X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Misty! super, normalnie myślę o Tobie co dzień:) już za 2 tygodnie zobaczysz swoje skarby! Wytrzymaj jeszcze trochę w szpitalu, będzie Ci to wynagrodzone wkrótce:) buziaki kochana :*:*

Misty87 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie stresuj sie misty, bądz dzielną mamusią:) z każdą minutką jesteś bliżej zobaczenia dzieciaczków, przytulenia, pocałowania itd:) ajjjj jak zazdroszczę:*

relgj44jmw4925t7.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    Pierwsze dni w domu- trzyma podekscytowanie, zmęczenie daje się we znaki. Ja na samym początku nie chciałam pomocy, chciałam być sama z dziećmi i mężem (chciałam nacieszyć się dziećmi i odpocząć psychicznie, a wizyty mnie strasznie męczyły i denerwowały). Mój mąż był z nami z 3 tygodnie jakoś. Później sama byłam :D ale z własnego wyboru. Im dzieci starsze tym więcej roboty ;)Teraz mają aktywność i np. wczoraj może spały z godzinkę, a tak to cały czas chcą być z mamą. Chcą zwiedzać mieszkanie, leżeć i się przytulać, chcą rozmawiać. Interesują się już karuzelą, zabawkami kolorowymi.. Teraz dopiero sama dzwonię po rodziców, abym mogła zrobić zakupy, ugotować obiad.. :)

Poszukuje dla synka body dł. rękaw na 68, spodnie jeansowe lub sztruksiki oraz bluzeczki. Na 74 spodnie, bluzki, sweterki, bluzy, polarki, body i pajace :)Dla córeczki kurteczki jesiennej na 62 lub 68 - potrzebuje wymiarów. Ciuszki bez plam, dziur, przetarć,sfilcowań w stanie bardzo dobrym lub idealnym, w rozsądnej cenie.[/QUOTE
    Hej ja mam troche ciuszkow po mojej zuzce i antosiu jakbys byla zainteresowana to podaj mi maila i przesle ci fotki. W ogole mam swietne kombinezony na zime z cocodrillo .ja kupilam na 68 cm i moje dzieciaki przechodzily w nich cala zime.kombinezony mozna odpiac w polowie i zrobic kurteczki do tego mam jeszcze czapeczki.jak jest ktos chetny to pisac.u nas wszystko ok.roboty przy maluchach co nie miara.ale sa cudowne.niedlugo roczek konczymy i powoli zaczynamy chodzic.dzieci od pewnego czasu reaguja na siebie usmiechaja sie do siebie i smiesznie przytulaja.jak na nie patrze to az lezka sie kreci w oku.jest duzo roboty przy dwojce ale dzieciaki sa cudowne i rekompensuja kazde zmeczenie.od dwoch dni mam przespane cale noce.nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka to radosc po 10 miesiacach wstawani do nich.to wszystko jeszcze przed wami.zycze wam wszystkiego dobrego.spokojnych ciaz a rozpakowanym mamom duzo cierpliwosci i wytrwalosci.pozdrawiam

MistrzyniWKochamCieMisiu, Madlen222 lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże Wam moje robaczki, jutro zdjęcie usunę:
    https://plus.google.com/photos/107783351043893566600/albums/6053404194724017249

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 19:08

zem32n0a1hnazr6e.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka dopiero zobaczyłam Twojego posta- wysłałam maila.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam go w wiadomosciach.

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka mam Twojego maila :D sprawdź pocztę ;) Koral wysyłam priv.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja sie jutro stawiam znow w szpitalu. Musza mi podac drugi raz sterydy, bo mozemy urodzic w kazdej chwili na co doktor kazal sie przygotowac :)
    Mam 0,5cm szyjki ale na szczescie zero rozwarcia! Chlopcy juz sa ulozeni glowkowo i czekaja ;)
    Jeszcze problemy z warroba sie przyplataly i jakies poczatki cholestazy, ale juz walczymy :) trzymajcie kciuki za to zebysmy wytrwali jeszcze chociaz 2tyg
    Chlopcy maja juz 1699g i 1707g, lekarz powiedzial ze gdyby sie urodZili juz to bedzie wszystko tak jak nalezy :) ale chcialabym jeszcze wytrzymac :)
    Pozdrawiam :*

P.s. Waga z 26.08 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:19

e7835254a1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam fotki ciuszkow.natali ja tez mialam cholestaze zaczelo sie od 35 tygodnia i sukcesywnie codziennie niestety proby watrobowe rosly o dziwo nie swedzialy mnie dlonie i stopy tylko cale cialo.dietka lekko strawna.niestey ciaza blizniacza to w sobie ma ze sa uciski na watrobe.powodzenia to juz koncowka.pozdrawiam

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam sie pochwalić!
    W sobote o 9:08 przyszedlna swiat Kubuś z waga 1870g, 46cm i minute późnej Kamilek z waga 1660g, 46cm

Nasze skarby leza w inkubatorkach na intensywnej terapii, sa wspierane CPAP ale ponoc sami w miarę dobrze radza sobie z oddechem. Maja troche tych okablowan na sobie ale stan jest stabilny. Siku juz bylo, czekamy jeszcze tylko na pierwsza kupke Kamilka :)
    Ja jeszcze w szpitalu. Po cc moja macica nie za bardzo chciala sie kurczyc i cala dobe bylam na pompie oksytocynowej. Bol nie do opisania, u mnie dodatkowo spowodowany przyspieszonym kurczeniem sie macicy. Maz jest przy nas w Krakowie, przeszczesliwy!
    Sloneczka maja podwyższone parametry stanu zapalnego i czekaja na wyniki ale juz dostają od soboty antybiotyk. Lekarka od razu z tekstem, ze sepsa ale ciocie na oddziale (badz co badz wspaniale kobiety) ani razu nie uzyly tego slowa, bo przyczyn moze byc wiele.
    Modlimy sie o nasze kruszynki...

Madlen222, Natalia J. lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty kochana!!! aż mi się łza w oku zakręciła. Gratuluje! Na pewno wszystko będzie ok:) toż to już wcale nie takie małe skarby:) Dawaj nam tu znać na bieżąco jak będziesz mogła:) Dużo zdrówka życzę Wam wszystkim:)

A i napisz czemu tak szybko miałaś tą cesarkę? Miała być około 10 września.

relgh3714vlmssyj.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla waszej trojki.na pewno wszystko bedzie ok,chlooaki wszystko szybko nadrobia.duzo wytrwalosci i cierpliwosci w wychowaniu brzdacow i przede wszystkim duzo sily bo jej bedzie potrzeba:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezalam sobie rano na ktg i nagle jeden z chlopakow chyba raczka mocniej uderzyl, usłyszałam takie lekkie pekniecie jakby ktos szpilka balonik przeklul. W pierwszej chwili pomyślałam ze to pecherz plodowy ale nic sie nie dzialo. Przyszla polozna i mialysmy przepiac sie na drugiego chlopca, odwróciłam sie na bok i zaczelo mi cos cieknac. W pierwszej chwili myslalam ze moze doslownie mi sie lekko popuscilo, ale to cieklo dalej. 10 min i juz bylam na porodowce. Wspominam bardzo milo, bo przesympatyczni ludzie i caly czas żartowali a ja zapomnialam o wszystkim...znieczulenie nic nie bolalo a tego sie balam :)
    Jak uslyszalam pierwszy placz to lzy ciekly ciurkiem, a pani glaskala mnie po twarzy i ocierala lzy!
    Hardcore sie zaczal przez ta pompe i jak zeszlo znieczulenie...

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Lezalam sobie rano na ktg i nagle jeden z chlopakow chyba raczka mocniej uderzyl, usłyszałam takie lekkie pekniecie jakby ktos szpilka balonik przeklul. W pierwszej chwili pomyślałam ze to pecherz plodowy ale nic sie nie dzialo. Przyszla polozna i mialysmy przepiac sie na drugiego chlopca, odwróciłam sie na bok i zaczelo mi cos cieknac. W pierwszej chwili myslalam ze moze doslownie mi sie lekko popuscilo, ale to cieklo dalej. 10 min i juz bylam na porodowce. Wspominam bardzo milo, bo przesympatyczni ludzie i caly czas żartowali a ja zapomnialam o wszystkim...znieczulenie nic nie bolalo a tego sie balam :)
    Jak uslyszalam pierwszy placz to lzy ciekly ciurkiem, a pani glaskala mnie po twarzy i ocierala lzy!
    Hardcore sie zaczal przez ta pompe i jak zeszlo znieczulenie...

WOW! Czytam Twój post po raz dziesiąty:) czyli chłopaki sami postanowili kiedy wyjść;) Jejku ja się właśnie tego boję, że dzieci same przebiją te pęcherze...a wolałabym żeby jeszcze posiedziały trochę. Ale one ostatnio tak się rzucają że aż strach się bać:)

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 1 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty Kochana, gratuluje!

Ja chyba bede następna w kolejce :( przyjęli mnie do szpitala i tutaj dziwne rzeczy wyszły!
    Niby chłopcy cała ciąże szli łeb w łeb i ostatnio mieli po 1700 a dziś dwóch lekarzy na dwóch rożnych USG stwierdzili, ze Krzyś ma 1300-1400 a Kubuś 1800....w związku z czym już mam zapowiedziane, ze po kolejnej kontroli ładnie decyzja co z ewentualna cesarka...a najgorsze, ze wiem ze to nie prawda i tylko stresuja no i przez to bede musiała siedzieć w szpitalu już pewno do końca....wrrrrrr :)))

e7835254a1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja nie wiem co tym lekarzom z tymi pomiarami się pmieszało. U mnie też ciągle coś nie tak z tymi pomiarami...normalnie niedobrze się robi.
    Ale skoro wiesz że wszytsko jest ok to najważniejsze:) Trzymaj się kochana i zdawaj na bieżąco relacje ze szpitala.

relgh3714vlmssyj.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Misty.
    Ja po dwóch tygodniach pobytu na patologii urodziłam w piątek.

Zatem 29.08 w 35t5d przyszły na świat Iga 2150g i Emilka 2580g. Obie 50cm i 10 pkt.
    Emi spędziła pierwszą dobę w inkubatorze z siostra, Iga była tam dzień dłużej.

Walczymy z wklęsłymi sutkami, niemożnością wybudzenia dzieci do karmienia, wcześniej brakiem pokarmu a dzisiaj nawałem.
    Czekamy do środy na kardiolog żeby oceniła po urodzeniu wadę serca Igi zdiagnozowaną prenatalnie. W międzyczasie próbujemy ustalić jakieś strategie jak się ogarnąć.
    Pozdrawiamy

Madlen222, Natalia J., MistrzyniWKochamCieMisiu, darijka, kark lubią tę wiadomość

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable gratulacje!!!!

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 1 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable gratuluje :))))))

Madlen, jak tylko coś sie dowiem to dam znaka ;)

e7835254a1.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable Gratuluję i Tobie!
    Nasze dzieciaczki maja tylko dzien roznicy, ale pozytywnie zazdroszczę ze masz je takie duze i przy sobie :)

My kazdego dnia modlimy sie o cenne minuty. Stan zapalny chłopaków nas niepokoi bo nie maleje... w dodatku Kubus mial wczoraj toczona moja krew bo ma anemizacje. Eh ciezkie to wszystko.
    Ja pokarm odciagam od wczoraj i o dziwo juz byly pierwsze sukcesy :) chociaz tyle moge im dac...

1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ