Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kataloza wrote:nie wiem czemu tak się czuję staro........chyba nastawienie do życia mam takie:)
stary to może być pies.ja jestem pare lat od ciebie starsza ,wiec ciesz się,pomysl ze caly czas 3 z przodu
i to calkiem normalny wiek na macierzyństwo,w dzisiejszych czasch nawet 50-tki decydują się jeszcze na dziecko,co wg mnie już lekka przesada.. -
Powiem Wam szczerze, ze po 30 dopiero zaczelam byc szczesliwa. Wreszcie wiem czego chce, czuje sie piekna, pewna siebie itd. W wieku 29 lat poznalam mojego meza. Od jakiegos czasu rozwijam sie duchowo, zrobilam seminarium reiki, bylam na ustawieniu wg Berta Hellingera, zajmuje sie rowniez tarotem. I to wszystko dopiero po 30.
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Ciąża ogólnie ok. Przez pierwsze trzy miesiące czułam się, jakby mnie walec drogowy przejechał, bardzo mnie też bolał brzuch, ale teraz już jest lepiej. Z maluszkiem wszystko ok, ale i tak często wymyślam sobie coś i panikuję. Następne badanie mam 18.05.
-
To i ja się przywitam
Widzę ,że wy tu trochę kobietki przejęte wiekiem jesteście.
Ja jestem obecnie w drugiej ciąży a mam 39 lat, urodzę w okolicach 40 urodzin.Mam 12 letniego syna i tak mi się życie ułożyło,że ze względów głównie zdrowotnych (2 lata temu usunięto mi całą tarczycę bo było podejrzenie nowotworu) nie mogliśmy się wcześniej postarać o drugiego maluszka.Moja ciąża jest zaplanowana i jak narazie przebiega dobrze (oprócz nadciśnienia,ale z tym miałam już problemy przed ,więc to dla mnie nie nowość).Jestem już po badaniach prenatalnych i dzieciątko rozwija się wspaniale.Ja czuję się świetnie i ciągle nie mogę uwierzyć,że jeszcze raz zostanę mamą Wiek to tylko liczba a ja obecnie czuję się co najmniej o 15 lat młodsza.adora, kataloza lubią tę wiadomość