Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kataloza, gratuluję dobrych wiesci ☺. Ja dziś byłam na badaniach laboratoryjnych. Mocz ok, krew trochę gorzej, ale dramatu nie ma, trochę się wzmocnię i będzie ok, mam nadzieję.
Na razie muszę chyba mocno zwolnić i dużo leżeć, bo te twardnienia i pobolewania mnie męczą jak tylko pochodzę za długo (po domu!).
kataloza lubi tę wiadomość
-
Cieszę się również że usłyszałąm coś dobrego:-) I fajnie że u Ciebie wyniki ok:-) odpoczywaj jak najwięcej Kai bo powiem Ci że ja gorzej znoszę ciążę teraz aniżeli 11 lat temu.....szybciej się męczę... 3mam kciuki za Was:-)
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]Kai lubi tę wiadomość
-
Właśnie tak. Erytrocyty, hemoglobina i hematokryt lekko zaniżone. Też przyjmuję od kilku dni żelazo. Jakich preparatów witaminowych używacie? Ja mam prenatal duo, ale dopiero od kilku dni. Wczesniej mialam osobno kwas foliowy, jod i wit d. Cały czas (od 8 tygodnia) przyjmuję magne b6 i to w duzych dawkach. Ostatnio też żelazo. Zastanawiam się, czy nie będę miała dziur w zoladku od takich ilosci tabletek (obecnie to w sumie 9 na dzień).
-
Kataloza to pewnie czujesz ulgę po tej wizycie,nie ma to jak uslyszec dobre wieści o dzidziusiu
Kai strasznie dużo bierzesz tych tabletek.Ja biore tylko Mamavit,a do tego żelazo od ok miesiąca,i magnez w proszku do rozpuszczania,więc to nawet smakowity napój.
Krwi nie miałam badanej już przynajmniej 2miesiące,ale czuje się dość dobrze,więc chyba jest ok.Teraz wizyta we wtorek i zobaczymy jak się mają moje wiercioszki. -
Moja lekarka mi każe. 6 z 9 to magnez, ale jak go brałam mniej, to mi strasznie skurcze dokuczaly. Dziewczyny, trochę się zdenerwowalam, bo przy wizycie w toalecie leciutko miałam zarozowiony papier. Wycieralam kilka razy jeszcze, ale już wtedy nic na zadnym. Leżę i staram się nie panikować.
-
Kai a nie wysililas sie w tej toalecie przypadkiem na "dluzszym posiedzeniu"? Mi sie tak zdarzylo ok 16tc ze po dluzszej wizycie w toalecie mialam brazowe uplawy, zadzwonilam wtedy do mojego gina, powiedzial zeby sie nieprzejmowac jezeli nie jest to czerwona krew. Moze sie to zdarzyc tez po stosunku. A no i gin mi zalecil wstrzemiezliwosc
Do tego mialam tez epizod w ktorym mialam krew czerwona na calym papierze, wtedy to sie powaznie przestraszylam i pojechalam do szpitala ale tez nie wiadomo bylo dlaczego tak sie stalo bo wszystko na usg bylo okWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 18:40
-
Kai,będzie dobrze,wygląda na to ze po prostu musisz więcej odpoczywać.
A jak samopoczucie u pozostałych dziewczyn? Ja chyba trochę przesadzam z aktywnością,zresztą ciężki brzuch robi swoje naciągając skórę pod biustem,a potem strasznie boli i piecze,i tylko leżenie pomagaKai lubi tę wiadomość
-
Kobietki pomocy !!! Po krótkim bywaniu na słońcu nabawiłam sie mega uczulenia w miejscach które a słońce były wystawione. Wyglądam okropnie !!! W aptece dostałam balsam liren dla skory poparzonej słońcem i wapno do picia. Wiecie coś o nie przebywaniu w ogóle na słońcu ? Przecież to sie tak nie da. Mam nadzieje ze uczuleńie zejdzie i nie pozostaną ślady. Poki co o czwartku plam przybywa mimo iż słońca unikam. Miał ktoś coś podobnego ? Jakies porady ? Zaznaczę ze nigdy takiej alergii nie miałam no chyba raz jak rzeczywiście plackiem leżałam. Biorę luteinę może to coś ma wspólnego ?