X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, no co Ty, umieranie zywcem ? Gwarantuje Ci, że nie :-)
    Ja na pewno zdecyduję się na drugie dziecko i na pewno też chcę urodzić naturalnie :-)

Mój syn ważył 1,9 kg.

nowatorka, panda80 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est 1,9 to malutki bardzo. Mnie przeraza nie sam porod ale to ze moja bedzie wielkim 4-5 kg klopsem...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy :) Na razie nie jestem jakoś szczególnie przerażona, a oglądanie porodów sobie odpuściłam ;)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A jak tam Karolek? Daje w kosc? Jak sie czujesz w roli mamy? (to chyba twoje pierwsze dziecko

Tak, to moje pierwsze dziecko i pewnie tak zostanie. Karolek jest grzeczny -jeszcze nie zdążył nic nabroić ;) Ale ostatnio bardzo niespokojny i płaczliwy i faktycznie daje popalić -nie wiem czy to po szczepieniu czy to może skok, albo jedno i drugie. Nie zmienia to jednak faktu, że jest moim najukochańszym synkiem :) A w roli mamy czuję się bardzo dobrze, choć czasami czuję się jak bar mleczny ;)

nowatorka, panda80, Hannia123 lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek az sie rozmarzylam. Nie moge sie doczekac az moja mi bedzie dawac w kosc ;)

Dziewczyny spokojnych i wesolych Swiat !!

panda80 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, radosnych Świąt, lekkich porodów, szybkiego powrotu do formy a dla mamuś z dziećmi zdrowych, dających pospać Maluszków :)

Hannia123, kamenkaa lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny :-)

kamenkaa lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Wesołych Świąt Dziewczyny :-)

Wzajemnie Wesołych:)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC bo leży miednicowo. a w moim poście zamiast 1547 powinnam była napisać 2547 - duży się więc zapowiada ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej co tam u was? jak po swietach? ja mam dola w zwiazku z tymi atakami terrorystycznymi. nie wiem jak to bedzie bo ja czesto latam do mamy do polski z wloch (tzn do berlina i stamtad do pl) i ona tez do mnie i teraz to sobie nie wyobrazam jakos byc na lotnisku i to jeszcze w okresie swiatecznym :(

no a z pozytywnych rzeczy to wczoraj wizyta ok, nie mierzyl wiec nie znam wagi, bedzie mi mierzyl wszystko za miesiac na nastepnej wizycie. nie pytalam o cesarke bo i tak sie dowiedzialam od znajomych tutaj ze cesarka na zyczenie bo dziecko duze to tutaj nie istnieje. rozmawialam z nim ze dziecko duze a on stwierdzil ze no ale i ja jestem wysoka (i moj tez). no wiec bede sie meczyc. mala byla ustawiona posladkowo ale teraz to jeszcze nic nie znaczy bo sie przekreca caly czas. kopie mnie ostatnio bardzo :) i wydaje mi sie ze jest podobna do mojego. nie wiem czy zdjecie usg z mojego tygodnia na ile sie bedzie pokrywac z buzka po urodzeniu ale ja jakos widze caly tata hihi. no i smiejemy sie ze ma duza glowe ale to tez po tacie ;)

a i dal mi zelazo co 2gi dzien na anemie i przytylam 4 kg od poczatku ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 17:28

panda80 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Byłam u gina po receptę bo bakterie w moczu znowu:( Dostałam antybiotyk niestety, ale cóż już ostatni w ciąży. Maleńkiej nie zaszkodzi podobno, muszę ją zacząć wyganiać z brzuszka :)

nowatorka lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam powiem ze po raz 1wszy od poczatku ciazy przezywam taki maly "kryzys". dluzy mi sie juz to siedzenie w domu samej, rezygnacja w sumie ze swojego zycia w sensie z pracy, nie widze znajomych z pracy bo daleko mieszkaja, zaczynam miec rozne obawy. dzisiaj mi sie snilo ze w pracy mnie juz nie chcieli :( mam jakiegos dolka troche, nie wiem, moze to te slynne hormony..zazwyczaj na takie dolki to robilam sobie kolacyjke z winkiem a teraz winka tez nie moge na rozluzowanie i jakos tak...

panda zazdroszcze ci ze ty juz tuz tuz. a antybiotyki to tak naprawde nie sa takie niebezpieczne w ciazy jak sie to wydaje. moja kolezanka brala ich duzo bo ciagle chorowala i wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 17:02

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    ja wam powiem ze po raz 1wszy od poczatku ciazy przezywam taki maly "kryzys". dluzy mi sie juz to siedzenie w domu samej, rezygnacja w sumie ze swojego zycia w sensie z pracy, nie widze znajomych z pracy bo daleko mieszkaja, zaczynam miec rozne obawy. dzisiaj mi sie snilo ze w pracy mnie juz nie chcieli :( mam jakiegos dolka troche, nie wiem, moze to te slynne hormony..zazwyczaj na takie dolki to robilam sobie kolacyjke z winkiem a teraz winka tez nie moge na rozluzowanie i jakos tak...

panda zazdroszcze ci ze ty juz tuz tuz. a antybiotyki to tak naprawde nie sa takie niebezpieczne w ciazy jak sie to wydaje. moja kolezanka brala ich duzo bo ciagle chorowala i wszystko ok.
    Znam ten ból... Ja się przeprowadziłam do męża i całą rodzinkę mam 100 km dalej... Wszystkie koleżanki z dawnej pracy, przyjaciółki pozostawiłam w rodzinnym mieście. Mam nowe koleżanki w pracy ale to już nie to samo, poza tym też jestem teraz poza obiegiem :( Jak wychodziłam na miasto to sobie przynajmniej z panią z zieleniaka porozmawiałam hehe :) Takie chwile się zdarzają, ale za chwilkę już będziemy mieć tyle zajęć, że przestaniemy myśleć o takich rzeczach... Głowa do góry a na rozluźnienie można wypić Piccolo ;)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda Piccolo nie w moim guscie. wole piwo bezalkoholowe ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe w piwie też są bąbelki ;-)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, ja w ubiegłym roku urodziłam córeczkę miesiąc przed ukończeniem 35 lat jest to moje pierwsze dziecko ciąża cały czas zagrożona, Mała urodziła się trzy tygodnie przed terminem miała ważyć 3700 a wazyla 3070 poród wspominam jako fantastyczne przeżycie więc głową do góry czasami jest super. Portki przed porodem miałam pełne ze strachu ale cc bałam się bardziej niż sn i mnie się udało naturalnie Malutka dostała 10 pkt i daje czasami popalić, dlatego życzę Wam lekkich porodów i cudownych przeżyć.

panda80, nowatorka, Est lubią tę wiadomość

event.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi czas ucieka nie wiem kiedy, ale wiecie? jakoś mija mi stres. mam wszystko przygotowane i po prostu sobie czekamy :)
    torba spakowana, pokoik czeka. termin CC wyznaczony na 05.05 :) 31 dni....

nowatorka lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po 1 spotkaniu w szkole rodzenia. Bylo b sympatycznie. Polozna kazala nie ogladac programow w tv o porodach bo sa przesadzone, powiedziala ze damy rade, puscila nam filmik nagrany tam w szpitalu. U nas znieczulenie jest darmowe i z tego co zrozumialam wystarczy poprosic i nie ma z tym problemu. Mimo wszystko nie jest to "moj swiat" i juz sie nie moge doczekac az urodze i bede mogla zapomniec o tym calym porodzie i cieszyc sie mala :)

Madziuska no to u ciebie slynny ostatni miesiac ciazy ktory to podobno sie dluzy w nieskonczonosc ;) ale zycze ci zeby szybko minal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 23:58

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :) Co Tam u Was:)
    Ja 15.04 mam Trzecie prenatalne czekam na nie z Wielką niecierpliwością...

Nowatorka to świetnie że jesteś zadowolona :) Ja nie chodzę na takie szkoły bo już raz rodziłam wiec wiem co mnie mniejwiecej czeka w sumie przy pierwszym dziecku też nie chodziłam dałam radę jakos...
    U mnie w szpitalu też znieczulenie za darmo jest-ale ja tam wole go nie brac a Ty zdecydujesz sie?

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka ja chyba na pewno biore znieczulenie. jAK mozna sie mniej meczyc to czemu nie. ta polozna nic o nim zlego nie mowila, mozna przy nim normalnie chodzic. ide jeszcze na specjalne spotkanie nt znieczulenia wlasnie.

najgorzej ze nie wiem czy chce zeby moj byl przy porodzie i jak to wszystko ma wygladac. na teraz jestem na : jest do momentu porodu jak sie mecze ze skurczami, jak juz zaczyna wychodzic dziecko to go moja mama wyprasza i zostaje tylko ona. moj chce byc i nawet mu sie zachcialo pepowine przecinac :O

dwa zaproponowali nam przechowanie komorek z pepowiny albo dawstwo tych komorek. tylko ze ja nic o tym nie wiem, po cosie to robi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 18:18

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ