Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że we wrześniu mam termin ja i Fairuza lekarz mi mówił, że rzadko poród jest w terminie, może być trochę wcześniej lub później. U mnie możliwe, że synek będzie prezentem na urodziny bo świętuję 4 dni przed terminem porodu
JRY1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajanna wrote:A ja chyba poki co zamykam stawke z terminem na 16.12. I wcale mi sie nie spieszy. Po pierwsze poniewaz jest to moja 3cia, ostatnia ciaza i chce sie nia nacieszyc, a po drugie, bo mam jeszcze sporo przygotowan
przelicytuję Cię bo ja mam termin na 22.12 to według owulacji i tej daty się trzymam, bo według książkowych wyliczeń (według om) to 26.12
ale tak jak mówie trzymam się daty 22.12. kto mnie przebije?? hihi
dopiero zauważyłam że lista już jest wychodzi że na razie ja ostatniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 17:49
-
marta258 wrote:Widzę, że we wrześniu mam termin ja i Fairuza lekarz mi mówił, że rzadko poród jest w terminie, może być trochę wcześniej lub później. U mnie możliwe, że synek będzie prezentem na urodziny bo świętuję 4 dni przed terminem porodu
U mnie bliźniaki,wiec ciążę donoszoną uważa się już po 36tyg,to by wypadało już ok 11 sierpnia...
-
No ciekawe, jak nam się ta "planowana" lista w rzeczywistości ułoży. Ale jedna rzecz, dziewczyny. Chocbysmy nie wiem jak były zajęte przy noworodkach, postarajmy się przynajmniej jedno zdanie skrobnac na forum, że się urodziło. Oczywiście kilka dni po porodzie, a nie natychmiast po
nowatorka lubi tę wiadomość
-
żonaAnia wrote:przelicytuję Cię bo ja mam termin na 22.12 to według owulacji i tej daty się trzymam, bo według książkowych wyliczeń (według om) to 26.12
ale tak jak mówie trzymam się daty 22.12. kto mnie przebije?? hihi
dopiero zauważyłam że lista już jest wychodzi że na razie ja ostatnia -
Kai wrote:No ciekawe, jak nam się ta "planowana" lista w rzeczywistości ułoży. Ale jedna rzecz, dziewczyny. Chocbysmy nie wiem jak były zajęte przy noworodkach, postarajmy się przynajmniej jedno zdanie skrobnac na forum, że się urodziło. Oczywiście kilka dni po porodzie, a nie natychmiast po
Izieth lubi tę wiadomość
-
Fajruza no nie chce panikowac bo to tylko ta mala kropka i teraz nic juz. Poza tym mam mala krostke tam na dole od wczoraj, moze ja rozdrapalam i to z niej...no nie wiem. Narazie sie obserwuje. Jak sie powtorzy to pojade sprawdzic. Mala sie rusza normalnie
Ps. Wiem ze moze odejsc czop z nitka krwi ale u mnie to dziwne bo nie ma zadnego czopu tylko ta krewWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 08:01
-
Może być natychmiast po ☺. Napisałam tak po prostu, bo sobie pomyślałam, że w tych calych przeżyciach mozna zapomnieć o wpisie na forum. Chodzilo mi raczej o to, że najpóźniej parę dni po ☺. Nowatorko, a może skontaktuj się ze swoim lekarzem, skoro się niepokoisz.
-
No wlasnie robilam tylko siusiu takze nie bylo wysilku. Narazie nic nue ma, mala sie rusza takze nic nie robie. Jakby mialo sie powtorzyc to juz wtedy pojade. Przypomnialo sie ze na szkole rodzenia nam ostatnio mowili ze z kropelka krwi sie nie jedzie do szpitala (oczywiscie w 3 trymestrze bo wczesniej to bym i z kropelka pewnie jechala) tylko jak jest duzo tej krwi to wtedy dopiero.
Pamietacie jak wam pisalam o tej mojej dysplazji bioder po urodzeniu? Chcialam sie umowic na wizyte do ortopedy ale on kazal najpierw porozmawiac z ginem i spytac czy i co ewentualnie ma sprawdzic i jakie bad zrobic (np usg). No i teraz nie wiem czy szalec i dzwonic do gina czy spokojnie spytac na wizycie 23ego. Termin mam na 12 lipca wiec chyba jeszcze od 23 bede miala czas na ewentualna wizyte u ortopedy nie?
chyba zaraz zadzwonie jednak do gina...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:10
-
Allmita wrote:ja dam znac z terminem jak bede po drugim usg...narazie nie dowiedzialam sie nic konkretnego na temat tterminu porodu..generalnie gdzies na styczeń..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:25
Allmita lubi tę wiadomość