X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi nie ma jakiejs pelni dzisiaj przypadkiem?

co do szpinaku to ja dzisiaj sie zmusilam zeby troche zjesc bo nie chcialo mi sie. a dzisiaj bylam w pracy ale tylko na pare godzin a poza tym leniuchowalam. a teraz ogladam o sytuacji we francji :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ Wam ;-)
    Jak sie dzis czujecie mi sie nic dzis nie chce jakos lenia mam ;/
    BYm tylko spałaaaa ..
    a tez tak nie idzie ...
    Napiłabym sie kawy ale totalnie z niej zrezygnowałam
    Wy pijecie Kawusie ? A moze Inkę :D

Ollaala lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEJ Wam ;-)
    Jak sie dzis czujecie mi sie nic dzis nie chce jakos lenia mam ;/
    BYm tylko spałaaaa ..
    a tez tak nie idzie ...
    Napiłabym sie kawy ale totalnie z niej zrezygnowałam
    Wy pijecie Kawusie ? A moze Inkę :D

Ja mdłości falami od rana i leń totalny.Miałam dziś prenatalne wszystko oki.Będzie siurasek :-)Piję kawę jak mi się zachce ale czasem mdłości po niej.Miłego dnia dziewczyneczki

nowatorka, krysiak, Est, kamenkaa lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja od wczoraj tez tak sie dziwnie czuje jakby lekkie mdlosci mnie dopadaly. wczoraj to trwalo pol dnia :/

dzisiaj nie wiem co bede robic bo paskudna pogoda, szaro buro. na pewno ide do supermarketu bo mam pare rzeczy do kupienia. a potem to nie wiem, albo bede siedziec w domu albo moze zdecydujemy sie gdzies wyjsc np na pizze...

ps. dziewczyny a jecie rzeczy typu hamburgery, frytki, skrzydelka z rozna, zeberka, czy lepiej nie ruszac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:09

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Wiec tak, ja kawy nie pije ale tylko dlatego ze po prostu mnie od niej zupełnie odrzuciło. Tak jak i czystej wody nie mogę sie napić bo mam od niej od razu odruch wymiotny. Przy popijaniu tabletek to muszę strasznie uważać by przy okazji ich od razu nie zwrócić :) co do fastfoodow, to ja zupełnie zrezygnowałam ale domowej roboty tego typu rzeczy jadam jak najbardziej. Ale przynajmniej wiem co jem :) no i mnie moje słabości nadal nie opuściły, chwilkę postoje czy posiedzę i mam wrażenie, ze zaraz zemdleje wiec muszę sie położyć.... Dzisiaj wybieramy sie do meblowego ale już zapowiedziałam, ze najpierw musimy sie w piekarni stawić by zakupić jakiegoś rogala na te moje słabości i mdłości. Na szczęście w meblowym będzie przynajmniej gdzie usiąść w razie draki :) miłego dzionka Dziewczynki

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuleczko, gratuluje siuraska :)

Aniu_leczka, kamenkaa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawy nie pije bo przed ciaza tez nie pilam duzo. ale jak mnie najdzie ochota to wypije. wazne zeby nie przesadzac i nie pic np 4 kaw dziennie. za to herbate pije litrami ;)

pytam o fastfoody bo jakos mam na nie dzisiaj ochote i moze wieczorem bym sie gdzies wybrala ale jakis fastfood na poziomie, nie mcdonald ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:34

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, bo ja jakoś moje myślenie do mcdonaldsa czy kfc ograniczyłam :) jakis czas temu przy okazji shoppingu wylądowalysmy z koleżanka w takiej właśnie lepszej restauracji i pozwoliłyśmy sobie na burgera ale takiego właśnie na "poziomie"

• Est Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę piję codziennie rano do śniadania, tak jak przed ciążą. Bez kawki to bym chyba nie wstała :-)

A fastfoodow nie jem ale przed ciążą też nie jadłam, nigdy nie lubiłam.

Witajcie Dziewczyny!!!!

Aniuleczka, gratuluję synka :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja mdłości falami od rana i leń totalny.Miałam dziś prenatalne wszystko oki.Będzie siurasek :-)Piję kawę jak mi się zachce ale czasem mdłości po niej.Miłego dnia dziewczyneczki

ANiulka gratuluje synusia;)

Ollaala lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawkę od jakiegoś tygodnia piję - wcześniej mnie odrzucało.

mam mega jazdę na frytki. ostatnio specjalne do maca jechaliśmy i przy drzwiach zeżarłam dużą porcję. na hamburgery miałam ochotę raz - to M zrobił takie porządne, zdrowe domowe.

co za pogoda bleeee, jestem sama dzisiaj, nic nie robię, leniuchujemy z moimi kotami na maxa.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja kawkę od jakiegoś tygodnia piję - wcześniej mnie odrzucało.

mam mega jazdę na frytki. ostatnio specjalne do maca jechaliśmy i przy drzwiach zeżarłam dużą porcję. na hamburgery miałam ochotę raz - to M zrobił takie porządne, zdrowe domowe.

co za pogoda bleeee, jestem sama dzisiaj, nic nie robię, leniuchujemy z moimi kotami na maxa.
    Miałam podobnie i z kawą i frytkami.
    A i jeszcze raz miałam ochotę na chleb ze smalcem i skwarkami O.o a wcześniej tego nie znosiłam :-D tak mnie naszlo jak byliśmy w knajpie, gdzie taki chleb dają jako przystawkę ;-)
    Później juz nie miałam zachcianek :-)

Ile masz tych kotów?
    U mnie trzy biegają :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 18:06

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak wy tam z waszymi kotkami wspolmieszkacie? tyle mowia zeby kotow unikac ale wasze to chyba nigdzie nie chodza poza domem? ja mam pieska ktory tez po mnie chodzi jak po chodniku :)
    wlasnie wypilam kawe bo jakos mi sie zachcialo i wieczorem wychodze na pizze :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    dziewczyny a jak wy tam z waszymi kotkami wspolmieszkacie? tyle mowia zeby kotow unikac ale wasze to chyba nigdzie nie chodza poza domem? ja mam pieska ktory tez po mnie chodzi jak po chodniku :)
    wlasnie wypilam kawe bo jakos mi sie zachcialo i wieczorem wychodze na pizze :)
    Moje są niewychodzace. Toxo nie mam i nigdy nie miałam. Szanse na zarażenie się toxo od kota są naprawdę znikome. Trzeba by sprzątać kuwete gołą ręką (a kupa musi leżeć kilka dni - w świeżej nie uaktywnia się toxo), a następnie nie myjąć jej zjeść z niej np. kanapkę.
    Większe szanse na zarażenie toxo są przy niedokladnym myciu warzyw i owoców, a także po zjedzeniu surowego mięsa, czy niezachowaniu zasad higieny przy jego przygotowaniu.
    Mało kto wie, ale nosicielami toxo są zwierzęta hodowlane, a kot jest jedynie ostatecznym żywicielem.
    Poza tym dotyczy to zaledwie 10% kociej populacji. Szacuje się, że być może nawet mniej.
    Podsumowując - kolejny mit, który jest powtarzany przez ludzi nieznających tematu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Moje są niewychodzace. Toxo nie mam i nigdy nie miałam. Szanse na zarażenie się toxo od kota są naprawdę znikome. Trzeba by sprzątać kuwete gołą ręką (a kupa musi leżeć kilka dni - w świeżej nie uaktywnia się toxo), a następnie nie myjąć jej zjeść z niej np. kanapkę.
    Większe szanse na zarażenie toxo są przy niedokladnym myciu warzyw i owoców, a także po zjedzeniu surowego mięsa, czy niezachowaniu zasad higieny przy jego przygotowaniu.
    Mało kto wie, ale nosicielami toxo są zwierzęta hodowlane, a kot jest jedynie ostatecznym żywicielem.
    Poza tym dotyczy to zaledwie 10% kociej populacji. Szacuje się, że być może nawet mniej.
    Podsumowując - kolejny mit, który jest powtarzany przez ludzi nieznających tematu.

ciekawe to co piszesz. biedne kotki, przyczepili sie ich a one niczemu nie winne ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kota i psa :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Ja tez mam kota i psa :)
    i lubia sie nawzajem? jakiego masz psa?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj piesek z kotem tez sa razem w parze :)Bardzo sie lubią jedzą z jednej miski heh a co najlepsze śpią razem wtuleni :D

Est, nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Ile masz tych kotów?
    U mnie trzy biegają :-)

dwa koty i wystarczy hahaha

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to mój lekarz jakis niedouczony, bo nie przechodzilam toxo i w pierwszej kolejności kazał mi się wystrzegać kotów.
    My nie mamy zwierząt, bardzo bym chciała i kiedyś na pewno zdecydujemy się na psa ale teraz niemowlak i szczeniak na raz to chyba byłoby za dużo :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ