Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde mam dylemat,bo za tydzien lecimy na 4 tyg do Polski i właśnie przeczytałam,że nie wskazane jest latać do 3-miesiąca wrr i co tu teraz zrobic jak wakacje zaplanowane i bilet kupiony.
-
tutaj nie da rady zadzwonic bezposrednio do lekarza a mój w Polsce wyjechal na urlop.Kurde niektóre latały na poczatku bo nie wiedzialy ze sa w ciązy i było ok a niektóre zaczeły potem plamic.
-
maja35 wrote:Kurde mam dylemat,bo za tydzien lecimy na 4 tyg do Polski i właśnie przeczytałam,że nie wskazane jest latać do 3-miesiąca wrr i co tu teraz zrobic jak wakacje zaplanowane i bilet kupiony.
zapytaj lekarza koniecznie, i nie czytaj co piszą w internecie... ja leciałam na wakacje do grecji w 13 tygodniu, a mam dwójkę w sobie i też czytałam w internecie że absolutnie nie wolno latać w ciązy bliźniaczej. Moja lekarka powiedziała, że w niczym, to nie przeszkadza, i że dzieci w brzuchu nawet nie odczują lotu. Jeśli Twoja ciąża przebiega bez komplikcaji to na pewno lekarz wyrazi zgode:) -
cześć dziewczyny wczoraj bylam u lekarze i dzieciaczki przestały rosnąć tyle ile lekarz by oczekiwał Patryk waży 2400 a Lena 2600 w 37 tyg i dlatego zdecydowali się na wywołanie u mnie porodu jestem umówiona na 9 rano w poniedziałek boję się strasznie bo rodzę siłami natury
trzymajcie kciuki za naszą trójeczkę jeśli mogę prosić
wszystkie Was gorąco pozdrawiam i całuje
Simba lubi tę wiadomość
-
Gośśśka bardzo mocno trzymam kciuki !!
A ja się pochwalę
12 czerwca 2014 r. o godzinie 13:50 na świat przyszła Zuzia, a o 13:51 dołączył do niej Karolek
maja GRATULUJE i trzymam kciuki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 18:55
Gośśśka, kada24, Martynika, MistrzyniWKochamCieMisiu, Likable, Camille87, Paulina1986, darijka, Fairuza lubią tę wiadomość
-
zielona_kropeczka gratuluję
a jak waga jeśli mogę spytać ja się boję o te moje maleństwa,wagę mają taką kruchą a już muszą się urodzić no nic tak będzie dla nich lepiej skoro u mnie w brzuszku już nie mogą przybierać na wadze ......dzięki dziewczyny za kciuki uffff dam znać jak dojdę do siebie po porodzie,mam nadzieję że urodzę w poniedziałek a nie w któryś z kolejnych dni
poza tym 23 czerwca jest dzień ojca i moj M miałby wspaniały prezent
-
zielona_kropeczka wrote:Gośśśka bardzo mocno trzymam kciuki !!
A ja się pochwalę
12 czerwca 2014 r. o godzinie 13:50 na świat przyszła Zuzia, a o 13:51 dołączył do niej Karolek
maja GRATULUJE i trzymam kciuki ! -
Zielona kropeczka - gratuluje i Cieszę się,że maluszki są juz na świecie całe i zdrowe.
Guśśśka trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie i szybki poród. Ja myślę,że waga Twoich maluszków nie jest taka mała.Będę czekała na wieści.Gośśśka lubi tę wiadomość
-
dziekuję dziewczyny :*
ja już zmykam sorrki że wpadłam tylko na chwilkę ale mam nadzieje że rozumiecie jestem taka zakręcona cały czas myślę tylko o tym porodzie więc nie nadaję się za bardzo jednak do rozmowy
jeszcze raz dzięki za słowa otuchy i przesyłam buziaki ....dam znać po wszystkim
:*
-
Madlen222 wrote:Hej Mistrzyni!! jak tam się czujesz? jak dzieci? ja od środy mam założony pessar bo mi się szyjka skracała, ale to pewnie już wyczytałaś...znasz może długość swojej szyjki aktualnie? pozdrawiam
u mnie po staremu, mam lekkie mdłości, ale to raczej jak jestem głodna, więc staram się jeść co kilka godzin. W poniedziałek lecę na badania (ten początkowy podstawowy zestaw), a dopiero w środę do lekarza. Także do środy siedzę jak na szpilkach
Dobrze, że masz założony pessar, teraz leż jak najwięcej i wypoczywaj. Musi być dobrze! Niestety nie wiem jaką mam szyjkę macicy, jak nie zapomnę (bo jak z listą pytań do lekarza nie pójdę to zawsze połowa pytań wyleci z głowy) to zapytam się o nią.
Gośka - trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!
zielona_kropeczka i Maja - wieeeeelkie gratulacje! Jak Wam dobrze, że macie już pociechy przy sobieteraz życzę powodzenia w dalszych trudach i radościach bycia mamą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:44
Gośśśka lubi tę wiadomość