X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, a ja czekam na jakieś wieści :)
    Ja się wczoraj za wcześnie ucieszyłam, że wymioty ustępują, ledwo powiedziałam na głos i pobiegłam na spotkanie z muszlą ;) Trzy razy ;) Chyba jeszcze trochę muszę się pomęczyć...

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza :/ no kurcze a czekalysmy na wiesci. No to masz dzien po mnie teraz wizyte

Izieth juz napewno nie dlugo. Ja to w sumie chyba 2razy zwymiotowalam ale byl okres mdlosci ktore mnie trzymaly calutki dzien

kataloza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęścia wymioty ominęły w obu ciążach. Współczuję właśnie dziewczynom, które muszą się z tym męczyć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wieści. Ja już ruchy czuję od jakiegoś czasu, ale nie są to takie poważne kopniaki jeszcze. Ostatnio mi się zdarza, że mi tak twardnieje brzuch. Nie wiem, czy mam się tym martwić, czy się do tego przyzwyczaić. To moja pierwsza ciąża, jestem zielona jak szczypiorek.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai nie martw sie twardnieniem brzucha. mi od poczatku ciazy prawie twardnial pamietam po wysilku, jak jeszcze chodzilam do pracy to wieczorem mialam twardy jak kamien.niektore biora na to magnez i nospe, ja nic nie bralam. poloz sie, odpocznij i na pewno ci minie. a teraz to juz mi twardnieje regularnie ;)
    ja pierwsze ruchy tez chyba zaczelam czuc ok 18 tyg ale jeszcze wtedy bardzo leciutko i nie bylam pewna czy to to. po ok 2 tygodniach juz nie bylo watpliwosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 19:38

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mowi Nowatorka,twardnienie brzucha to normalna rzecz,macica przygotowuje się do porodu i ćwiczy.Gdyby natomiast oprócz twardnienia wystąpiły jakies niepokojące objawy,wtedy trzeba skonsultowac się z lekarzem.

A co u pozostałych dziewczyn?

nowatorka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie huśtawka, wczoraj w ogóle nie wymiotowałam, tylko delikatne mdłości i chyba pies mi mniej śmierdzi, niż przedtem i nagle zaczęłam sobie wkręcać, że to może być zły objaw :/ Masakra, no zwariować można.
    Zobaczymy, co dzisiaj będzie ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth,spokojnie, mdłości zaczynają przechodzić,a dopóki nie pojawią się złe objawy (krew,bóle),to wszystko jest w porządku.Jak już dotrwasz do pierwszych kopniaków,bedziesz czuc się o tyle komfortowo,ze dzidzia będzie ci przypominać,ze jest i ma się dobrze.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. a ja przed chwilą trochę się skuliłam i miałam wrażenie, że czuje jak pulsuje serduszko dzidzi, ciekawe czy to naprawdę ;)

• kataloza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) tak jak by puls w brzuchu?

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt3e3k5jt61yp0.png[/link]

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być tętnica, ale nasza własna :) Na pępowinę jeszcze za wcześnie na tym etapie.

Ja dziś się mierzyłam w brzuchu i mam już 105 cm... masakra, a gdzie tu koniec. Z córką poprzednio miałam na koniec 107 cm.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZonaAnia, to chyba mało prawdopodobne, że to puls dzidziusia, ale nie martw się, jeszcze parę tygodni i poczujesz pierwsze ruchy ☺. Jak tam plany na długi weekend?
    Ja zamierzam spędzić go na leżąco, choć wolałabym inaczej. Silny skurcz mi już odpuścił, ale trochę mnie brzuch pobolewa. Dzwonilam do mojej gin, kazała odpoczywać, wziąć więcej magnezu, w piątek zrobić badania krwi i moczu i odezwać się do niej. Oczywiście gdyby było gorzej, to mam się zgłosić do szpitala, ale może uda się tego uniknąć. A tak już się zaczynałam dobrze czuć po udrekach pierwzego trymestru... mam nadzieję, że mi szybko przejdą te dolegliwosci i że wszystko jest ok.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,gdzie się podziewacie?Wszystiego naj z okazji Dnia Matki!

nowatorka, Izieth, kataloza lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Izieth no bo te mdlosci to trwaja jakies 2,3 tygodnie a potem koniec :) takze spokojnie. Chociaz jak bylam na twoim etapie to tez czekalam od wizyty do wizyty zeby sprawdzic czy wszystko ok :)

ZonaAnia to pulsowanie to pewnie twoja tetnica ;) do ruchow dzidzi jeszcze za wczesnie ale juz pewnie sie nie mozesz doczekac. A ja wczoraj takie kopniaki z boku dostalam ze moj az byl w szoku :D

Kai mnie tez na twoim etapie brzuch bolal razem z plecami i nawet mialam niemily epizod z krwia ok 16tc ale szyjka zamknieta i wszystko bylo ok, nie wiadomo dlaczego tak, potem przeszlo.

Fairuza dolaczam sie do zyczen chociaz z malym spoznieniem

A my wczoraj wizytowalismy. Kluseczka wazy juz 2,5kg i szykuje sie duza kluska ale to juz wiadome bylo :/ no ale najwazniejsze ze wszystko ok ;)

Milcia a twoje malenstwo ile juz wazy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 05:23

Izieth lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione życzenia dla Was również :)
    U mnie po chwilowej poprawie mdłości wróciły, więc raz lepiej, raz gorzej :) I czekam z niecierpliwością na wtorkową wizytę :)

Też chciałabym czuć ruchy :)

nowatorka lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka,to super że twój bobasek tak ładnie przybiera,ja bym chciała aby moje na koniec wazyły przynajmniej po te 2,5 kg...

Izieth,jeszcze trochę a poczujesz ruchy,a wtedy twoja cierpliwość zostanie wynagrodzona.I życzę aby mdłości już cie tak nie męczyły.
    Ja też mam wizytę we wtorek :)

Izieth lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, na wizycie w 32+2 było 2452g, co po przeliczeniu od poprzedniej wizyty wyszło ok 278 g na tydzień, więc teraz, akurat tydzień po wizycie będzie miała ok 2730 g. Tak mi wychodzi z wyliczeń.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Spóźnione życzenia dla Was również :)
    U mnie po chwilowej poprawie mdłości wróciły, więc raz lepiej, raz gorzej :) I czekam z niecierpliwością na wtorkową wizytę :)

Też chciałabym czuć ruchy :)

Jeszcze się doczekasz :)

Izieth lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to widze ze ci sie szykuje jeszcze wieksza dzidzia od mojej ;)

Fajruza no fajnie ze przybiera na wadze ale wolalabym jednak zeby troche zwolnila :P
    No ale najwazniejsze ze wszystko ok i rosnie zdrowo a mama sobie jakos poradzi :O

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ustaliłąm z moim gin że w końcu jestem w 13 tyg i 5 dniu ciąży, dzidziuś ma 82 mm, i jest z dużym prawdopodobieństwem chłopcem:-) pokazywał mi siusiaka:-)Pomierzył Młodego całęgo i stwierdził że wszystko jest w porządku :-) Trudno było zrobić USG bo się wiercił :-)

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sx3e3kw8r3xf1q.png[/link]

nowatorka, Izieth lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ