X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Misty! super, normalnie myślę o Tobie co dzień:) już za 2 tygodnie zobaczysz swoje skarby! Wytrzymaj jeszcze trochę w szpitalu, będzie Ci to wynagrodzone wkrótce:) buziaki kochana :*:*

Misty87 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie stresuj sie misty, bądz dzielną mamusią:) z każdą minutką jesteś bliżej zobaczenia dzieciaczków, przytulenia, pocałowania itd:) ajjjj jak zazdroszczę:*

relgj44jmw4925t7.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    Pierwsze dni w domu- trzyma podekscytowanie, zmęczenie daje się we znaki. Ja na samym początku nie chciałam pomocy, chciałam być sama z dziećmi i mężem (chciałam nacieszyć się dziećmi i odpocząć psychicznie, a wizyty mnie strasznie męczyły i denerwowały). Mój mąż był z nami z 3 tygodnie jakoś. Później sama byłam :D ale z własnego wyboru. Im dzieci starsze tym więcej roboty ;)Teraz mają aktywność i np. wczoraj może spały z godzinkę, a tak to cały czas chcą być z mamą. Chcą zwiedzać mieszkanie, leżeć i się przytulać, chcą rozmawiać. Interesują się już karuzelą, zabawkami kolorowymi.. Teraz dopiero sama dzwonię po rodziców, abym mogła zrobić zakupy, ugotować obiad.. :)

Poszukuje dla synka body dł. rękaw na 68, spodnie jeansowe lub sztruksiki oraz bluzeczki. Na 74 spodnie, bluzki, sweterki, bluzy, polarki, body i pajace :)Dla córeczki kurteczki jesiennej na 62 lub 68 - potrzebuje wymiarów. Ciuszki bez plam, dziur, przetarć,sfilcowań w stanie bardzo dobrym lub idealnym, w rozsądnej cenie.[/QUOTE
    Hej ja mam troche ciuszkow po mojej zuzce i antosiu jakbys byla zainteresowana to podaj mi maila i przesle ci fotki. W ogole mam swietne kombinezony na zime z cocodrillo .ja kupilam na 68 cm i moje dzieciaki przechodzily w nich cala zime.kombinezony mozna odpiac w polowie i zrobic kurteczki do tego mam jeszcze czapeczki.jak jest ktos chetny to pisac.u nas wszystko ok.roboty przy maluchach co nie miara.ale sa cudowne.niedlugo roczek konczymy i powoli zaczynamy chodzic.dzieci od pewnego czasu reaguja na siebie usmiechaja sie do siebie i smiesznie przytulaja.jak na nie patrze to az lezka sie kreci w oku.jest duzo roboty przy dwojce ale dzieciaki sa cudowne i rekompensuja kazde zmeczenie.od dwoch dni mam przespane cale noce.nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka to radosc po 10 miesiacach wstawani do nich.to wszystko jeszcze przed wami.zycze wam wszystkiego dobrego.spokojnych ciaz a rozpakowanym mamom duzo cierpliwosci i wytrwalosci.pozdrawiam

MistrzyniWKochamCieMisiu, Madlen222 lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże Wam moje robaczki, jutro zdjęcie usunę:
    https://plus.google.com/photos/107783351043893566600/albums/6053404194724017249

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 19:08

zem32n0a1hnazr6e.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka dopiero zobaczyłam Twojego posta- wysłałam maila.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam go w wiadomosciach.

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka mam Twojego maila :D sprawdź pocztę ;) Koral wysyłam priv.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja sie jutro stawiam znow w szpitalu. Musza mi podac drugi raz sterydy, bo mozemy urodzic w kazdej chwili na co doktor kazal sie przygotowac :)
    Mam 0,5cm szyjki ale na szczescie zero rozwarcia! Chlopcy juz sa ulozeni glowkowo i czekaja ;)
    Jeszcze problemy z warroba sie przyplataly i jakies poczatki cholestazy, ale juz walczymy :) trzymajcie kciuki za to zebysmy wytrwali jeszcze chociaz 2tyg
    Chlopcy maja juz 1699g i 1707g, lekarz powiedzial ze gdyby sie urodZili juz to bedzie wszystko tak jak nalezy :) ale chcialabym jeszcze wytrzymac :)
    Pozdrawiam :*

P.s. Waga z 26.08 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:19

e7835254a1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam fotki ciuszkow.natali ja tez mialam cholestaze zaczelo sie od 35 tygodnia i sukcesywnie codziennie niestety proby watrobowe rosly o dziwo nie swedzialy mnie dlonie i stopy tylko cale cialo.dietka lekko strawna.niestey ciaza blizniacza to w sobie ma ze sa uciski na watrobe.powodzenia to juz koncowka.pozdrawiam

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam sie pochwalić!
    W sobote o 9:08 przyszedlna swiat Kubuś z waga 1870g, 46cm i minute późnej Kamilek z waga 1660g, 46cm

Nasze skarby leza w inkubatorkach na intensywnej terapii, sa wspierane CPAP ale ponoc sami w miarę dobrze radza sobie z oddechem. Maja troche tych okablowan na sobie ale stan jest stabilny. Siku juz bylo, czekamy jeszcze tylko na pierwsza kupke Kamilka :)
    Ja jeszcze w szpitalu. Po cc moja macica nie za bardzo chciala sie kurczyc i cala dobe bylam na pompie oksytocynowej. Bol nie do opisania, u mnie dodatkowo spowodowany przyspieszonym kurczeniem sie macicy. Maz jest przy nas w Krakowie, przeszczesliwy!
    Sloneczka maja podwyższone parametry stanu zapalnego i czekaja na wyniki ale juz dostają od soboty antybiotyk. Lekarka od razu z tekstem, ze sepsa ale ciocie na oddziale (badz co badz wspaniale kobiety) ani razu nie uzyly tego slowa, bo przyczyn moze byc wiele.
    Modlimy sie o nasze kruszynki...

Madlen222, Natalia J. lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty kochana!!! aż mi się łza w oku zakręciła. Gratuluje! Na pewno wszystko będzie ok:) toż to już wcale nie takie małe skarby:) Dawaj nam tu znać na bieżąco jak będziesz mogła:) Dużo zdrówka życzę Wam wszystkim:)

A i napisz czemu tak szybko miałaś tą cesarkę? Miała być około 10 września.

relgh3714vlmssyj.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla waszej trojki.na pewno wszystko bedzie ok,chlooaki wszystko szybko nadrobia.duzo wytrwalosci i cierpliwosci w wychowaniu brzdacow i przede wszystkim duzo sily bo jej bedzie potrzeba:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezalam sobie rano na ktg i nagle jeden z chlopakow chyba raczka mocniej uderzyl, usłyszałam takie lekkie pekniecie jakby ktos szpilka balonik przeklul. W pierwszej chwili pomyślałam ze to pecherz plodowy ale nic sie nie dzialo. Przyszla polozna i mialysmy przepiac sie na drugiego chlopca, odwróciłam sie na bok i zaczelo mi cos cieknac. W pierwszej chwili myslalam ze moze doslownie mi sie lekko popuscilo, ale to cieklo dalej. 10 min i juz bylam na porodowce. Wspominam bardzo milo, bo przesympatyczni ludzie i caly czas żartowali a ja zapomnialam o wszystkim...znieczulenie nic nie bolalo a tego sie balam :)
    Jak uslyszalam pierwszy placz to lzy ciekly ciurkiem, a pani glaskala mnie po twarzy i ocierala lzy!
    Hardcore sie zaczal przez ta pompe i jak zeszlo znieczulenie...

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Lezalam sobie rano na ktg i nagle jeden z chlopakow chyba raczka mocniej uderzyl, usłyszałam takie lekkie pekniecie jakby ktos szpilka balonik przeklul. W pierwszej chwili pomyślałam ze to pecherz plodowy ale nic sie nie dzialo. Przyszla polozna i mialysmy przepiac sie na drugiego chlopca, odwróciłam sie na bok i zaczelo mi cos cieknac. W pierwszej chwili myslalam ze moze doslownie mi sie lekko popuscilo, ale to cieklo dalej. 10 min i juz bylam na porodowce. Wspominam bardzo milo, bo przesympatyczni ludzie i caly czas żartowali a ja zapomnialam o wszystkim...znieczulenie nic nie bolalo a tego sie balam :)
    Jak uslyszalam pierwszy placz to lzy ciekly ciurkiem, a pani glaskala mnie po twarzy i ocierala lzy!
    Hardcore sie zaczal przez ta pompe i jak zeszlo znieczulenie...

WOW! Czytam Twój post po raz dziesiąty:) czyli chłopaki sami postanowili kiedy wyjść;) Jejku ja się właśnie tego boję, że dzieci same przebiją te pęcherze...a wolałabym żeby jeszcze posiedziały trochę. Ale one ostatnio tak się rzucają że aż strach się bać:)

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 1 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty Kochana, gratuluje!

Ja chyba bede następna w kolejce :( przyjęli mnie do szpitala i tutaj dziwne rzeczy wyszły!
    Niby chłopcy cała ciąże szli łeb w łeb i ostatnio mieli po 1700 a dziś dwóch lekarzy na dwóch rożnych USG stwierdzili, ze Krzyś ma 1300-1400 a Kubuś 1800....w związku z czym już mam zapowiedziane, ze po kolejnej kontroli ładnie decyzja co z ewentualna cesarka...a najgorsze, ze wiem ze to nie prawda i tylko stresuja no i przez to bede musiała siedzieć w szpitalu już pewno do końca....wrrrrrr :)))

e7835254a1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja nie wiem co tym lekarzom z tymi pomiarami się pmieszało. U mnie też ciągle coś nie tak z tymi pomiarami...normalnie niedobrze się robi.
    Ale skoro wiesz że wszytsko jest ok to najważniejsze:) Trzymaj się kochana i zdawaj na bieżąco relacje ze szpitala.

relgh3714vlmssyj.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Misty.
    Ja po dwóch tygodniach pobytu na patologii urodziłam w piątek.

Zatem 29.08 w 35t5d przyszły na świat Iga 2150g i Emilka 2580g. Obie 50cm i 10 pkt.
    Emi spędziła pierwszą dobę w inkubatorze z siostra, Iga była tam dzień dłużej.

Walczymy z wklęsłymi sutkami, niemożnością wybudzenia dzieci do karmienia, wcześniej brakiem pokarmu a dzisiaj nawałem.
    Czekamy do środy na kardiolog żeby oceniła po urodzeniu wadę serca Igi zdiagnozowaną prenatalnie. W międzyczasie próbujemy ustalić jakieś strategie jak się ogarnąć.
    Pozdrawiamy

Madlen222, Natalia J., MistrzyniWKochamCieMisiu, darijka, kark lubią tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable gratulacje!!!!

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 1 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable gratuluje :))))))

Madlen, jak tylko coś sie dowiem to dam znaka ;)

e7835254a1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable Gratuluję i Tobie!
    Nasze dzieciaczki maja tylko dzien roznicy, ale pozytywnie zazdroszczę ze masz je takie duze i przy sobie :)

My kazdego dnia modlimy sie o cenne minuty. Stan zapalny chłopaków nas niepokoi bo nie maleje... w dodatku Kubus mial wczoraj toczona moja krew bo ma anemizacje. Eh ciezkie to wszystko.
    Ja pokarm odciagam od wczoraj i o dziwo juz byly pierwsze sukcesy :) chociaz tyle moge im dac...

1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ