Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Koral nawet nie wiesz jak się cieszę,że jesteście już wszyscy w komplecie.Teraz to czekam na fotki Twoich małych mężczyzn. Ucałuj ich mocno
-
Gdzie się kobitki podziewacie? Jak tam samopoczucie?
Ja wróciłam dzisiaj do pracy.Nie obyło sie oczywiście bez kropelek uspokajających ale dałam rade i myslę,że juz teraz będzie lepiej.Nie mogę się juz doczekać nastepnej @,żeby zacząć działać.Pozdrawiam was gorąco i przesyłam buziaczki -
Dziewczyny kiedy zaczęła wyciekać Wam siara z piersi? W książce napisane jest, że w powinna w 8 miesiącu, moja siostra też miała miesiąc przed porodem... A mi wycieka już w 6 miesiącu. Na początku były to małe plamki, prawie niewidoczne a dzisiaj 26 tydzień ciąży i miałam dużą plamę na bluzce.. To normalne? Nie za szybko?
maja jesteś bardzo dzielna, trzymam mocno zaciśnięte kciuki za starania.. -
Zielona a czy twoja siostra miała bliznaki? Albo w książce pisze p,ze to dotyczy tez bliźniaczej ciazy? pamiętaj u nas wszytko jest inaczej. Tak samo jak mdłości w 12 tyg przechodzące u nas to czesto mit
Mi zaczęło lecieć w 20 tygodniu i to tak,ze wkładki laktacyjnemu obowiązkowe były. Nasz organizm wie ze bedzie razy dwa i jest tego wiecej. -
maja35 wrote:Gdzie się kobitki podziewacie? Jak tam samopoczucie?
Ja wróciłam dzisiaj do pracy.Nie obyło sie oczywiście bez kropelek uspokajających ale dałam rade i myslę,że juz teraz będzie lepiej.Nie mogę się juz doczekać nastepnej @,żeby zacząć działać.Pozdrawiam was gorąco i przesyłam buziaczki
Ja nadal sie urlopuje i teraz jestem u siostry, niestety jutro z Hania do lekarza bo cos ma gardło chore, mowi jak przez kłuche i ma czerwone, -
Maja cieszę się również, że wróciłaś do pracy i że powracasz do sił.
I jeszcze dodatkowe pytanie mi się nasunęło. Kiedy po raz pierwszy czułyście ruchy dzieci ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:29
29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
No ale sie najadlam strachu, byłam u pediatry a ona,ze od razu szpital. Kurcze jak szpital? Jak zostawię jedna a pójdę z druga do szpitala? Jednak postanowiłam zasięgnąć drugiej opini bo Hania ani gorączki, je normalnie i pije, no i dostałam antybiotyk na 5 dni i tyle. Zadnego szpitala ani nic!
Likable a czujesz juz? Bo ja poczułam bardzo szybko, oczywiście nie mówie o kompania h tylko o smyraniu takim -
Koral no to cudownie. A pokażesz chlopakow?
To duzo co jedzą bo moje jadły co 2 h po 15-30 ml przez długi czas.
Maju słońce buziaki dla ciebie -
Czesc dziewczynki!
Ulala jak tam zdrówko dzieciaczków?
Koral pokaż nam swoich bąbelków.
Likable napisz jak tam po wizycie u lekarza.Mam nadzieje ze wszystko ok.
U mnie jakiś leci.Za ok 10 dni powinnam dostac @ i bedziemy mogli w koncu dzialac.Zastanawiam sie tylko jeszcze,czy nie isc najpierw do lekarza sie przebadac czy wszystko jest ok.
Caluje was mocno.Musze uciekac,bo mam koniec przerwy w pracy.Bede czekala na wiesci. -
My już po wizycie. Dzisiaj czysto kontrolnie, bez mierzenia (aż się zdziwiłam), za to chwilę w 3D. Dzieciaci się tłuką i kopią co nie miara. Mam nadzieję, że po narodzinach będą delikatniejsze wobec siebie Póki co wszystko OK. Sądziłam, że zostaną zmierzone chociaż w długości co by sprawdzić czy równo rosną.
Wydaje mi się, że trochę czasem czuję ich ruchy. Jak leżę i przyłożę ręce do brzucha, odfiltruję bulgotanie i moje własne bicie serca. Ale może to tylko póki co moje wrażenie a nie rzeczywiste odczucia.
Zaraz po świętach będą znowu dokładnie mierzone.
A! Zapomniałam. Przez ostanie dwa tygodnie często i dość intensywnie bolała mnie głowa. Dostałam od internisty żelazo na receptę, bo nadal nie mam apetytu (gin zatwierdził). Zobaczymy czy się poprawi.
I mam ogromny brzuch. Jak na moje doświadczenie z "mamami pojedynczymi", to bynajmniej nie wyglądam na 4ty miesiąc.
Pozdrowienia dla Was wszystkich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 21:30
29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
hej likable! To fajnie,że jest wszystko ok. U mnie za każdym razem wszystko mierzyli,główki,rączki,nózki.Brzusio też miałam bardzo duzy,bo to jednak była dwójka.Ja też brałam żelazo bo miałam nie dobór i biorę go do tej pory,bo lekarka mi kazała jak chcemy się starać znowu. Pozdrawiam gorąco.
-
Zielona kropeczka super,że u ciebie wszystko ok.
Koral ale masz już duzych chłopaczków sądząc po wadze Rozumiem,że nie chcesz pokazac zdjęc swoich maluszków,bo to najważniejsze skarby mamusi
Pozdrawiam was wszystkie gorąco -
witajcie dziewczyny
Dawno mnie nie bylo, ale chce wam przekazac radosna nowine, a mianowicie, moje dzieciatka sa juz na swiecie ;)w nocy 31. o3 odeszly mi wody i pedem udalismy sie do szpitala. moje skarby urodzily sie 1. 04. 2014 Olunia 5.53 2730g 53 cm dl. Kubus 5.54 3020g 56 cm dl. szkrabki sa zdrowe, piekne i kochane. Niestety pokarmu mam jak na lekarstwo, pewnie dlatego, ze dzieci nie zabardzo potrafia chwytac brodawki, ktore nie dosc ze sa plaskie, to jeszcze otoczka dziwnie twardnieje i nie moga jej zassac. Tak, ze pozostaje nam mleko modyfikowane, czasem dostaja moje, ktore sciagam laktatorem. ciagle jestem zmeczona, niewyspana, ale moje serduszka wszystko wynagradzaja Maz jest na urlopie, wiec poki co, radzimy sobie bardzo dobrze,Gośśśka, kark, Martynika, Paulina1986, Likable lubią tę wiadomość
-
ewela moje gratulacje! Duże te twoje bobaski Fajną mają date urodzenia w prima aprilis hihi pewnie niektórzy mysleli,że zartujesz hihi. Życzę wam dużo zdrówka i cierpliwości,bo pewnie jest co robić przy takich maluszkach. Duże buziaczki dla dzieciaczków.Pozdrawiam
-
hej dziewczyny rzadko wchodzę ostatnio na ovufrend ale mam małe pytanko czy któraś z was ma uporczywe bóle pachwin?jestem dopiero w 28 tyg a wczoraj jak wyszłam z mężem na spacer to myślałam wracając do domu że usiądę na krawężniku i mnie stamtąd nic nie ruszy to już taki trzeci dzień i nie zapowiada się tego koniec czy to normalne? .......to jest taki dziwny ból mięśni jak bym miała zakwasy ale takie konkretne, zakwasy połączone z nie wiem z bólem siniaków ( wiecie jak naciskacie siniaka to troszkę boli )a ja raczej czuję się tam wręcz skopana, nie wiem czy to normalne , czy mi się tam po po prostu wszystko rozrasta i przygotowuje do porodu niby to 28 tydzień ale właśnie bliźniaczej ciąży i ogólnie mojej pierwszej więc totalnie jestem nie w temacie i nie wiem czy mam się czym martwić i iść do lekarza czy tez przesadzam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 14:17
-
zielona_kropeczka wrote:chwalę się Dzisiaj byliśmy na badaniach prenatalnych Wszystko jest ok, dzieci rozwijają się tak jak byłaby to ciąża pojedyncza. Synuś waży 1049 g. a maleńka 929 g.
-
ewela84 wrote:witajcie dziewczyny
Dawno mnie nie bylo, ale chce wam przekazac radosna nowine, a mianowicie, moje dzieciatka sa juz na swiecie ;)w nocy 31. o3 odeszly mi wody i pedem udalismy sie do szpitala. moje skarby urodzily sie 1. 04. 2014 Olunia 5.53 2730g 53 cm dl. Kubus 5.54 3020g 56 cm dl. szkrabki sa zdrowe, piekne i kochane. Niestety pokarmu mam jak na lekarstwo, pewnie dlatego, ze dzieci nie zabardzo potrafia chwytac brodawki, ktore nie dosc ze sa plaskie, to jeszcze otoczka dziwnie twardnieje i nie moga jej zassac. Tak, ze pozostaje nam mleko modyfikowane, czasem dostaja moje, ktore sciagam laktatorem. ciagle jestem zmeczona, niewyspana, ale moje serduszka wszystko wynagradzaja Maz jest na urlopie, wiec poki co, radzimy sobie bardzo dobrze,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 14:19
-
Gośśśka wrote:Gratuluje słońce !!!!! dzieciaczki dość sporę super !!!! ...... mam małe pytanko do Ciebie rodziłaś naturalnie czy przez cesarkę? i w którym tyg byłaś gdy rozpoczął się poród? pytam bo bo chodź jestem dopiero w 28 tyg to już bliżej niż dalej
Mialam umawiac termin na cesarskie ciecie, ale moje dziaciatka mialy inny plan i postanowily wyjsc wczesniej, lekarze mowia, ze nie mialy juz miejsca w brzuchu, dlatego odeszly mi wody, bo szyjka trzymala do samego konca.
data urodzin nam tez sie podoba, choc nie mialam na to wplywu;) aha.. moja tesciowa tez ma wtedy urodzinyGośśśka lubi tę wiadomość