Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A widzisz, a ja czekam na jakieś wieści
Ja się wczoraj za wcześnie ucieszyłam, że wymioty ustępują, ledwo powiedziałam na głos i pobiegłam na spotkanie z muszlą Trzy razy Chyba jeszcze trochę muszę się pomęczyć...
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Dzięki za wieści. Ja już ruchy czuję od jakiegoś czasu, ale nie są to takie poważne kopniaki jeszcze. Ostatnio mi się zdarza, że mi tak twardnieje brzuch. Nie wiem, czy mam się tym martwić, czy się do tego przyzwyczaić. To moja pierwsza ciąża, jestem zielona jak szczypiorek.
-
Kai nie martw sie twardnieniem brzucha. mi od poczatku ciazy prawie twardnial pamietam po wysilku, jak jeszcze chodzilam do pracy to wieczorem mialam twardy jak kamien.niektore biora na to magnez i nospe, ja nic nie bralam. poloz sie, odpocznij i na pewno ci minie. a teraz to juz mi twardnieje regularnie
ja pierwsze ruchy tez chyba zaczelam czuc ok 18 tyg ale jeszcze wtedy bardzo leciutko i nie bylam pewna czy to to. po ok 2 tygodniach juz nie bylo watpliwosciWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 19:38
-
Tak jak mowi Nowatorka,twardnienie brzucha to normalna rzecz,macica przygotowuje się do porodu i ćwiczy.Gdyby natomiast oprócz twardnienia wystąpiły jakies niepokojące objawy,wtedy trzeba skonsultowac się z lekarzem.
A co u pozostałych dziewczyn?
nowatorka lubi tę wiadomość
-
U mnie huśtawka, wczoraj w ogóle nie wymiotowałam, tylko delikatne mdłości i chyba pies mi mniej śmierdzi, niż przedtem i nagle zaczęłam sobie wkręcać, że to może być zły objaw Masakra, no zwariować można.
Zobaczymy, co dzisiaj będzie
Izieth,spokojnie, mdłości zaczynają przechodzić,a dopóki nie pojawią się złe objawy (krew,bóle),to wszystko jest w porządku.Jak już dotrwasz do pierwszych kopniaków,bedziesz czuc się o tyle komfortowo,ze dzidzia będzie ci przypominać,ze jest i ma się dobrze.
-
nick nieaktualny
-
ZonaAnia, to chyba mało prawdopodobne, że to puls dzidziusia, ale nie martw się, jeszcze parę tygodni i poczujesz pierwsze ruchy ☺. Jak tam plany na długi weekend?
Ja zamierzam spędzić go na leżąco, choć wolałabym inaczej. Silny skurcz mi już odpuścił, ale trochę mnie brzuch pobolewa. Dzwonilam do mojej gin, kazała odpoczywać, wziąć więcej magnezu, w piątek zrobić badania krwi i moczu i odezwać się do niej. Oczywiście gdyby było gorzej, to mam się zgłosić do szpitala, ale może uda się tego uniknąć. A tak już się zaczynałam dobrze czuć po udrekach pierwzego trymestru... mam nadzieję, że mi szybko przejdą te dolegliwosci i że wszystko jest ok. -
Hej !
Izieth no bo te mdlosci to trwaja jakies 2,3 tygodnie a potem koniec takze spokojnie. Chociaz jak bylam na twoim etapie to tez czekalam od wizyty do wizyty zeby sprawdzic czy wszystko ok
ZonaAnia to pulsowanie to pewnie twoja tetnica do ruchow dzidzi jeszcze za wczesnie ale juz pewnie sie nie mozesz doczekac. A ja wczoraj takie kopniaki z boku dostalam ze moj az byl w szoku
Kai mnie tez na twoim etapie brzuch bolal razem z plecami i nawet mialam niemily epizod z krwia ok 16tc ale szyjka zamknieta i wszystko bylo ok, nie wiadomo dlaczego tak, potem przeszlo.
Fairuza dolaczam sie do zyczen chociaz z malym spoznieniem
A my wczoraj wizytowalismy. Kluseczka wazy juz 2,5kg i szykuje sie duza kluska ale to juz wiadome bylo no ale najwazniejsze ze wszystko ok
Milcia a twoje malenstwo ile juz wazy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 05:23
Izieth lubi tę wiadomość
-
Spóźnione życzenia dla Was również
U mnie po chwilowej poprawie mdłości wróciły, więc raz lepiej, raz gorzej I czekam z niecierpliwością na wtorkową wizytę
Też chciałabym czuć ruchynowatorka lubi tę wiadomość
Nowatorka,to super że twój bobasek tak ładnie przybiera,ja bym chciała aby moje na koniec wazyły przynajmniej po te 2,5 kg...
Izieth,jeszcze trochę a poczujesz ruchy,a wtedy twoja cierpliwość zostanie wynagrodzona.I życzę aby mdłości już cie tak nie męczyły.
Ja też mam wizytę we wtorekIzieth lubi tę wiadomość
-
Witajcie.Ustaliłąm z moim gin że w końcu jestem w 13 tyg i 5 dniu ciąży, dzidziuś ma 82 mm, i jest z dużym prawdopodobieństwem chłopcem:-) pokazywał mi siusiaka:-)Pomierzył Młodego całęgo i stwierdził że wszystko jest w porządku Trudno było zrobić USG bo się wiercił
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]nowatorka, Izieth lubią tę wiadomość