X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi nie ma jakiejs pelni dzisiaj przypadkiem?

co do szpinaku to ja dzisiaj sie zmusilam zeby troche zjesc bo nie chcialo mi sie. a dzisiaj bylam w pracy ale tylko na pare godzin a poza tym leniuchowalam. a teraz ogladam o sytuacji we francji :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ Wam ;-)
    Jak sie dzis czujecie mi sie nic dzis nie chce jakos lenia mam ;/
    BYm tylko spałaaaa ..
    a tez tak nie idzie ...
    Napiłabym sie kawy ale totalnie z niej zrezygnowałam
    Wy pijecie Kawusie ? A moze Inkę :D

Ollaala lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEJ Wam ;-)
    Jak sie dzis czujecie mi sie nic dzis nie chce jakos lenia mam ;/
    BYm tylko spałaaaa ..
    a tez tak nie idzie ...
    Napiłabym sie kawy ale totalnie z niej zrezygnowałam
    Wy pijecie Kawusie ? A moze Inkę :D

Ja mdłości falami od rana i leń totalny.Miałam dziś prenatalne wszystko oki.Będzie siurasek :-)Piję kawę jak mi się zachce ale czasem mdłości po niej.Miłego dnia dziewczyneczki

nowatorka, krysiak, Est, kamenkaa lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja od wczoraj tez tak sie dziwnie czuje jakby lekkie mdlosci mnie dopadaly. wczoraj to trwalo pol dnia :/

dzisiaj nie wiem co bede robic bo paskudna pogoda, szaro buro. na pewno ide do supermarketu bo mam pare rzeczy do kupienia. a potem to nie wiem, albo bede siedziec w domu albo moze zdecydujemy sie gdzies wyjsc np na pizze...

ps. dziewczyny a jecie rzeczy typu hamburgery, frytki, skrzydelka z rozna, zeberka, czy lepiej nie ruszac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:09

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Wiec tak, ja kawy nie pije ale tylko dlatego ze po prostu mnie od niej zupełnie odrzuciło. Tak jak i czystej wody nie mogę sie napić bo mam od niej od razu odruch wymiotny. Przy popijaniu tabletek to muszę strasznie uważać by przy okazji ich od razu nie zwrócić :) co do fastfoodow, to ja zupełnie zrezygnowałam ale domowej roboty tego typu rzeczy jadam jak najbardziej. Ale przynajmniej wiem co jem :) no i mnie moje słabości nadal nie opuściły, chwilkę postoje czy posiedzę i mam wrażenie, ze zaraz zemdleje wiec muszę sie położyć.... Dzisiaj wybieramy sie do meblowego ale już zapowiedziałam, ze najpierw musimy sie w piekarni stawić by zakupić jakiegoś rogala na te moje słabości i mdłości. Na szczęście w meblowym będzie przynajmniej gdzie usiąść w razie draki :) miłego dzionka Dziewczynki

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuleczko, gratuluje siuraska :)

Aniu_leczka, kamenkaa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawy nie pije bo przed ciaza tez nie pilam duzo. ale jak mnie najdzie ochota to wypije. wazne zeby nie przesadzac i nie pic np 4 kaw dziennie. za to herbate pije litrami ;)

pytam o fastfoody bo jakos mam na nie dzisiaj ochote i moze wieczorem bym sie gdzies wybrala ale jakis fastfood na poziomie, nie mcdonald ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:34

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, bo ja jakoś moje myślenie do mcdonaldsa czy kfc ograniczyłam :) jakis czas temu przy okazji shoppingu wylądowalysmy z koleżanka w takiej właśnie lepszej restauracji i pozwoliłyśmy sobie na burgera ale takiego właśnie na "poziomie"

• Est Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę piję codziennie rano do śniadania, tak jak przed ciążą. Bez kawki to bym chyba nie wstała :-)

A fastfoodow nie jem ale przed ciążą też nie jadłam, nigdy nie lubiłam.

Witajcie Dziewczyny!!!!

Aniuleczka, gratuluję synka :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja mdłości falami od rana i leń totalny.Miałam dziś prenatalne wszystko oki.Będzie siurasek :-)Piję kawę jak mi się zachce ale czasem mdłości po niej.Miłego dnia dziewczyneczki

ANiulka gratuluje synusia;)

Ollaala lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawkę od jakiegoś tygodnia piję - wcześniej mnie odrzucało.

mam mega jazdę na frytki. ostatnio specjalne do maca jechaliśmy i przy drzwiach zeżarłam dużą porcję. na hamburgery miałam ochotę raz - to M zrobił takie porządne, zdrowe domowe.

co za pogoda bleeee, jestem sama dzisiaj, nic nie robię, leniuchujemy z moimi kotami na maxa.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja kawkę od jakiegoś tygodnia piję - wcześniej mnie odrzucało.

mam mega jazdę na frytki. ostatnio specjalne do maca jechaliśmy i przy drzwiach zeżarłam dużą porcję. na hamburgery miałam ochotę raz - to M zrobił takie porządne, zdrowe domowe.

co za pogoda bleeee, jestem sama dzisiaj, nic nie robię, leniuchujemy z moimi kotami na maxa.
    Miałam podobnie i z kawą i frytkami.
    A i jeszcze raz miałam ochotę na chleb ze smalcem i skwarkami O.o a wcześniej tego nie znosiłam :-D tak mnie naszlo jak byliśmy w knajpie, gdzie taki chleb dają jako przystawkę ;-)
    Później juz nie miałam zachcianek :-)

Ile masz tych kotów?
    U mnie trzy biegają :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 18:06

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak wy tam z waszymi kotkami wspolmieszkacie? tyle mowia zeby kotow unikac ale wasze to chyba nigdzie nie chodza poza domem? ja mam pieska ktory tez po mnie chodzi jak po chodniku :)
    wlasnie wypilam kawe bo jakos mi sie zachcialo i wieczorem wychodze na pizze :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    dziewczyny a jak wy tam z waszymi kotkami wspolmieszkacie? tyle mowia zeby kotow unikac ale wasze to chyba nigdzie nie chodza poza domem? ja mam pieska ktory tez po mnie chodzi jak po chodniku :)
    wlasnie wypilam kawe bo jakos mi sie zachcialo i wieczorem wychodze na pizze :)
    Moje są niewychodzace. Toxo nie mam i nigdy nie miałam. Szanse na zarażenie się toxo od kota są naprawdę znikome. Trzeba by sprzątać kuwete gołą ręką (a kupa musi leżeć kilka dni - w świeżej nie uaktywnia się toxo), a następnie nie myjąć jej zjeść z niej np. kanapkę.
    Większe szanse na zarażenie toxo są przy niedokladnym myciu warzyw i owoców, a także po zjedzeniu surowego mięsa, czy niezachowaniu zasad higieny przy jego przygotowaniu.
    Mało kto wie, ale nosicielami toxo są zwierzęta hodowlane, a kot jest jedynie ostatecznym żywicielem.
    Poza tym dotyczy to zaledwie 10% kociej populacji. Szacuje się, że być może nawet mniej.
    Podsumowując - kolejny mit, który jest powtarzany przez ludzi nieznających tematu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Moje są niewychodzace. Toxo nie mam i nigdy nie miałam. Szanse na zarażenie się toxo od kota są naprawdę znikome. Trzeba by sprzątać kuwete gołą ręką (a kupa musi leżeć kilka dni - w świeżej nie uaktywnia się toxo), a następnie nie myjąć jej zjeść z niej np. kanapkę.
    Większe szanse na zarażenie toxo są przy niedokladnym myciu warzyw i owoców, a także po zjedzeniu surowego mięsa, czy niezachowaniu zasad higieny przy jego przygotowaniu.
    Mało kto wie, ale nosicielami toxo są zwierzęta hodowlane, a kot jest jedynie ostatecznym żywicielem.
    Poza tym dotyczy to zaledwie 10% kociej populacji. Szacuje się, że być może nawet mniej.
    Podsumowując - kolejny mit, który jest powtarzany przez ludzi nieznających tematu.

ciekawe to co piszesz. biedne kotki, przyczepili sie ich a one niczemu nie winne ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kota i psa :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Ja tez mam kota i psa :)
    i lubia sie nawzajem? jakiego masz psa?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj piesek z kotem tez sa razem w parze :)Bardzo sie lubią jedzą z jednej miski heh a co najlepsze śpią razem wtuleni :D

Est, nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Ile masz tych kotów?
    U mnie trzy biegają :-)

dwa koty i wystarczy hahaha

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to mój lekarz jakis niedouczony, bo nie przechodzilam toxo i w pierwszej kolejności kazał mi się wystrzegać kotów.
    My nie mamy zwierząt, bardzo bym chciała i kiedyś na pewno zdecydujemy się na psa ale teraz niemowlak i szczeniak na raz to chyba byłoby za dużo :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ