X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak pierwsze forumowe trojaczki??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable najważniejsze że dziewczynki zdrowe i że już w domku jesteście:) Chciałabym już być na tym etapie co Ty. Chciałabym już przestać się stresować ciążowo i porodowo:) Gratuluje CI kochana raz jeszcze i wrzuć nam jakieś zdjęcia swoich skarbów:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś jedno zdjęcie przygotuję. Może dizisiaj jak będziemy się szykować do szpitala na kontrolę bilirubiny.

Powiedzcie mi proszę, Mamy po porodzie, jak u Was wygladało karmienie piersią?

Jak pisałam mam mega problem z sutkami. Laktator od ponad tygodnia nie pomaga ;/
    Byłyście w stanie oobie pociechy wyżywić tylko na piersi?
    Ja na początku miałam mega stresa i presję, że MUSZĘ.
    Przystawiałam do piersi z płaczem o sutki (bo osłonki jak pewnie pisałam nie pasowały do mnie ani dzieciom), pozniej odciagałam i dawałam im z butli mój pokarm. To było mega czasochłonne.

Obecnie sciagam laktatorem, ale nie zapewniam pokarmu na każde karmienie, wiec 2 z 8miu karmień dostają pokarm sztuczny. Nie przystawiam do piersi, bo w powrotnym bałaanie się nie wyrabialiśmy ale mam plan przystawiać je choć raz dziennie.

Jak dawałyście radę z laktacją, da się wyżywić dwójkę tylko na własnym pokarmie (ja zaczęłam odpuszczać i już się tak psychicznie nie katuję)?
    Napiszcie coś proszę jak to u Was wygląda.

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) bardzo dziękuje Wam za wiruski :) skutecznie sie zaraziłam ale czy będą dwa cudy okaze sie na wizycie :) niestety bhcg nie potwierdza ze to ciąża mnoga, ale podobno nie ma na to reguły :)

Jeszcze raz dziękuje i życze Wam wszystkiego dobrego :*

Pocahontas, Fairuza lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAgic moje gratulacje!!!! daj nam znać ile serduszek nosisz:)

relgh3714vlmssyj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja dołaczam do was. Dziś się dowiedziałam że napewno 2 sreduszka w sobie noszę. A za tydzień się okaże czy przypadkiem i 3 nie ma. Mój gin nie jest dokońca pewny tego 3 więc czekamy jeszcze tydzień.

Madlen222, zielarka, Pocahontas lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agatko:) to super, że kolejna bliźniacza mama do nas dołącza:) albo i trojacza :P A który to tydzień?

relgh3714vlmssyj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończymy 6 tydzień. Normalnie szok. 3 razy już usg miałam i dopiero dziś ujżałam 2 serduszka. Moja gin była w takim szoku że robiła mi usg chyba 30 min a mi siusiu już się chciało i obraz nie był widoczny dlatego nie jesteśmy pewni co do 3 ale mówi że bardzo gęsto tam było. Prawdziwy szok dla nas ale i zarazem szczęście ogromne. Już 2 ciaże straciłam w 6 tygodniu a tu taka niespodzianka. Teraz mamy dużo leżeć.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka to leż jak najwięcej, kolezanka też mi mówiła, że ciąża to nie choroba, ale jak nie chce spedzic tyle czasu w szpitalach co ona to żebym leżała jak najwięcej jestem w stanie i mogę sobie pozwolić :)

relgj44jmw4925t7.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale zycie mowilam ze ciaza to nie choroba...do poki sama w nia nie zaszlam :)
    Ciaza a zwlaszcza blizniacza to jest choroba, chociazby ze wzgledu na nasze wnetrznosci ktore nie maja sie juz gdzie lokowac :)))

Gratuluje dziewczyny!!!

U mnie ze zmian tylko tyle, ze mam regularne skurcze (10-15min) na poziomie 70-90% bol coraz wiekszy i wiekszy. Krzyze, pochwa i dol brzucha kluja niemilosiernie. Wrazenie ze zaraz zrobie kupe jest najbardziej uciazliwe. Rozwarcia nie mam, ale szyjki juz wlaciwie tez nie. Czekamy. Narazie chca mnie jeszcze opanowac i poczekac az Krzys podrosnie. Nie wiem kiedy kolejny pomiar bedzie, ale jestem przekonana ze oboje maja pod 2000g :)

Powiedzcie mi prosze, porod blizniat w 34tc jest bezpieczny?
    Mielismy Celeston na plucka 2x w 24tc i 33tc wiec o plucka sie nie boje :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

e7835254a1.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Dla mnie ciaża to też choroba. W życiu tyle nie leżałam, a teraz za dużo pochodze czy coś porobie i odrazu zmęczona albo brzuch boli. A tu tyle jeszcze przed nami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!!
    U mnie też dwójeczka ma być :)
    Fajnie, że tyle Was tu jest, bo już czułam się osamotniona, hi hi.
    Na razie doskwierają gł. mdłości i zero smaku, muszę jeść bardzo konretne smaki, żeby je poczuć. I ciągle mnie ssie :)
    No i te spadki formy i chęci na cokolwiek.
    Na razie pracuję, ale to dopiero początek.
    Pozdrowionka dla Wszystkich Mamusiek <3 <3 <3

Madlen222, agatka196 lubią tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duże szanse na bliźniaki, bo na pierwszym usg było widać dwa pęcherzyki ciążowe (jeden malutki). Następną wizytę mam 19 września i wtedy będę wiedziała już na 100%. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za Was wszystkie, bliźniacza ciąża to nie lada wyzwanie:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że w ciąży należy jak najwięcej wypoczywać i obchodzić się ze sobą jak z jajkiem. To nie żarty, nosimy w sobie nowe życie a czasami więcej żyć i trzeba to szanować i pielęgnować. I powiem Wam, że ja zawsze uważałam że kobieta po zajściu w ciążę to od razu powinna iść na zwolnienie. Ok, to nie choroba ale niestety zachodzą takie zmiany w organizmie że czasami jest to gorsze niż choroba.

Natalka ja myślę że nawet jak teraz urodzisz to wszystko będzie dobrze, nic się nie martw:) Mi lekarze planują wyjąć pessar między 34 a 36 tygodniem więc wnioskuje że ten 34 tydzień jest już spoko. Kochana coś czuję że wkrótce przeczytam post od Ciebie że dzieci są już na świecie:D a jak będziesz rodzić? sn czy cc?

Muszelka gratulacje!!! wypoczywaj kochana bo ciążą bliźniacza od początku wymaga spokoju i relaksu. Może powinnaś już pomyśleć o pójściu na L4?

Dorotka Tobie również gratuluje! U mnie w 6 tygodniu było widać tylko jeden pęcherzyk a dopiero 2 tygodnie później ujawnił się drugi...jakiż to był dla mnie szok:) Powodzenia dziewczęta i relacjonujcie na bieżąco...

Natalia trzymam za Was kciuki i czekam na wieści że już jesteście w komplecie!

dorota1987, Natalia J., Muszelka75 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom dzieciaczkow. Moje dziewczynki szaleja w brzuszku,nawet wczoraj tatusiowi sprzedaly kopniaka pierwszy raz. Ja te kopniaki czuje ciagle od 2-3 tygodni☺

Madlen222, Muszelka75 lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Ja uważam że w ciąży należy jak najwięcej wypoczywać i obchodzić się ze sobą jak z jajkiem. To nie żarty, nosimy w sobie nowe życie a czasami więcej żyć i trzeba to szanować i pielęgnować. I powiem Wam, że ja zawsze uważałam że kobieta po zajściu w ciążę to od razu powinna iść na zwolnienie. Ok, to nie choroba ale niestety zachodzą takie zmiany w organizmie że czasami jest to gorsze niż choroba.

Natalka ja myślę że nawet jak teraz urodzisz to wszystko będzie dobrze, nic się nie martw:) Mi lekarze planują wyjąć pessar między 34 a 36 tygodniem więc wnioskuje że ten 34 tydzień jest już spoko. Kochana coś czuję że wkrótce przeczytam post od Ciebie że dzieci są już na świecie:D a jak będziesz rodzić? sn czy cc?

Muszelka gratulacje!!! wypoczywaj kochana bo ciążą bliźniacza od początku wymaga spokoju i relaksu. Może powinnaś już pomyśleć o pójściu na L4?

Dorotka Tobie również gratuluje! U mnie w 6 tygodniu było widać tylko jeden pęcherzyk a dopiero 2 tygodnie później ujawnił się drugi...jakiż to był dla mnie szok:) Powodzenia dziewczęta i relacjonujcie na bieżąco...

Natalia trzymam za Was kciuki i czekam na wieści że już jesteście w komplecie!
    Czytając Twój wpis mam coraz większe wrażenie, że to będą bliźniaki, tak coś czuję.

Madlen222, Muszelka75 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Czytając Twój wpis mam coraz większe wrażenie, że to będą bliźniaki, tak coś czuję.

Tego Ci kochana życzę jeśli tylko chcesz:)

Ja mam bliźniaki bo miałam problemy z zajściem bo mam PCO i zaszłam po clomidzie w I cyklu. Od razu lekarka powiedziała, że szanse na ciążę blixniaczą po tych tabletkach jest ogromna...no i stało się:) My się bardzo cieszymy bo będziemy mieć i córeczkę i synka:)

agatka196, dorota1987, Muszelka75 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja też mam PCO i męczyłam się, żeby zajść w ciążę prawie 2 lata. Zawsze marzyłam o dwójce dzieci, ale zdałam sobie sprawę, że drugi raz nie przeżyję takich starań, byłam wymęczona psychicznie i fizycznie. Dlatego myślę, że bliźnięta przyniosłyby mi i mężowi ogromne szczęście, o ile były by zdrowe. Na dzień dzisiejszy wiem, że czy będzie 1 dziecko czy 2 to i tak będziemy się cieszyć:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Dorotka:) My staraliśy się o dziecko 5 lat, wiem co to znaczy.
    A teraz jak zaszłaś ? natuaralnie czy poprzez jakieś tabletki?

relgh3714vlmssyj.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 lat to bardzo dużo, podziwiam wszystkie dziewczyny, które tyle walczyły o tą wytrwałość:) Niestety naturalnie nie zaszłam, brałam Symletrol na stymulację, a oprócz tego Encorton, Glucophage, Inofolic i Duphaston.

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ