X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    A bo bylo o kobietach w ciąży :-)
    Ja nie mam polskiej tv, niektore programy ogladam na ipla ale tez rzadko z braku czasu.

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Może spróbujcie się z M poprzytulać nawet kilka razy, przyjemne z pożytecznym :-)Zawsze coś możecie przyspieszyć.Wywoływany nie jest taki fajny, ja miałam wiem co mówię
    Gdyby to tak wszystkie sposoby działały...
    Trzy eS przerobione i to bez efektu. Zostaje czekać.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Gdyby to tak wszystkie sposoby działały...
    Trzy eS przerobione i to bez efektu. Zostaje czekać.

Szkoda, tak podpowiedziałam bo to akurat to sprawdzone, moja koleżanka jak się tak namiętnie przytulali to miesiąc przed terminem urodziła.Moja siostra na wywołanie piła olejek rycynowy też podziałało.Ja powiedziałam, że jak mi maluch nie będzie chciał wychodzić to męża zamęczę:-)Trzymam kciuki i oczywiście dawaj znaka co i jak, bo my tu będziemy wyczekiwać :-)

nowatorka lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30Stki co tak dlugo spicie? :P

Est, krysiak, Edka lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wstałam :-)

krysiak lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mam duze problemy ze spaniem i caly czas budzę się w nocy. Za to w dzień mogę spać cały czas :-) Mam nadzieję, że moje dziecko tego nie odziedziczy po mnie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ostatnio mam duze problemy ze spaniem i caly czas budzę się w nocy. Za to w dzień mogę spać cały czas :-) Mam nadzieję, że moje dziecko tego nie odziedziczy po mnie.
    Ja z kolei wieczorem juz tak miedzy 19 a 20 witam sie z podusia i spie pieknie do rana. No moze z przerwa lub dwiema na siusiu :-)

Est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj juz po wizycie. Moje bejbi mierzy juz 4,1cm, odpowiada wiekowi ciazy (10t5d). Lekarz pytal czy chce robic badania prenatalne, ja generalnie nie chcialam ale teraz troche zaczynam chyba zalowac, ze tak szybko powiedzialam nie. Moglam moze zdecydowac sie przynajmniej na badanie przeziernosci... Sama nie wiem... Taki mam troche metlik w glowie... Wy Wszystkie robicie te badania?

Est, Edka lubią tę wiadomość

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak a jaki to problem? Jeśli dobrze pamiętam, to prenatalne robi się między 12 a 14 tygodniem, więc u Ciebie troszeczkę jeszcze za wcześnie. Jeżeli masz skończone 35 lat to robisz za darmo tylko trzeba się odpowiednio wcześniej umówić, a jeżeli nie no to trzeba zapłacić i to nie mało (ja płaciłam 500 zł i nie chcieli słuchać, że za miesiąc kończę 35). Jeżeli lekarz ma trochę lepszy sprzęt to przezierność ci sam zmierzy i jeszcze kość nosową, a jeżeli nie to się umawiasz do kogoś innego. To całe badanie prenatalne to jest po prostu dobre USG robione przez lekarza ze specjalnymi uprawnieniami połączone z badaniem krwi - z żyły, więc dziecku w niczym nie szkodzi. Warto, bo później już tego badania się nie da zrobić, a całą ciążę masz spokój że jest OK (albo czas na oswojenie się).

krysiak, Est, moremi, Fairuza lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Ja z kolei wieczorem juz tak miedzy 19 a 20 witam sie z podusia i spie pieknie do rana. No moze z przerwa lub dwiema na siusiu :-)

Zazdroszczę :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    A ja dzisiaj juz po wizycie. Moje bejbi mierzy juz 4,1cm, odpowiada wiekowi ciazy (10t5d). Lekarz pytal czy chce robic badania prenatalne, ja generalnie nie chcialam ale teraz troche zaczynam chyba zalowac, ze tak szybko powiedzialam nie. Moglam moze zdecydowac sie przynajmniej na badanie przeziernosci... Sama nie wiem... Taki mam troche metlik w glowie... Wy Wszystkie robicie te badania?

Tak, ja robiłam, placilam 300 zl.
    Ale spokojnie, tak jak pisze Mapciunia, i tak jeszcze u Ciebie za wcześnie na te badania ale jeżeli je planujesz zrobic, to musisz się już zapisać.

krysiak, moremi lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Tak, ja robiłam, placilam 300 zl.
    Ale spokojnie, tak jak pisze Mapciunia, i tak jeszcze u Ciebie za wcześnie na te badania ale jeżeli je planujesz zrobic, to musisz się już zapisać.
    Ja robiłam w swojej klinice, więc też płaciłam 300 zł za usg plus pappa. I tak jak dziewczyny piszą - przynajmniej później nie zadreczasz się, że nie zrobiłaś.

Ja do szpitala dopiero od niedzieli.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie patrzę, że u Ciebie dalej cisza. No to zaciskam kciuki!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam dziś dzionek minął dziewczynki? Ja całkiem nieźle się czuję.Dziś zrobiłam kurczaczka pieczonego z ryżem i groszkiem.Poodkurzałam zajęło mi to chyba ze dwie godziny bo z labka leci jak nie wiem co i pełno kłaczorów.Objadłam się i podczytuję to tu to tam.Miłego popołudnia:-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj za dużo nie zrobiłam ale też poodkurzałam, byłam na zakupach i zrobiłam naleśniki ze szpinakiem. A teraz leżę i kicham :-)

kamenkaa lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja dzisiaj za dużo nie zrobiłam ale też poodkurzałam, byłam na zakupach i zrobiłam naleśniki ze szpinakiem. A teraz leżę i kicham :-)

Uwielbiam szpinak :-)Teściówka robi i to chyba jedyne co mi smakuje z jej ręki.Ostatnio trochę się ochłodziły stosunki bo zabrałam jej syneczka i się nie spowiadam ze wszystkiego.Samej się rozpadło małżeństwo i próbuje się do nas wtrącać.Dobrze, że mój nie pozwala za bardzo.Oby jak najdalej, jak zaproponowała, że pomoże przy dziecku jak się urodzi,to aż zdębiałam, Boże uchowaj.Też macie takie kochane teściowe??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 19:13

Est, kamenkaa lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jest ok, gorzej teść. Jest przecudownym człowiekiem ale nie mogę patrzeć jak pasie słodyczami swoje wnuki i dzięki niemu dzieciaki zamiast obiadu jedzą np batony i popijają je cola.
    Dlatego mimo, ze bardzo dobrze żyje z nimi, to nie chciałabym, żeby mieli jakikolwiek współudział w wychowaniu mojego dziecka.

kamenkaa lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    No właśnie patrzę, że u Ciebie dalej cisza. No to zaciskam kciuki!
    Wygląda na to, że w niedzielę trafie do szpitala na wywołanie porodu.
    Nic nie działa na mojego uparciucha. Seks, schody, sprzątanie. Mycie okien, spacery, olejek rycynowy, uciskanie punktów na dłoni. Nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 22:32

Edka lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

moremi lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj Wam kochane miło mi Do Was dołączyć :) Pozdrawiam

Est, krysiak, Madziuśka, Ollaala lubią tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ