X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki wrote:
    Hej. Jestem wg owufriend w 6 tyg. 1 dniu ciąży. Byłam dzisiaj na USG i dowiedziałam się, że są dwa pęcherzyki ciążowe ale bez echa zarodka. Mam do Was pytanie w którym tygodniu widziałyście bijące serduszka? Czy jest szansa że dzidzie będą się dobrze rozwijać. Lekarz mi zbyt wiele nie powiedział, a ja do następnego USG (23 luty) chyba oszaleję. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
    Ja ci odpowoem :D
    u mnie widoczne serce bylo 6+3 i tak naprawdę lekarz powinien mowic abys przyszla za tydzień półtora bo dziewczyny tez mialy takie akcje i od konowalow mialy skierowanie na czyszczenie a tam dobrze ze sprawdzali okazywalo sie ze nawet po 1 dniu bilo serduszko bądź dobrej myśli a jak masz możliwość idz do innego lekarza a naawet mozesz jechac na ip po zamknieciu przychodni naklamac ze plamisz i zobacza na usg :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki ja poszłam potwierdzić ciążę w 7 tyg.i też ujrzałam dwa pęcherzyki
    serducha usłyszałam na kolejnej wizycie, która była dwa tyg. później i oba biły :) koniecznie idź jeszcze za tydzień - dwa i nie łam się!!!
    Będzie dobrze <3
    a to zdjęcie z tej pierwszej wizyty :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dddf8b2ba120.jpg

Natka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J i Madlen 222 dzięki za odpowiedź. JA mam jakiś strach przed porodem SN, chociaż córkę rodziłam naturalnie i nie mogę narzekać. Jednak przy dwójce ryzyko wzrasta, boję się, że coś pójdzie nie tak, że drugi sobie nie poradzi. Tyle się słyszy o powikłaniach... Nie chcę się nakręcać, ale mam stracha. Na razie córka, która jest niżej, leży pośladkowo, więc jeśli to się nie zmieni i tak nie będzie dyskusji, bo zrobią cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka75 wrote:
    Kuki ja poszłam potwierdzić ciążę w 7 tyg.i też ujrzałam dwa pęcherzyki
    serducha usłyszałam na kolejnej wizycie, która była dwa tyg. później i oba biły :) koniecznie idź jeszcze za tydzień - dwa i nie łam się!!!
    Będzie dobrze <3
    a to zdjęcie z tej pierwszej wizyty :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dddf8b2ba120.jpg
    Widzisz twoje usg miało rece i nogi ze tak powiem na poprzedniej wkleilam swoje do oceny bo tak mi mowia ze chyba widac pecherzyk drugi

• darijka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to sie ciesz ze ci dzieciaki dobrze spia.pamietaj ze jeszcze wszystko moze sie pozmieniac.moje tez rewelacyjnie spaly az do czasu.prawa dzieci.muzza z pewnych rzeczy wyrosnac a niestety przy dwojce wszelakie zasady i poradniki np.tak jak mowa w tym przypadku a spaniu i zasypianiu padaja.moje dzieci maja razem pokoik i niestety kosztem tego zeby np moj antos zasnal musze wziazc zuzke uspic w swoim pokoju i lozku.gdybym zuzie zostawila w pokoju z antosie to obydwoje by plakali antos ze zmeczenia ze mu zuzia nie pozwala zasnac a zuzia niestety ma wiekszy problem z zasypianie i chce sie do mnie przytulic.ja juz dla swietego spokoju biore zuzke do siebie gdyz po calyn ciezkim dniu chce miec choc chwile spokoju

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem jak zasnie to ja przenosze do lozeczka i tak jak pisalam od 2 tyg ladnie spia do rana z jedna pobodka na smoczka.i tu sie budzi jedno a potem drugie czuje sa.:) wy macie jeszcze maluszki moje to juz male dzieci.male dzieci maly problem duze dzieci duzy i z tego co widze im wieksze tym gorzej.caly dzien za nimi latam.chate codziennie trzeba cala ogarnac.obiad ugotowac jak spia praktycznie w nocy bo w dzien sie nic przy nich nie da zrobic.w dzien spia jak im sie podoba.nigdy nie spia razem i tu madlen ma racie.jak masz jedno dziecko to jak sie zdrzemnie to ty mozesz z nim odpoczac albo cos w domu porobic.moje dzieci spia za zazwyczaj najpierw zasypia antek i spi okolo 1.5h a jak sie budzu zasypia zuzia na 40min.mam sasiadke ktors ma 3 dziewczyny sa 2 tyg.mlodsze od moich.pomaga jej siostra.ona twierdzi ze czy 2 czy 3 to chyba nie ma roznicy.choc jak ja sobie pomysle jakby mial jeszcze jeden szkrab biegac po domu to na pewno do psychiatryka musieliby mnie wywiesc.ja jestem silna kobieta ale momentami

• darijka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam naprawde dosc.ciezko ciezko i jeszcze raz ciezko.no ale ile radosci w domu.pozdrawiam

• Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka, szczerze mowiac ro jestem cholernie przerazona tym, jak Chlopcy zaczna juz biegac :)
    Masz racje, ze teraz ogarnac dom czy ugotowac to mozna spokojnie zrobic, ale jak to bedzie pozniej - nie mam bladego pojecia :) ja mam jeszcze psa z ktorym musze wyjsc na spacer a jak dzieciaki podrosna to nie zamkne ich juz bezpiecznie w bujaczkach i szelkach i nie wyjde na chocby te 5 minut na sikanie :)))
    Nie wien jak to bedzie i ciagle o tym mysle...ale mimo to zazdroszcze Ci juz tego, ze dzieciaki sa juz biegajace i mowiace :D

e7835254a1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja mieszkam na 3 pietrze wiec wyjscie z dzieciakami jest nie lada wyzwaniem tymbardziej ze z reguly to ja siedze z nimi w domu gdyz maz wiadomo do pracy jedzie.ty zazdroscisz ze juz sa takie ,, duze", a ja ci zazdroszcze ze twoje sa taki malutkie jeszcze bo wiem ze wtedy mialam o wiele wiecej czasu dla siebie.tak jak pisalam schody zaczna sie jak maluchy zaczna biegac.jak byly malutkie to mowilam sobie ze jak juz beda chodzily to bedzie lzej a z wlasnego doswiadczenia wiem ze tak nie jest.teraz duzo bym oddala za to zeby chociaz na ten jeden tydzien byly takimi kruszynkami jak twoje choc nie chcialabym juz tego wszystkiego przechodzi drugi raz co jest juz za mna.jeszcze jakies pol roku temu chcialam miec jeszcze jedno dzieciatko ale juz sie wyleczylam gdzy ostatnie pol roku bylo naprawde ciezkie.co jakis czas ogladam zdjecia i sobie wspominam jakie byly malutkie.czas tak szybko leci czasami brakuje mi moich dzieciaczkow jal byly takimi kruszynkami.zostaly tylko wspomnienia.ciesz sie chwila bo nim sie nie obejrzysz beda mialy juz kilka lat.pozdrawiam

Madlen222 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki wrote:
    Hej. Jestem wg owufriend w 6 tyg. 1 dniu ciąży. Byłam dzisiaj na USG i dowiedziałam się, że są dwa pęcherzyki ciążowe ale bez echa zarodka. Mam do Was pytanie w którym tygodniu widziałyście bijące serduszka? Czy jest szansa że dzidzie będą się dobrze rozwijać. Lekarz mi zbyt wiele nie powiedział, a ja do następnego USG (23 luty) chyba oszaleję. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

U mnie pierwszy raz na usg było widać 2 pęcherzyki w 4t4d, a dwa maluchy i bijące serduszka widziałam na usg w 6t4
    Nawet w kalendarzu na bbf było, że możliwe, że od 6t3d będą widoczne bijące serduszka, ale to tylko jeśli sprzęt będzie dobry w innym razie może być jeszcze za wcześnie i trzeba jeszcze kilka dni odczekać. Może być też tak, że miałaś później owu lub zagnieżdżenie było później i dlatego jeszcze nie było widać bijacych serduszek. 6t i 1d to dość wcześnie, więc nie przejmuj się na zapas.

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • just_me Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki wrote:

U mnie bijące serce jednego z bliźniaków zobaczyłam w 6t4d. Drugiego jeszcze nie widać. Mam odczekać tydzień. Wg lekarza, siedzi głębiej i stąd ten problem.
    Natomiast w zeszłym tygodniu było kiepsko. Ten sam lekarz i ten sam sprzęt wysokiej klasy nie mówili ani nie pokazywali nic ciekawego.

Także spokój i cierpliwość! Tydzień to na prawdę nie tak długo :)

2x[*] luty 2015

201604267252.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma bliźniaki z jednego pęcherzyka? :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kuki Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziękuję za Wasze posty. Pomogły mi dotrwać i nie zwariować. I tak dziś zobaczyłam dwa pikające serduszka na usg. Jedna dzidzia ma 7 mm a druga 5,4 mm. Ciąża jest o tydzień młodsza niż to wynika z ostatniej miesiączki. Wg usg 6,1 tyg. Wg OM 7,1 tygodni. Serduszka biją miarowo. Ciąża jest dwu-owodniowa i dwu-kosmówkowa. Zaskoczenie duże, ciąża planowana ale nikt w rodzinie mojej ani męża nie miał bliźniaków. A tu taka niespodzianka.

Ewelcia, Madlen222, polkosia, gigsa, Lenuś lubią tę wiadomość

Gosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja się spodziewam bliźniąt termin porodu mam na 31.10.2015

Scarlett2014, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A czy któraś z Was ma bliźniaki z jednego pęcherzyka? :)
    Polkosia ja mam takie maluchy pod serduchem. Jedno kosmówkowe i dwu owodniowe :) Będą słodziaki identyczne :)

Gratuluję nowym bliźniaczym mamusiom podwójnej ciąźy :*

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelicia, kiedy się dowiedziałaś? Już na pierwszym USG? :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszym USG czyli 6+2 był tylko piękny duży pęcherzyk 10mm a na drugim czyli 8+2 już dwa pięknie bijące serduszka :)

Widze że beta u Ciebie przyrasta w tempie expresowym... byłaś już na jakimś usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:51

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, byłam. Po ostatniej lekarz nawet się zawahał czy aby to nie na bliźniaki ;) Bo praktycznie przyrost mam 2x co dwa dni, a niby powinno już zwolnić, ale z USG wynika, że ciąża młodsza o 10 dni i dopiero 5w1d, a nie jak w suwaczku. Widać tylko 1 pęcherzyk, jeden zarodek i jedno ciałko żółte, dlatego tak się zastanawiam czy coś jeszcze może się ujawnić ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho jeszcze nie pikało?
    Nie pomogę Ci chyba... musisz cierpliwie czekać. U mnie na pierwszej wizycie nie było widać nic poza samym okrągłym i dużym pęcherzykiem... kiedy kolejna wizyta?

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie. Wizytę z USG mam dopiero 5.03, ale wcześniej 27.02 mam samą wizytę u innego ginekologa, bo jeszcze jestem w fazie poszukiwań jakiegoś fajnego, to może będę mieć wtedy. Prawdę mówiąc siedzę jak na szpilkach :) Już niezależnie czy bliźniaki czy nie, ale chciałabym to serduszko usłyszeć ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ