urodzenia w prima aprilis hihi pewnie niektórzy mysleli,że zartujesz hihi. Życzę wam dużo zdrówka i cierpliwości,bo pewnie jest co robić przy takich maluszkach. Duże buziaczki dla dzieciaczków.Pozdrawiam

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny rzadko wchodzę ostatnio na ovufrend ale mam małe pytanko czy któraś z was ma uporczywe bóle pachwin?jestem dopiero w 28 tyg a wczoraj jak wyszłam z mężem na spacer to myślałam wracając do domu że usiądę na krawężniku i mnie stamtąd nic nie ruszy :P to już taki trzeci dzień i nie zapowiada się tego koniec :/ czy to normalne? .......to jest taki dziwny ból mięśni jak bym miała zakwasy ale takie konkretne, zakwasy połączone z nie wiem z bólem siniaków ( wiecie jak naciskacie siniaka to troszkę boli )a ja raczej czuję się tam wręcz skopana, nie wiem czy to normalne , czy mi się tam po po prostu wszystko rozrasta i przygotowuje do porodu :/ niby to 28 tydzień ale właśnie bliźniaczej ciąży i ogólnie mojej pierwszej więc totalnie jestem nie w temacie i nie wiem czy mam się czym martwić i iść do lekarza czy tez przesadzam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 14:17

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    chwalę się :) Dzisiaj byliśmy na badaniach prenatalnych :) Wszystko jest ok, dzieci rozwijają się tak jak byłaby to ciąża pojedyncza. Synuś waży 1049 g. a maleńka 929 g.
    ooooo ja cię kręcę :D :D :D to tak jak u mnie parka gratuluje!!!! :D :D

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela84 wrote:
    witajcie dziewczyny ;)
    Dawno mnie nie bylo, ale chce wam przekazac radosna nowine, a mianowicie, moje dzieciatka sa juz na swiecie ;)w nocy 31. o3 odeszly mi wody i pedem udalismy sie do szpitala. moje skarby urodzily sie 1. 04. 2014 Olunia 5.53 2730g 53 cm dl. Kubus 5.54 3020g 56 cm dl. szkrabki sa zdrowe, piekne i kochane. Niestety pokarmu mam jak na lekarstwo, pewnie dlatego, ze dzieci nie zabardzo potrafia chwytac brodawki, ktore nie dosc ze sa plaskie, to jeszcze otoczka dziwnie twardnieje i nie moga jej zassac. Tak, ze pozostaje nam mleko modyfikowane, czasem dostaja moje, ktore sciagam laktatorem. ciagle jestem zmeczona, niewyspana, ale moje serduszka wszystko wynagradzaja ;) Maz jest na urlopie, wiec poki co, radzimy sobie bardzo dobrze,
    Gratuluje słońce !!!!! :) dzieciaczki dość sporę :) super !!!! :) ...... mam małe pytanko do Ciebie rodziłaś naturalnie czy przez cesarkę? i w którym tyg byłaś gdy rozpoczął się poród? pytam bo bo chodź jestem dopiero w 28 tyg to już bliżej niż dalej :) :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 14:19

relgl6d8fxp9gav7.png
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    Gratuluje słońce !!!!! :) dzieciaczki dość sporę :) super !!!! :) ...... mam małe pytanko do Ciebie rodziłaś naturalnie czy przez cesarkę? i w którym tyg byłaś gdy rozpoczął się poród? pytam bo bo chodź jestem dopiero w 28 tyg to już bliżej niż dalej :) :) :D
    mialam cesarke, planowana od poczatku ciazy, wiec nawet nie nastawialam sie na porod naturalny, do siebie doszlam bardzo szybko, teraz to juz smigam, w zasadzie nie czuje juz bolu, jedynie jak za szybko zerwie sie z lozka. porod zaczal sie w 36 tyg 3 dni, wiec niewiele brakowalo aby byly donoszone, wiec w ksiazeczkach mja wpisane ze sa wczesniakami. plus tego jest taki, ze moje ptysie zostaly w szpitalu bardzo skrupulatnie przebadane, wiec mam pewnosc ze sa zdrowe.
    Mialam umawiac termin na cesarskie ciecie, ale moje dziaciatka mialy inny plan i postanowily wyjsc wczesniej, lekarze mowia, ze nie mialy juz miejsca w brzuchu, dlatego odeszly mi wody, bo szyjka trzymala do samego konca.
    data urodzin nam tez sie podoba, choc nie mialam na to wplywu;) aha.. moja tesciowa tez ma wtedy urodziny ;)

Gośśśka lubi tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ