Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja na 3 usg.na pierwszym w 5 tyg jeden pecherzyk.na drugim w 9 tyg jeden zaridek u bijace serduszko a w 13 tyg cudowne rozmnozenie dwie dzidzie:).pocahontas ja wlasnie 37 +2 urodzilam dzieci tylki ze u mnie bylo zartucie ciazowe dosc silne zagrazajace zyciu dzieci i moim i na szybko mnie cieli.wspolczuje choroby nie dosc ze ci ciezko to jeszcze chorobskos
polkosia lubi tę wiadomość
-
darijka wrote:A ja na 3 usg.na pierwszym w 5 tyg jeden pecherzyk.na drugim w 9 tyg jeden zaridek u bijace serduszko a w 13 tyg cudowne rozmnozenie dwie dzidzie:).pocahontas ja wlasnie 37 +2 urodzilam dzieci tylki ze u mnie bylo zartucie ciazowe dosc silne zagrazajace zyciu dzieci i moim i na szybko mnie cieli.wspolczuje choroby nie dosc ze ci ciezko to jeszcze chorobskos
a jak z oddychaniem, utrzymywaniem ciepła przez maluchy, przybieraniem na wadze itp? długo były w inkubatorkach po cc? -
Powiem tak moje maluchy mialy po :ANTOS 2500 a zuzia 2300.od urodzenia oddychaly samodzielnie i nie potrzebowaly inkubatora.spadek wagi u antosia 200 u zuzi 150g.po 6 dniach zaczely przybierac.mysle ze na takim etapie ciazy to dzieci juz swietnie sobie dadza rade.moj gin chcial mnie pociagnac do 39 tyg ale niestety moj stan zdrowia nie pozwolil na to.pozdrawiam i zycze powodzenia.
-
Witam się oficjalnie
Ja też spodziewam się bliźniąt, jeszcze to do mnie nie dociera, bo jest to ciąża nad którą pracowaliśmy 2,5 roku i udało się dopiero dzięki in vitro. Nie ważne jak, ważne że jest duże prawdopodobieństwo, że zostanę mamą
Przeczytałam ten wątek od samego początku, zajęło mi to 2 tygodnie, ale wiele cennych informacji przyswoiłam dzięki Wam (od tego jak przejść przez ciążę, z czym się trzeba mierzyć, czego się spodziewać podczas ciąży, przez zakup ciuszków i wybór wózka - dzięki darijka, jak już będzie na to czas, to kupię ten wózek, który masz Ty, a kończąc na Waszych doświadczeniach podczas i po porodzie). Dzięki
Gratuluję mamom, śliczne macie dzieciaczki. Trzymam też kciuki za te z Was, które wkrótce mamami zostaną.
Misty87, polkosia, Madlen222, Fairuza lubią tę wiadomość
-
Taka mała sesyjka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/adbd8eef8c39.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8307781405c9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ae40faae9b7.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbd53caf512a.jpgnojaniewiem, polkosia, Madlen222, Lenuś, Pocahontas, Bea_tina, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Witaj lenuś jak się czujesz?
misty87 - sesja rewelacyjna:)
a ja no cóż, czekam na poród, nic się nie dzieje, chłopakom dobrze w brzuszku i nadal nic nie chcą zmieniać... dzisiaj skończyłam 38tc i zaczynam 39:) 14 dni do terminu!!!polkosia, Misty87, Lenuś, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas wrote:Witaj lenuś jak się czujesz?
misty87 - sesja rewelacyjna:)
a ja no cóż, czekam na poród, nic się nie dzieje, chłopakom dobrze w brzuszku i nadal nic nie chcą zmieniać... dzisiaj skończyłam 38tc i zaczynam 39:) 14 dni do terminu!!!
Czuję się bardzo dobrze, ominęły mnie objawy ciążowe. Nie miałam (i nie mam) mdłości, czuję się trochę bardziej senna niż zwykle, apetyt natomiast mam większy i wszystko mi smakuje. Boję się trochę o moją wagę na finiszu . Jedyne na co się skarżę to stres, który niestety mnie nie opuszcza. Bardzo się boję, ale staram się myśleć pozytywnie.
W poniedziałek miałam wizytę i widziałam ruszającą się dzidzię (druga spała), słyszałam serduszka i łzy same popłynęły mi z oczu. Bardzo chciałabym, żeby wszystko było jak należy. Sam początek był ciężki bo plamiłam, miałam też jednorazowe małe krwawienie, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i mam nadzieję, że tak już zostanie. Jeszcze 2 tygodnie i badania prenatalne, już nie mogę się doczekać
Dzielne te Twoje maluchy, tyle już wytrzymały w brzuszku, chyba im tam za dobrze Czekam z niecierpliwością, żeby je zobaczyć.
-
Witamy
Wg bbf zaczynamy dziś 22 tc i zarazem 6 miesiąc
Coś za szybko leci mi ta ciąża
U nas wszystko ok. Płeć potwierdza się od badań prenatalnych w 13 tc, czyli 2 córeczki Dziewczynki ostatnio ważyły 306g i 286g. Kolejna wizyta we wtorekLenuś, Ewelcia lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Misty super te Twoje maluchy :*
Jenny88 gratuluję córeczek!
Pocahontas Ty jeszcze nie rozpakowana? Jak Ty dziewczyno dajesz radę? Ja z młodszą dużo ciążą luż ledwo żyję Nie wiem czy dałabym radę do takiego etapu dotrzymać. U nas chłopcy są ułożeni jeden miednicowo, drugi główkowo więc cesarka na 100% - mam nadzieję że nie będą mi kazali tyle czekać -
Pocahontas właśnie weszłam na wątek marcowy żeby zobaczyć ile Was już rozpakowanych i zobaczyłam Limcie. Ona się u nas nie udzielała na bliźniakach...
widzę że urodziła w 32t5d ale nigdzie nie mogę zlokalizować czy miała jakieś kłopoty z ciążą, bo takie maluszki z tych dziewczynek były. Pamiętasz? Możesz coś powiedzieć o niej?
Ja chyba zaczęłam się stresować że to już może nastąpić w każdym momencie i wyszukuję inf
A jak Wy w ogóle się czujecie? Czekacie na poród SN czy są jakieś plany CC? Koniecznie się odezwij bo teraz chyba Twoja kolej na rozpakowanie -
No nie nie dostałam jeszcze. Mój gin twierdzi że sterydy pełnią swoją funkcję tak na prawdę przez 7 dni od dnia podania i że nawet jedna dawka wystarczy. Póki co maluchy rozwijają się dobrze, przepływy ok a moja szyja dalej łabędzie (4 cm). Wierzę mu bo jest specjalistą ciąż bliźniaczych... 10 marca mam ostatnią wizytę na wolności, później już raczej szpital i obserwacja. Jak coś się będzie dziać to wtedy sterydy.
-
Strasznie malusie te jej dziewczynki 950g 38cm i 1150g 39cm. Urodzilam rowniez w 32t 5d i moje wazyly 1660g i 1870g. Ale moze mamusia drobniutka
My juz pol roku mamy! Kiedy to zlecialo!!jenny88, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
A ja urodziłam w 33tyg5dniu i moje ważył 1700gr i 2035gr.
Teraz mamy juz prawie po 7kg.
My już też za niecałe 3 tyg kończymy pół roku i uwierzyć nie mogę jak czas szybko leci....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 12:44
jenny88, Ewelcia, Lenuś lubią tę wiadomość
-
Madlen rosną bąbelki nam prawda?? Mój Kuba waży około 7,5,kg a Kamilek ciutkę mniej. Już tak twardo stoją na nogach, aaaaa i Kubie wczoraj dwa razy wyrwało się MAMA! Przy świadkach ale to wspaniałe uczucie!
Lenuś lubi tę wiadomość