Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
ja się juz nie mogę doczekać 18tego i przybycia do szpitala. Gin powiedział, że mogę tam nawet spędzić do 2 tygodni, ale mam nadzieję, że będzie szybciej.
Jestem już wykończona psychicznie. Z jednej strony chciałabym już urodzić, ale z drugiej wiem, że skoro moja psychika jest w takim stanie to przyjście na świat dziewczyn wcale nie oznacza mojej ulgi psychicznej, bo przeskoczymy od razu w zajmowanie się dziewczynami i na początku to będzie przytłaczające.
Normalnie jestem bardzo ruchliwa, aktywna i niezależna. Moja doba jest wypełniona zajęciami na 36h . Po tylu miesiącach spędzonych w domu i braku możliwości zajęcia się wszystkim samodzielnie, zaczyna mnie wszystko silnie dobijać. I jest to przykre o tyle, że to też udziela się dziewczynom, a mam za sobą kilkuletnią depresję, więc tymbardziej się tego strasznie boję.
Koral rozróżnianie dzieci przez Ciebie napawa nas nadzieją. Największą obawą mojego męża, jest pomylenie dzieci - było nawet kilka kreatywnych pomysłów jak będziemy je oznaczać
Żeby wypełnić sobie czas realizuję pomysł ciążowy, który chodził za mną od początku. Obecnie jako że jesteśmy na końcówce szykuję album dla dziewczynek o ciąży. Ich zdjęcia USG (choć jest ich bardzo mało - zawsze dostawaliśmy tabelki z pomiarami, bo to był najważniejszy cel naszych wizyt), wykresy z BBF z wzrostem ich masy, mojej masy, moje dolegliwości ciążowe (jako dziewczyny w przyszłości pewnie będą chciały wiedzieć jak przebiegały ciąże, moja Babci co by wiedzieć co może ich czekać), zdjęcia mojego brzucha, które staraliśmy się robić przynajmniej raz w tygodniu i inne rzeczy, które mi przyszły do głowy
Madlen cieszę się, że waga dzieci się wyjaśniła.
Misty ja w ciąży mam antybiotyk średnio co 6 tygoni, ciężko też mi się pozbyć bakterii - lekarz powiedział, że w zasadzie nie jest w stanie mi niczego konkretnego oprócz antybiotyku poradzić i że niektóre ciężarne tak po prostu mają.
Pocahontas radzę robić sobie listę. Ja między wizytami wszystko sobie spisywałam, bo na wizycie zawsze coś wychodziło i przytaczanie wszystkiego z pamięci nie zbyt działało.
Pozdrawiam Was wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 13:32
29.08.2014 - 35t5d
Iga 2150g 50cm
Emi 2580g 50cm -
a ja bardzo zazdroszczę wszystkim mamą które noszą dwa bąble w moim brzuchu mieszka jedna fasolka choć mój synuś marzył że znajdzie tam 2 braci zarzucił mi nawet że ciocia urodziła bliźniaczki więc czemu ja nie mogę ... no cóż ... jakoś nie wyszło sił i zdrówka dla wszystkich bliźniaczych mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 10:31
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.Odebralam dzis wyniki morfologii wyszla mi lekka anemia.W poniedzialek ide do ginekologa zobaczymy co powie,a w srode na usg polowkowe.
W ktorym tyg ciazy bedziecie kupowac lub kupilyscie lozeczka i wozek?zastanawiam sie czy nie poczekac z tym do 30tc -
Hej Wam! Dzis po USG - moi chlopcy waza 1400 i 1500g wszystko jest w porządku. Rozwarcie bez zmian. Szyjka tutaj wychodzi 13mm a w Zakopcu mialam tylko 5mm. Dziwne.
KTG mamy 2 razy dziennie i pieknie sie pisze
U mnie wyszla wczoraj cukrzyca niestety tego sie obawialam...
Ja kupowalam wszystko stopniowo. Wczoraj na allegro kupilam lozeczka. Jeszcze mi zostalo wozek zamowic
Jutro przyjedzie mezus na caly dzien
Likable, niestety w ciazy bardzo łatwo o infekcje
-
Klif my kupiliśmy lozeczka w sumie niedawno. Jakoś tak jak byłam w 25tygodniu. Misty super ze lepiej się czujesz. A jest szansa ze jeszcze wyjdziesz do domu przed porodem ? U mnie właśnie są rodzice i skrecaja lozeczka. Wczoraj tata z mężem złożyli szafy i komode. Jest coraz piękniej
-
Zamieszczam zdjęcia moich maluchów z badań połówkowych.
Badania wyszły dobrze według doktora.
Dziewczynki mają odpowiednio wagę:
369g
445g
497g
http://wrzucaj.net/images/2014/08/14/razem.jpg
Trochę nie pokoi mnie ta różnica wag, ale według lekarza mam się nie niepokoić, ponieważ ważne że wszystkie wymiary są proporcjonalne.
Madlen222, Misty87, Likable, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
Madlen nie wyjde stad do rozwiązania...do domku przyjedziemy już z maluchami
Świetnie, ze ma kto u Was ogarnąć pokoik dla dzieci moj mezus będzie sie zajmowal na dniach pokojem dziecięcym
Zuza ale super zdjęcia! Niech sloneczka zdrowo rosna, a mamusia zeby wspaniale przechodziła ciążę!
U mnie maz byl cały dzień
...
Oczywiście przy pożegnaniu wylam jak głupia -
Udało się ! zobaczyłam Koral śliczne chłopaki tfu tfu
Cześć dziewczyny My wczoraj wróciliśmy z tygodniowego pobytu nad jeziorkiem. Pogoda fajna, nie było upałów i dzieci cały dzień mogły być na dworze. Pooddychały powietrzem z Puszczy Noteckiej. Może w piątek znowu pojedziemy na tydzień- zobaczymy jaka pogoda będzie i czy mamuśka znajdzie kurteczki
Koral a Twoje maluszki razem zaczęły gugać? Moja Zuzia jeszcze nie gada tak jak Karol. Po niej widać wcześniactwo.. -
Hej dziewczynki:)
Co u Was?
Misty jak tam? Dajesz radę w tym szpitalu?
Ja dzisiaj miałam usg i wizytę, wszystko z dziećmi ok, Lena ma 1180gr a Julek 1080gr. Wszystko u nich w porządku:) ze mną też
Rodzice moi dzisiaj pojechali do domu. Pokój dla dzieci mamy już gotowy i jest śliczny;) Uwielbiam go.
Samochód już też kupiliśmy większy, w sobotę odbioeramy. Także wszystko dla dzieci przygotowane:) teraz tylko czekać.
Aha, lekarz mi dziś powiedział że między 34 a 36 tygodniem ciąży wyjmą mi pessar bo od 34-go tygodnia dzieci są już bezpieczne:) Także spotkanie z dziećmi zbliża się wielkimi krokami:) -
koral wrote:madlen, to ubranka też dostałaś, mam nadzieję ze jesteś zadowolona
a jaki samochód kupiliście? my też musimy kiedyś zmienić, na razie jeździmy ranault fluence
zielona chłopcy razem zaczęli głurzyć, mniej więcej ale Antek szybciej zaczał gaworzyć ok 2tyg niż Kubuś
Koral tak ciuszki mam:) i przepraszam ale zapomniałam Ci napisać że są piękne i jest ich duuuużo:D:D no i wszystkie pachniały:) kochana jesteś bo je wyprałaś. te kombinezonki białe z uszkami są rozkoszne:) w ogóle wszystko jest super...no i dziękuję CI za gratisy:) :*:*
Kupiliśmy opla astrę combi...my mamy jeszcze psa więc bez combi ani rusz...teraz mamy polo, hehe...więc po urodzeniu dzieci do polo nie wejdziemy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:33
-
hej dziewczyny moj maz tez uparl sie na zmiane samochodu, choc mamy i tak duzy renault scenic to chce jeszcze wiekszy renault espace... nie wiem czy jest sens az taki duzy,ale uparl sie i juz go nie przekonam
Dzis mam wizyte, takze dam znac jak bedzie po, pewnie jutro, bo zanim wrocimy do domu to bedzie 22. -
Hej Mistrzyni! powodzenia na wizycie! trzymam kciuki;) daj koniecznie znać po wizycie.
A co do auta to myślę że Twój mąż ma rację. Im większy samochód tym lepiej, tak mi się wydaję Tym bardziej że jednego synka już macie:)
Jak się w ogóle czujesz? Widzę że to już 16 tydzień u Ciebie:) czyli już bezpieczniej.
Ja to zaraz 30 tydzień, szok:D W 34 będą wyciągać mi pessar więc istnieje szansa że szybciutko urodzę... -
Hej.bylam dzis na usg polowkowym i bedziemy mieli dwie coreczki.Dziewczynki waza 377g i 400g. Ile Wasze maluchy wazyly wazyly mniej wiecej w tym czasie czyli 21t 3dni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 19:39
Madlen222, Simba lubią tę wiadomość
-
Imion jeszcze nie mamy. Maz sie cieszy ale powiedzial ze bedzie ich pilnowal,na zadne imprezy nie beda chodzic chyba ze z nim, chlopcy beda dokladnie przeswietlani itp ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 21:06
Madlen222 lubi tę wiadomość