X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal w trójpaku, niestety na dokładkę z grypą:(

mam możliwość porodu sn, bo obaj są główkowo...

ja dwa serduszka na usg zobaczyłam jakoś w 7/8tc

jenny88, gigsa lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem przeziębiona, chociaż cały weekend była totalna grypa. Teraz męczy mnie tylko kaszel i mały katar... Współczuję :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • darijka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na 3 usg.na pierwszym w 5 tyg jeden pecherzyk.na drugim w 9 tyg jeden zaridek u bijace serduszko a w 13 tyg cudowne rozmnozenie dwie dzidzie:).pocahontas ja wlasnie 37 +2 urodzilam dzieci tylki ze u mnie bylo zartucie ciazowe dosc silne zagrazajace zyciu dzieci i moim i na szybko mnie cieli.wspolczuje choroby nie dosc ze ci ciezko to jeszcze chorobskos

polkosia lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    A ja na 3 usg.na pierwszym w 5 tyg jeden pecherzyk.na drugim w 9 tyg jeden zaridek u bijace serduszko a w 13 tyg cudowne rozmnozenie dwie dzidzie:).pocahontas ja wlasnie 37 +2 urodzilam dzieci tylki ze u mnie bylo zartucie ciazowe dosc silne zagrazajace zyciu dzieci i moim i na szybko mnie cieli.wspolczuje choroby nie dosc ze ci ciezko to jeszcze chorobskos

a jak z oddychaniem, utrzymywaniem ciepła przez maluchy, przybieraniem na wadze itp? długo były w inkubatorkach po cc?

relgj44jmw4925t7.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak moje maluchy mialy po :ANTOS 2500 a zuzia 2300.od urodzenia oddychaly samodzielnie i nie potrzebowaly inkubatora.spadek wagi u antosia 200 u zuzi 150g.po 6 dniach zaczely przybierac.mysle ze na takim etapie ciazy to dzieci juz swietnie sobie dadza rade.moj gin chcial mnie pociagnac do 39 tyg ale niestety moj stan zdrowia nie pozwolil na to.pozdrawiam i zycze powodzenia.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma może pajacyki na 80, 86, 92?

Moje maluszki urodzone w 36 tc Zuzia 2350, Karol 2470. W inkubatorach byli od czwartku do niedzieli, ale tylko dlatego, że szpital z góry wszystkie bliźniaki tam daje. Sami oddychali, utrzymywali ciepło.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się oficjalnie :)
    Ja też spodziewam się bliźniąt, jeszcze to do mnie nie dociera, bo jest to ciąża nad którą pracowaliśmy 2,5 roku i udało się dopiero dzięki in vitro. Nie ważne jak, ważne że jest duże prawdopodobieństwo, że zostanę mamą :)

Przeczytałam ten wątek od samego początku, zajęło mi to 2 tygodnie, ale wiele cennych informacji przyswoiłam dzięki Wam (od tego jak przejść przez ciążę, z czym się trzeba mierzyć, czego się spodziewać podczas ciąży, przez zakup ciuszków i wybór wózka - dzięki darijka, jak już będzie na to czas, to kupię ten wózek, który masz Ty, a kończąc na Waszych doświadczeniach podczas i po porodzie). Dzięki :)

Gratuluję mamom, śliczne macie dzieciaczki. Trzymam też kciuki za te z Was, które wkrótce mamami zostaną.

Misty87, polkosia, Madlen222, Fairuza lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mała sesyjka ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/adbd8eef8c39.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8307781405c9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ae40faae9b7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbd53caf512a.jpg

nojaniewiem, polkosia, Madlen222, Lenuś, Pocahontas, Bea_tina, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lenuś:) jak się czujesz?

misty87 - sesja rewelacyjna:)

a ja no cóż, czekam na poród, nic się nie dzieje, chłopakom dobrze w brzuszku i nadal nic nie chcą zmieniać... dzisiaj skończyłam 38tc i zaczynam 39:) 14 dni do terminu!!!

polkosia, Misty87, Lenuś, jenny88 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas gratuluje :) super, że tak długo chcą siedzieć w brzuszku :) a ile teraz ważą?

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Witaj lenuś:) jak się czujesz?

misty87 - sesja rewelacyjna:)

a ja no cóż, czekam na poród, nic się nie dzieje, chłopakom dobrze w brzuszku i nadal nic nie chcą zmieniać... dzisiaj skończyłam 38tc i zaczynam 39:) 14 dni do terminu!!!
    Witaj :)

Czuję się bardzo dobrze, ominęły mnie objawy ciążowe. Nie miałam (i nie mam) mdłości, czuję się trochę bardziej senna niż zwykle, apetyt natomiast mam większy i wszystko mi smakuje. Boję się trochę o moją wagę na finiszu ;) . Jedyne na co się skarżę to stres, który niestety mnie nie opuszcza. Bardzo się boję, ale staram się myśleć pozytywnie.
    W poniedziałek miałam wizytę i widziałam ruszającą się dzidzię (druga spała), słyszałam serduszka i łzy same popłynęły mi z oczu. Bardzo chciałabym, żeby wszystko było jak należy. Sam początek był ciężki bo plamiłam, miałam też jednorazowe małe krwawienie, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i mam nadzieję, że tak już zostanie. Jeszcze 2 tygodnie i badania prenatalne, już nie mogę się doczekać :)

Dzielne te Twoje maluchy, tyle już wytrzymały w brzuszku, chyba im tam za dobrze ;) Czekam z niecierpliwością, żeby je zobaczyć.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och ja też czekam z ogromną niecierpliwością:)

relgj44jmw4925t7.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    Wg bbf zaczynamy dziś 22 tc i zarazem 6 miesiąc :D
    Coś za szybko leci mi ta ciąża ;)

U nas wszystko ok. Płeć potwierdza się od badań prenatalnych w 13 tc, czyli 2 córeczki <3 Dziewczynki ostatnio ważyły 306g i 286g. Kolejna wizyta we wtorek :)

Lenuś, Ewelcia lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty super te Twoje maluchy :*

Jenny88 gratuluję córeczek!

Pocahontas Ty jeszcze nie rozpakowana? Jak Ty dziewczyno dajesz radę? Ja z młodszą dużo ciążą luż ledwo żyję :/ Nie wiem czy dałabym radę do takiego etapu dotrzymać. U nas chłopcy są ułożeni jeden miednicowo, drugi główkowo więc cesarka na 100% - mam nadzieję że nie będą mi kazali tyle czekać :P

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas właśnie weszłam na wątek marcowy żeby zobaczyć ile Was już rozpakowanych i zobaczyłam Limcie. Ona się u nas nie udzielała na bliźniakach...
    widzę że urodziła w 32t5d ale nigdzie nie mogę zlokalizować czy miała jakieś kłopoty z ciążą, bo takie maluszki z tych dziewczynek były. Pamiętasz? Możesz coś powiedzieć o niej?

Ja chyba zaczęłam się stresować że to już może nastąpić w każdym momencie i wyszukuję inf :/
    A jak Wy w ogóle się czujecie? Czekacie na poród SN czy są jakieś plany CC? Koniecznie się odezwij bo teraz chyba Twoja kolej na rozpakowanie :)

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a dostałaś sterydy na płucka dla maluchów?

relgj44jmw4925t7.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie nie dostałam jeszcze. Mój gin twierdzi że sterydy pełnią swoją funkcję tak na prawdę przez 7 dni od dnia podania i że nawet jedna dawka wystarczy. Póki co maluchy rozwijają się dobrze, przepływy ok a moja szyja dalej łabędzie (4 cm). Wierzę mu bo jest specjalistą ciąż bliźniaczych... 10 marca mam ostatnią wizytę na wolności, później już raczej szpital i obserwacja. Jak coś się będzie dziać to wtedy sterydy.

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie malusie te jej dziewczynki 950g 38cm i 1150g 39cm. Urodzilam rowniez w 32t 5d i moje wazyly 1660g i 1870g. Ale moze mamusia drobniutka :)

My juz pol roku mamy! Kiedy to zlecialo!!

jenny88, Ewelcia lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja urodziłam w 33tyg5dniu i moje ważył 1700gr i 2035gr.
    Teraz mamy juz prawie po 7kg.
    My już też za niecałe 3 tyg kończymy pół roku i uwierzyć nie mogę jak czas szybko leci....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 12:44

jenny88, Ewelcia, Lenuś lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen rosną bąbelki nam prawda?? Mój Kuba waży około 7,5,kg a Kamilek ciutkę mniej. Już tak twardo stoją na nogach, aaaaa i Kubie wczoraj dwa razy wyrwało się MAMA! Przy świadkach :D ale to wspaniałe uczucie!

Lenuś lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ